Show cover of MIXED SIGNALS - muziek, verhalen, kunst en poëzie

MIXED SIGNALS - muziek, verhalen, kunst en poëzie

Arts & Music. Stories, observations and inspiration. [Dutch]. By Mixed Media Soup (Ilona Verhoeven) and Hello Bluebird/ Carlo Lammers / Peter Hendriks >>>Terwijl in het voorjaar van 2020 alles in de wereld 'on hold' gezet wordt, nemen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) in de literaire podcast MIXED SIGNALS de tijd en gaan ze op zoek naar de mooie dingen! Een quarantainekwartiertje met kunst, literatuur, muziek, poëzie en alles wat verder niet ter tafel kwam.

Tracks

Ontbijt
In deze nieuwe editie van Mixed Signals gaan Ilona en Peter er weer opgewekt op af. Waar op af? Nou, het is dan wel geen oorlog, maar er is er hoe dan ook eentje te herdenken, en dat doen ze vanuit steden die ooit zowat letterlijk uit de as herrezen! Ja, mei is niet alleen de maand waarin we de lente definitief verwelkomen, maar ook traditioneel de periode waarin we herdenken en vieren. Special guest in deze aflevering is daarom schrijver en journalist Peter Brusse die als kind de bevrijding van Nijmegen meemaakte.  In een zeer persoonlijk verhaal vertelt Peter Brusse over die bevrijdingstijd, een droevig maar ook spannend verhaal dat overigens hoopvol eindigt. Luister er maar eens naar - je beeld van de Tweede Wereldoorlog zal nooit meer hetzelfde zijn. Een fragment: We kwamen in de achtertuin en ik zag dat de gordijnen van vader en moeders slaapkamer in brand vlogen. Kleine vlammetjes die langs de wapperende gordijnen naar boven kropen. Er was geen redden aan. Niemand dacht aan blussen. Wegwezen.Vol in the spotlights staat het Nijmeegse Vrijheidsontbijt, onderdeel van de landelijke Vrijheidsmaaltijden. Muzikale intermezzi komen van Carlo Lammers die zijn gloednieuwe nummers 'In de wind' en 'Wat je nodig hebt' ten gehore brengt.  Daarnaast is er aandacht voor de onlangs met een Oscar bekroonde documentaire Colette, de 'taal' van vogels - in het bijzonder nachtegalen - én een klassieker van de Nederlandse literatuur: de Mei van Herman Gorter. De voice-over is van Jan-Wieger van den Berg van het Besiendershuis, die ook aanschoof voor een ontbijtje! Last but not least is het vooral genieten van de sfeervolle soundscapes van Peter Hendriks, die alles tot een uitdagend geheel heeft gesmeed.→ Laat je verrassen, en luister naar MIXED SIGNALS.● Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet werd, namen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Nijmegen en Berlijn) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) de tijd, op zoek naar inspiratie en verdieping.
22:56 5/5/21
Golf
Laat de lockdown de lockdown en golf mee met Peter Hendriks en Ilona Verhoeven in de podcast MIXED SIGNALS  - het quarantainekwartiertje met muziek, verhalen, kunst en poëzie. Een aflevering om op mee te deinen en lekker met elkaar op de juiste golflengte te raken. Leun achterover, neem een pauze tijdens het thuiswerken en ontdek wat in een verhaal of boek een goede eerste zin is... volgens Jaap Robben! De schrijver van Birk en Zomervacht legt uit hoe hij 'gepakt' kan worden door een mooi begin van een boek, en zodoende in een boekwinkel geïnspireerd zijn keuze weet te maken.Verder is er puike poëzie van Ernie Bossmann en vertelt en zingt Carlo Lammers over de 'golf'. Welke golf? De eerste, de tweede? De derde golf misschien al... of toch de golf van verontwaardiging? Waar zit Carlo eigenlijk? In Mar-a-Lago? En waar is Donald Trump dan...Hoe dan ook, 'golf' is het thema van deze aflevering waarmee de makers je een schitterende creatieve start in het nieuwe jaar toewensen. Forget 2020. Happy 2021! Dus druk maar snel op PLAY en gun jezelf wat afleiding, golf gezellig mee op fijne woorden en bijzondere muziek. →  Ook in deze aflevering: prachtige soundscapes door Peter Hendriks en een verhaal door Ilona Verhoeven. Zij had altijd al eens een verzoeknummer willen aanvragen op de radio, maar dat kwam er nooit van. Nu laat ze het moeder doen in een verhaal, in een podcast. Zo lopen verbeelding en werkelijkheid prachtig in elkaar over. In dat kader is er ook aandacht voor de afgelopen jaar helaas gestorven schrijver Maarten Biesheuvel, grootmeester van het Nederlandse korte verhaal. En, wist je dat William Shakespeare al ingeënt is? Als een van de eersten. Reden te meer om er op te vertrouwen dat alles goed komt. Waar je ook bent, wie je ook bent, laat je verrassen tijdens deze lockdown en geef je over aan de vrolijke golf van MIXED SIGNALS. Een volle aflevering met tal van opgewekte klanken, onder andere afkomstige van Carlo's geliefde instrument de ukelele. Zelfs de muzikanten van de Wiener Philharmoniker worden blijmoedig naar de kroon gestoken... overweldigend, golvend, orgelend.Dus stroop je mouwen op, vuist omhoog en lekker luisteren...Moedig voorwaarts, mensen. Trotseer de golven!Kijk ook eens op deze websites: www.mixedmediasoup.comwww.hellobluebird.nlwww.ilonaverhoeven.nl● Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet werd, namen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn en Nijmegen) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) de tijd, op zoek naar inspiratie en verdieping.
19:08 1/3/21
Verwarring
Aannames, onderzoeken en versoepelingen: samen maken ze de werkelijkheid er niet makkelijker op. Ten kantore van MIXED SIGNALS, met - nog altijd ieder apart in homeoffice - de twee enthousiaste bureauredacteuren Peter Hendriks en Ilona Verhoeven, was de verwarring de afgelopen weken compleet. Moesten ze voor de deur in koeienletters hun levensmotto's op straat kalken... Of was het slechts zaak de boel niet uit de hand te laten lopen? Een ding was zeker: de redding kwam van buiten, met een gastbijdrage van niemand minder dan schrijver en dichter Rodaan Al Galidi! Hij brengt een ode aan de verdwenen mus in zijn schuur, en legt in een subliem gedicht uit dat Verwarring te vermijden is, door niet meer psychische ziekten erbij te nemen. Kijk, daar kunnen we nog eens iets mee.Het MIXED SIGNALS-quarantainekwartiertje met muziek, verhalen kunst en poëzie (en wat verder niet ter tafel kwam!) werd door Rodaan, ook bekend als onze Asielzoeker des Vaderlands, in ieder geval extra poëtisch: druk gezwind op 'play' want de vier prachtige gedichten die hij voordraagt maken je hele dag goed.Ook het nieuwste lied van Carlo Lammers is super, om niet te zeggen een cadeau - voor het oor, welteverstaan.Ook deze aflevering wederom alleen maar schitterende soundscapes door Peter Hendriks. Verder is er een verhaal over een meeuw (of was het melancholie?) door Ilona Verhoeven. En tot slot geeft Carlo Lammers opties voor kunstliefhebbers en kunstenaars die allesbehalve verward achter willen blijven.En, á propos, weet je waar het woord 'hallo' vandaan komt? → Laat je verrassen, en luister naar MIXED SIGNALS.● Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet werd, namen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) de tijd, op zoek naar inspiratie en verdieping.
16:35 6/10/20
Contact
Laat de teugels vieren, gooi je haar los, zet je mondkapje op... en maak contact! Of, wacht even, toch maar beter géén contact? Speciaal voor deze aflevering van MIXED SIGNALS weken Peter Hendriks en Ilona Verhoeven ineens grondig af van alle golflengtes! Een aflevering zonder contactformulier, maar met mogelijk des te meer contactloos luisterplezier.Laat je inspireren door het MIXED SIGNALS-quarantainekwartiertje met muziek, verhalen kunst en poëzie, en wat verder niet ter tafel kwam.Te gast in de rubriek 'De binnenwereld' is Cathelijn Schilder, schrijver van de veelgeprezen roman 'Eerst een huis'. Voor MIXED SIGNALS schreef Cathelijn een heel nieuw verhaal! De titel: 'Joep is aan het typen...'. Ondertussen wilde Carlo Lammers toch echt wel weer eens naar het café, maar ja, een café...wat was dat ook alweer?Met wederom bijzondere en inspirerende soundscapes door Peter Hendriks.Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet werd, namen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) de tijd, op zoek naar inspiratie en verdieping.
23:31 5/22/20
Vrij normaal
'Dokter, dokter! Wat is het nieuws'... Weet je ook niet meer waar je het zoeken moet? Denk je de laatste tijd geregeld 'Geef mij iets tegen de pijn!' en 'Is dit wel hoe het moet zijn, ben ik wel helemaal nieuw normaal?' Voel je bevrijd, luister naar het nieuwste nummer van Carlo Lammers in de vijfde aflevering' van MIXED SIGNALS! Zing gerust naar hartelust mee. En: laat je inspireren door de literaire gastbijdrage van de Berlijnse dichter Clemens Schittko, deze aflevering te gast in de rubriek 'De binnenwereld'. Uiteraard is ook deze aflevering zeker niet thema-loos, er is welzeker een thema: ja, deze aflevering is 'vrij normaal', oftewel Peter Hendriks en Ilona Verhoeven gaan weer eens op onderzoek uit. Wat is vrij, wat is normaal? Wat is vrij normaal? Nieuw normaal?Met alleen maar inspirerende soundscapes door Peter Hendriks!MIXED SIGNALS: een 'quarantainekwartiertje' met kunst, literatuur, muziek, poëzie en alles waarvan je niet wist dat je het wilde weten.  Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet is, nemen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) de tijd en kijken uit naar inspiratie en verdieping, overigens niet zonder te relativeren. 
15:03 5/5/20
Onzichtbaar
In de vierde aflevering van MIXED SIGNALS worden Peter Hendriks en Ilona Verhoeven onzichtbaar, of nou, een soort van... Luister naar deze tot de verbeelding sprekende mix door Peter Hendriks en ga mee op zoek naar alles wat je niet ziet, wat je al een tijd niet meer gezien hebt, wat je waarschijnlijk niet meer terugziet en wat je misschien denkt te zien, maar er niet is. Carlo Lammers lanceert in deze aflevering zijn nieuwste nummer: 'Welkom olifant'. Een gevoelig liedje dat opgewekt het soms angstige gemoed in danst. Om stilletjes in quarantaine thuis van te genieten.Van schrijver Frank Antonie van Alphen uit Nijmegen komt een gastbijdrage: een verhaal getiteld 'Tsjernobyl'. Ondertussen zoekt Ilona in Berlijn toenadering tot een boom: omhelzen is haar credo, en als ze de kans krijgt kruipt ze erin.Carlo Lammers somt in de rubriek 'Wat verder niet ter tafel kwam' op wat onzichtbaar bleef, ter tafel. In 'Niet Onopgemerkt Gebleven' rijst de vraag wat er allemaal verscholen zit achter het mondkapje. En: heeft tijdens de corona-crisis Kapitein Iglo voet aan wal gezet? MIXED SIGNALS: een 'quarantainekwartiertje' met kunst, literatuur, muziek, poëzie en alles waarvan je niet wist dat je het wilde weten.  Mixed Signals is begonnen tijdens het 'Besiendershuisarrest'. Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet werd, ook de activiteiten van het Besiendershuis, nemen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) de tijd en kijken uit naar inspiratie en verdieping, overigens niet zonder te relativeren. Voice-over & artwork by Jan-Wieger van den Berg. www.hellobluebird.nlwww.ilonaverhoeven.nlwww.mixedmediasoup.com
20:59 4/25/20
Ommetje
Na al weken binnen is het tijd voor een ommetje. Peter Hendriks en Ilona Verhoeven gaan in deze derde aflevering van MIXED SIGNALS erop af, waarop precies is ongewis, maar het gaat in ieder geval via allerlei omwegen, want wat is er mooier dan 'take the long way home'? Een schitterende nieuwe aflevering met dit keer een literaire gastbijdrage van Ernie Bossmann. Carlo Lammers zingt het lied 'Niet zo mooi' en Ilona brengt onder de titel 'Teruglopen naar de plek' een mono-dialoog - hoe kon het ook anders, in isolement, tijdens het #Besiendershuisarrest.Bijna alles in deze MIXED SIGNALS-aflevering draait om het ommetje, zelfs wat niet ter tafel kwam.Een verrassend quarantainekwartiertje met kunst, literatuur, muziek, poëzie en alles waarvan je niet wist dat je het wilde weten.  Voice-over & artwork by Jan-Wieger van den Berg. Mix en soundscapes door Peter Hendriks. Mixed Signals is begonnen tijdens het 'Besiendershuisarrest'. Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet werd, ook de activiteiten van het Besiendershuis, nemen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) de tijd en kijken uit naar inspiratie en verdieping, overigens niet zonder te relativeren. Het Besiendershuis is het oudste woonhuis van Nijmegen en tegenwoordig het adres van waaruit creatief-artistieke ideeën en activiteiten vorm krijgen.www.besiendershuis.comwww.hellobluebird.nlwww.ilonaverhoeven.nlwww.mixedmediasoup.com
11:46 4/18/20
Horizon
Vol goede moed (en met vrolijk pasen!) gaan Ilona Verhoeven en Peter Hendriks in de tweede aflevering van Mixed Signals op zoek naar: de horizon. Een verrassende en gevarieerde podcast met een fantastisch nieuw lied van zanger Carlo Lammers ‘Als je dag maar wil’, een gastbijdrage van Nina Roos, de rubriek 'Niet onopgemerkt gebleven', het verhaal 'Voor de eerlijke vinder' door Ilona, en... wat verder niet ter tafel kwam.Voice-over & artwork by Jan-Wieger van den Berg. Mix en soundscapes door Peter Hendriks. Een quarantainekwartiertje met kunst, literatuur, muziek, poëzie en alles waarvan je niet wist dat je het wilde weten.  Mixed Signals is begonnen tijdens het 'Besiendershuisarrest'. Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet werd, ook de activiteiten van het Besiendershuis, nemen Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn en Nijmegen) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) de tijd en kijken uit naar inspiratie en verdieping, overigens niet zonder te relativeren. Het Besiendershuis is het oudste woonhuis van Nijmegen en tegenwoordig het adres van waaruit creatief-artistieke ideeën en activiteiten vorm krijgen.www.besiendershuis.comwww.hellobluebird.nlwww.ilonaverhoeven.nlwww.mixedmediasoup.com
18:05 4/12/20
Afstand
In de eerste aflevering van Mixed Signals nemen Ilona Verhoeven en Peter Hendriks ruimte en tijd op de korrel. Ilona leest het verhaal 'Het sluipuur', zanger Carlo Lammers (het theatraal-muzikale alter ego van Peter) zingt een prachtig lied dat doorspekt is van actualiteit, over (anderhalve meter) afstand. En er is een gastbijdrage van beeldend kunstenaar Lieke Göbbels. Voice-over & artwork by Jan-Wieger van den Berg. Mix en soundscapes door Peter Hendriks. Een quarantainekwartiertje met kunst, literatuur, muziek, poëzie en alles waarvan je niet wist dat je het wilde weten.  Mixed Signals is begonnen tijdens het 'Besiendershuisarrest'. Terwijl in het voorjaar van 2020 alles 'on hold' gezet werd - ook het door het Besiendershuis georganiseerde Suffering Matters Festival - ontstond het idee om de geest van het Besiendershuis vrij te laten. Ilona Verhoeven (schrijver en kunstenaar in Berlijn) en Peter Hendriks (acteur, muzikant en schrijver in Leuth) nemen de tijd en kijken uit naar verdieping, overigens niet zonder te relativeren. Het Besiendershuis is het oudste woonhuis van Nijmegen en tegenwoordig het adres van waaruit creatief-artistieke ideeën en activiteiten vorm krijgen.www.besiendershuis.comwww.hellobluebird.nlwww.ilonaverhoeven.nlwww.mixedmediasoup.com
13:34 4/4/20