Show cover of Entreprenörsdriv

Entreprenörsdriv

Entreprenörsdriv är podcasten för alla entreprenörer och småföretag. Vi vill skapa driv genom att dela med oss av egna och andras erfarenheter inom entreprenörsskap och företagande.

Tracks

549 Att göra sina fans till delägare - Crowdcube
Tänk att göra dina följare och fans till delägare. Det är vad Crowdcube gör för onoterade bolag på den svenska marknaden. Mikael Angesjö berättar hur det s.k. community fundraising fungerar. Det handlar om att demokratisera investeringar så att alla har möjlighet att bli delägare.   https://www.crowdcube.com 
29:32 10/02/2022
548 Så bygger du relationer med film
Bra film för sociala medier berör och når fram. Vi ger dig råd om hur du kan göra film med journalistens verktyg och med ett reportagetänk. Resultatet blir film som bär ditt varumärke framåt, bygger relationer och som får tittaren att vilja se mer. Gäst: Mathias Lindholm
29:12 09/25/2022
547 Det goda samtalet - tips till dig som intervjuar någon
Tänk dig ett samtal som uppslukar hela ditt fokus där allt annat försvinner. Det är ett samtal som blir engagerat, personligt och intressant. Det är ett önskeläge för alla som intervjuar någon. Mattias Lindholm och Tomas Tränkner ger dig  tips till dig som gör intervjuer i podd, samtal på arbetsplatsen, säljsamtal, rekrytering eller vilken annan situation som helst. Framgångsfaktorerna till det goda samtalet är det samma oavsett vad eller vem det gäller.  
31:04 09/18/2022
546 Vägen till rätt matchning i arbetslivet med Lovorda
Vi finner människor lättare än någonsin men aldrig har det varit så svårt att särskilja dem från varandra, säger Daniel Sonesson från Lovorda. Lovorda är en digital tjänst som möjliggör för arbetsgivare och yrkespersoner att nyttja våra nätverk smartare. Lovorda hjälper yrkespersoner särskilja sig och upptäckas av rätt arbetsgivare genom referenser och nätverk. Arbetsgivare finner de rätta personerna för dem istället.
30:25 09/14/2022
545 Så startar du en podcast - två poddare berättar
Podcasting handlar om att attrahera hörselsinnet med det berättade ordet. Mathias Lindholm är gäst och vi pratar om hur du kommer igång och lyckas med podcasting.Det handlar om förberedelser, inspelning och efterarbetet. Vi jobbar båda professionellt med podcasting och ger dig våra bästa tips.  
30:21 09/11/2022
544 Mathias Lindholm - från Sveriges Radio till poddare och mediaproducent
Han började som svagströmselektriker men kom på att radio var hans grej. Hör historien om Mathias Lindholms långa karriär från Åtvidaberg till Sveriges Radio och SVT till att bli egenföretagare i Åtvidaberg. En berättelse om att följa sin känsla och våga gå sin väg.  
33:28 09/04/2022
543 Att lyckas som föreläsare och författare
Att kunna leva på att vara föreläsare och författare är mångas dröm. Gunnel Ryner har lyckats med det. Hon ger dig sju framångsfaktorer för att bli en bra föreläsare.  VI pratar även om att vara författare och hur lång tid det tar att skriva en bok.
16:51 08/28/2022
542 Hur du skapar engagemang och arbetsglädje
Engagemang och arbetsglädje gör att personalen trivs och mår bra, de gör ett bättre jobb och det blir lättare att rekrytera. Kunderna gillar engagerade leverantörer. Problemet är att många företag har rutiner som tar död på arbetglädjen, de letar fel och problem istället för att leta efter det som fungerar. Gunnel Ryner ger sina bästa tips för att inte hamna i gnällträsket. Vi pratar om vad ledningen kan göra, vad personalen kan göra och vad du själv kan göra för att skapa engagemang och arbetsglädje på din arbetsplats. 
24:23 08/21/2022
541 Att utvecklas och prestera på topp
Vad betyder det att prestera på topp? Vi pratar om att lyckas utveckla sig, prestera på topp och ha kul på samma gång. Men hur gör man för att lyckas? Hur gör Gunnel för att prestera på topp? Lyssna på vår diskussion om att inte älta motgångar och älta istället framgångar! Och sist men inte minst, varför du skall ha en plan B.
20:31 08/14/2022
540 Så gör du när energin tagit slut och motivationen är borta
Ditt bränsle har tagit slut, du orkar inte mer. Finns det något du kan göra? Vi pratar om vad som kan få dig på banan igen och ge dig ny drivkraft. Är motivation som drivkraft överskattat? Gunnel Ryner är gäst i dagens avsnitt. 
13:24 08/07/2022
539 Bli brilliant genom att hitta dina styrkor, med Gunnel Ryner
Det är bättre att leta efter rätt saker istället för fel saker. Felsökning passar bra för maskiner men inte för människor. Gunnel Ryner är gäst och pratar om varför vi är så fokuserade på att hitta fel och svagheter. Du kan aldrig bli brilliant på att eliminera dina svagheter. Däremot kan du bli brilliant på att hitta dina styrkor. 
15:29 07/31/2022
538 Godhet som säljvapen
Godhet som säljvapen är underskattat. Mattias Hillestrand och Tomas Tränkner pratar om kraften i att vara kundfokuserad och vilja kundens bästa, instället för att vilja ditt egos bästa.  Det handlar om att ha ett öppet sinne, att förstå kunden och marknaden och lära sig hela tiden. Vi berättar hur du lyckas med försäljning utan att ha någon historik eller starkt varumärke i ryggen. 
29:31 07/24/2022
537 Så blev Säljpodden No 1 i Sverige
Mattias Hillestrand berättar hur Säljpodden blev listetta i Sverige 2019, hur den startade och utvecklades och vad som gjorde att den blev så populär. Du får också veta varför Mattias slutade att podda och varför han sålde sin podd. Det här är det tredje avsnittet av fyra med Mattias Hillestrand. 
25:54 07/17/2022
536 Att våga fråga efter affären
Boken Avslutsbibeln med Mattias Hillestrand blev en säljsucce. Vi pratar om vad avslut egentligen handlar om och att få affären i hamn. - Vad krävs fär att du skall tycka om en säljare? - Vad behöver en säljare behärska för att göra affärer?  Lyssna så får du svaren. 
24:06 07/10/2022
535 Mattias Hillestrand - från säljare till poddkung till säljare
Han utbildade sig till idrottslärare men blev säljare, författare och poddkung. Mattias Hillestrand är gäst i fyra avsnitt och vi talar om karriär, försäljning och lusten att starta eget. Vi kommer in på förebilder, att sätta stopp och att kunna gå vidare. 
27:54 07/03/2022
534 Maîtres - framtidens restaurangplattform
Foodtechföretaget Maîtres utvecklar en plattform för att driva en restaurang. Malin Carlsdotter berättar om deras app som förändrar både gästupplevelsen och restaurangens arbete. Flera av Sveriges bästa restauranger är knutna till appen. Det handlar om digitalisering av verksamheten som ger nya insikter och ökar lönsamheten.  www.maitres.com 
31:35 06/26/2022
533 Om schaktmassor och ledarskap med Joakim Klintered VD på Pinpointer
Att effektivt ta hand om schaktmassor vinner alla på. Pinpointer såg en nisch i att digitalisera hanteringen så att rätt schaktmassor hamnar på rätt ställe och med rätt transport. Joakim Klintered berättar hur han har byggt företaget, utvecklat tjänsterna och fått rätt personer med på resan. Det är en berättelse om entreprenörskap och  en tro på att samarbete ger en hållbar bransch. Vi pratar om ledarskap och personlig utveckling, om ramar och kramar, om att våga vara stark och svag. www.pinpointer.se  
32:51 06/19/2022
532 Nyckel till att göra bra affärer
En bra affär handlar om att ha koll på sin organisation, samarbete och personliga relationer. Lars-Johan Åge är gäst. Även i stora affärer är de personliga relationerna viktigt. Vi pratar om hur du gör en bra affär [och undviker en dålig].
16:20 06/12/2022
531 Hur du får andra att lyssna
Det räcker inte med att du har något intressant att säga för att andra skall lyssna på dig. Det krävs också att du connectar med den som lyssnar. Men hur gör vi det? Vi pratar om det som gör att att andra lyssnar på dig.
17:18 06/05/2022
530 Att vara populär eller omtyckt
Vi lever idag i en popularitetskultur och ett sökande efter bekräftelse. Men populariteten flagnar fort och kan vara skadligt. Att vara omtyckt däremot ger dig en positiv superkraft. Lars-Johan Åge och Tomas Tränkner pratar om hur du kan förhålla dig till popularitet och hur du blir omtyckt.  
18:06 05/29/2022
529 Att lyckas i en förhandling
Ny gäst är förhandlingsexperten Lars-Johan Åge. Vi förhandlar mer än vi tror och det finns mycket att vinna på att bli bättre på att förhandla. Allt börjar med att ha en positiv känsla i kroppen inför en förhandling. Lyssna så får du många flera råd till hur du lyckas i en förhandling. 
20:30 05/22/2022
528 Bedragare på nätet
Bedragare är skickliga och trovärdiga. De vill komma åt dina kontaktuppgifter och lura dig på pengar eller information. De förekommer både i privatlivet och i arbetslivet. Nina Jansdotter har skrivit boken Love Scam som handlar om svindlare på nätet. Vi pratar om hur du kan undvika att bli lurad privat och professionellt.  Här kan du beställa boken. https://www.bokus.com/bok/9789189707016/love-scam-var-tids-nya-karleksbedragerier/ Mer om Nina Jansdotter https://entreprenorsdriv.libsyn.com/179-nina-jansdotter-fretagare-och-social-media-nrd 
24:53 05/15/2022
527 Så blir din styrelse professionell
Alla aktiebolag har en styrelse. Johanna Palmér och Tomas Tränkner pratar om hur styrelsen kan bli professionell. Johanna sitter i flera styrelser och berättar om hur hon väljer styrelser. Vad kostar det att ha en extern person i styrelsen och är det bra att ha en extern person i styrelsen? Svaren får du i detta avsnitt. 
16:14 05/08/2022
526 Ledarskap som är hållbart
Det handlar om hur vi undviker vi ett ohållbart, osäkert, instabilt, ömtåligt, bräckligt och skört ledarskap. Johanna Palmér och Tomas Tränkner ställer sig frågan -vad är ett hållbart ledarskap? Vi pratar om vad som är problemet och lösningen, vad målet är och risken att ätas upp av sina medarbetare. 
16:32 05/01/2022
525 Att förhålla sig till förändringar
Alla upplever vi förändringar i livet. Tomas Tr änkner och Johanna Palmér pratar om hur man förhåller sig till förändringar. Vi kommer in på sjävbilder, varför det kan vara bra att gå igenom tuffa perioder och att omge sig med speglar. 
22:06 04/24/2022
524 Så hittar du din kraft - med Johanna Palmér
Johanna Palmér gästspelar i en serie avsnitt. Idag pratar vi om hur vi hittar kraft och energi, till oss själva och till vår omgivning. Hur kan jag stänga av allt störande? Hur kan jag vara mer närvarande? Lyssna så får du svaren.  Länk till #344 med Johanna https://poddtoppen.se/podcast/1003488724/entreprenorsdriv/344-johanna-palmer-varje-snoflinga-faller-pa-ratt-stalle Länk till #263 med Charlotta Rexmark https://entreprenorsdriv.libsyn.com/263-frn-sjuk-och-trtt-till-fretagare-och-frfattare-mt-charlotta-rexmark  Här kan du läsa mer om Johanna Palmér https://palmerinsights.com 
24:31 04/17/2022
523 När Pontus sågar myten om kroppsspråkets betydelse
Kroppsspråket är ingen kommunikation eller sanning. Det menar Pontus Ströbaek som ger sin syn på vad kroppsspråk inte är. Har det någon betydelse alls? Svaret får du i detta avsnitt.  
14:00 04/10/2022
522 Rädsla och skam - med Pontus Ströbaek
Rädslor begränsar oss och skam begränsar oss. Vi pratar om dessa känslor och vad de egentligen handlar om. Vem du än är och vad du än gör så skall du lyssna på detta avsnitt. 
22:36 04/03/2022
521 Om känslor - med Pontus Ströbaek
Är du mer intresserad av dina känslor än andras? Vi pratar om känslor och emotioner, att våga prata om sina känslor och att läcka sina känslor. Pontus berättar om vilken känsla han tycker är viktigasts. 
21:19 03/27/2022
520 Att trollbinda - med Pontus Ströbaek
Att kunna trollbinda och fånga en publik eller en person är fantastiskt. Pontus Ströbaek berättar vad som krävs för att lyckas. Det handlar om god manipulation och lägga pussel i rummet. Pontus har coachat många talare och de bästa visar känslor, men det gör de sämsta också. Vad är skillnaden? Lyssna så får du svaret. 
16:11 03/20/2022