Show cover of Triglav Skladi Stockcast

Triglav Skladi Stockcast

Dinamični pogovori o: ✅ najnovejših in najbolj disruptivnih tehnoloških inovacijah, ✅ makrotrendih, ✅ dolgoročnem investiranju, ✅ filozofiji upravljanja ter ✅ vedenjskih financah. Na vaši najljubši podcast platformi.

Tracks

Odgovorno investiranje
V zadnji epizodi druge sezone se nam je pridružil naš predsednik uprave Benjamin Jošar. Pogovorili smo se o odgovornem investiranju, trajnostnih vidikih pri investicijskem procesu ter spremembah, ki jih prinaša zeleni prehod. Odgovorili smo tudi na vprašanje, kaj je vloga finančne industrije pri zelenem prehodu in kaj izgubimo, če trajnostnih vidikov pri poslovanju ne upoštevamo.  OPOZORILO Podcast, ki ga poslušate, je informativne narave in ne predstavlja investicijskega svetovanja oziroma naložbenega priporočila. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.Ta vsebina je pripravljena z namenom ozaveščanja in izobraževanja javnosti o trajnostnih načelih. Dodatne informacije o trajnostnih vidikih poslovanja družbe Triglav Skladi d.o.o. in njenih storitev so dosegljive na spletni strani www.triglavskladi.si, pod zavihkom na temo trajnosti.
30:23 07/02/2023
Električna Vozila
Tokrat beseda teče o električnih vozilih. V studiu se nam je pridružil Janez Javornik, višji upravljavec individualnih portfeljev, s katerim smo se pogovorili o proizvajalcih električnih vozil, avto industriji ter obetih za rast.  !OPOZORILO!Podkest je informativne narave in ne predstavlja investicijskega svetovanja oz. naložbenega priporočila. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.
38:22 23/01/2023
Azijski tigri
V tej epizodi smo se z upravljavcem Alexandrom Gutireo pogovorili o gospodarstvih iz jugovzhodne Azije, ki so si prislužili vzdevek azijski tigri. Alexandr je razložil, zakaj in kako so te države postale uspešne ter s kakšnimi problemi se srečujejo danes.!Opozorilo!Podkest je informativne narave in ne predstavlja investicijskega svetovanja oz. naložbenega priporočila. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.
36:25 09/01/2023
Evropska energetska (ne)odvisnost
V tokratni epizodi Stockcasta smo se z direktorjem področja individualnega upravljanja premoženja Izidorjem Jermanom pogovorili o evropski odvisnosti od ruskih energentov, posledicah za evropsko gospodarstvo ter o načrtih, ki so namenjeni reševanju energetske krize v EU.  !OPOZORILO! Podcast je informativne narave in ne predstavlja investicijskega svetovanja oziroma naložbenega priporočila. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev
27:17 05/12/2022
Kibernetična varnost
V tokratni epizodi Stockcasta smo se pogovorili o kibernetični varnosti in trendih, zaradi katerih se pričakuje visoko rast industrije. Kibernetična varnost je ključnega pomena za varovanje poslovnih skrivnosti, ki imajo na črnem trgu visoko ceno. Tokrat se nam je kot gost pridružil upravljavec premoženja, ki upravlja sklad Triglav Tehnologija, Slavko Rogan. S Slavkotom smo se pogovorili o motivacijah napadalcev, škodi, ki nastane zaradi kibernetičnih napadov ter pomenu varovanja osebnih podatkov.OPOZORILOPodcast je informativne narave in ne more predstavljati naložbenega priporočila oz. investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.
35:37 21/11/2022
Avtomatizacija in Robotizacija
Avtomatizacija in robotizacija sta izboljšala in še naprej izboljšujeta produktivnost gospodarstva ter sta ključnega pomena za nadaljnjo rast. Ampak kaj se skriva za besedo “avtomatizacija” in besedo “robotizacija”? Kakšno vlogo ima pri avtomatizaciji in robotizaciji umetna inteligenca? Ali lahko zaradi teh trendov izginejo delovna mesta, ki jih ne želimo opravljati? Ali morda sploh ne bo več delovnih mest? Skupaj z našim direktorjem področja analiz Vidom Pajičem smo se pogovorili o trenutnem razvoju in pomenu avtomatizacije in robotizacije za podjetja ter prilagoditvah, ki jih bomo morda morali sprejeti v prihodnosti.OPOZORILOPodcast je informativne narave in ne more predstavljati naložbenega priporočila oz. naložbenega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev
35:48 07/11/2022
Staranje azijskega prebivalstva
V tokratnjem Stockcastu se nam je pridružil Matjaž Dlesk, upravljavec JV Evrope in trgov v razvoju.  Skupaj smo se pogovorili o demografskih spremembah v Aziji, ki se nanašajo na staranje prebivalstva ter o vplivu teh sprememb na potrošnjo in gospodarsko rast.OPOZORILOPodcast je informativne narave in ne predstavlja investicijskega priporočila oz. investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.
34:23 24/10/2022
Prehod na zeleno gospodarstvo
V zadnjem desetletju smo sprejeli vrsto sporazumov, ki so namenjeni razogličenju svetovnega gospodarstva ter spopadanju s podnebnimi spremembami. V prvi epizodi druge sezone se skupaj z Radivojem Pregljem, upravljavcem na področju individualnega upravljanja, pogovorimo o problematiki podnebnih sprememb ter človeškem vplivu na okolje.  Skupaj smo raziskali investicijske priložnosti, ki se pojavljajo pri prehodu na zeleno gospodarstvo.!OPOZORILO!Podkast je informativne narave in ne predstavlja naložbenega priporočila oziroma investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.
36:56 10/10/2022
Upravljavec z Midasovim dotikom
V zadnji epizodi prve sezone se nam je pridružil naj upravljavec preteklega triletnega obdobja* višji upravljavec investicijskih skladov Mitja Baša. Z Mitjo smo se pogovorili o značilnostih odličnih investitorjev, o strategiji investiranja, ki jo uporablja pri upravljanju sklada Triglav Top Brands, o pomenu blagovnih znamk ter konkurenčnih prednostih in značilnostih podjetij, blagovne znamke katerih imajo visoke vrednosti.* Po izboru revije Moje finance  !OPOZORILO!:Podcast je informativne narave in ne predstavlja naložbenega priporočila, investicijske raziskave oziroma investicijskega svetovanja. Podcast namreč ne upošteva investicijskih ciljev, finančne situacije in specifičnih potreb poslušalcev.   
29:20 22/04/2022
Inflacijska tesnoba in obvezniški trgi
V tokratni epizodi se nam je pridružil vodja tima za dolžniške vrednostne papirje ter višji upravljavec investicijskih skladov Aleš Čačovič. Aleš je izkušen obvezničar, ki v družbi Triglav Skladi skrbi za naložbe na dolžniškem trgu, poleg tega pa je tudi DJ.  Z njim smo se pogovorili o državnih obveznicah, podjetniških obveznicah, monetarni politiki in inflaciji. !OPOZORILO!: Podcast je informativne narave in ne predstavlja naložbenega priporočila, investicijske raziskave oziroma investicijskega svetovanja. Podcast namreč ne upošteva investicijskih ciljev, finančne situacije in specifičnih potreb poslušalcev.   
31:06 08/04/2022
F.A.A.N.G.
V tokratnjem Stockcastu smo se pogovorili z direktorjem področja upravljanja investicijskih skladov Sašem Ivanovićem. Sašo nam razkrije svoj pogled na trenutno sliko tehnoloških podjetij, kako dvigovanje obrestnih mer vpliva na njihovo vrednotenje, zakaj je tem podjetjem uspelo doseči tako visoke tržne kapitalizacije ter kaj pričakuje v prihodnosti. Beseda teče o naslednjih podjetjih: Meta Platforms (Facebook), Amazon, Apple, Netflix in Google(Alphabet).Opozorilo za poslušalce  Podcast, ki ga poslušate, je informativne narave in ne predstavlja investicijskega priporočila oziroma investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati investicijskih ciljev, finančne situacije in potreb posameznega poslušalca. 
29:44 25/03/2022
Geopolitika in investiranje
24. februarja 2022 je Ruska federacija napadla Ukrajino. Začelo se je obdobje geopolitične in gospodarske negotovosti ter visoke volatilnosti na kapitalskih trgih. Investitorji si moramo odgovoriti na pomembna vprašanja. Kakšen vpliv bo imela vojna v Ukrajini na članice Evropske unije in druge države? Kaj se dogaja z nafto, plinom in drugimi surovinami? Katere države so lahko varno zavetišče za investitorje? Kakšno je geopolitično tveganje iz naslova odnosov med Kitajsko in Tajvanom? Odgovore na omenjena vprašanja nam je pomagal najti specialist na področju investiranja v trge v razvoju Matjaž Dlesk.Opozorilo za poslušalce  Podcast, ki ga poslušate, je informativne narave in ne predstavlja investicijskega priporočila oziroma investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati investicijskih ciljev, finančne situacije in potreb posameznega poslušalca. 
34:43 11/03/2022
Investiranje v rast
Investicijski analitiki in upravljavci premoženja se pogosto srečujemo z vprašanjem, kaj iščemo pri investiranju. Kot odgovor se v večini primerov pričakuje argumentirano stališče glede tega, v kaj verjame investicijski strokovnjak: v investiranje v vrednost ali v investiranje v rast.  Skupaj z direktorjem področja individualnega upravljanja premoženja Izidorjem Jermanom smo se pogovorili o njegovem pristopu pri investiranju v rast. Izidor nam je zaupal kako išče zgodbe o uspehu ter kaj so tiste prave lastnosti podjetij, ki omogočajo doseganje presežnih donosov.Opozorilo za poslušalce  Podcast, ki ga poslušate, je informativne narave in ne predstavlja investicijskega priporočila oziroma investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati investicijskih ciljev, finančne situacije in potreb posameznega poslušalca. 
38:49 25/02/2022
Web 3.0
Internet je povezal človeštvo, izbrisal fizične omejitve interakcij med ljudmi, postal katalizator razvoja ter inkubator novih poslovnih modelov. V tretji epizodi našega podkesta smo se pogovorili o naslednji verziji interneta: Web 3.0. Vidimo jo namreč kot investicijsko temo, ki bo imela intenziven vpliv na družbo in podjetja. Skupaj z analitikom, matematikom in informatikom Erikom Scherianijem smo se pogovorili o novi dobi interneta, blockchainu, kriptografiji in iskanju investicijskih priložnosti, ki so izpostavljene investicijski temi Web 3.0.Opozorilo za poslušalce  Podcast, ki ga poslušate, je informativne narave in ne predstavlja investicijskega priporočila oziroma investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati investicijskih ciljev, finančne situacije in potreb posameznega poslušalca. 
30:57 11/02/2022
Metaverse
Metaverse je postal pomemben del poslovnih strategij podjetij kot so Microsoft, Meta Platforms, Nvidia in še bi lahko naštevali. Ni presenetljivo, da se pojavljajo vprašanja, kaj pomeni metaverse za družbo in kako bo vplival na poslovanje podjetij. V tej epizodi se skupaj z višjim upravljavcem individualnih portfeljev Radivojem Pregljem dotaknemo te investicijske teme in razmišljamo o razsežnostih potencialnega vpliva metaversa na gospodarstvo,  posamezna podjetja in vedenje potrošnikov.Opozorilo za poslušalce  Podcast, ki ga poslušate, je informativne narave in ne predstavlja investicijskega priporočila oziroma investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati investicijskih ciljev, finančne situacije in potreb posameznega poslušalca. 
43:29 28/01/2022
Tematsko investiranje in obeti za 2022
V prvi epizodi Triglav Skladi Stockcasta se Alexandr, Klara in Matjaž predstavijo, ozrejo na ključne dogodke leta 2021, posvetijo se osrednji temi tokratne epizode – tematskemu investiranju in o napovedih za leto 2022 podrobno izprašajo prvega gosta, direktorja področja analiz v družbi Triglav Skladi, Gorazda Belaviča. Podcast, ki ga poslušate, je informativne narave in ne predstavlja investicijskega priporočila oziroma investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati investicijskih ciljev, finančne situacije in potreb posameznega poslušalca. 
37:44 13/01/2022

Similar podcasts