Show cover of Almindelige Mænd

Almindelige Mænd

Almindelige Mænd er en ny podcast om to helt "almindelige" mænd, som ønsker at blive bedre til at tale sammen og dermed inspirere flere til at gøre det samme. Værterne Torben Tronborg og René Wilkens Lintrup, som udover at være bedste venner, også ser sig selv som to næsten helt almindelige mænd.Med podcasten ønsker de at sætte fokus på at mænd skal blive bedre til at tale sammen, også om de ting i livet der kommer lidt under overfladen og som mænd måske ikke normalt lige taler om. Findes der overhovet nogen som vi kan kalde for almindelige mænd, og hvis der gjorde,- ønskede du så egentlig at være det? Igennem emner som eksempelvis mental sundhed, træning, OCD, opvækst, familieliv, ensomhed, overvægt, depression, ADHD, svigt, karriere, overskud, børn, angst, alder, melankoli og meget meget mere, ønsker René og Torben at blive bedre til at sammen og der igennem styrke deres venskab. Missionen med "Almindelige Mænd" podcasten, er at være et spejl for lytteren. Igennem refleksion og spejling, håber Torben og René på at flere mænd bliver bedre til at mærke efter, og dermed åbne for at de bliver bedre til at tale sammen om tanker og følelser.

Tracks

#013 Et familieliv med ADHD
I denne episode af Almindelige Mænd taler vi om hvordan det er at leve i et familieliv, med en ADD eller ADHD diagnose. En af vores lyttere har skrevet til os, efter at hun har lyttet til episode 4, som handlede om ADHD diagnosen som voksen. Derfor har vi dedikeret denne episode til at forsøge at besvare brevet fra lytteren, som netop også selv har diagnosen tæt på kroppen. Almindelige Mænd er en uredigeret podcast. Et reelt one-take af en samtale mellem værterne. Ideen med podcasten er at være et spejl for lytteren, der igennem refleksion og spejling måske vil åbne op for at tale mere om tanker og følelser.Målet er at flere mænd taler om hvordan de har det, og begynder at mærke efter.Følg Almindelige Mænd på FacebookAlmindelige Mænd på FacebookFølg Almindelige Mænd på InstagramAlmindelige MændRené Wilkens-LintrupTorben TronborgTilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVær med til at du og andre almindelige mænd bliver bedre til at tale sammen, om de emner og ting i livet som ofte stikker lidt dybere.  Du kan tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe via dette link.
95:09 04/21/2022
#012 Hvordan er det lige det er med det der stress
Vi tager et hurtigt tilbageblik på hvad der er sket siden sidste episode, og taler lidt om træning og fysisk udfoldelse. Og så tager samtalen en drejning hen på emnet stress, kropsterapi, psykoterapi og hvad der har foresaget stress hos os hver i sær, om det er noget vi er kommet over eller noget vi stadig kæmper med.Almindelige Mænd er en uredigeret podcast. Et reelt one-take af en samtale mellem værterne. Ideen med podcasten er at være et spejl for lytteren, der igennem refleksion og spejling måske vil åbne op for at tale mere om tanker og følelser.Målet er at flere mænd taler om hvordan de har det, og begynder at mærke efter.Følg Almindelige Mænd på FacebookAlmindelige Mænd på FacebookFølg Almindelige Mænd på InstagramAlmindelige MændRené Wilkens-LintrupTorben TronborgTilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVær med til at du og andre almindelige mænd bliver bedre til at tale sammen, om de emner og ting i livet som ofte stikker lidt dybere.  Du kan tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe via dette link.
64:49 04/07/2022
#011 Hvad har vi lært af almindelige mænd og hvordan har venskabet det?
Så fik vi rundet det skarpe hjørne med 10 episoder, og det er tid til at gøre status på hvad vi har lært og hvilke erfaringer vi har gjort os med at starte en ny podcast. Missionen med Almindelig Mænd er at få åbnet op for at os mænd, skal blive bedre til at tale sammen om de emner der kommer lidt under overfladen. Over et godt  whisky og et glas rom, opsummere vide  emner vi har været omkring i det første 10 episoder. Vi taler om hvordan podcasten har rykket ved nogle personlige grænser og hvordan den har udviklet og styrket vores venskab.  Vi dykker også ned emnerne om mental sundhed, ADHD diagnosen som voksen og hvordan vi som mænd, kan blive bedre til at arbejde med personlig udvikling.  Derudover kigger vi frem mod de næste 10-11 uger, hvor vi har indgået en aftale om at skrue op for motionen og forhåbentlig skærer lidt ned på de dårlige vaner. Målet er at vi d. 10 juni tager en status på ikke bare vores sundhed og også vores mentale sundhed. For hvis man oprigtig ønsker at leve et sundere liv og måske smide et par kilo eller 5, så er det faktisk muligt på bare 11 uger at ændre radikalt på ens livsstil.Almindelige Mænd er en uredigeret podcast. Et reelt one-take af en samtale mellem værterne. Ideen med podcasten er at være et spejl for lytteren, der igennem refleksion og spejling måske vil åbne op for at tale mere om tanker og følelser.Målet er at flere mænd taler om hvordan de har det, og begynder at mærke efter.Følg Almindelige Mænd på FacebookAlmindelige Mænd på FacebookFølg Almindelige Mænd på InstagramAlmindelige MændRené Wilkens-LintrupTorben TronborgTilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVær med til at du og andre almindelige mænd bliver bedre til at tale sammen, om de emner og ting i livet som ofte stikker lidt dybere.  Du kan tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe via dette link.
73:31 03/31/2022
#010 Inspiration til et sundere liv | Teddy Prip er Far til 4 og Fit
Episode 10 er en  milepæl og vores første lille jubilæum,. I denne episode har Torben og René  inviteret en af vores faste lyttere af podcasten Almindelige Mænd med ind, til en uformel og inspirerede samtale om hvordan vi kan leve et bedre og sundere liv. Teddy Sisseck Prip er en helt almindelig mand som alle os andre. Han er en lykkelig gift mand og familiefar på 34 år og  indtil fornyelig arbejdede han i en farvehandel. I dag er han selvstændig som personlig træner og kostvejleder. Til trods for en travl hverdag, hvor der ofte er 4 børn og 3 hunde i hjemmet, formår han stadigvæk at holde sig selv og hans klienter er pokkers god form. Måske er der fordi han forstår at prioriterer hvad der er vigtigst for ham og hans familie, eller måske er det bare fordi han typisk starter dagen med at stå op kl. 04.00. Lyt med og bliv inspireret til hvordan du kan lægge din livsstil om, så du kan komme til at leve et  bedre, sundere og mere produktiv liv. Følg Teddy på Instagram eller vis hans hjemmeside Teddy PripTeddyPrip.dk Følg Almindelige Mænd på FacebookAlmindelige Mænd på FacebookFølg Almindelige Mænd på InstagramAlmindelige MændRené Wilkens-LintrupTorben TronborgTilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVær med til at du og andre almindelige mænd bliver bedre til at tale sammen, om de emner og ting i livet som ofte stikker lidt dybere.  Du kan tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe via dette link.
118:31 03/28/2022
#009 Værdier - lever vi dem, og hvad er de?
Torben og René taler om værdier, og værdiarbejde.De kigger hver især på de værdier de mener de har, og hvordan de har levet dem indtil nu, for derefter at kigge nærmere på, hvilke værdier de egentlig gerne ville leve efter, og ikke mindst hvilke værdier de vil fokusere mere på fremadrettet. Følg Almindelige Mænd på FacebookAlmindelige Mænd på FacebookFølg Almindelige Mænd på InstagramAlmindelige MændRené Wilkens-LintrupTorben TronborgTilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVær med til at du og andre almindelige mænd bliver bedre til at tale sammen, om de emner og ting i livet som ofte stikker lidt dybere.  Du kan tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe via dette link.
81:50 03/24/2022
#008 Meget mere end personlig udvikling!
Følg Almindelige Mænd på FacebookAlmindelige Mænd på FacebookFølg Almindelige Mænd på InstagramAlmindelige MændRené Wilkens-LintrupTorben TronborgTilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVær med til at du og andre almindelige mænd bliver bedre til at tale sammen, om de emner og ting i livet som ofte stikker lidt dybere.  Du kan tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe via dette link.
92:10 03/17/2022
#007 Opgør med med fejlfindingskulturen!
Vi har formegentlig alle oplevet det på egen krop. Et godt eksempel kunne være at du over en længere periode, har kæmpet med et større vægttab og du langt om længe har opnået dit første delmål - og tabt 10 kilo.  Du deltager nu i den årlige en sommer familiefest, hvor du stolt fortæller om din livsstilsændring og din vægttabs rejse. Du er pavestolt over at du netop har opnået dit første delmål. Din kære gamle Moster Else som i øvrigt selv på en god dag vejer 20 kg. for meget  overhører samtalen. Hun afbryder dig i mens du stolt taler med gæsterne, og hendes første kommentar er, "Hvordan kan du kun have tabt 10 kg. på hele 3 måneder, - du har da godt nok lang vej igen". René  og Torben har en samtale om deres egne erfaringer med fejlfindingskulturen. Hvad kan vi gøre for se mere positivt på livet, fremfor at dvæle i alt det negative. Både i forhold til sig selv og ikke mindst for sin omgangskreds - for det smitter jo!  Og er det overhovedet muligt at bevare et positivt mindset, når man rammes af en livstruende sygdom? Alle ved at hvis man har en positiv adfærd, så smitter det af på ens omgangskreds - og det kommer altid godt igen!Følg Almindelige Mænd på FacebookAlmindelige Mænd på FacebookFølg Almindelige Mænd på InstagramAlmindelige Mænd René Wilkens-LintrupTorben TronborgTilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVær med til at du og andre almindelige mænd bliver bedre til at tale sammen, om de emner og ting i livet som ofte stikker lidt dybere.  Du kan tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe via dette link. Del din gerne feedback ved at sende en mail til almindeligemaend@gmail.com
65:22 03/10/2022
#006 Vi er slet ikke forberedt.
Denne gang taler vi sammen uden at have forberedt hvad vi egentlig skulle tale om. Trods dette, endte vi alligevel med at have en rigtig god samtale om hvad der er sket siden sidst. Og der er sket en del, ikke mindst i forhold til krigen mellem Rusland og Ukraine, hvor vi får talt om hvordan har det påvirket os. Bekymringerne er blevet større, selvom det normalt ikke er bekymringerne, der fylder mest i vores hverdag. Derudover fik vi også samlet op på den positive feedback, som vi har fået fra jer lyttere. Blandt andet en specifik på episode 4, hvor vi talte om ADHD og medicin. Hvad har medicinen betydet, hvilken indvirkning har medicinen haft på Torbens hverdag.  Tilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVi har begge et stort ønske om at nedbryde tabuerne omkring psykiske lidelser, og fremfor alt åbne op for at mænd skal blive bedre til at tale sammen om de emner og ting, der ofte stikker lidt dybere. Derfor opfordrer vi også vores lyttere til at klikke ind på Facebook og tilmelde vores lukkede Facebook gruppe "Almindelige Mænd" som du finder i dette link.Del din gerne feedback ved at sende en mail til almindeligemaend@gmail.comFølg Almindelige Mænd på Facebook eller følg os på Instagram under @almindeligemaend, @rlintrup eller @torbentronborg.
64:47 03/03/2022
#005 Hvad giver os overskud og energi i hverdagen?
Overskud og energi i hverdagenI episode 5. taler vi om hvad der giver os energi og om hvordan vi får mere overskud i vores egen hverdag. Hvordan har årene med Corona påvirket vores trivsel og sundhed, og hvad har vi selv gjort for at opretholde overskuddet og et godt energiniveau, så vi sikrer at vi har væsentlig flere gode end dårlige dage. Mange almindelige mænds mentale og fysiske sundhed, samt vores trivsel, har uden tvivl påvirket mange almindelige mænd. Nu håber vi bare at vi med denne episode, kan åbne op for nogle idéer og tanker til, hvordan du selv kan få mere overskud og energi. Det vil uden tvivl smitte positivt af på din egen trivsel og humør, men også på de mennesker som du omgås med i hverdagen. Tilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVi har begge et ønske om at nedbryde tabuerne omkring psykiske lidelser og fremfor alt åbne op for at mænd skal blive bedre til at tale sammen om de emner og ting, der ofte stikker lidt dybere. Derfor opfordrer vi også vores lyttere til at klikke ind på Facebook og tilmelde vores lukkede Facebook gruppe "Almindelige Mænd" som du finder i dette link.Del din gerne feedback ved at sende en mail til almindeligemaend@gmail.comFølg Almindelige Mænd på Facebook eller følg os på Instagram under @almindeligemaend, @rlintrup eller @torbentronborg.  
69:43 02/24/2022
#004 ADHD diagnosen som voksen
I 4. episode af Almindelige Mænd åbner Torben op for hvordan det har været og hvad det har betydet for ham, at blive udret med diagnosen ADHD i en alder af 41 år.  Det er første gang Torben fortæller hans historie til omverdenen, hvor han også forsøger at sætte ord på hvad det var som gjorde at han en dag tog kontakt til sin læge, med et ønske om at igangsætte processen om en eventuel udredelse. Ønsker du at blive klogere på hvad det vil sige at have en diagnose som ADHD, vil vi anbefale dig at gå ind på ADHD foreningens hjemmeside på www.adhd.dk . Du er også velkomme til at skrive en besked til René og Torben, men en kommentar til denne episode eller hvis du har input til kommende.Tilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVi har begge et ønske om at nedbryde tabuerne omkring psykiske lidelser og fremfor alt åbne op for at mænd skal blive bedre til at tale sammen om de emner og ting, der ofte stikker lidt dybere. Derfor opfordrer vi også vores lyttere til at klikke ind på Facebook og tilmelde vores lukkede Facebook gruppe "Almindelige Mænd" som du finder i dette link.Del din gerne feedback ved at sende en mail til almindeligemaend@gmail.comFølg Almindelige Mænd på Facebook eller følg os på Instagram under @almindeligemaend, @rlintrup eller @torbentronborg. 
63:58 02/17/2022
#003 Mental sundhed
I denne episode starter René og Torben en snak om mental sundhed, og hvad det betyder for dem hver i sær. Hvad de hver har af daglige praksis eller ritualer, der gør at dagen starter godt. Og hvad med dårlige dage ?Tilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVi har begge et ønske om at nedbryde tabuerne omkring psykiske lidelser og fremfor alt åbne op for at mænd skal blive bedre til at tale sammen om de emner og ting, der ofte stikker lidt dybere. Derfor opfordrer vi også vores lyttere til at klikke ind på Facebook og tilmelde vores lukkede Facebook gruppe "Almindelige Mænd" som du finder i dette link.Del din gerne feedback ved at sende en mail til almindeligemaend@gmail.comFølg Almindelige Mænd på Facebook eller følg os på Instagram under @almindeligemaend, @rlintrup eller @torbentronborg.  
60:34 02/10/2022
#002 Bedste venner
I denne episode taler René og Torben om deres venskab og hvordan det rent faktisk opstod. De har kendt hinanden siden 2008, men det er først over de seneste år de er kommet tættere på hinanden. Og i dagens episode tager de spadestikket dybere og tager en snak om hvorfor de i dag er bedste venner.Almindelige Mænd er en uediteret podcast. Et reelt one-take af en samtale mellem værterne. Ideen med podcasten er at være et spejl for lytteren, der igennem refleksion og spejling måske vil åbne op for at tale mere om tanker og følelser.Målet er at flere mænd taler om hvordan de har det, og begynder at mærke efter.Tilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVi har begge et stort ønske om at nedbryde tabuerne omkring psykiske lidelser, og fremfor alt åbne op for at mænd skal blive bedre til at tale sammen om de emner og ting, der ofte stikker lidt dybere. Derfor opfordrer vi også vores lyttere til at klikke ind på Facebook og tilmelde vores lukkede Facebook gruppe "Almindelige Mænd" som du finder i dette link.Del din gerne feedback ved at sende en mail til almindeligemaend@gmail.comFølg Almindelige Mænd på Facebook eller følg os på Instagram under @almindeligemaend, @rlintrup eller @torbentronborg.
70:31 02/03/2022
#001 Helt "almindelige" mænd
I dette første afsnit, taler Torben og René om hvorfor de mener at der er behov for en podcast som Almindelige Mænd, hvad formålet med podcasten er og hvilke emner de vil tale om i kommende episoder.Almindelige Mænd er en uediteret podcast. Et reelt one-take af en samtale mellem værterne. Ideen med podcasten er at være et spejl for lytteren, der igennem refleksion og spejling måske vil åbne op for at tale mere om tanker og følelser.Målet er at flere mænd taler om hvordan de har det, og begynder at mærke efter.Tilmeld dig vores lukkede Facebook GruppeVi har begge et ønske om at nedbryde tabuerne omkring psykiske lidelser og fremfor alt åbne op for at mænd skal blive bedre til at tale sammen om de emner og ting, der ofte stikker lidt dybere. Derfor opfordrer vi også vores lyttere til at klikke ind på Facebook og tilmelde vores lukkede Facebook gruppe "Almindelige Mænd" som du finder i dette link.Del din gerne feedback ved at sende en mail til almindeligemaend@gmail.comFølg Almindelige Mænd på Facebook eller følg os på Instagram under @almindeligemaend, @rlintrup eller @torbentronborg. 
58:53 01/29/2022