Show cover of Student.si

Student.si

Edini pravi spletni portal za mlade

Tracks

Razkrivamo skrivnosti te priljubljene pijače! BRIN gin!
Gin tonik ni le priljubljena poletna pijača, pač pa lahko postane prava zgodba. V ta namen sem v današnjo epizodo podcasta povabila Erika Sarkiča iz brkinske vasi Rodnik, ki prideluje BRIN gin. Njegova zgodba se je v bistvu začela pisati natanko pred desetletjem, ko je Erik združil dolgoletno znanje žganjekuhe svoje none in očeta. Po […] Prispevek Razkrivamo skrivnosti te priljubljene pijače! BRIN gin! izvira s portala Student.si.
25:07 16/07/21
Ali zakon privlačnosti res deluje?
Tokratna epizoda podcasta je nadaljevanje prejšnje. Klepetali sva s Tatjano Mikuš, ki v svojem času ljubiteljsko deluje pod imenom »Objem svobode«. K njej lahko pridemo na intuitativna svetovanja, delavnice za osebno rast, rejki terapije, zadnje čase pa se uči tudi astrologije. Vse to rada počne poleg službe, za svojo dušo, saj pravi, da jo dnevno […] Prispevek Ali zakon privlačnosti res deluje? izvira s portala Student.si.
26:05 25/06/21
Kaj nas v življenju zaznamuje?
Foto: IvelinRadkov iz iStockFoto: IvelinRadkov iz iStockV tokratni epizodi podcasta (1. del) sva klepetali s Tatjano Mikuš, ki v svojem času ljubiteljsko deluje pod imenom »Objem svobode«. K njej lahko pridemo na intuitativna svetovanja, delavnice za osebno rast, rejki terapije, zadnje čase pa se uči tudi astrologije. Vse to rada počne poleg službe, za svojo dušo, saj pravi, da jo dnevno […] Prispevek Kaj nas v življenju zaznamuje? izvira s portala Student.si.
26:18 18/06/21
Ines Erbus – ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk
V veliko veselje mi je, da se je mojemu povabilu odzvala gostja današnjega podcasta – Ines Erbus. Ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk in uspešna instagramerka, poleg tega pa izredno prijazna in srčna oseba. V podcastu boste lahko prisluhnili tej neverjetno dobri energiji, ki jo ima Ines. Povedala nam je, kako je njena pevska pot […] Prispevek Ines Erbus – ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk izvira s portala Student.si.
27:48 11/06/21
Klemen Bučan – stand up komik in radijski voditelj
V današnjem podcastu mi je družbo delal človek, ki je rojen za to, da zabava ljudi. Klemen Bučan se že 15 let ukvarja s stand up komedijo, poleg tega vodi »Kul jutro« na Radiu Ekspres, povezuje razne dogodke, zadnje čase pa vse pogosteje nastopa v reklamah. Klemen kar prekipeva od energije in to je bilo […] Prispevek Klemen Bučan – stand up komik in radijski voditelj izvira s portala Student.si.
27:08 04/06/21
Zakaj začeti trenirati?
Foto: Maksym Belchenko iz iStock
17:59 28/05/21
Dobrodelna Škisova tržnica 2021
V četrtek, 27. maja, se bo odvil eden izmed najbolj priljubljenih dogodkov, ki jih lahko doživi študent. Škisova tržnica, seveda. Tokrat bo potekala precej drugače, kot smo je bili vajeni prejšnja leta. Celotno dogajanje se je namreč zaradi trenutnih razmer preselilo v online obliko. Ker pa je bila Škisova vedno nekaj posebnega, so za to […] Prispevek Dobrodelna Škisova tržnica 2021 izvira s portala Student.si.
13:54 21/05/21
Kolektiv 22 – kjer se praži najboljša kava
Je lahko še kaj lepšega od tega, da zjutraj iz kuhinje zadiši po sveže skuhani kavi? Ja, je. To, da jo skuha prava oseba. Toliko boljši občutek pa je, če jo z nami še spije. Današnja epizoda podcasta je za vse ljubitelje kave! Velika verjetnost pa je, da jo boste po današnjem pogovoru vzljubili tudi […] Prispevek Kolektiv 22 – kjer se praži najboljša kava izvira s portala Student.si.
29:59 14/05/21
Gaja Ribič – o zgodnjem starševstvu in bulimiji
V tokratni epizodi podcasta je z mano klepetala mlada mamica dveh otrok in študentka zdravstvene nege – Gaja Ribič. Večini je najbolj znana prav po tem, ker na svojem družbenem omrežju deli trenutke iz svojega vsakdanjega življenja. Tiste najlepše, iskrene in tudi tiste, ki so včasih nekoliko naporni. V pogovoru sva govorili o zgodnjem starševstvu, […] Prispevek Gaja Ribič – o zgodnjem starševstvu in bulimiji izvira s portala Student.si.
20:11 07/05/21
Redkobesedno – poezija, ki polni srca
V današnjem podcastu sem gostila prav posebnega gosta, ki je bolj kot Gal Billa znan po okrajšavi – gb, ki jo uporablja na svojem Instagram profilu Redkobesedno. Gal je fant, ki rad počne veliko stvari. Rad bere, občasno kuha, obožuje tenis in študira psihoterapijo. Poleg vsega naštetega pa mu je najljubše pisanje poezije. S profilom […] Prispevek Redkobesedno – poezija, ki polni srca izvira s portala Student.si.
27:27 30/04/21
Prvi slovenski dan v rabljenih oblačilih
Foto: OlgaPink iz iStockFoto: OlgaPink iz iStockTočno danes, 23. aprila, obeležujemo Prvi slovenski dan v rabljenih oblačilih. Na svetu vsako leto proizvedemo 150 milijard kosov oblačil in z njimi ustvarimo 93 milijonov ton odpadkov, saj jih recikliramo le 1 %. V zadnjih 20 letih se je naša potrošnja oblačil povečala za kar 400 %, hkrati pa raziskave kažejo, da vedno več […] Prispevek Prvi slovenski dan v rabljenih oblačilih izvira s portala Student.si.
14:40 23/04/21
Jan Robin – najbolj priljubljen slovenski botanik
V današnjem podcastu je moj gost najbolj priljubljen slovenski botanik po srcu – Jan Robin, ki pa je na Instagramu veliki večini bolj poznan pod imenom @botanistbyheart. Jan, ki po izobrazbi ni botanik pač pa kemik, v svoji domači »džungli« živi svoje sanje. Rastline mu pomenijo izredno prijeten hobi in veliko sprostitev. Meni namreč, da […] Prispevek Jan Robin – najbolj priljubljen slovenski botanik izvira s portala Student.si.
23:53 16/04/21
Dejan Krajnc – o nenormalno lepih novih začetkih
Photo XelaPhoto XelaV tokratni epizodi podcasta je z mano klepetal Dejan Krajnc, po novem znan pod ustvarjalnim imenom Dejan Dogaja. Dejana verjetno vsi poznamo po njegovi visoki irokezi in kot dolgoletnega člana Poskočnih muzikantov. Vendar se je kot mnogi drugi v teh časih tudi on za nekaj časa ustavil in premislil, kaj je tisto, kar ga zares […] Prispevek Dejan Krajnc – o nenormalno lepih novih začetkih izvira s portala Student.si.
17:58 09/04/21
Jernej Ogrin – »Zdrava prehrana, kaj je to?«
Foto: nitrub iz iStockFoto: nitrub iz iStockV današnjem podcastu je moj gost Jernej Ogrin – prehranski strokovnjak, član ekipe Spoznaj prehrano, voditelj izobraževanj in predavanj na temo prehrane ter še mnogo več. Poleg klasičnega svetovanja zelo rad preko družbenih omrežij ljudi poučuje oziroma jim prikazuje, kako je prehrana lahko res zabavna stvar, s katero si lahko pomagamo in ob njej uživamo. […] Prispevek Jernej Ogrin – »Zdrava prehrana, kaj je to?« izvira s portala Student.si.
36:51 02/04/21
Martin Golob – najbolj priljubljen slovenski duhovnik
V današnjem podcastu mi je družbo delal najbolj priljubljen in poznan slovenski duhovnik –Martin Golob. Martin je poleg duhovniškega poklica še veliko več. Je človek, ki ljubi življenje in iz njega želi iztisniti same najlepše stvari. Zelo rad je športno aktiven, niti malo pa mu ni tuja kamera, s katero je posnel že veliko vlogov. […] Prispevek Martin Golob – najbolj priljubljen slovenski duhovnik izvira s portala Student.si.
19:44 26/03/21
Alen Milavec – osebni fotograf Tadeja Pogačarja
V današnjem podcastu sem klepetala z mladim nadobudnim fotografom Alenom Milavcem. Alen je fant, ki se je zelo zgodaj podal na pot ustvarjanja odličnih fotografij. Kljub temu, da se je na začetku še malo iskal, je vedno vedel, da je fotografija tisto, kar si želi početi vsak dan. Vedel je, da je fotografija sreča, ki […] Prispevek Alen Milavec – osebni fotograf Tadeja Pogačarja izvira s portala Student.si.
13:00 19/03/21
Lucija Vrankar, stevardesa iz Dubaja
Si predstavljaš, da se popolnoma naključno prijaviš na delo stevardese za letalsko družbo Emirates iz Dubaja in si izmed sto kandidatov prav ti tisti, ki ga zjutraj pokličejo in rečejo: »Čestitam, izbrani ste«? Točno to se je zgodilo moji današnji gostji Luciji Vrankar, mnogim poznani pod ustvarjalnim imenom xlucy_time. Lucija, ki je po izobrazbi vzgojiteljica […] Prispevek Lucija Vrankar, stevardesa iz Dubaja izvira s portala Student.si.
45:42 12/03/21
Samopodoba in javno nastopanje s Sašo Einsiedler
Samopodoba in javno nastopanje. To sta osrednji temi današnjega podcasta, v katerem nam je ogromno izkušenj in znanja predala Saša Einsiedler. Skozi pogovor nam je zaupala svojo življenjsko izkušnjo, ki jo je iz ene poti, torej iz radia in televizije, zapeljala na popolnoma drugo. Danes je namreč ena prvih v tem delu Evrope s certifikatom […] Prispevek Samopodoba in javno nastopanje s Sašo Einsiedler izvira s portala Student.si.
38:30 05/03/21
Gre se za nas študente! Andrej Pirjevec – nov predsednik ŠOS-a
Foto: jacoblund iz iStockFoto: jacoblund iz
19:55 26/02/21
Prave odločitve za poslovni in poklicni uspeh!
Foto: sommart iz iStock
31:00 19/02/21
Si za dozo ljubezni? Na valentinovo uživaj v lepših in kvalitetnejših odnosih!
Foto: VeselovaElena iz iStockFoto: VeselovaElena iz iStockValentinovo je tako rekoč pred vrati. Ta čudoviti praznik zaljubljencev, ki ga praznujemo 14. februarja, letos na nedeljo, v nas obudi marsikatere občutke in misli. V tem času se morda začnemo večkrat zavestno spraševati, s kom sploh smo v zvezi oziroma koga in kaj si pravzaprav želimo. In ker pot do tja velikokrat ni tako […] Prispevek Si za dozo ljubezni? Na valentinovo uživaj v lepših in kvalitetnejših odnosih! izvira s portala Student.si.
62:39 12/02/21
Zgodba mladega in uspešnega video producenta Lenarta Kobala
V današnjem podcastu sva klepetala z mladim in uspešnim video producentom Lenartom Kobalom. Lenart je fant, ki se je že pri svojih 11ih letih podal na pot proti sanjam in uspehu. Začel je počasi, a s trdno voljo, da mu bo uspelo. Montaža in objave lyrics videov, ki jih je v začetku izdeloval, so ga […] Prispevek Zgodba mladega in uspešnega video producenta Lenarta Kobala izvira s portala Student.si.
24:44 05/02/21
Vse, kar moraš vedeti, da bo izpitno obdobje v času korone enostavnejše!
Foto: monkeybusinessimages iz iStockFoto: monkeybusinessimages iz iStockIzpiti so tukaj! No, v bistvu smo prav danes točno na polovici zimskega izpitnega obdobja. Nekateri so z najtežjimi izpiti že opravili, druge ti še čakajo. In verjetno se ne motim, če poudarim, da je učenje zadnji mesec skoraj zagotovo sestavni del dneva vsakega študenta. V tem obdobju se pogosto srečujemo z živčnostjo, ne spanjem […] Prispevek Vse, kar moraš vedeti, da bo izpitno obdobje v času korone enostavnejše!
25:26 29/01/21
Si za seks, objem ali osebno rast? Rozalija pravi vse skupaj!
Foto: Vasyl Dolmatov iz iStockFoto: Vasyl Dolmatov iz iStock21. januarja obeležujemo svetovni dan objemov. Letos vsekakor drugače, saj nam razmere ne dovoljujejo, da bi objeli kogarkoli. A kljub temu lahko objamemo svoje najbližje ali pa kar samega sebe.
44:49 22/01/21
Pot iz Zdravstvene fakultete v marketing
Foto: Wavebreakmedia iz iStockFoto: Wavebreakmedia iz iStockV današnjem podcastu sva klepetali s Pio Prelec Poljanšek, asistentko v marketingu podjetja Nevtron & Company. Zaupala nam je svojo izkušnjo s študijem sanitarnega inženirstva na Zdravstveni fakulteti in to, kako jo je pot kasneje zapeljala v marketing. Je bila odločitev enostavna? Pia pravi, da jo je do študija sanitarnega inženirstva pripeljalo naključje, saj je […] Prispevek
14:13 15/01/21
Kako postaneš makeup artist? Intervju z artistko Kim Mikuš
Foto: July Ko iz iStock
13:01 08/01/21
10 dobrih stvari, ki jih je prineslo leto 2020
10 dobrih stvari, ki jih je prineslo leto 202010 dobrih stvari, ki jih je prineslo leto 2020Letošnje leto je bilo … Ah, kaj bi razpredala. Pač čudno. Sedaj, ko se počasi bliža koncu, se oziramo nazaj, premlevamo kaj smo se naučili in razmišljamo o tem, če nam je prineslo sploh kaj dobrega? Si zadel na lotu? Če nisi, to morda ni bilo ravno tvoje najboljše leto. Vseeno ne dvomim, da se […] Prispevek 10 dobrih stvari, ki jih je prineslo leto 2020 izvira s portala Student.si.
11:04 18/12/20
Koronavirus: miti in resnice
Foto: CentralITAlliance iz iStockFoto: CentralITAlliance iz iStockOd prvih informacij o koronavirusu, ki so se v začetku letošnjega leta zdele le še ene izmed novic na tujem, bo kmalu leto dni. Letno dni epidemije, pandemije, nejasnosti, strahu in na žalost tudi smrti. Praznični čas je že tik pred vrati, vse skupaj pa kaže na to, da bo letošnji december res drugačen. Kako […] Prispevek Koronavirus: miti in resnice izvira s portala
24:54 11/12/20
Študijska izmenjava pod palmami
Foto: DMEPhotography iz iStock
31:01 04/12/20
Špancem je maska nova normalnost
Foto: nito100 iz iStockFoto: nito100 iz
31:40 27/11/20