Show cover of mitt perfekta liv

mitt perfekta liv

Allt vi behöver är ett liv, resten handlar om inställning. Eller? I Mitt perfekta liv undersöker fotograf Viktoria Davidsson och författare Malin Lundskog vad ett perfekt liv är och varför det är så viktigt för oss. Kanske är podden för dig som har ett perfekt liv. Men inte har fattat det än ... Kanske är den för dig som bara vill höra samtal med både yta och djup en gång varannan vecka. Vem vet, kanske lyckas de komma närmare svar på vad ett perfekt liv egentligen är.

Tracks

Mitt perfekta liv! 23
Fotografen och författaren filosoferar vidare om det perfekta livet och att vara den som tar första steget. Viktoria Davidsson (fotografen) har glömt att säga tack, men är tacksam ändå. Och Malin Lundskog (författaren) inser under en minuts självterapi under samtalet att hon inte har uppmärksammat att hon redan har haft det hon tror att hon längtar efter. Och varför längtar de efter kalla samtal? Allt är perfekt och poddarna fortsätter sin nyfikna resa som är mödan värd. Go lyssning.
29:22 11/24/23
Mitt perfekta liv! 22
Gör samtal om döden livet mer perfekt? Och vad har livet med döden att göra? Det diskuterar fotograf Viktoria Davidsson och författare Malin Lundskog i den här episoden av Mitt perfekta liv. Dessutom pratar de om tacksamhet och bjuder på tips om hur du tränar upp din förmåga att känna tacksamhet. Om du vill. Och det tror de att du vill om du vill med på resan mot ett perfekt liv …
31:04 11/10/23
Mitt perfekta liv 21
Viktoria har världens bästa metod för fästingkontroll och Malin funderar på att börja röka (cigarill?). Förutom det pratar Malin som en nyfrälst om de viktiga samtalen, som hon vill ha mer av i livet och Viktoria laddar för nya möten med frågor om pengar. Häng med på ett gôtt snack om goa samtal och om att våga vara den som tar första steget. Allt på resan som är som livet, ett utforskande om vad som är viktigt och perfekt. Go lyssning.
34:23 10/27/23
Mitt perfekta liv 20
Fotograf Viktoria Davidsson sitter i Roslagens famn och funderar på ikoner, medan Malin Lundskog fiskar hummer och vill ta semester från livet. De diskuterar vad som är heligt och Malin skryter om att hon inte är rädd för nåt, men Viktoria tar snabbt ner henne på jorden igen när de diskuterar avslutade vänskaper. Öppna hjärtat för ett nytt avsnitt som avslöjar om allt kaos ett perfekt liv innehåller. 
32:27 10/6/23
Mitt perfekta liv 19
I säsongspremiären är Viktoria på Azorerna, eller är det Gotland? Eller Inlandsbanan? Malin sitter still på sin ö, redigerar och tänker på döden. Och livet. De pratar om sommaren, att döva känslor med jobb och om hur snabbt livet förändras. Och de pratar om att leva livet nu. För det kanske har ett slut? Och allt är som vanligt helt perfekt för fotografen och författaren på deras nyfikna resa mot acceptans och vad perfekt egentligen är.  
35:18 9/22/23
Mitt perfekta liv! 18
I säsongens sita avsnitt pratar Viktoria och Malin i vanlig ordning om hur man är när man är perfekt. Var skvallertanterna i byn, dåtidens normsättare? Är tryggheten hos människor som inte lever enligt normen skrämmande? Och varför skäms människor å andras vägnar? Häng med på den fortsatta resan mot normbryteri, kroppspositivism, acceptans och ett nytt sätt att se perfektion.
34:01 6/30/23
MITT PERFEKTA LIV! 17
Varför ska inredningen vara ljus och fräsch när sommarkroppen ska vara brun och fräsch? Hur släta, glänsande ben har den perfekta sommarkroppen och varför. VARFÖR! ska allt hår bort för att sommarkroppen ska vara godkänd? Och mitt i hela alltet ska hela befolkningen anta samma bruna kulör. Har hälsan och sommarkroppen ett särskilt utseende? Följ med på Malin Lundskogs och Viktoria Davidssons filosoferande på resan mot ett perfekt liv.
25:52 6/16/23
MITT PERFEKTA LIV! 16
Varför vill vi inte visa upp att vi bor i korridor på skola, men gärna skyltar med herrgårdsliv? Och vad har Malins sång ute i bergen att göra med Viktorias lust att pressa sig mot marken? Hör diskussionerna kring vad som egentligen är ett perfekt liv, varför vi jagar det och vad magkänslan har med det hela att göra. 
31:31 6/2/23
Mitt perfekta liv! 15
Fotograf Viktoria Davidsson och Malin Lundskog pratar om rädslor som gömmer sig och om att Viktoria är nöjd med att snusa. Varför berättar inte Viktoria om sin webbshop och varför skickar Malin inte in sitt manus? Och vad har det med svanar och ormar att göra??? Häng med på resan mot brutna normer och ökad acceptans i ett perfekt liv.
34:28 5/19/23
Mitt perfekta liv! 14
I det här avsnittet hälsar Viktoria på Malin på Västkusten och även om det var nästan två år sedan de sågs sist så tycker Viktoria att det känns som igår. Malin däremot avslöjar att hon inte räknar Viktoria som sin vän. Med vad är egentligen en vän? Och varför är det fördjupande för vänskapsrelationen att hjälpas åt att flytta? Häng med på den nyfikna resan mot ett perfekt liv och acceptans av sig själv, andra och hela alltet.
37:07 5/5/23
Mitt perfekta liv 13
Viktoria avslöjar hur man börjar snusa igen, efter att ha slutat. Efter det tillägnas avsnittet Malins tantben. De som inte är så rappa i steget längre och dessutom svullnar. De diskuterar lymfmassage, änglavingar och kroppar i förändring. Vågar vi vägra vara osynlig när vi blir äldre och varför kommer vätskedrivande tabletter på tal? Allt detta och lite till i det trettonde avsnittet av podden för dig som har ett perfekt liv och en perfekt kropp, men kanske inte har fattat det. Än ... Lyssna och häng med på den normbrytande resan.
30:37 4/21/23
Mitt perfekta liv 12
Viktoria och Malin pratar om hur man puttar sorgen framför sig genom att fylla tiden med roliga saker. Men, kan det bli för mycket av det roliga och när är det dags att sitta och glo på en stol? Kan framgång vara att ha kul när man poddar eller krävs det ett glitterregn för att vara lyckad? Och vad gör alla gubbar i både Malins och Viktorias hus?
35:54 4/7/23
Mitt perfekta liv! 11
Fotograf Viktoria Davidsson har dåligt samvete efter en visdomstandoperation och författare Malin Lundskog känner sig tvungen att berätta för snickarna att hon faktiskt arbetar. Häng med på den nyfikna resan bort från normer som styr oss, jämförelser med andra och kanske också mot ett snusfritt liv. Just det ja, hur vore det om vi slog lite mer dank?
31:30 3/24/23
Mitt perfekta liv 10
Hur går det egentligen med Viktorias snusande? Och vad gjorde hon på Knippla, utan att träffa Malin? Vad är det för skam som skapar skam hos Malin och hur går det för kroppspositivismen i samhället? Det och en en hel del annat i poddens tionde avsnitt där normer utmanas och utvecklingskurvor inte alltid går uppåt.  Varning för vårskrik!
33:42 3/10/23
Mitt perfekta liv 9
Malin hotar Viktoria med att hänga ut henne om hon börjar snusa igen och båda två berättar om när de känner skam. Kan skam göra oss till bättre människor och borde vi verkligen skämmas? Ja, det blev visst ett avsnitt om skam, mycket tack vare  hemorrojdernas ansikte utåt. 
29:50 2/24/23
Mitt perfekta liv! 8
Bli ditt bästa jag, bli ditt 2.0, hitta den bästa versionen av dig själv ... Malin har tröttnat på det och undrar om det är okej att vara som man är. I det här avsnittet diskuterar Viktoria Davidsson och Malin Lundskog om världen blir bättre för att vi har perfekta liv. Och återigen: vad är perfekt? Dessutom berättar Viktoria att hon är en diamant och vi får svar på hur det går med hennes satsning på att sluta snusa. Häng med på en nyfiken resa som kanske slår hål på normer och kanske hittar svaret på vad perfektion innebär ...
27:44 2/10/23
Mitt perfekta liv
Tänk om den nya normen blir att bry sig om både sig själv och andra, hoppas Malin. Och varför vill vi inte vara gråhåriga och rynkiga? Mer om det och om den nya trenden buccal fat removal. Behöver vi den? Behöver vi fler allvetande skräphögar? Och hur går det med Viktorias satsning på att sluta snusa? Dessutom: häng med på den perfekta skönhetsutmaningen ... 
31:03 1/27/23
Mitt perfekta liv
2023 är här och i podden pratar Viktoria Davidsson och Main Lundskog om hur man startar året på ett perfekt sätt. Är det nyårslöften, riktningar och mål som gäller? Måste man rivstarta eller kan man smygstarta? Viktoria ska sluta snusa och Malin tror att januari är årets tröttaste månad. Och vad har lobotomi eventuellt med allt att göra?
28:58 1/13/23
Mitt perfekta liv!
I det här avsnittet frågar Malin och Viktoria sig om det går att vara bäst på ett perfekt sätt. Vad de kommer fram till och varför Viktoria vill vara bäst på att skotta snö medan Malin inte tycker att good enough räcker får ni höra mer om i avsnittet. Enjoy på bästa perfekta sätt! 
31:47 12/16/22
Mitt perfekta liv
Idag är det en trött och sjuk Viktoria och en låg Malin som sitter framför poddmicken. Det som inte bådade gott mynnade ut i ett ärligt samtal om att vi behöver vara molokna ibland. Viktoria berättar om hur hon håller sig kvar där nere genom att skylla sig själv, tycka att hon är lat och jämföra sig med andra oh Malin tyckte att en refusering av hennes manus kom på precis rätt idag. Så att hon kunde fortsätta hänga med huvudet. "Ibland känns livet som skit och då är det ju det!" Mycket glädje i lyssnandet ... 
41:51 12/2/22
Mitt perfekta liv!
Viktoria berättar om att hon helst åker till tippen med sina vänner och Malin pratar om livskamrater och blodssystrar. Tillsammans diskuterar de den perfekta vänskapen. Finns den? Och hur ser den i så fall ut? Just det ja: ni får svar på förra episodens cliffhanger också: blev det nåt bröllop efter branden? Häng med raka vägen in i ett perfekt liv ...
37:54 11/18/22
Mitt perfekta liv 2
Viktoria tycker att folk som sparkar på den som ligger kan dra nåt gammalt över sig och båda är överens om att det är bra att tvingas leva i skiten för att ta sig igenom den. Malin berättar om hur hon mitt i sitt feelgoodroman-liv på den lilla ön Källö-Knippla i södra Bohuslän släckte en brand så gott hon kunde. Ändå brann hennes restaurang ner.  Enjoy!
34:07 11/4/22
Mitt perfekta liv!
Efter en drös sorger och ännu fler bedrövelser är de tillbaka: fotograf Viktoria Davidsson och författare och multiföretagare Malin Lundskog. Nu är deras kroppar så perfekta att de har bytt namn på sin podd. Från Min perfekta kropp till Mitt perfekta liv! Lika ödmjuka som vanligt tipsar de om det vita arkivet, frågar sig vad man säger när någon sörjer och hur fint det är att kompromissa mjukt. Häng med! Kanske kommer ni tillsammans med våra poddare fram till vad ett perfekt liv är, kanske inte? I det här avsnittet får ni i alla fall höra om den perfekta sorgen. För en mamma är borta. Och en restaurang har brunnit ner.
31:38 10/21/22
Min perfekta kropp S5A9
Säsongsavslutning och dags för sommarlov för fotograf Viktoria Davidsson och the mångsysslare (som man säger på engelska)  Malin Lundskog. Viktoria är sjuk och biktar sig och Malin berättar om attityden om att det bara är svaga som blir sjuka. De drar på sommarlov med tips om beach 2022: gulla med din kropp och acceptera att du är perfekt som du är. Just nu!
30:48 5/20/22
Min perfekta kropp s5a8
Malin Lundskog har spanat på toadörrar och Viktoria Davidsson trivs i hallonsnåren. I det niohundranittionionde sista avsnittet av podden berättar de om varför den finns, diskuterar borde och måste och är eventuellt lite bittra över oönskade råd i alla välmening ... Häng med på en nyfiken resa mot ökad kroppspositivism och färre destruktiva normer tillsammans med mångsysslaren Malin och fotografen Viktoria. 
28:18 5/6/22
Min perfekta kropp s5e7
I det här avsnittet av den kroppspositiva podden spanar Viktoria på stora modeller som egentligen är små med skumgummifluff. Malin har inte mål i mun och de båda undrar om vi ska lägga till en varningstext på alla bilder? Både de som är retuscherade för att minska kroppsomfång och de som har smal modeller med skumgummi under kläderna. Lyssna! Förfasas! Och sakta ned tillsammans med de två som inser att det behövs tusentals poddavsnitt till för att få slut på destruktiva normer. 
27:12 4/22/22
Min perfekta kropp s5a6
Köra på som vanligt, vad innebär det egentligen? Och är som vanligt samma sak alla dar i veckan, alla månader om året, alla år i livet? Och om det är så, är det så himla schysst mot kroppen? ⁠ ⁠ DET och massa annat kroppsfixerat pratar Malin Lundskog och Viktoria Davisson om i det här avsnittet.  ⁠ De gör också en tillbakablick om varför de startade podden (sånt som retuscherade reklambilder, dolda skavanker och "om jag bara går ner tio kilo") och varför de tycker att kroppspositivism och feminism behöver finnas på både elit- och gräsrotsnivå.⁠ ⁠ Häng med på en nyfiken resa till mer självkärlek och färre destruktiva normer.⁠ ⁠
35:14 4/8/22
Min perfekta kropp S5E5
I det här avsnittet pratar Malin Lundskog och Viktoria Davidsson om att stressen gör oss mindre nöjda med oss själva. Viktoria skapar sin egen stress och Malin ger exempel på hur hon låter är hon är stressad och går förbi en spegel ... Häng med på en fotografs och en måbra-experts diskussioner och reflektioner som kanske gör oss lite klokare, får oss att älska oss själva som vi är och förhoppningsvis på sikt bryter kroppsdestruktiva normer. 
39:53 3/25/22
Min perfekta kropp s5a4
Fram för fler nakna kroppar utom tävlan! Så avslutar Malin Lundskog det här avnittet av podden, där hon har spanat på TV-serien som snart kommer till Sverige: Naked Attraction. Viktoria Davidsson påminner oss om det avdramatiserade nakna i simhallen och i vanlig ordning bryter de destruktiva kroppsnormer och pratar om feminism på gräsrotsnivå. Häng med måbraexperten och författaren Malin och fotografen Viktoria på deras fortsatt nyfikna resan mot fler perfekta kroppar i samhället!
29:50 3/11/22
Min perfekta kropp
Viktoria Davidsson spanar inåt och upptäcker att hon klipper sig och färgar håret för att hon tycker om sig. Inte för att behaga män. Precis som Isabella Rossellini. Och Malin Lundskog? Hon förordar kontemplation och sträcker på ryggen när hon pratar om läppstift. Den nyfikna resan mot ökad kroppspositivism, mer självkärlek och färre destruktiva normer fortsätter. Häng med!
34:10 2/25/22