Show cover of Podcast UI

Podcast UI

Interviews met mensen die naar de hel gingen, én terugkwamen met bijzondere levenslessen. Dát hoor je in Podcast UI! Verhalen over persoonlijke groei, doorzettingsvermogen, spiritualiteit, levenslust, opgeven én doorzetten, vallen én opstaan, bevlogenheid, licht én donker, en over moed. Podcast UI wordt gemaakt door interviewer en podcastmaker Basti Baroncini.

Tracks

BONUS Ikzelf over het verlangen naar contact en het waarom van Podcast UI
In deze aflevering sta ík dus een keer centraal. Van verschillende kanten kreeg ik namelijk de vraag wie de interviewer nou eigenlijk is, vanuit welke bron al die vragen komen en waaruit z’n eigen pijn eigenlijk bestaat. Met andere woorden: om alle interviews van Podcast UI beter te kunnen begrijpen, is het slim om éénmaal de interviewer aan een kruisverhoor te onderwerpen. Degene die mij vandaag ondervraagt, heet Siets Bakker. Ze is geen beroepsinterviewer, maar stelt professioneel wel rake vragen. En buitengewoon verdienstelijk als je ’t mij vraagt, maar dat zul je zélf wel horen! Veel luisterplezier! Basti. -- OVER SIETS BAKKER Siets is een creatieve en getalenteerde duizendpoot, maar in dit geval zijn vooral haar Rake Vragen interessant. Ook vind je haar hier. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van moderne mensen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
54:11 5/27/22
30. Jorge Chito: over moordenaar zijn, een leeg hart en adoptie
Jorge ontnam iemand het leven. De rechter noemt het moord, Jorge een heel heftig ongeluk. Aan die fatale ochtend gaat een leven vooraf dat een behoorlijke puinhoop is. Hij werkt als prostitué en om dat vol te kunnen houden, staat hij stijf van alcohol en drugs. Zijn hart is, zoals hij zelf zegt, koud en vol verdriet. In de praktijk worden maar weinigen een beter mens van gevangenis en tbs. Hoe is het Jorge dan toch gelukt om zijn leven ten goede te keren? En hoe voelt zijn hart op dit moment? Veel luisterplezier! Basti. -- OVER JORGE CHITO Sinds een tijdje is Jorge ervaringsdeskundige: hij helpt mensen die een behandeling ondergaan door het zijn van een positief voorbeeld. Zijn eigen verhaal kan anderen hoop bieden. Meer over dat werk vind je op zijn website Chito-uitervaring. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Jorge en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
49:45 5/20/22
29. Jesse Laport: over de duivel in je hoofd, poëzie en het lichaam
Dichter Jesse Laport worstelt al jarenlang met een angststoornis. Angst voor het leven, angst voor zijn lichaam, angst voor zichzelf, angst voor… ja voor alles eigenlijk. Als je elke keer bang bent dat je doodgaat - en die ángst is zeer reëel - dan is dat een lastige uitdaging als je ook nog een beetje normaal wil leven. Hij heeft er evenwel ontzettend veel van geleerd, en is er een leuker mens van geworden. In deze podcast vertelt-ie over de antieke Stoïcijnen die hem hielpen de dingen er gewoon een beetje te laten zijn. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER JESSE LAPORT Nieuwsgierig geworden naar Jesse? Op zijn website vind je een webwinkel met teksten, zijn agenda met publieke optredens en nog veel meer. Succes! Een linkje naar het liedje 'Mooi' van Maarten van Roozendaal vind je hier. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Jesse en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
44:51 5/16/22
28. Jan: over dader zijn, schuld en vergeving
Jan pleegde een zedenmisdrijf met een minderjarige jongen. Hij biechtte zijn daad op, verantwoordde zich voor de rechter en zit nog middenin zijn straf. In deze podcast vertelt hij over de fouten die hij maakte en hoe hij zijn leven weer op de rit kreeg. Zijn reden om mee te doen: andere mensen met vergelijkbare gevoelens vertellen dat ze HULP moeten zoeken. Het is misschien geen makkelijke aflevering om te luisteren, maar wel een erg interessante, wat mij betreft. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER JAN Ik kwam in contact met Jan via Reclassering Nederland. Zij brachten de verbinding tot stand en keken naar Jans veiligheid, maar waren op geen enkele manier betrokken bij keuzes rondom de inhoud van het gesprek. Worstel je zelf met gevoelens voor jonge kinderen? Ga dan gratis en anoniem naar StopitNOW en zoek hulp! UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Jan en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Het fragment dat je hoort komt uit de podcast 'Daders' van NPO Radio1. Interviewer Cas de Jong interviewde daar Willeke.
55:13 5/6/22
27. Lenneke Vente: over chronische ziekten, teleurstelling en tien lepels per dag
Hoe broos is je gezondheid als mens, en hoe snel kan dat omslaan? Lenneke was een succesvolle carrièrevrouw die als groot zakelijk talent in de Quote werd genoemd. En ineens hield haar lichaam ermee op. Sarcoïdose heeft ze. Wat?! Ze legt het zelf uit in deze aflevering. Ze vertelt hoe ze na meer dan een decennium heeft leren leven met deze chronische ziekte, wijs geworden door schade en schande. En ze vertelt hoe ze het leven op een compleet andere manier is gaan waarderen. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER LENNEKE VENTE Ik kwam Lenneke op het spoor door het mooie boekje Tien onzichtbare jaren: leef je beste leven. Wil je meer weten over haar strijd met sarcoïdose, kijk dan ook eens op Pillen en Prosecco. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Lenneke en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
49:56 4/29/22
26. Hilal Makhoukhi: over drugshandel, arrestatieteams en tweede kansen
Hilal was bankier bij een grote bank. En daar verveelde hij zich, het werk was te makkelijk. Op zoek naar uitdaging en spanning kwam hij in de drugs terecht. Een 'middenboef' noemt hij zichzelf: te groot voor de kleintjes, maar te klein voor de groten. Hilal wordt door een arrestatieteam van z'n bed gelicht en belandt een paar jaar in de cel. Inmiddels heeft-ie een goedlopend uitzendbureau waar hij bemiddelt tussen werkgevers en ex-gedetineerden.   Veel luisterplezier! Basti. -- OVER HILAL MAKHOUKHI Inmiddels heeft Hilal het goedlopende uitzendbureau CurrentWerkt. Daar helpt hij ex-gedetineerden aan een wérkelijke tweede kans, namelijk een baan waar ze eerlijk hun geld mee kunnen verdienen.  UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Hilal en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
58:53 4/22/22
25. Felicita Vos: over Roma zijn, eeuwige vooroordelen en terugtrekken
Wat als je tot een etnische groep behoort die er eigenlijk niet mag zijn? Als er voor je op de grond gespuugd wordt, nagekeken in winkels en zelfs op grote schaal vernietigd in concentratiekampen? Felicita Vos behoort tot de Romacultuur en kreeg in haar opvoeding twee boodschappen mee: wees trots op de rijke traditie waarin je staat, maar praat er buitenshuis met niemand over. Die gespletenheid zorgt er bij Felicita voor dat ze nooit écht lekker verbinding met de wereld heeft gevoeld. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER FELICITA VOS Meerdere boeken schreef Felicita inmiddels, die je allemaal kunt vinden op haar website www.felicitavos.nl. Het boek dat het meest gaat over de Roma-cultuur is 'Blauwe haren, zwarte ogen: de Romacultuur van binnenuit'. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Felicita en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
48:33 4/15/22
24. Ray Zijlstra: over huiselijk geweld, daderschap en Nederlands-Indië
Ray is een (ex-) dader van huiselijk geweld. Dat vindt-ie nog altijd onprettig om onder ogen te komen, maar het is wel de realiteit. Hoe kom je ertoe om je vrouw die allereerste klap te geven? Twee oorzaken noemt Ray. De eerste is een groot tekort aan communicatieve vaardigheden. De tweede is groter van aard: de diepe pijn over zijn familieverleden in Nederlands-Indië en de onmogelijkheid om te kunnen praten over de oorlogsmisdaden die daar gepleegd zijn tegen 'zijn' mensen. Het zwijgen daarover, zowel van zijn familie als van Nederland, zorgen ervoor dat de spanning alsmaar verder oploopt. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER RAY ZIJLSTRA Wie meer wil weten over Nederlands-Indië, kan Rays boekje 'Wat elke Indo moeten weten' lezen.   UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Ray en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
51:09 4/8/22
23. Nowelle Barnhoorn: over verlichting, je zielenlied en dwars door het donker
Is verlichting bereikbaar voor gewone mensen, of moet je daarvoor eerst 30 jaar op een berg in Tibet mediteren? Nowelle besloot op een avond te stoppen met strijden (er was nogal wat strijd) en werd de ochtend erna wakker met een verlichtingservaring. Die duurde trouwens een paar weken. Probleem in de wereld, zegt ze, is dat we hier gekomen zijn om een bepaald zielenlied te zingen, maar vaak iets heel anders doen. Alsof je heel erg van viool houdt, maar toch koste wat kost in een hardrockband wil spelen. In deze podcast vertelt Nowelle over haar weg door het donker heen. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER NOWELLE BARNHOORN 'Dwars door het donker: toegeven aan ongelukkig zijn' heet het boekje van Nowelle. Erg interessant om te lezen als je middenin de shit zit. En het helpt je vooral om te doen wat nodig is: dwars door het donker gaan. Te koop bij je lokale boekhandel! UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Nowelle en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. 18/2
52:45 4/1/22
22. Menno Oosterhoff: over dwangstoornissen, psychiatrie en rust vinden
Wat als je als psychiater zélf een dwangstoornis hebt? Ben je dan beter in je vak omdat je patiënten beter begrijpt, of is het eigenlijk alleen maar lastig? Menno heeft dwang, wat ervoor zorgde dat een deel van zijn leven 'verloren' ging aan dwanghandelingen, zoals het maken van eindeloze lijstjes. Door medicatie heeft hij de dwang onder controle kunnen krijgen, en leidt hij inmiddels een prima en aangenaam leven. Mét dwang, dat wel. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER MENNO OOSTERHOFF Menno richtte de Stichting Dwangstoornis op. Ook schreef hij het interessante boek 'Vals alarm: leven met een dwangstoornis'. Daarnaast schrijft hij regelmatig columns voor artsenblad Medisch Contact.  UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Menno en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
51:29 2/11/22
21. Margriet de Schutter: over Olympische dromen, eczeem en niet goed genoeg zijn
Margriet verging vroeger van de jeuk door eczeem. Ze krabde 's nachts haar benen open zodat ze 's morgens alleen krom naar school kon lopen. En ze nam zich voor: ik wil mooi zijn. Net zo mooi als Rintje Ritsma, en dus ging ze schaatsen. Daarmee won ze ook wel wat nationale prijzen, maar in de schaatswereld tellen die niet zo. En voor de absolute wereldtop kwam ze gewoon te kort, omdat haar gewrichten onvoldoende meewerkten. Toen ze stopte, viel ze in een groot zwart gat. Nu helpt ze andere topsporters met een goede overgang. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER MARGRIET DE SCHUTTER Margriet was te zien in een mooie documentaire genaamd 'Diepgaan voor Vancouver'. Ook schreef ze twee boeken: 'Stoppen en doorgaan' en 'The Secret Balance of Champions'. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Margriet en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
53:21 2/4/22
20. Toni Iñiguez Najdanovski: over schoonmaken, vechten en erkenning
Toni komt uit, even oneerbiedig gezegd, een pauperbuurt. Gedwongen worden om te moeten vechten, dat idee. Zijn ouders hebben een schoonmaakbedrijf als zijn moeder op een dag ziek wordt. Om zijn vader te helpen, gaat de jonge tiener mee met schoonmaken: bierglazen uit pisbakken vissen. Inmiddels heeft Toni het tweemansbedrijf van zijn ouders uitgebouwd tot een bedrijf met honderden medewerkers. En eerlijk is eerlijk: onder het oppervlak van succes zit soms nog steeds wat verdriet en verlangen naar erkenning. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER TONI IÑIGUEZ NAJDANOVSKI Toni heeft inmiddels meerdere bedrijven, maar het schoonmaakbedrijf dat zijn ouders opzetten en hij uitbreidde heet Antionio Shinging Places. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Toni en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
52:35 1/28/22
19. Phuong Ngo: over je ziel die ergens achterblijft, zwijgen en verlangen
Phuong vluchtte uit Vietnam voor de oorlog. Haar lichaam kwam aan in Nederland, maar delen van haar ziel bleven achter op de rijstvelden. Over die gespletenheid vertelt ze in deze indrukwekkende podcast. En ook over het gesprek dat ze inmiddels is aangegaan met alle delen in zichzelf die in de eerste veertig jaar van haar leven ongezien en ongekend bleven. Ze vertelt over rouwen en accepteren, over stromen en vastzetten, en over zwijgen en uitspreken. Een méér dan indrukwekkend verhaal!  Veel luisterplezier! Basti. -- OVER PHUONG NGO Het verhaal dat Phuong in deze podcast is persoonlijk, maar ook beroepsmatig is ze met persoonlijke groei bezig. Kijk op haar website TINH voor nieuw perspectief. Ze heeft zich, dat zal je misschien niet verbazen na dit verhaal, gespecialiseerd in transculturele begeleiding. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Phuong en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
46:43 1/21/22
18. Herman van Praag: over zijn tijd in het concentratiekamp, vooruitkijken en de psychiatrie
Herman van Praag vond die jodenster in het begin eigenlijk wel prima. Hij wist dat het gevaarlijk was, maar was er vanuit het joodse bewustzijn thuis ook wel trots op. Vanuit Westerbork belandde hij uiteindelijk in concentratiekamp Theresienstadt. Na de oorlog, in de trein naar Nederland, nam hij zich voor om niet te vergeten wat er was gebeurd maar ook áltijd vooruit te zullen kijken. Hij had vervolgens een indrukwekkende carrière als hoogleraar psychiatrie, waarin hij ook beroepsmatig zicht kreeg op de zielengezondheid van mensen. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER HERMAN VAN PRAAG Herman van Praag wordt beschouwd als de grondlegger van de biologische psychiatrie in Nederland. Hij was hoogleraar aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland. Inmiddels is hij 92 jaar oud. Hij heeft veel geschreven, de laatste jaren vooral over religie. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Herman van Praag en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
56:28 1/14/22
17. Rens Meijkamp: over oorlogstrauma, loyaliteiten en breekbaar-zijn
De ouders van Rens hadden een oorlogstrauma, stookten in Den Haag de vloerdelen op voor wat warmte. En hoewel Rens 22 jaar ná de oorlog geboren werd, nam hij dat trauma van hen over. Zo kan dat werken in families. Na een lang groeiproces, in zichzelf, langs vele diepe dalen, is de wereld inmiddels een fijne plek geworden. Zonder gevaar en zonder oorlog. "Je krijgt 't met de paplepel binnen. Je kunt alleen slikken. Het verteren komt pas later." Veel luisterplezier! Basti. -- OVER RENS MEIJKAMP Rens is een duizendpoot met vele talenten. Hij legt het in alle kleuren en nuances uit op zijn website Dans door het leven. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Rens en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
43:05 1/7/22
16. Leonie Dekker: over een stervende man, volwassen worden en grenzen aangeven
Op kerstavond kreeg Leonie te horen dat haar man ongeneeslijk ziek was en nog twee weken te leven had. De vloer onder haar voeten zakte weg. Haar schoonouders trokken in, en namen feitelijk haar man en haar leven over. Therapie ging niet over de naderende dood van haar man, maar over de omgang met schoonouders. Een spoedcursus volwassenwording. Na een halfjaar sterft haar man 's morgens vroeg in haar bijzijn, en begint een nieuw leven, dat ze nu nog elke dag aan het vormgeven is.  Veel luisterplezier! Basti. -- OVER LEONIE DEKKER Inmiddels helpt Leonie vanuit 4goodmourning mensen met rouw en verlies. UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg me dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. GUNST? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Daar zou je me superblij mee maken! OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Leonie en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt.
44:26 12/31/21
EXTRA: nieuwe serie komt eraan!
Heb je vragen aan míj voor het interview? Stuur dan even een mailtje aan Siets Bakker. Zij gaat me over een paar weekjes interviewen, en wellicht vindt ze je vraag zo leuk, dat ze 'm meeneemt in ons gesprek. Haar mailadres is siets@rakevragen.com. Andere shizzle: https://www.podcastui.nl https://www.facebook.com/podcastUI https://www.linkedin.com/company/podcastui/   En wil je mij ergens mee bereiken, van een zakelijk voorstel tot een huwelijksaanzoek en alles daartussenin: basti@baroncini.nl Ciao!
02:34 12/10/21
15. Marjolijn de Cocq: over miskramen, rouwen om wat niet komt, en Panta Rhei
Marjolijn de Cocq kreeg niet alleen twee kinderen, maar ook vier miskramen. Elke zwangerschap die zich aankondigde werd begroet met levendige dromen hoe het kindje zou zijn. En iedere keer als het mis ging, kwam dat aan als een mokerslag. Marjolijn leerde voor zichzelf een diepe les over maakbaarheid: “Die is er dus niet. We hebben het te doen met wat er op ons afkomt, of we dat nu leuk vinden of niet.” Veel luisterplezier! Basti. -- OVER MARJOLIJN DE COCQ Het boek dat Marjolijn schreef, vind je hier maar natuurlijk allereerst in je lokale boekhandel. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Marjolijn en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
50:23 6/13/21
14. Verwijderde aflevering over alcohol, 'weeffouten in je karakter' én over de antieke Stoïcijnen
Hier stond een aflevering met N. In de aflevering vertelde ze hoe ze bijna onderdoor ging aan de alcohol, én over de levenslessen die ze daarover leerde, met dank aan de oude filosofen. N belde me op een gegeven moment met de vraag of ik de aflevering toch offline wilde halen omdat het haar geen goed meer deed en Podcast UI toch wel erg goed vindbaar bleek. Daar geef ik natuurlijk gehoor aan.
44:26 6/6/21
13. Anita Wix: over stoppen met huiselijk geweld én over zelfliefde
Anita Wix zat meer dan tien jaar gevangen in een situatie van huiselijk geweld. Dat geweld was niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Anita vertelt uitgebreid over het gebrek aan zelfliefde dat aan het misbruik ten grondslag lag. “Als je liefde van een ander nodig hebt, kan hij je daarmee ook manipuleren.” Haar grootste spijt? Dat ze haar kinderen er niet tegen heeft kunnen beschermen. Uiteindelijk stapt ze via een Blijf-van-mijn-lijf-huis uit de situatie, en bouwt ze een nieuw leven op. Nu helpt ze andere vrouwen. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER ANITA WIX Anita schreef een boek over haar ervaringen. Inmiddels probeert ze veiligheid via werkgevers op de kaart te krijgen via het initiatief Een Liefdevol Thuis. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Anita en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
46:18 5/30/21
12. Tammie Schoots: over transgender-zijn, je continu 'de ander' voelen en de worsteling om van jezelf te houden
Tammie Schoots heeft een leven met nogal wat therapie en ziekenhuisbezoeken achter de rug. Ze is namelijk een transgender persoon: ze identificeert zich met een andere genderrol dan die haar bij geboorte werd toebedeeld. En in een wereld die binair kijkt is dat voor veel mensen een probleem. Tammie vertelt openhartig over de voortrekkersrol die ze vervult, maar ook over de eenzaamheid die dat met zich meebrengt. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER TAMMIE SCHOOTS Tammie meldt zich steeds vaker in het publieke debat. Als je meer van haar wil weten, Google dan gewoon even. Of check haar socials waarop ze uitgebreid van zich laat horen. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Tammie en anderen. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
51:04 5/23/21
11. Catherine Keyl: over bevochten bestaansrecht, Joods-zijn én de eeuwige vraag waar je kunt onderduiken
Catherine Keyl is een vaderjood. In de praktijk betekent dat dat ze minder verbonden is met de mooie kanten van het jodendom, en juist wél met de pijn en trauma’s ervan. Het zorgde ervoor dat de oorlog als een grauwsluier over haar leven bleef hangen - waar ze ook ging en hoe succesvol ze ook was. Een indrukwekkend verhaal over bestaansrecht én levenslust. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER CATHERINE KEYL Het boek dat Catherine over haar vader schreef heet Oorlogsvader: een herinnering. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Catherine. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
44:07 5/16/21
10. Frénk van der Linden: over je moeder doodverklaren, ijzige kou én weer ontdooien
Frénk verklaarde als kind zijn moeder voor dood. “De grootste vergissing van mijn leven”, zegt hij nu. Hij houdt er een ijzige kou in zijn lichaam aan over, die pas de laatste jaren langzaam ontdooit. Als interviewer vraagt hij alle toppers in hun vak het hemd van het lijf. Maar eigenlijk wil hij alleen maar weten: hoe houd jíj je eigenlijk staande in dit leven? Veel luisterplezier! Basti. -- OVER FRÉNK VAN DER LINDEN Wil je het boek lezen dat Frénk schreef? Hier kun je het vinden. Het prachtige gedicht ‘Je kinderen zijn je kinderen niet’ dat hij voorleest is van Kahlil Gibran. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
55:54 4/4/21
9. Zwaan de Vries: over de afwezigheid van een ‘ik’ en zang als medicijn
Zwaan de Vries werd door haar Indische moeder opgevoed in een collectieve cultuur. Anders gezegd: haar bestaansrecht lag in de groep in plaats van bij haarzelf. “Pindakaas of hagelslag? Waarmee ik jou maar het minst tot last ben.” Hierdoor ontwikkelde ze nooit een ‘ik’. Dat klinkt gek als je in een individualistische cultuur bent grootgebracht, maar voor haar was het de normaalste zaak van de wereld. Een zoektocht naar haar eigen ‘ik’ volgt: door lezen, therapieën en zingen. Als zangtherapeut leert ze nu mensen te zingen. Niet zozeer mooi. Maar vanuit hun diepste ik. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER ZWAAN DE VRIES Zwaan “doet niet aan websites enzo”, maar haar zanglessen vanuit de Roy Hart-methode zijn erg de moeite waard als je onvermoede kanten in jezelf wil ontdekken. Je kunt Zwaan hier een berichtje sturen. AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Zwaan, Frénk en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
51:39 3/28/21
8. Rinke van den Brink: over het noodlot, gered worden door de dokter én over mildheid
Rinke van den Brink wordt slachtoffer van een medische fout waardoor hij in het ziekenhuis (terwijl een bloedvergiftiging bezig is fataal te worden) zijn eigen leven moet redden. Een paar weken later ontwikkelt hij als reactie daarop ook nog eens een psychose. Vele honderden filmpjes maakt hij waarmee hij grip op het leven probeert te houden. Uiteindelijk wordt hij gered door pillen, dokters en de liefde van mensen om hem heen. Hij houdt er een véél betere werk-privébalans aan over. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER RINKE VAN DEN BRINK Wil je het boek van Rinke lezen waar we in het gesprek over praten? Kijk dan hier. Nóg beter is natuurlijk om even je lokale boekhandel te bellen! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
46:41 3/21/21
7. Thysia Huisman: over haar ontmoeting met Jeffrey Epstein, eetstoornissen en waarom ze géén slachtoffer is
Thysia Huisman is als jong meisje zó knap, dat modellenbureaus haar gouden bergen beloven. En in die wereld betekent dat: de cover van de Vogue. Maar al in haar eerste week in Parijs wordt ze verkracht door de meisjesronselaar van Jeffrey Epstein. Daarna gaat het bergafwaarts. Ze doet er twintig jaar alles aan om niet te hoeven voelen, tot eetstoornissen aan toe. Nu kijkt ze terug op die periode. Wat het haar heeft opgeleverd? Een héél sterk ontwikkelde intuïtie én een mildheid naar het leven. Veel luisterplezier! Basti. -- OVER THYSIA HUISMAN Wil je het boek van Thysia lezen waar we in het gesprek over praten? Kijk dan hier. Binnenkort wordt het boek trouwens verfilmd voor een serie, houd dus ook je televisie in de gaten! AUTEURSRECHTEN Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. SAMEN UITJE PELLEN? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. OVER ONS Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. OOK IN EEN AFLEVERING? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
56:09 3/14/21
6. Bart Chabot: over bestaansrecht, huiselijk geweld én het vermogen jezelf opnieuw uit te vinden
Bart Chabot werd vroeger het hele huis doorgeslagen als-ie weer eens wat gedaan had wat niet volgens de regeltjes was. Ook verzuchtten z’n ouders meermaals waarom-ie toch eigenlijk geboren was. In de podcast zegt Bart dat hij zijn jeugd fysiek overleefd heeft, maar innerlijk verwoest achterbleef. Ook vertelt hij hoe hij leerde van het zwart te houden, “want van het zwart kun je op aan.” Ten slotte praten over het licht dat ontstaan is in zijn donker: het vermogen om steeds opnieuw jezelf uit te vinden. Veel luisterplezier! Basti. -- Boek van Bart Wil je het boek van Bart lezen waar we in het gesprek aan refereren? Kijk dan hier. Nóg beter is natuurlijk om even je lokale boekhandel te bellen! Auteursrechten Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. Samen uitje pellen? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
51:39 3/7/21
5. Monique: over 35 jaar prostitutie, gratie van Beatrix en de schone schijn van de ‘normale wereld’
Monique was 35 jaar prostituee, eerst als callgirl met chauffeur, later op de tippelzone. Ze vertelt over het karakter van mensen in de nacht, en de mensenkennis die ze daardoor ontwikkeld heeft. Ook maakt ze ons deelgenoot van haar inspirerende weg naar boven. Én de hulp die daarbij kreeg van Koningin Beatrix. Een inspirerend gesprek met een vrouw die zichzelf als een barones Von Münchhausen uit het moeras omhoog trok. Veel luisterplezier! Basti. -- Auteursrechten Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. Samen uitje pellen? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
36:56 2/7/21
4. Jeroen Zwaal: over psychoses, je plek innemen en vrede sluiten met je innerlijke duivel
Jeroen maakte vijf psychoses mee, en vertelt daar openhartig over in deze aflevering. Hoe is het om samen met je peuterdochter de heilige graag te beschermen, en tegen de grond gewerkt te worden door de politie? Jeroen vertelt hoe het is om midden in een psychose te zitten. Ook horen we hoe hij zijn verleden aankeek en zijn eigen familieplek innam. Ook geeft hij antwoord op de vraag: “Als je alles over mocht doen, wat zou je dan kiezen: een leven mét of zonder psychoses?” Veel luisterplezier! Basti. -- Auteursrechten Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. Samen uitje pellen? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
43:36 1/31/21
3. Lies Geluk: over wolvenroedels, seksueel misbruik en creativiteit
Onze gast van vandaag is filmmaakster van beroep en dacht een mooie documentaire over wolven te gaan maken. Maar het leven had een iets ander plan, en schotelde haar stukje bij beetje een veel complexer en persoonlijker verhaal voor. In de ontdekkingstocht naar vroeger komt ze uit bij seksueel misbruik. Maar wie wist daar allemaal van? En wat heeft in ’s hemelsnaam die WOLF daar mee te maken? Inmiddels is Lies alweer een stuk verder, en wordt ze zich steeds meer bewust van de creatieve kracht van haar donker. Veel luisterplezier! Basti. -- Auteursrechten Wil je meer weten over de muziek in deze aflevering? Kijk dan hier. De muziek is door anderen gemaakt, en met liefde door ons gebruikt. Samen uitje pellen? Superfijn dat je luisterde naar deze aflevering van UI! Als je het leuk vindt om samen te pellen, volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn. Voeg me daarnaast gerust toe op LinkedIn of stuur me een mailtje. Mag ik je daarnaast om een gunst vragen? Als je deze aflevering mooi vond, zou je 'm dan willen doorsturen aan één of meer gelijkgestemden? Zo bereiken we nog meer mensen. Over ons Podcast UI gaat over mensen die ergens in hun leven onderuitglijden, zich afkloppen en na het leren van een paar levenslessen weer opstaan. Van oudsher gaat het bij dit soort verhalen om archetypische figuren als Hamlet, Dante en Zeus. Bij Podcast UI vertellen we het verhaal van Saskia, Jeroen en Lies. Omdat échte helden soms ook gewoon om de hoek wonen. Ook in een aflevering? Ken of ben jij iemand die eigenlijk ook in een aflevering zou moeten? Als je verhaal aan een paar kenmerken voldoet, kom ik dolgraag met je in contact. Schroom niet gewoon even contact op te nemen, daar sta ik méér dan open voor!
53:35 1/24/21

Similar podcasts