Show cover of Student.si

Student.si

Edini pravi spletni portal za mlade

Tracks

Razkrivamo skrivnosti te priljubljene pijače! BRIN gin!
Gin tonik ni le priljubljena poletna pijača, pač pa lahko postane prava zgodba. V ta namen sem v današnjo epizodo podcasta povabila Erika Sarkiča iz brkinske vasi Rodnik, ki prideluje BRIN gin. Njegova zgodba se je v bistvu začela pisati natanko pred desetletjem, ko je Erik združil dolgoletno znanje žganjekuhe svoje none in očeta. Po […] Prispevek Razkrivamo skrivnosti te priljubljene pijače! BRIN gin! izvira s portala Student.si.
25:07 16/07/2021
Ali zakon privlačnosti res deluje?
Tokratna epizoda podcasta je nadaljevanje prejšnje. Klepetali sva s Tatjano Mikuš, ki v svojem času ljubiteljsko deluje pod imenom »Objem svobode«. K njej lahko pridemo na intuitativna svetovanja, delavnice za osebno rast, rejki terapije, zadnje čase pa se uči tudi astrologije. Vse to rada počne poleg službe, za svojo dušo, saj pravi, da jo dnevno […] Prispevek Ali zakon privlačnosti res deluje? izvira s portala Student.si.
26:05 25/06/2021
Kaj nas v življenju zaznamuje?
V tokratni epizodi podcasta (1. del) sva klepetali s Tatjano Mikuš, ki v svojem času ljubiteljsko deluje pod imenom »Objem svobode«. K njej lahko pridemo na intuitativna svetovanja, delavnice za osebno rast, rejki terapije, zadnje čase pa se uči tudi astrologije. Vse to rada počne poleg službe, za svojo dušo, saj pravi, da jo dnevno […] Prispevek Kaj nas v življenju zaznamuje? izvira s portala Student.si.
26:18 18/06/2021
Ines Erbus – ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk
V veliko veselje mi je, da se je mojemu povabilu odzvala gostja današnjega podcasta – Ines Erbus. Ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk in uspešna instagramerka, poleg tega pa izredno prijazna in srčna oseba. V podcastu boste lahko prisluhnili tej neverjetno dobri energiji, ki jo ima Ines. Povedala nam je, kako je njena pevska pot […] Prispevek Ines Erbus – ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk izvira s portala Student.si.
27:48 11/06/2021
Klemen Bučan – stand up komik in radijski voditelj
V današnjem podcastu mi je družbo delal človek, ki je rojen za to, da zabava ljudi. Klemen Bučan se že 15 let ukvarja s stand up komedijo, poleg tega vodi »Kul jutro« na Radiu Ekspres, povezuje razne dogodke, zadnje čase pa vse pogosteje nastopa v reklamah. Klemen kar prekipeva od energije in to je bilo […] Prispevek Klemen Bučan – stand up komik in radijski voditelj izvira s portala Student.si.
27:08 04/06/2021
Zakaj začeti trenirati?
V tokratni epizodi podcasta je z mano govoril mlad fant Rok Škrjanec, ki ima pred sabo velike cilje in še večjo voljo, da jih uresniči. Rok je 20-letnik, ki poleg študija kemijske tehnologije velik del svojega časa nameni obiskovanju fitnesa in treniranju kalistenike. Poleg tega opravlja tudi tečaj za osebnega trenerja. Kalistenika je vadba, pri […] Prispevek Zakaj začeti trenirati? izvira s portala Student.si.
17:59 28/05/2021
Dobrodelna Škisova tržnica 2021
V četrtek, 27. maja, se bo odvil eden izmed najbolj priljubljenih dogodkov, ki jih lahko doživi študent. Škisova tržnica, seveda. Tokrat bo potekala precej drugače, kot smo je bili vajeni prejšnja leta. Celotno dogajanje se je namreč zaradi trenutnih razmer preselilo v online obliko. Ker pa je bila Škisova vedno nekaj posebnega, so za to […] Prispevek Dobrodelna Škisova tržnica 2021 izvira s portala Student.si.
13:54 21/05/2021
Kolektiv 22 – kjer se praži najboljša kava
Je lahko še kaj lepšega od tega, da zjutraj iz kuhinje zadiši po sveže skuhani kavi? Ja, je. To, da jo skuha prava oseba. Toliko boljši občutek pa je, če jo z nami še spije. Današnja epizoda podcasta je za vse ljubitelje kave! Velika verjetnost pa je, da jo boste po današnjem pogovoru vzljubili tudi […] Prispevek Kolektiv 22 – kjer se praži najboljša kava izvira s portala Student.si.
29:59 14/05/2021
Gaja Ribič – o zgodnjem starševstvu in bulimiji
V tokratni epizodi podcasta je z mano klepetala mlada mamica dveh otrok in študentka zdravstvene nege – Gaja Ribič. Večini je najbolj znana prav po tem, ker na svojem družbenem omrežju deli trenutke iz svojega vsakdanjega življenja. Tiste najlepše, iskrene in tudi tiste, ki so včasih nekoliko naporni. V pogovoru sva govorili o zgodnjem starševstvu, […] Prispevek Gaja Ribič – o zgodnjem starševstvu in bulimiji izvira s portala Student.si.
20:11 07/05/2021
Redkobesedno – poezija, ki polni srca
V današnjem podcastu sem gostila prav posebnega gosta, ki je bolj kot Gal Billa znan po okrajšavi – gb, ki jo uporablja na svojem Instagram profilu Redkobesedno. Gal je fant, ki rad počne veliko stvari. Rad bere, občasno kuha, obožuje tenis in študira psihoterapijo. Poleg vsega naštetega pa mu je najljubše pisanje poezije. S profilom […] Prispevek Redkobesedno – poezija, ki polni srca izvira s portala Student.si.
27:27 30/04/2021
Prvi slovenski dan v rabljenih oblačilih
Točno danes, 23. aprila, obeležujemo Prvi slovenski dan v rabljenih oblačilih. Na svetu vsako leto proizvedemo 150 milijard kosov oblačil in z njimi ustvarimo 93 milijonov ton odpadkov, saj jih recikliramo le 1 %. V zadnjih 20 letih se je naša potrošnja oblačil povečala za kar 400 %, hkrati pa raziskave kažejo, da vedno več […] Prispevek Prvi slovenski dan v rabljenih oblačilih izvira s portala Student.si.
14:40 23/04/2021
Jan Robin – najbolj priljubljen slovenski botanik
V današnjem podcastu je moj gost najbolj priljubljen slovenski botanik po srcu – Jan Robin, ki pa je na Instagramu veliki večini bolj poznan pod imenom @botanistbyheart. Jan, ki po izobrazbi ni botanik pač pa kemik, v svoji domači »džungli« živi svoje sanje. Rastline mu pomenijo izredno prijeten hobi in veliko sprostitev. Meni namreč, da […] Prispevek Jan Robin – najbolj priljubljen slovenski botanik izvira s portala Student.si.
23:53 16/04/2021
Dejan Krajnc – o nenormalno lepih novih začetkih
V tokratni epizodi podcasta je z mano klepetal Dejan Krajnc, po novem znan pod ustvarjalnim imenom Dejan Dogaja. Dejana verjetno vsi poznamo po njegovi visoki irokezi in kot dolgoletnega člana Poskočnih muzikantov. Vendar se je kot mnogi drugi v teh časih tudi on za nekaj časa ustavil in premislil, kaj je tisto, kar ga zares […] Prispevek Dejan Krajnc – o nenormalno lepih novih začetkih izvira s portala Student.si.
17:58 09/04/2021
Jernej Ogrin – »Zdrava prehrana, kaj je to?«
V današnjem podcastu je moj gost Jernej Ogrin – prehranski strokovnjak, član ekipe Spoznaj prehrano, voditelj izobraževanj in predavanj na temo prehrane ter še mnogo več. Poleg klasičnega svetovanja zelo rad preko družbenih omrežij ljudi poučuje oziroma jim prikazuje, kako je prehrana lahko res zabavna stvar, s katero si lahko pomagamo in ob njej uživamo. […] Prispevek Jernej Ogrin – »Zdrava prehrana, kaj je to?« izvira s portala Student.si.
36:51 02/04/2021
Martin Golob – najbolj priljubljen slovenski duhovnik
V današnjem podcastu mi je družbo delal najbolj priljubljen in poznan slovenski duhovnik –Martin Golob. Martin je poleg duhovniškega poklica še veliko več. Je človek, ki ljubi življenje in iz njega želi iztisniti same najlepše stvari. Zelo rad je športno aktiven, niti malo pa mu ni tuja kamera, s katero je posnel že veliko vlogov. […] Prispevek Martin Golob – najbolj priljubljen slovenski duhovnik izvira s portala Student.si.
19:44 26/03/2021
Alen Milavec – osebni fotograf Tadeja Pogačarja
V današnjem podcastu sem klepetala z mladim nadobudnim fotografom Alenom Milavcem. Alen je fant, ki se je zelo zgodaj podal na pot ustvarjanja odličnih fotografij. Kljub temu, da se je na začetku še malo iskal, je vedno vedel, da je fotografija tisto, kar si želi početi vsak dan. Vedel je, da je fotografija sreča, ki […] Prispevek Alen Milavec – osebni fotograf Tadeja Pogačarja izvira s portala Student.si.
13:00 19/03/2021
Lucija Vrankar, stevardesa iz Dubaja
Si predstavljaš, da se popolnoma naključno prijaviš na delo stevardese za letalsko družbo Emirates iz Dubaja in si izmed sto kandidatov prav ti tisti, ki ga zjutraj pokličejo in rečejo: »Čestitam, izbrani ste«? Točno to se je zgodilo moji današnji gostji Luciji Vrankar, mnogim poznani pod ustvarjalnim imenom xlucy_time. Lucija, ki je po izobrazbi vzgojiteljica […] Prispevek Lucija Vrankar, stevardesa iz Dubaja izvira s portala Student.si.
45:42 12/03/2021
Samopodoba in javno nastopanje s Sašo Einsiedler
Samopodoba in javno nastopanje. To sta osrednji temi današnjega podcasta, v katerem nam je ogromno izkušenj in znanja predala Saša Einsiedler. Skozi pogovor nam je zaupala svojo življenjsko izkušnjo, ki jo je iz ene poti, torej iz radia in televizije, zapeljala na popolnoma drugo. Danes je namreč ena prvih v tem delu Evrope s certifikatom […] Prispevek Samopodoba in javno nastopanje s Sašo Einsiedler izvira s portala Student.si.
38:30 05/03/2021
Gre se za nas študente! Andrej Pirjevec – nov predsednik ŠOS-a
V današnjo epizodo podcasta sem povabila novega predsednika ŠOS, mladega Koprčana Andreja Pirjevca. Andrej obiskuje prvo stopnjo mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Nov naziv, naziv predsednika Študentske organizacije Slovenije pa je prejel prejšnji teden 18. februarja. V vrstah ŠOS ni nov, saj je do sedaj vodil Odbor za ob študijske […] Prispevek Gre se za nas študente! Andrej Pirjevec – nov predsednik ŠOS-a izvira s portala Student.si.
19:55 26/02/2021
Prave odločitve za poslovni in poklicni uspeh!
Mlad človek je vihrav človek. Zato se pri pomembnih odločitvah velikokrat počuti negotovo in malce zmedeno. Vendar je kljub temu velikokrat postavljen v položaj, ko se pač mora odločiti. Naj bo to odločitev za poklic, šolo, izobrazbo, nadaljevanje študija ali začetek z delom. In ker smo sedaj v času, ko se mnogo dijakov, študentov pa […] Prispevek Prave odločitve za poslovni in poklicni uspeh! izvira s portala Student.si.
31:00 19/02/2021
Si za dozo ljubezni? Na valentinovo uživaj v lepših in kvalitetnejših odnosih!
Valentinovo je tako rekoč pred vrati. Ta čudoviti praznik zaljubljencev, ki ga praznujemo 14. februarja, letos na nedeljo, v nas obudi marsikatere občutke in misli. V tem času se morda začnemo večkrat zavestno spraševati, s kom sploh smo v zvezi oziroma koga in kaj si pravzaprav želimo. In ker pot do tja velikokrat ni tako […] Prispevek Si za dozo ljubezni? Na valentinovo uživaj v lepših in kvalitetnejših odnosih! izvira s portala Student.si.
62:39 12/02/2021
Zgodba mladega in uspešnega video producenta Lenarta Kobala
V današnjem podcastu sva klepetala z mladim in uspešnim video producentom Lenartom Kobalom. Lenart je fant, ki se je že pri svojih 11ih letih podal na pot proti sanjam in uspehu. Začel je počasi, a s trdno voljo, da mu bo uspelo. Montaža in objave lyrics videov, ki jih je v začetku izdeloval, so ga […] Prispevek Zgodba mladega in uspešnega video producenta Lenarta Kobala izvira s portala Student.si.
24:44 05/02/2021
Vse, kar moraš vedeti, da bo izpitno obdobje v času korone enostavnejše!
Izpiti so tukaj! No, v bistvu smo prav danes točno na polovici zimskega izpitnega obdobja. Nekateri so z najtežjimi izpiti že opravili, druge ti še čakajo. In verjetno se ne motim, če poudarim, da je učenje zadnji mesec skoraj zagotovo sestavni del dneva vsakega študenta. V tem obdobju se pogosto srečujemo z živčnostjo, ne spanjem […] Prispevek Vse, kar moraš vedeti, da bo izpitno obdobje v času korone enostavnejše! izvira s portala Student.si.
25:26 29/01/2021
Si za seks, objem ali osebno rast? Rozalija pravi vse skupaj!
21. januarja obeležujemo svetovni dan objemov. Letos vsekakor drugače, saj nam razmere ne dovoljujejo, da bi objeli kogarkoli. A kljub temu lahko objamemo svoje najbližje ali pa kar samega sebe. Objem je namreč neke vrste čudežno zdravilo, ki krepi naš imunski sistem, zmanjšuje stres, zdravi marsikatero bolezen in skrbi za bolj krepilen spanec. V ta […] Prispevek Si za seks, objem ali osebno rast? Rozalija pravi vse skupaj! izvira s portala Student.si.
44:49 22/01/2021
Pot iz Zdravstvene fakultete v marketing
V današnjem podcastu sva klepetali s Pio Prelec Poljanšek, asistentko v marketingu podjetja Nevtron & Company. Zaupala nam je svojo izkušnjo s študijem sanitarnega inženirstva na Zdravstveni fakulteti in to, kako jo je pot kasneje zapeljala v marketing. Je bila odločitev enostavna? Pia pravi, da jo je do študija sanitarnega inženirstva pripeljalo naključje, saj je […] Prispevek Pot iz Zdravstvene fakultete v marketing izvira s portala Student.si.
14:13 15/01/2021
Kako postaneš makeup artist? Intervju z artistko Kim Mikuš
V današnjem podcastu sva z mlado in nadobudno makeup artistko Kim Mikuš klepetali o veliko rečeh, ki se dotikajo tega ustvarjalnega področja.    Kim se ljubiteljsko z makeupom ukvarja od konca osnovne šole. Znanje je takrat črpala predvsem iz YouTube tutorialov. Leta 2019 se je udeležila dveh tečajev za osebno rabo, marca lani pa je opravila še profesionalni tečaj […] Prispevek Kako postaneš makeup artist? Intervju z artistko Kim Mikuš izvira s portala Student.si.
13:01 08/01/2021
10 dobrih stvari, ki jih je prineslo leto 2020
Letošnje leto je bilo … Ah, kaj bi razpredala. Pač čudno. Sedaj, ko se počasi bliža koncu, se oziramo nazaj, premlevamo kaj smo se naučili in razmišljamo o tem, če nam je prineslo sploh kaj dobrega? Si zadel na lotu? Če nisi, to morda ni bilo ravno tvoje najboljše leto. Vseeno ne dvomim, da se […] Prispevek 10 dobrih stvari, ki jih je prineslo leto 2020 izvira s portala Student.si.
11:04 18/12/2020
Koronavirus: miti in resnice
Od prvih informacij o koronavirusu, ki so se v začetku letošnjega leta zdele le še ene izmed novic na tujem, bo kmalu leto dni. Letno dni epidemije, pandemije, nejasnosti, strahu in na žalost tudi smrti. Praznični čas je že tik pred vrati, vse skupaj pa kaže na to, da bo letošnji december res drugačen. Kako […] Prispevek Koronavirus: miti in resnice izvira s portala Student.si.
24:54 11/12/2020
Študijska izmenjava pod palmami
Čeprav so trenutni časi vse prej kot naklonjeni potovanjem, nam je dovoljeno sanjati. Morda pa v tem podkastu dobiš super idejo za naslednje študijsko leto! Erasmus: nepozabna življenjska izkušnja Študij pod palmami – sanje marsikaterega študenta iz severnejših predelov planeta. Tak je bil tudi moj plan, a me je na študijski izmenjavi na Portugalskem, kjer […] Prispevek Študijska izmenjava pod palmami izvira s portala Student.si.
31:01 04/12/2020
Špancem je maska nova normalnost
Tokratni gost podkasta je Matej Galič, študent prava na fakulteti v Mariboru. Slabo leto študija je opravil tudi na tujem – na Kanarskih otokih. Po zaključku izmenjave se je za kratek čas vrnil v Slovenijo in prav zaradi Covid-19 ostal malce dlje kot je to sprva načrtoval. Namesto aprila je oktobra naposled le odšel na […] Prispevek Špancem je maska nova normalnost izvira s portala Student.si.
31:40 27/11/2020