Show cover of Skräckfilmcirkeln Podcast

Skräckfilmcirkeln Podcast

Skräckfilmcirkeln startade som en studiecirkel på ABF i Eskilstuna 2014 där Fredrik Rosengren bestämde sig för att starta en studiecirkel där man skulle titta på skräckfilm, med en medföljande föreläsning innan varje film räknas varje träff som ett kulturevenemang. Sedan dess har över 100 filmer, dess innehåll, historik och bakgrunder hamnat under mikroskåp och fått en analys av deltagarna. Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tracks

Episode 162 - Friday 13th - The Final Chapter (1984)
Patrik och Fredrik möter Ulf från Film Till Fikat! och utforskar den skrämmande världen av slasher-filmer och framför allt fördjupar oss i den ikoniska filmen "Friday the 13th - The Final Chapter". Från den suggestiva atmosfären till de brutala morden, filmens spännande handling och karaktärer med mycket hud och hettaMed inslag av skräckblandad fascination tar vi oss igenom denna klassiska skräckfilmspärla.Så håll i dig på denna resa genom skräckens rike, tillsammans med Jason och hans oförlåtliga gärningar!Dagens film: Friday 13th: The Final Chapter (1984)Antalet döda fortsätter att stiga i denna intensiva thriller, den fjärde – men inte sista – berättelsen i den framgångsrika serien Fredag den 13:e™. Jason, Crystal Lakes minst omtyckte invånare, återvänder i ”Fredag den 13:e™ del 4” för att skapa kaos. Efter att ha vaknat till liv på bårhuset koncentrerar den maskerade mördaren sin hämndlystna uppmärksamhet på familjen Jarvis och en grupp hittills sorglösa tonåringar. Den unge Tommy Jarvis är en hängiven skräckfilmsfantast med talang för masker och smink. Har den djävulske Jason slutligen mött sin överman?Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
130:37 4/6/24
Episode 161 - Friday 13th Part 3
Kära lyssnare, slå er ner, håll i hatten och glöm inte att ducka för macheten när vi tar oss an denna klassiska skräckfilm från 1982-talet. Tillsammans med Machete-Gustaf från Film till Fikat utforskar vi skräcken som utspelar sig bland tonåringarna som blir jagade av Jason. Så gör er redo att skratta, att skrika och att kanske till och med krypa ihop bakom soffan när vi tar oss an Fredagen den 13:e del 3! Det här blir en resa ni sent kommer att glömma! Dagens film: Friday 13th Part 3En idyllisk sommar förvandlas till en mardröm av obeskrivlig skräck för ännu en grupp blåögda lägerledare. De blundar för Crystal Lakes blodiga förflutna och en efter en faller de offer för den galna Jason Voorhees som följer dem hack i häl.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
135:17 3/23/24
Episode 160 - Friday 13th Part 2 (1981)
Det är fredagen den 13:e ännu en gång. I det här avsnittet jagar vi oss genom ett virrvarr av olyckor, skräck och mord. Jason Vorhees är redo att återvända och skapa kaos i våra drömmar och mardrömmar igen. Är han som den envisa gamla brödrosten som först gör underbara smörgåsar och sekunden efter bränner dem så mycket att du kan slå ihjäl någon, det får vi fråga Gustaf från Film Till Fikat om - men oavsett vad som händer, sätt på dig dina bästa skyddshandskar, skippa BH:n så ger vi oss ut till grannen.Dagens film: Friday 13th Part 2 (1981)Det enda som lever kvar fem år efter det fruktansvärda blodbadet vid lägret Camp Crystal Lake är legenden om Jason Voorhees och hans dementa mamma som mördade sju lägerledare. På ett sommarläger i närheten tar de nya lägerledarna lätt på varningarna om att de ska hålla sig borta från den ökända platsen. Bekymmersfritt strövar de omkring på området utan att märka av faran som lurar.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
140:14 3/9/24
Episode 159 - Friday 13th (1980)
Välkommen till Camp Crystal Lake! Hoppas ni är redo att utforska de mörka, buskiga skogarna där mardrömmar blir till verklighet... eller åtminstone till film!Idag inleder vi det gigantiska projektet med den stora franchisen Friday 13th och vi inleder med en riktig godbit som även kallas Natten onda öga. Så dra på dig dina bästa campingkläder och häng med oss ut i skogen för att utforska den första delen av den mordiska världen utanför. För att utöka er killcount har vi dessutom tagit med oss Ulf "La Ulfa" Nilsson från Film till Fikat.Dagens film: Friday 13th (1980)När sommarlägret Camp Crystal Lake åter öppnas tjugo år efter det att två tonåriga lägerledare dödats, visar det sig att någon eller något fortfarande är kvar därute och redo att hugga igen.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
156:02 2/24/24
Episode 158 - Skräckbokcirkeln - Andreas Ek
Intervjun med Andreas genomfördes för att ge oss en djupare förståelse för den kreativa processen som författare går igenom. Genom att utforska tankar, känslor och inspirationskällor, kan vi få en unik inblick i skapandets väsen. Andreas Ek har arbetat som polis i 16 år, senast som kriminaltekniker med brottsplatsundersökningar. I slutet av 2021 sade han upp sig för att satsa på sin författarkarriär och har även arbetat parallellt som brandman en tid men är åter tillbaka hos polisen.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
34:52 2/18/24
Episode 157 - Besökarna (1988)
I detta avsnitt av Skräckfilmcirkeln ger vi oss ut, eller snarare in - på en hissnande resa in i det kusliga huset där en egen företagare, gnälliga ungar, en journalist och en galen vetenskapsman samexisterar med en massa spöken ingen annan än den egna företagaren kan se.Vi inleder det svenska skräckfilmsåret med en klassiker. Så sätt er bekvämt, dra ner ljuset och följ med oss och utforska de fruktansvärda hemligheterna som kan lura i skuggornas värld.Dagens film: Besökarna (1988)Frank driver en liten reklambyrå och har just rott i hamn ett lukrativt konto. Pengarna sätter han snabbt sprätt på genom att köpa en ny Volvo och en drömvilla på landet åt sin familj. Men de hinner knappt flytta in i huset förrän märkliga saker börjar hända. Dörrar öppnas av sig själva, tapeterna trillar ständigt ner och det kommer skrapande ljud från väggarna. Är det verkligen bara råttor där bakom - eller något mycket värre?Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
72:43 2/10/24
Episode 156 - Skräckbokcirkeln - Döden i December
"The man who does not read good books has no advantage over the man who can’t read them."- Mark TwainDetta avsnitt av Skräckbokcirkeln är lite speciellt då vi har återbesök av Caroline Grimwalker som även har med sig sin make och författarkollega Leffe Grimwalker. Tillsammans ska de få berätta om sin serie Döden i December som sprängde ljudboksapparna under 2023 när de släpptes. En mycket omtyckt och lyckad serie som behöver få sig en utfrågning.Plot:Följ med in i ett universum där ingen håller igen, varken huvudkaraktärerna eller deras motståndare. Med udda karaktärer, rapp dialog och trollbindande spänning får vi här följa supersnuten John Wagner i jakten efter sin försvunna familj. Spåren leder till fruns barndomstrakter, den gudsförgätna orten December, långt uppe i Sveriges obygd. Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
38:10 2/4/24
Episode 155 - Beware The Slenderman (2016)
Vi kommer dyka djupt in i dokumentären "Beware The Slenderman" från 2016 där vi får följa historien om Slenderman, en mystisk gestalt med sina rötter i internetkulturen, som dessvärre har kopplats till verkliga tragedier. Tillsammans med Praktik-Claudia kommer vi göra en resa genom rättsväsendets arbete och diskutera psykologin, för att få en amatörinsikt i de komplexa frågorna kring ansvar och moral när barnens världar kolliderar med de faror som lurar på nätet.Dagens film: Beware The Slenderman (2016)En kuslig granskning av det ökända fallet då två 12-åriga flickor i Wisconsin knivhögg sin kompis 19 gånger och påstod att de gjorde det på grund av en populär, påhittad internet-legend kallad “Slenderman.”Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
98:48 1/27/24
Episode 154 - Skräckbokcirkeln - Daniel Åberg
Att samtala med författare ger mig möjligheten att dyka djupare in i skapandets process, utforska de inspirationskällor som formar deras berättelser och få en inblick i de tankar som driver deras ordval. Vi kommer att få höra om de ögonblick som förändrade deras syn på skrivande, de utmaningar de mötte längs vägen och de triumfer som har gjort resan värd varenda ansträngning.Författaren Daniel Åberg, känd för den dystopiska romanserien "Virus", thrillerdramat "Nära gränsen", och relationsromanerna "Dannyboy & kärleken" samt "Vi har redan sagt hej då", är även verksam inom lättläst ungdomslitteratur med serien "Avbrottet". Hösten 2023 gav Åberg ut "Bränd jord", första delen i bokserien "SODA". Han har även skrivit ljuddrama inom rysar- och skräckgenren för Sveriges Radio, bland annat i P3 Serie-satsningen "Hotellet" och P1-satsningen "Skymningsland".Idag är Daniel Åberg verksam som författare, skrivlärare och föreläsare om digitaliseringens påverkan på bokbranschen och ljudböcker. Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
53:56 1/21/24
Episode 153 - Slender Man (2018)
Välkommen till årets första avsnitt! I detta avsnitt kastar vi oss in i den skrämmande världen av filmen Slender Man från 2018. Patrik, kommer guida er genom Slender Mans mörka historia och bakgrunden till internetfenomenet och medan Patrik målar upp Slender Mans skrämmande värld, kommer Fredrik att vara där i bakgrunden, med öronen vidöppna och kanske, bara kanske sträcka upp sina armarDessutom, under detta nya år, lovar vi er spännande överraskningar. Håll ögon och öron öppna för specialavsnitt, gäster och mycket mer som kommer göra 2024 till ett minnesvärt år för erDagens film: Slender Man (2018)I en liten stad i Massachusetts utför en grupp vänner en ritual i ett försök av avslöja legenden om "Slender Man". När en i gruppen försvinner spårlöst börjar vännerna misstänka att hon i själva verket är Slender Mans senaste offer.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
100:03 1/13/24
Episode 152 - Terror Train 2 (2022)
Välkommen ombord på vårat eget lilla tåg till skrattland, där vi är kaptener, tågvärdar och passagerare samtidigt - ja, du läser rätt - detta är en magisk show, utan David Copperfield, som vi kallar Terror Train 2. Patrik är här, Fredrik är också här, men det är inte vi som har kontrollen över detta tåg av skratt, blod och galenskap. Vi går in i det sista avsnittet för 2023, och vi lovar att göra det minnesvärt – åtminstone för de som överlever.Dagens film: Terror Train 2 (2022)Ett år har passerat sedan en rad grymma mord tog livet av flera college-seniorer ombord på det nu ökända Terror Train. Alana övertalas att följa med Magikern och andra överlevande på en ny resa ombord på precis samma tåg, där en ny sorts ondska väntar.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
95:29 12/31/23
Episode 151 - A Merry Sharkmas!
Ho, ho, ho och Merry Sharkmas!Idag kommer vi att utforska skräcken bakom julklappar som klär sig i fenor och vassa fiskhudar, så tänd några spöklika ljus, tänd på brasan (och håll den brinnande).Så, kära lyssnare, sätt er bekvämt och följ med oss på en resa där juletidens fridfulla sken möter det oförklarligt skrämmande från havets botten. För när det gäller julspecialer är det inte bara granarna som susar – det är också ljudet av ditt eget hjärta när du inser att jultomten kanske inte är den enda som ser dig när du sover...Musik:Story Untold - The Red Nosed Reinder (PUNK ROCK COVER)Ikson - Present - promoted by BreakingCopyright: http://bit.ly/2PoiIin Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
115:20 12/24/23
Episode 150 - A Nightmare On Elm Street (2010)
Välkommen till en galen resa med Patrik, Fredrik och våra gäster Niklas och Hoff från Podden Som Fruktade Solnedgången! Idag gräver vi oss in i mardrömmen från 2010, A Nightmare on Elm Street. Ni vet, den där filmen där Freddy Krueger får en modern makeover och försöker skrämma en ny generation till döds. I detta avsnitt ska vi skrapa ytan av detta mästerverk eller katastrof (beroende på vem du frågar), och komma fram till om det är en värdig uppföljare till den ikoniska originalet. Förbered er på en resa med jump-scares, "CGI" och förmodligen en överdriven mängd kaffe.Dagens film: A Nightmare On Elm Street (2010)Fem tonårsvänner jagas i sina drömmar av den legendariske mördaren Freddy Krueger. Men när en av dem dör inser de som är kvar att det som sker i drömmarna även inträffar i verkligheten. Enda sättet att skydda sig mot mördaren är att hålla sig vaken.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
142:33 12/15/23
Episode 149 - Wes Cravens New Nightmare (1994)
Varför inte börja prata om blommor? Det är en fråga vi ställt oss efter att ha spelat in detta avsnitt. Vi är visserligen skräcknördar som ser skuggor som potentiella monster och väljer filmkvällens snacks baserat på hur effektivt de kan användas som skydd mot överraskande skräckscener.Med popcorn som övernaturlig sköld, smått undrande om varför vi inte är en trädgårdspodd, har vi fått förstärkning i form av vår PRAO-Claudia. Hon hade förmodligen hade förväntat sig en lugn arbetsdag, men istället hamnade mitt i en mardrömscirkus.Ta på er era grön-röd-svarta pyjamasar, häll upp något varmt eller starkt i muggen så hoppar vi in i Wes Cravens "New Nightmare" från 1994, en film där Freddy Krueger gör en oväntad entré i våra drömmar.Dagens film: Wes Cravens New Nightmare (1994)Det är snart 10-årsjubileum för filmen "Terror på Elm Street" och en av stjärnorna, Heather Langenkamp, blir skrämd av en röst i telefonen som låter väldigt lik filmens skurk, Freddy Krueger. När Heathers man dödas i en bilolycka börjar Heather fundera. Speciellt när hon upptäcker att Wes Craven håller på att skriva en ny film. Snart inser hon att Freddy nu har tagit sig in i den verkliga världen, och att det enda sättet att besegra honom är att bli Nancy Thompson igen.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
117:20 12/2/23
Episode 148 - Skräckdrömcirkeln - Pontus Wasling
🎙️ Välkommen till Skräckdrömcirkeln - ditt nya favoritställe att djupdyka ner i det övernaturliga och hemska! I detta avsnitt år du följa med och utforska sömnens fascinerande värld, tillsammans med sömnforskaren Pontus Wasling som guide genom mardrömmarnas labyrint. Prenumerera på podcasten, dela med dig till dina vänner så utlovas kärlek från både era vänner och Freddy Krueger!!Musik:PatrikStream Lakey https://on.soundcloud.com/qBnEPYC https://pycmusic.bandcamp.com/track/move-your-bodyBesök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
39:46 11/26/23
Episode 147 - Freddy´s Dead - The Final Nightmare (1991)
Välkommen till det mest hysteriska avsnittet någonsin! Idag är vi en trio av briljanta hjärnor - Patrik och Fredrik från Skräckfilmcirkeln och Ulf från Film till Fikat - och vi har bestämt oss för att traska genom mardrömmen "Freddy's Dead - The Final Nightmare" från 1991.Mellan skrattattackerna diskuteras filmens "logik" och hur den skjuter alla möjliga regler om skräckgenren i käftarna.Det är ett avsnitt fullspäckat med skratt, skräck och allt däremellan. Så sträck på er, fyll upp popcornskålen och luta er tillbaka medan dessa tre filmnördar ger er det ultimata avsnittet om "Freddy's Dead - The Final Nightmare"!Dagens film: Freddy´s Dead - The Final Nightmare (1991)Dream-haunting Freddy Krueger returns once again to prowl the nightmares of Springwood's last surviving teenager, and of a woman whose personal connection to Krueger may mean his doom.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
123:49 11/18/23
Episode 146 - A Nightmare on Elm Street - The Dream Child (1989)
Välkommen till en virvelvind av skräck och humor när Patrik, Fredrik och den förunderliga Gustaf från Film Till Fikat ger dig en inblick i "A Nightmare on Elm Street - Dream Child".I detta avsnitt dyker gänget in i den femte delen av Freddy Krueger-sagan och utforskar djupet av denna skrämmande värld. Från Freddys nyfunna ondskefulla knep till karaktärernas underliga val, allt som ger oss den underhållande resa genom mardrömmarnas värld vi suktat efter.Humor, analyser och personliga reflektioner avtäcker filmens olika skräck- och komiska element. Så spänn fast dig för en hisnande diskussion i detta avsnitt av Skräckfilmcirkeln – ett måste för skräckälskare och alla som vill dyka djupt ner i skräckfilmsvärlden!Dagens Film: A Nightmare on Elm Street - The Dream Child (1989)Alice och Dan väntar barn och de har lagt de hemska minnena av Freddy Krueger bakom sig. Men Freddy har andra planer - att utnyttja Alices graviditet till sin egen fördel och tar sig in i barnets drömmar för att återfödas.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
128:26 11/5/23
Episode 145 - A Nightmare On Elm Street - The Dream Master (1988)
I det här avsnittet bjuder vi in en spännande gäst; Linda från "Film Till Fikat", för att dyka djupt ner i mardrömsvärlden av "A Nightmare On Elm Street 4 - The Dream Master". Tyvärr är Patrik vid tillfället ute och reser, så ni får klara dig utan hans insiktsfulla och sköna röst den här gången.Tillsammans med Linda tar Fredrik dig med på en resa genom den skrämmande, fjärde delen av den ikoniska skräckfilmsserien, där Freddy Krueger återvänder för att terrorisera ungdomar i sina drömmar. Häng med när vi utforskar det mörka och hemska universum som skapats i "A Nightmare On Elm Street 4 - The Dream Master".Dagens film: A Nightmare On Elm Street - The Dream Master (1988)Den onde Freddy Krueger är åter tillbaka för att terrorisera dem som vågar drömma. Men nu möter han en ny mäktig motståndare. Kristen Parker, en ung kvinna med telepatiska egenskaper, ser sina vänner falla offer för Freddys ondska.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
99:05 10/21/23
Episode 144 - Skräckbokcirkeln - Alex K Skade
Att samtala med författare ger mig möjligheten att dyka djupare in i skapandets process, utforska de inspirationskällor som formar deras berättelser och få en inblick i de tankar som driver deras ordval. Vi kommer att få höra om de ögonblick som förändrade deras syn på skrivande, de utmaningar de mötte längs vägen och de triumfer som har gjort resan värd varenda ansträngning. I detta avsnitt får vi även lära oss lite om internetsäkerhetAlex K. Skade arbetar som systemutvecklare, men lever ett dubbelliv som hackare. Hon har ägnat över ett decennium av sitt liv åt att jaga pedofiler på internet. Namnet är en pseudonym.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
25:26 10/15/23
Episode 143 - A Nightmare on Elm Street: Dream Warriors (1987)
Om ni vill höra oss diskutera drömstrider, tonårsuppror och all den galenskap som Freddy drar med sig, så är det här ett avsnitt ni inte vill missa! Dra på er era favoritpyjamasar, kolla efter eventuella handskskuggor under sängen och gör er redo för ett podcastavsnitt som är mer skrämmande än en mardröm och roligare än en skrattattack i en skräckfilm. Patrik och Fredrik har kallat in Boris från podcasten "Guest of Horror," och när de tre kombinerar sina krafter, då händer det något episkt. Det är som att blanda Freddy Kruegers skräck med ett överdos av koffein och en extra dos av galenskap.Dagens film: A Nightmare on Elm Street: Dream Warriors (1987)Nancy har vuxit upp och blivit psykiatriker som specialiserar sig på drömterapi. Hon möter en grupp barn på ett lokalt sjukhus som ställs inför Freddy Krueger, samma demon som hon en gång mötte i sömnen. En av dem är Kristen, som har förmågan att dra in andra människor i sina drömmar. I samarbete med en manlig läkare som tilldelats fallet hjälper Nancy barnen att inse sina speciella förmågor i mardrömsvärlden för att sätta stopp för Krueger en gång för alla.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
121:55 10/7/23
Episode 142 - Skräckbokcirkeln - Malin Sanglert
Att samtala med författare ger mig möjligheten att dyka djupare in i skapandets process, utforska de inspirationskällor som formar deras berättelser och få en inblick i de tankar som driver deras ordval. Vi kommer att få höra om de ögonblick som förändrade deras syn på skrivande, de utmaningar de mötte längs vägen och de triumfer som har gjort resan värd varenda ansträngning.Patrik har pratat med Malin Sanglert som skriver böcker med en mix av mytologi, familjedraman och skräck, just nu aktuell med böcker ur Arvsserien.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
33:36 9/24/23
Episode 141 - A Nightmare On Elm Street 2 - Freddys Revenge (1985)
Patrik, Fredrik och Matti (från Film Till Fikat) ger sig tillbaka till skräckgenrens guldålder och diskuterar ännu ett segment av filmserien med Freddy Krueger i centrum. Den andra filmen ur den ikoniska skräckfilmsserien tar en annan vändning än det första, och vi går djupare in i temat om rädsla och undertryckt sexualitet. De utforskar regissören Jack Sholder's kontroversiella tolkning av Freddy Krueger och hur det påverkar filmens unika stämning. Skådespelarnas prestationer, specialeffekterna som gjorde filmen minnesvärd och dess inverkan på skräckgenren kommer tas upp i en spännande och tankeväckande diskussion om denna klassiska skräckfilm och dess betydelse inom genren. Så dra på dig din favoritgrön- och rödrandiga tröja och följ med oss när vi granskar skräcken i drömmarnas värld.Dagens film: A Nightmare on Elm Street 2 - Freddys Revenge (1985)En ny familj flyttar in i huset på Elm Street, och snart har barnen återigen mardrömmar om den avlidne barnamördaren Freddy Krueger. Den här gången försöker Freddy besätta en tonårspojke för att orsaka förödelse i den verkliga världen, och kan bara övervinnas om pojkens flickvän kan bemästra sin rädslaBesök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
112:21 9/16/23
Episode 140 - A Nightmare on Elmstreet (1984)
I detta skräcktakulära avsnitt av ska vi pilla sönder "Nightmare on Elm Street" som om det vore en kritstrecksrandig filmdröm. Släng på dig din coolaste pyjamas och häng med på en djupdykning, där kaffe inte räddar dig från mardrömmar och det bästa sättet att överleva är att bli en expressmanikör med filen i högsta hugg.Tillsammans med Ulf, eller La Ulfa från Podcasten Film till Fikat bjuder vi på ett långt avsnitt med skräck och humor i en drömmig cocktail.Dagens film: A Nightmare on Elm Street (1984)Ett gäng tonåringar i förorten har en sak gemensamt: de jagas alla av Freddy Krueger, en förfärlig, vanskapt mördare som jagar dem i deras drömmar.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
167:41 9/9/23
Episode 139 - Skräckbokcirkeln - Markus Sköld
Att samtala med författare ger mig möjligheten att dyka djupare in i skapandets process, utforska de inspirationskällor som formar deras berättelser och få en inblick i de tankar som driver deras ordval. Vi kommer att få höra om de ögonblick som förändrade deras syn på skrivande, de utmaningar de mötte längs vägen och de triumfer som har gjort resan värd varenda ansträngning.Patrik har pratat med Markus Sköld som i längden använt hus som inledande inspiration för att få igång sitt berättande.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
45:47 9/3/23
Episode 138 - Deep Blue Sea (1999)
Patrik och Fredrik tar sig tillbaka till slutet av 90-talet då hajar, vetenskapligt övermod och en hemlig undervattensanläggning spelade huvudrollen. Spänning, överraskningar och en hel del adrenalinpumpande händelser. Vi hade gärna bjudit in filmexperter och hajexperter för att noggrant utforska de olika aspekterna av filmen, men tyvärr hade ingen tid, eller så hade de glömt bort. Så slå er ner och lyssna medan vi dyker djupare in i vattnet med "Deep Blue Sea." Glöm inte att hålla i er när vi simmar genom filmens skrämmande och intensiva värld.Dagens film: Deep Blue Sea (1999)För att hitta ett botemedel mot Alzheimers sjukdom manipulerar en grupp vetenskapsmän fem hajars hjärnor vid undervattenslaboratoriet Aquatica. En sidoeffekt som de helt missar är att hajarna blir allt mer intelligenta och därför också betydligt mer farliga… Finska regissören Renny Harlin samt Stellan Skarsgård i huvudrollen bidrar till att 'Deep Blue Sea' blir lite av en skandinavisk filmfest, såklart.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
88:34 8/26/23
Episode 137 - Backwoods Horror - Rituals 1977
I detta avsnitt tar vi oss en promenad i skogen, där våra skor blir stulna eftersom vi ska ta en titt på hur denna underbara genre av film kan skapa en klaustrofobisk och obehaglig atmosfär. Genom att utforska teman som isolering, mänsklig ondska och överlevnad i vildmarken kan vi diskutera dess inflytande på både forntida och samtida skräckfilmer samt utforska vad det är som gör Backwoods Horror så fängslande och skrämmande. Häng med oss när vi dyker in i den skrämmande världen av Backwoods Horror!Dagens film: Rituals (1977)After an airplane drops a doctor and his four colleagues off in the woods to go camping, they realize they're at the mercy of an unseen evil.Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
118:45 8/12/23
Episode 136 - Nya Zeeland Housebound (2014)
Det är inte bara Damfotbolls-VM som är igång för fullt i Nya Zeeland, Skräckfilmcirkeln har mer att erbjuda. I detta avsnitt kommer vi dyka ner i allt som gör denna fantastiska ö-nation så speciell och unik. Från de bedårande kiwifåglarna till de modiga och äventyrliga kiwi-kiwisarna (de finns ju inte, men vi kan drömma!). Under den tiden inspekterar vi huset vi bor i och inser att något inte stämmer...Dagens film: Housebound (2014)Efter att domstolen dömt Kylie Bucknell till åtta månaders husarrest tvingas hon flytta till sitt barndomshem. Där måste hon bo med sin mamma som är övertygad om att huset är hemsökt.Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700dBesök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchendise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
112:19 7/29/23
Episode 135 - Svensk Djurfilm
Patrik och Fredrik har intervjuat Linda Ahrnborg som är tränare och instruktör hos företaget Svenska Filmdjur.Läs mer här: https://filmdjur.se/djuragenturenSedan 1995 har Svenska Filmdjur som filmdjursagentur arbetat med djur i film, reklam och event.
Filmdjurs team arbetar med miljötränade djur och hög professionalism för djuren och produktionens säkerhet. Anne-lie Arrefeldt och Linda Ahrnborg driver Filmdjur och deras djuragentur med allt ifrån råttor till kameler och även reptiler,fåglar och små knott. Inget är omöjligt i deras värld.
Deras genuina kunskap gör filmdjur unikt. Med över 25 års erfarenhet inom denna branch är dem bland de absolut bästa i Sverige. 2020 kom Lina Söderqvist in som rådgivande konsult inom djursäkerhet och djurtränare för säkert arbete med djur i film.Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700dBesök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchendise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
39:36 7/25/23
Episode 134 - Skogsrå - Thale (2012)
Det är dags för ett fängslande avsnitt där vi ska prata om forna tiders väsen, legender och varelserna som fascinerar oss och hemsöker våra fantasier. Vi ger oss ut på en resa in i de nordiska myternas värld, där forntida sagor blir levande och varelser vi aldrig trott existerar börjar ströva omkring i samhället.Bristen på kunskap hos Patrik och Fredrik har resulterat i att vi kallat in vår eminente vän Historie-Martin som fyller i kunskapsluckorna och historierna kring de mytologiska väsena.Dagens film: Thale (2012)Städarna Elvis och Leo, (Erlend Nervold, Jon Sigve Skard) städar en avlägse stuga efter ett brott, när de upptäcker en källare, där stöter de på Thale (Silje Reinåmo), en kvinna med särskilda egenskaper.Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700dBesök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchendise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
138:11 7/15/23
Episode 133 - Tintorera: Killer Shark 1977
Välkommen till det kåtaste avsnittet någonsin i Year of The Shark! Det är både B&B&D som gäller när vi drar till Mexiko för att ragga och dansa tillsammans med våra två polyamorösa partners.Triggervarning:Programmet innehåller diskussioner gällande sex, pornografi och våld bör du undvika detta avsnitt.Dagens film: Tintorera: Killer Shark (1977)A paradise of pleasure becomes an island of death for two men face to face with a man-eating tiger shark.Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700dBesök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.seFacebook: /skrackfilmcirkelnInstagram: @skrackfilmcirkelnTwitter:  @SFC_podcastPatreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkelnMerchendise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
102:42 7/1/23

Similar podcasts