Show cover of KBR - Koninklijke Bibliotheek van België

KBR - Koninklijke Bibliotheek van België

Welkom bij de podcast van KBR, de Koninklijke Bibliotheek van België! De Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) is de nationale wetenschappelijke bibliotheek. Ze verzamelt álle Belgische publicaties en bewaart, beheert en bestudeert een omvangrijk cultureel en historisch patrimonium van ruim 8 miljoen documenten. Ze geeft het publiek toegang tot informatie, faciliteert onderzoek en biedt culturele beleving aan. Ontdek op ons kanaal geluidscreaties over verschillende onderwerpen met betrekking tot onze collecties.

Tracks

James Ensor. Inspired by Brussels #03 Thuis in Elsene
Maak kennis met de vrienden van Ensor. Hij leert ze kennen in Brussel. Wie is de familie Rousseau? En wat betekenen ze voor Ensor? En vooral… Mariette? Hoe zat het nu precies tussen de schilder en zijn vriendin? In deze podcast duiken we in het leven van de jonge James Ensor en zijn tijd in Brussel. Hij komt als 17-jarige Oostendenaar aan in onze hoofdstad en dit zal een stempel drukken op de rest van zijn leven en carrière. Wat heeft Brussel hem te bieden? Hoe goed doet hij het aan de Academie en wie zijn zijn vrienden? Hoe en wat stelt hij tentoon tijdens de salons. Je komt het allemaal te weten in deze reeks van 4 afleveringen. Deze podcast is een productie van KBR gerealiseerd door We Tell Stories. Wil je meer weten over KBR? Meer info via www.kbr.be Als begin en eindgeneriek hoor je Skeletons Fighting Over a Pickled Herring van Isolde Lasoen.
09:50 3/22/24
James Ensor. Inspired by Brussels #02 Ensor en de Academie
De jonge James studeert drie jaar aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. Er wordt beweerd dat hij er slechte resultaten behaalde, maar is dat echt zo? Kom te weten hoe hij er zijn jaren aan de Academie heeft beleefd. In deze podcast duiken we in het leven van de jonge James Ensor en zijn tijd in Brussel. Hij komt als 17-jarige Oostendenaar aan in onze hoofdstad en dit zal een stempel drukken op de rest van zijn leven en carrière. Wat heeft Brussel hem te bieden? Hoe goed doet hij het aan de Academie en wie zijn zijn vrienden? Hoe en wat stelt hij tentoon tijdens de salons. Je komt het allemaal te weten in deze reeks van 4 afleveringen. Deze podcast is een productie van KBR gerealiseerd door We Tell Stories. Wil je meer weten over KBR? Meer info via www.kbr.be Als begin en eindgeneriek hoor je Skeletons Fighting Over a Pickled Herring van Isolde Lasoen.
12:26 3/4/24
James Ensor. Inspired by Brussels #01 Ensor in Brussel
Ga mee terug in de tijd, naar 1877. De jonge James komt aan in het bruisende Brussel. Hoe beleeft hij de stad en zijn jaren aan de Academie? En wat heeft Brussel hem allemaal te bieden? In deze podcast duiken we in het leven van de jonge James Ensor en zijn tijd in Brussel. Hij komt als 17-jarige Oostendenaar aan in onze hoofdstad en dit zal een stempel drukken op de rest van zijn leven en carrière. Wat heeft Brussel hem te bieden? Hoe goed doet hij het aan de Academie en wie zijn zijn vrienden? Hoe en wat stelt hij tentoon tijdens de salons. Je komt het allemaal te weten in deze reeks van 4 afleveringen. Deze podcast is een productie van KBR gerealiseerd door We Tell Stories. Wil je meer weten over KBR? Meer info via www.kbr.be Als begin en eindgeneriek hoor je Skeletons Fighting Over a Pickled Herring van Isolde Lasoen.
11:37 2/18/24