Show cover of Allesovermassage.nl

Allesovermassage.nl

Luister nu naar artikelen uit het Allesovermassagemagazine en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen! Van wetenschappelijk onderzoek, casuïstiek, ondernemerschap en relevant nieuws voor jou als masseur.

Tracks

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten op maat gemaakte leefstijlprogramma’s
“Er zijn honderden wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd die zeggen dat sporten en bewegen goed is als je de diagnose kanker hebt gekregen.” Dat zegt Peter Smeets, voorzitter en coördinator van Stichting Tegenkracht, een non-profit organisatie die op maat gemaakte leefstijlprogramma’s op het gebied van sport, beweging, voeding en mentale zorg aanbiedt aan mensen bij wie kanker is vastgesteld.
05:54 2/1/24
Slapen een kwestie van trainen
‘De Tour win je in bed’, is de gevleugelde uitspraak van oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Toch komen veel mensen niet aan de benodigde uren slaap toe. Een powernap kan helpen, net als een goede sportmassage.Interview: sportarts Kasper Janssen. 
08:28 11/4/22
Hamammassage in je eigen praktijk: Hoe doe je dat?
Bij de hamam krijg je veel in een bepaalde tijd. Het is niet alleen een massage, het is echt een reinigingsritueel.
06:03 12/17/21
Criteria om na een enkelblessure veilig terug te keren naar sport
Enkel letsel is een van de meest voorkomende sportblessures. In Nederland alleen al zijn er jaarlijks zo'n 700.000 enkelblessures.
07:29 12/17/21
Positieve Gezondheid kijkt verder dan alleen ‘niet ziek zijn’
Gezondheid breed op de agenda. Zo heet de Landelijke Nota Gezondheidsbeleid 2020-2024. Wat meteen opvalt op de eerste pagina’s van het document dat de komende jaren leidend is als het gaat om het nationale gezondheidsbeleid: de centrale rol die is weggelegd voor Positieve Gezondheid. Gezondheid is niet langer alleen ‘niet ziek zijn’, maar er wordt sinds kort in Den Haag breder gekeken naar gezondheid. “Dat Positieve Gezondheid zo prominent naar voren komt in de Nota, is een absolute mijlpaal’’, zegt Angelique Schuitemaker.
10:31 9/23/21
Voeding en training bij herstel van COVID
Officieel hebben tot nu toe ongeveer twee miljoen mensen in Nederland COVID-19 gehad. Uit internationaal onderzoek komt naar voren dat één op de vijf na het doormaken van de infectie last houdt van klachten, zogenaamde long (langdurige) COVID. Extreme vermoeidheid, hoofdpijn, spier- en gewichtsverlies en verlies van smaak en ruik zijn veelvoorkomende klachten. Voeding is een essentieel onderdeel van COVID-revalidatie, zegt Anneke Palsma.
08:01 9/23/21
Hoe voorkom je blessures nu we steeds individueler sporten?
De trend is al een tijd zichtbaar; Nederlanders sporten steeds meer ongeorganiseerd. Fitness, wielrennen, hardlopen en wandelen zijn bezig aan een opmars. Wat betekend deze verandering voor het aantal en soort sportblessures en vervolgens voor de preventie ervan?
06:53 8/19/21
Wat is pijn eigenlijk?
Nog veel onwetendheid over mogelijke psychische en sociale oorzaken van pijn. 
10:48 8/12/21
De zin en onzin van nuchter trainen
Het kan voor specifieke doelgroepen in specifieke situaties zinvol zijn om te treinen met een lage beschikbaarheid van koolhydraten. Wat houdt het in? Waarom zou je het doen? Wat zijn de nadelen en voor wie is het geschikt?  De vereniging van Sportdiëtetiek Nederland geeft antwoord. 
08:20 8/6/21
Casus: Lumbale Rugklachten
Tijdens de coronacrisis was voor veel mensen het gewone leven niet meer zo gewoon. Van een dynamisch en druk leven, moesten veel mensen opeens thuis aan de slag. Een echte werkplek werd er vaak niet gecreëerd. De keukentafel voldeed ook.Een casus besproken door Regien de Booijen en Isabelle Meuleman
05:27 7/15/21
Sporten in de warmte: Wat en hoeveel moet je drinken?
Overmatig vochtverlies tijdens inspanning kan iemands prestatie negatief beïnvloeden. Als er tijdens een inspanning méér dan twee procent van je lichaamsgewicht aan vocht verloren gaat, heeft dat al invloed op het prestatievermogen. Hoe verder dat vochtverlies oploopt, hoe lastiger het is om vocht gaandeweg de inspanning weer aan te vullen en hoe groter de kans dat de kritische grens van vijf procent wordt bereikt, zeker bij duurinspanningen.
08:16 7/8/21
De oorzaak van een blessure bestaat niet.
Thomas D'haveé: "Bij spelers die vaak geblesseerd zijn, is meer aan de hand" 
10:12 7/1/21
Wat te doen bij hartfalen tijdens het sporten?
‘Reanimatiepionier’ Ruud Koster over die cruciale eerste paar minuten.Een op het oog gezonde sporter die op het sportveld een hartstilstand krijgt; het komt gelukkig niet vaak voor. Maar als het wel gebeurt, is het risico op een slechte afloop groot. Zeker als de situatie niet tijdig wordt herkend.
08:56 6/24/21
Massage van mensen die COVID-19 hebben gehad
Vermoeidheid, kortademigheid, conditieverlies en stemproblemen. Dit zijn enkele van de klachten die mensen kunnen overhouden na COVID-19. Een deel van de patiënten houdt nog maanden na de infectie last. Er is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs voor de optimale nazorg voor ex-coronapatiënten. Toch kunnen ook sportmasseurs een rol spelen in de behandeling van cliënten die COVID-19 gehad hebben, zegt Tessa Backhuijs.
07:22 6/21/21
Door een ayurvedische massage laat je alles even los
Veel stress, een vol hoofd, slapeloosheid of gewoon even helemaal uitgeput. Het zijn allemaal redenen om eens te kiezen voor een ontspannende massage. Alles even loslaten en weer tot rust komen lukt vooral tijdens een ayurvedische massage, weet Isabelle Meuleman van het WellnessInstituut.
08:16 3/11/21
Sportpsycholoog Marjolein Torenbeek over het motiveren van sporters in corona-tijd
Maandenlang niet kunnen sporten maakt een sporter onzeker.Ook de sportwereld lijdt onder de coronamaatregelen. Door restricties mag er nauwelijks gesport worden, waardoor teams uiteenvallen en de motivatie van de individuele sporter ver te zoeken is. Ook voor masseurs is er een andere situatie ontstaan. Sportpsycholoog Marjolein Torenbeek adviseert momenteel veel coaches en sporters over hoe ze om kunnen gaan met de situatie.
09:47 3/5/21
Aangifte Inkomstenbelasting (IB) als ZZP-er: zelf doen of liever uitbesteden?
De Aangifte Inkomstenbelasting (IB) voor ZZP-ers, kun je die beter zelf doen of is het slimmer om die uit te besteden? Vraag het 5 zelfstandig ondernemers en de kans bestaat dat je er vijf verschillende antwoorden op krijgt.Wat zijn de voordelen om het zelf te doen, en waarom zou je het juist aan de boekhouder of accountant overlaten? Wij zetten het voor je op een rij, met een paar praktische tips om rekening mee te houden.
07:55 2/10/21
Indiase hoofdmassage “Door meditatie, yoga, reiniging en voeding kun je meer bij jezelf blijven”
Isabelle Meuleman van WellnessInstituut de Veluwse Bron over de Indiase hoofdmassage“Het heeft een reinigend effect”Een massage die voor balans zorgt in tijden van werkdruk en prestatiestress. “Het ontspant en voedt, fysiek en geestelijk.”
10:54 2/8/21
Rompstabiliteit en zijn trainbaarheid
Alias core stability – een magische term, maar we doen allemaal de hele dag aan rompstabiliteit. Geen enkele beweging in het dagelijks leven of in sport vindt plaats zonder de rompspieren bewust en veelal onderbewust in te schakelen
12:37 2/8/21
De gevaren van koudeletsels
Het is aardig koud buiten! Dit betekent gelukkig niet dat je de buitentrainingen moet staken, maar het winterse weer vraagt wel om extra maatregelen. Onderkoeling en koudeletsels liggen op de loer. Hierbij gaat het niet alleen om de extreme blessures op de skipiste, of ijskoude expedities naar de Mount Everest. Ook tijdens een reguliere hardloopronde in Nederland kun je letsels oplopen door kou. Laat je niet verrassen en bereid je goed voor.
10:23 1/29/21
Aromatherapie: prachtig en veelzijdig, als je weet wat je doet
Jeneverbes is een goede olie bij spierpijn. Van eucalyptus gaan je luchtwegen open en mandarijnolie montert je op. Het zijn slechts drie voorbeelden van etherische oliën die worden gebruikt in de aromatherapie. Aromatherapie is een vorm van complementaire geneeskunst en ook in de massagewereld is het gebruik van etherische oliën niet meer weg te denken. 
10:53 1/29/21
Jaar afsluiten: hoe doe je dat als ZZP’er?
Ga je het jaar afsluiten of ben je benieuwd hoe dat werkt als ZZP’er? Het kan de eerste keer eenvoudig lijken of er veel op je afkomt. En heb je het al vaker gedaan, maar kun je wel weer een geheugensteuntje gebruiken? Wij zetten voor je op een rij wat de jaarafsluiting is, hoe je die doet en welke belangrijke gegevens je daarbij nodig hebt. Dus zoek je een checklist, een stappenplan of wil je gewoon meer weten over wat erbij komt kijken als je als zelfstandige het (boek)jaar moet gaan afsluiten? Wij zetten het voor je op een rij en leggen je uit hoe je dat op de juiste manier doet. Zo weet je zeker dat je dit jaar netjes afrondt, en dat je volgend jaar weer goed van start kunt gaan.
25:06 1/29/21
Liesblessures bij sporters
Regelmatig behandelen we een specifieke klacht of lichaamsdeel. In deze podcast staat de liesblessure centraal. We gaan in op de anatomie, oorzaken, soorten, vaststelling, behandeling en criteria voor sporthervatting. 
10:36 1/22/21
Blessures liggen na lange coronabreak ook in het amateurvoetbal op de loer
Door de coronaperiode zijn veel voetballers lang inactief geweest. Dat heeft gevolgen voor het lichaam. In deze podcast gaan we in op de vraag hoe verzorgers kunnen helpen om een blessuregolf te voorkomen.
11:30 1/12/21
De complexe relatie tussen trainen, herstel, hormonen en het afweersysteem
 Na elke training is er spierschade. Erg is dat niet. Het zorgt er juist voor dat het immuunsysteem wordt gestimuleerd. Maar wie te lang te veel traint zonder voldoende herstel, loopt het risico om overtraind te raken. En dat kan gevaarlijk zijn, zegt sportarts Bernard te Boekhorst. “Extreem gezegd: bij overtraining ligt het complete hormoonsysteem overhoop. Daardoor kan het lichaam niet meer herstellen. In deze podcast gaan we in op  training en het belang van goed herstel.
10:40 1/12/21
Hoe zorg je voor het juiste gevoel bij de inrichting van je praktijk?
 De omgeving heeft veel invloed op hoe mensen zich voelen. Daarom is de sfeer en inrichting van een praktijkruimte belangrijk, zeker voor masseurs. Cliënten komen immers vaak voor de ontspanning. Maar hoe zorg je nu voor dat juiste gevoel in jouw praktijk? 
09:04 12/23/20
Boekhoudprogramma of gratis boekhouden in Excel?
Gebruik je een boekhoudprogramma of ga je gratis boekhouden in Excel? Een belangrijke keuze voor veel (startende) ZZP’ers. Als je een goede keuze wilt maken, zowel voor nu als voor de toekomst. Als je van plan bent om flink te groeien, of als je merkt dat je het voorlopig ook handmatig nog goed aan kunt. In deze podcast bespreken we de verschillen. 
07:49 12/23/20
Massage goed voor je immuunsysteem
Een goed werkend immuunsysteem is van levensbelang. Het coronavirus heeft dat eens te meer laten zien. Op mensen met een sterk immuunsysteem heeft het virus veel minder vat dan op mensen met een verzwakt immuunsysteem.  Er zijn aanwijzingen dat massage het immuunsysteem kan versterken. In deze podcast gaan we hier op in. 
07:02 12/18/20
Bamboemassage bezig aan een opmars in Nederland
 In deze podcast nemen we je mee in de wereld van de bamboemassage.Als kind in Suriname groeide Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit op met bamboe. Ze speelde ermee, ze at de scheuten in heerlijke Javaanse stoofpotten en ze leerde er van haar pleegmoeder mee masseren. In Nederland is ze daarmee doorgegaan en ze merkt dat collega-masseurs en cliënten langzaam maar zeker net zo enthousiast worden van bamboemasssage als zijzelf. “Bamboe is een perfect hulpmiddel om masseurs te ontlasten”, vertelt ze.  
06:59 12/18/20
Nek- en rugklachten door thuiswerken
Nekpijn van het thuiswerken. Het is een veelgehoorde klacht de afgelopen maanden. Masseurs, en ook fysiotherapeuten, zien sinds ze hun deuren weer mochten openen na de eerste lockdown opvallend veel cliënten en patiënten met een pijnlijke rug, nek of schouder. De oorzaak: het vele thuiswerken op een niet goed ingerichte werkplek. 
09:24 12/17/20

Similar podcasts