Show cover of Vindøjet - En podcast om sejlsport

Vindøjet - En podcast om sejlsport

Vindøjet er en podcast, hvor vært Thor Malthe Andersen taler om sejlsport med et hav af gæster. I hvert afsnit inviterer han en gæst med i studiet til at fortælle historier, dele ud af sin viden og nørde igennem.#Vindøjetpodcast

Tracks

Soling, Sydhavet og Sjælland Rundt med Stig Westergaard
Sikke et afsnit!Stig Westergaard var taktiker og navigatør på Dixi3 fra Helsingør, som var hurtigst på korrigeret tid på den store bane i kapsejladsen Sjælland Rundt i år. De vandt med cirka ni minutter ned til nummer to, selvom de måtte indkassere en times tidsstraf for at have sejlet ind i en trafikseparationszone syd for Øresund. Man kan se årets resultater her.Men den historie kommer først til sidst. For inden det kommer vi rundt om Stig Westergaards lange karriere, som har budt på fire guldmedaljer til VM i henholdsvis Finnjolle og Soling, to OL-deltagelser, Americas Cup i Valencia og to gange rundt om jorden i Volvo Ocean Race. Der er så mange gode historier gemt i Stig, så bare læn dig tilbage og glæd dig til historierne om Sydhavet. For en offshore-sejler er det en beskrivelse af Mekka og Nangilima blandet sammen. Alt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcast eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med
107:50 6/30/22
Sjælland Rundt på lille bane med Anders Steenfeldt-Jensen
Sjælland Rundt er slut, og vinderen på den lille bane var helt klar: Ylvaen Yrsa fra Helsingør Sejlklub var langt foran konkurrenterne, både på vandet og på korrigeret sejltid. Derfor er skipper Anders Steenfeldt-Jensen gæst i dette afsnit, hvor han fortæller om turen rundt om Sjælland. Man kan se på trackeren, at ylvaen, der jo er designet i 70'erne, fulgte med de større og mere moderne både en stor del af vejen rundt. Selv ved den sydlige indgang til Øresund var holdet så tæt på Buksesnedkeren, at de kunne læse, at der står "SIGNAL" i spileren. Og det er vel at mærke næsten tre fjerdedele rundt på banen. Godt gået, må man bare sige!Gode valg, og en god besætning, det er ifølge Anders Steenfeldt-Jensen årsagen til succesen, der giver blod på tanden i forhold til at sejle DM i Ylva på Thurø senere på året - Holdet har nemlig kun sejlet Ylva i godt et års tid. Man kan se årets resultater her.Alt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcast eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
51:55 6/26/22
Søvn under offshoresejlads med psykolog Robert Benjamin Andersen
ZzZzzzZZZSøvnen er noget af det vigtigste for vores performance, når vi sejler lange distance-kapsejladser.Derfor har jeg i samarbejde med Sjælland Rundt lavet et afsnit om netop søvn. Og det er forhåbentlig spændende nok til at du kan holde dig vågen til det!Gæsten i dette afsnit er psykolog Robert Benjamin Andersen, der har specialiseret sig i at hjælpe personer med søvnproblemer. Der er mange ting, ørepropper, sovemaske og måske aller vigtigst tiltro til kammeraterne på dækket, som er afgørende for at man får en ordentlig søvn under en lang kapsejlads. Man kan ihvertfald optimere, hvis man er et almindeligt menneske, som kommer lige fra en stresset hverdag til startlinjen på de sejladser, der ofte står som højdepunktet i mange sejleres kalender. Husk, at Robert Benjamin Andersen også kommer til at holde et foredrag om netop søvn, søvnmangel og kapsejlads i dagene op til starten på Sjælland Rundt. Det kommer til at foregå i teltet på havnen i Helsingør den 15. Juni. Jeg lover, du bliver klogere på søvn, det gjorde jeg ihvertfald selv. Alt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcast eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
61:34 6/5/22
En moderne kapsejladsskole med Charlotte Andersen
Københavns Amatør Sejlklub er en af de klubber, der er indgangen til sejlsport for mange nye sejlere. Men de havde ikke så stort fokus på sporten - Altså sejlsporten - Det var mere et fokus på at lære at være tursejler, indtil denne episodes gæst, Charlotte Andersen, kom på banen. Hun har gennem de sidste mange år været med til at starte og udvikle kapsejladsskolen, hvor blandt andet Jesper Radich, der var med i første afsnit i vindøjet, er træner. Charlotte er en af hovedarkitekterne bag det, som godt kan kaldes en professionalisering af klubbens trænerstab, nye J70'ere og J80'ere og et stigende antal elever, der hænger ved sporten. Og hvis der er noget, jeg kan lide at høre i Vindøjet, så er det altså måder, hvor man kan få sejlsporten ud til flere! Alt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcast eller på din normale podcast-app. Afsnittet er lavet i samarbejde med Onesails Danmark, som sørger for at du kan høre podcasten helt gratis. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
63:02 5/23/22
Skabertrang & rekordforsøg med Jakob Frost
Fra basen i Faaborg har Jakob Frost nået mere end de fleste inden for sejlsporten. Han er medejer af Værftet Tuco, som i dag laver forskellige typer motorbåde i Composit, men han har også produceret både for X-yachts og ikke mindst katamaranen Carbon3. For godt 10 år siden var Carbon3 den hurtigste båd herhjemme. Den var 40 fod lang og 40 fod bred, med tre skrog og lavet i fuld kulfiber. Den opsigtsvækkende båd satte rekorden rundt om både Fyn og Sjælland, hvilket vandt dem Sølvspileren for hurtigste tid rundt om Sjælland i tiden 14 timer, 50 minutter og 44 sekunder - knap tre timer hurtigere end forgængeren. Jakob er en foreningsmand og har i mange år stået i spidsen for Faaborg Sejlklub, ligesom han netop er blevet valgt ind i Dansk Sejlunions bestyrelse. Selvom han forretningsmæssigt arbejder med at producere erhvervsbåde, så har Jakob Frost også bygget en båd til sig selv. Resultatet blev FrostBoxen, som er skræmmende svær at komme i nærheden af på en Fyn Rundt. Båden er også i ren kulfiber, og den var en fødselsdagsgave, Jakob Frost gav sig selv, da han fyldte 40 år. I båden har han sejlet Danmark Rundt både Inshore og Offshore, en tur som testede båden til det yderste, da besætningen sejlede syd på, vest for vestkysten, i op til 45 knobs vind. Jakob er en eventyrer, og han formår på sin egen måde at få ting til at ske, projekter til at lykkes og han åbner på den måde døren for spændende sejladser i både ind- og udland. Alt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcast eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
71:17 5/9/22
En karriere inden for sejlads med Mads Christensen
Sejlsæsonen 2022 er i gang, og det er Vindøjet også!Denne gang med Mads Christensen, der er sejlmager hos Onesails i Danmark - Et loft, han startede for ikke så mange år tilbage, men som tager en stadigt større bid af kagen, når det kommer til at sælge sejl her i Danmark. Vi kommer forbi starten i Hellerup sejlklub, uddannelsen som sejlmager hos Jan Hansen på Amager og nogle af de VM-medaljer, Mads har vundet i både Yngling og X-99. For Mads var det kapsejladsen, som var det dragende element ved sejlsporten. Men under en tur over atlanten lærte han at sætte pris på naturoplevelserne, som man også oplever som sejler. Vi taler også om DH-DM, som Onesails er stor-sponsor på. Et stævne, som formår at samle nogle af de både, som hver især går sig gældende på klub-banerne rundt om i landet. Og et stævne, som blev udsolgt på under et døgn, da tilmeldingen blev åbnet. Alt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!Husk også, du kan skrive til mig på mail eller på Facebook eller Instagram - Jeg vil virkelig gerne høre mere fra jer trofaste lyttere. “Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcast eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
71:42 4/1/22
Fra ORC til offshore med Michael Møllmann
Der er gået lang tid siden Vindøjet sidst var aktuelt med en ny episode, men nu er jeg tilbage med en ordentlig maraton-episode til jer. Michael Møllmann er hjernen bag Hansen Sailing Team, der ikke bare har vundet alt, der er værd at vinde herhjemme, de har også sat deres præg på kapsejlads-felter i det store udland, hvor deres X37 var en frygtet modstander. Nu har Michael vendt blikket en lidt anden vej, for efter et par skuffende sæsoner, hvor den forløsende guldmedalje ikke kom i hus er holdet gået en anden vej. Offshore. De har købt en ægte racer til blåt vand, en Elliott35 i ren kulfiber, som har svingkøl, stiksværd og et tre meter langt bovspryd. Planen for projektet er at tage til England samt at komme langt videre ud i verden, når de har samlet erfaring nok. Målet er de store kapsejladser, Fastnet, Transat, Transpac og ikke mindst Sydney-Hobart. Drømmen er, at komme ud og opleve verden set med en kapsejlers perspektiv. Holdet kan du følge på https://www.facebook.com/HANSENSailingTeamDKAlt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcast eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
111:46 10/20/21
Konichiwa & sidste status fra Japan med Anne-Marie Rindom
"At give op, det var jo bare ikke en mulighed"Sådan fortæller Anne-Marie Rindom om flere af de udfordringer, hun har mødt på sin vej mod OL i Japan. Om det er sygdom under stævner eller skader, som potentielt kunne ende karrieren, så giver pigen fra Horsens aldrig op. Og det er fantastisk at se en atlet med sådan en stærk mentalitet. Vi taler om opvækst, og hvordan en udtagelse til EM i optimistjollen som 11-årig kom til at gøre en forskel for hendes vej gennem sejlsporten. Det er vel nok det sidste store interview inden OL gik i gang, og der er lidt guldkorn om teknik i laserjollen, som de andre lande nok godt ville have hørt for et halvt år siden, så de kunne nå at følge op på Anne-Maries vindende teknik. Alt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcst eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
51:11 7/26/21
Hold-dynamik & hårdt arbejde med Jakob Precht Jensen
"Jeg fandt ud af, at jo mere jeg trænede, jo bedre blev jeg også"Jakob Precht Jensen er bare 22 år gammel, men han ligger nummer 1 på verdensranglisten i den olympiske 49'er og senere på sommeren skal han til OL. Og det flotte udgangspunkt for OL er resultatet af benhårdt arbejde både på vandet og på land. Mens Jakob er gast, så er styrmanden den 20 år ældre Jonas Warrer, og vi taler i afsnittet meget om netop det forhold det giver, at der er stor forskel i både alder og erfaring de to imellem. Jakob voksede sig frem til at være et stort talent i den lidt mindre 29'er, og da han blev spurgt om OL var i tankerne, så slog han til. Og med hårdt arbejde har han kæmpet sig op gennem feltet i en af OL's hårdeste klasser. Men det har ikke været en krig uden nederlag. For hvordan håndterer man, når det bliver surt at være med i toppen, når resultaterne ikke viser, hvor hårdt man har arbejdet? Alt det og meget mere i Vindøjet, en podcast om sejlsport. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcst eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
74:44 6/30/21
Windsurf, langtur & havregryn med Lærke Buhl-Hansen
Vindøjet kigger stille og roligt frem mod en af årets store sejlsportsbegivenheder: OL!Og i denne uge åbner vi ballet med windsurferen Lærke Buhl-Hansen fra Århus Sejlklub, som skal til OL på RS:X, eller bare windsurf, hvis man skal gøre det simpelt. Lærke var også med til OL i Rio, og troede egentlig ikke, hun skulle prøve en tur mere i det store olympiske apparat, men efter at have sejlet halvvejs rundt om jorden, så fandt hun ud af, at det skulle have en skud mere. Vi taler om træning, surf-udstyr og dykker ned i den lidt specielle vej, Lærke har taget, for i dag at være en del af verdenseliten med top-10 placeringer ved de sidste års europamesterskaber. Vi kommer selvfølgelig heller ikke uden om at tale om corona, som Lærke Buhl-Hansen dog ikke har været lige så udfordret af som andre atleter. Som hun selv udtrykte det, så har hun fået lov at træne til at peake i 2020, for så at få mulighed for at gøre det igen her i 2021. Al held og lykke får hun med her i podcastland, hvis du vil følge hende, så kan du gøre det på facebook, hvor hun hedder Windsurfer Lærke Buhl Hansen. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcst eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
62:29 6/21/21
OL-Modellen, en ny måde at skaffe penge på med Phillip Lyngbek
Hvordan får man en kampagne i sejlsport til at hænge sammen, rent økonomisk.? Ja, enten sørger man for at vælge rigtigt, når de deler forældre ud, eller også skal man tænke kreativt.Det har gæsten i dette afsnit, Phillip Lyngbek gjort for at få gang i 49'er kampagnen med sin gast Laurits vinter. De er nemlig i gang med at udvikle et koncept ved navn OL-modellen, hvor de i fællesskab med Snekkersten-Skotterup Sejlklub og Helsingør Kommune er gået sammen om at søge fondsmidler til at skaffe grej til sejlklubben. Grej, som de to sejlere først selv skal bruge, før det kommer ned gennem rækkerne til de unge sejlere, de samtidig agerer trænere for. Det er altid positivt, når folk prøver nye modeller og koncepter af, så jeg fik en god snak med Phillip omkring det. For økonomi skal der til, det ved sejlerforældre og det ved sejlere, som prøver at gøre noget seriøst ved sporten. - Vi sætter også gang i den første runde af segmentet ugens rummer. Lad os se, hvad det kan, og skriv endelig til mig, hvis du har gode idéer til indslag, gæster og initiativer i sejlerdanmark, som er værd at kigge nærmere på. God vind!“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcst eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
41:19 6/1/21
En ny form for kapsejlads & hvad vi kan lære af Ironman med Nynne Desirée Ammundsen
i dette afsnit, der skal vi tale en helt masse om triatlon og Ironman. Ikke fordi dét som sådan har noget med sejlsport at gøre, men fordi jeg har besøg i studiet af Nynne Desiree Ammundsen, der er med til at arrangere sejlsportsligaen herhjemme. Nynne har taget springet fra i sin tid at have lavet triatlon- og cykelevents til nu at lave sejlsport. Vi kommer om bag kulissen og ser på, hvad der skal til for at få ligaen stablet på benene, og hvordan man måske kan udvikle den til at blive endnu sjovere og endnu mere interessant for både sejlere og sponsorer. Vi kommer ind på den franske kapsejlads Tour de France a la Voile, Nynnes oplevelser med at sejle Hesselø Rundt som barn og hvorfor sejlsport er så speciel i forhold til mange andre sportsgrene. “Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcst eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
49:31 5/24/21
100 nye medlemmer i sejlklubben & J70 med Peter Warrer
Ligaen og det, som den har skabt med j70 klubbåde rundt om i danmark har givet nogle muligheder for at sejle - Måske specielt for dem, der ellers ikke har haft et godt sted at fortsætte efter at have sejlet jolle. Og i Århus, der er fuld gang i den. Man ser J70’erne på vandet hver dag, og der er kommet mange nye medlemmer til, netop på grund af at de kan komme på vandet og sejle mod andre i ens både. Så jeg har sat bagmanden bag det projekt, århus  egen liga-skipper Peter Warrer, ned på molen, med udsigt over lillebælt til en snak om, hvordan man får sådan et projekt til at fungere. Jeg lovede links til Århus Sejlklubs hjemmeside, det er lige her: https://aarhussejlklub.dk/j70/Deres Facebook gruppe kan du finde lige her: https://www.facebook.com/groups/759023244308603“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcst eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
36:03 5/17/21
30 år som træner & mottoet "lidt bedre end i går" med Finn 'Beton' Jensen
Hvis der er nogen, som har sat sit præg på dansk olympisk sejlsport gennem de sidste par generationer, så må det være gæsten i dette afsnit af Vindøjet. Finn 'Beton' Jensen er ikke en hvem som helst, han har været blandet ind i stort set alle klasser, siden han i 1987 blev tilknyttet Dansk Sejlunion som træner i kraftcenteret i Kaløvig. Om det er soling og starbåd eller foilende klasser som Nacra 17 eller IQ-Foil, så har Finn været med til at skubbe til grænserne for, hvordan de danske OL-sejlere har sejlet og ikke mindst, hvordan de har trænet. For han har nogle helt særlige måder at gribe det an, det som også bliver kaldt "den danske model". Det handler om at skabe en træningsmiljø, hvor alle er villige til at dele med resten af træningsgruppen, så alle bliver bedre og hurtigere ude på vandet. Og Finn tror meget på, at det er den rigtige måde at få så mange dygtige sejlere på som muligt. Han er selv foregangsmanden, når det kommer til at vise, at der skal timer på vandet til, hvis man vil være god. For man kan ikke komme på havnen i Århus uden at støde ind i ham. Og af den ene eller anden grund, så har han altid lige tænkt på noget, man kunne gøre anderledes eller udvikle på en måde, så båden bliver en lille promille hurtigere. Som han siger, han vil gerne rykke meget, når det kommer til udstyr og setup. De små milimeter-ændringer, det er ikke nødvendigvis ham. Der skal eksperimenteres med udstyret, hvis der skal ske landvindinger. Derfor er hans største idol stadig dansk sejlsports nummer 1; Paul Elstrøm. Sejleren og opfinderen af så mange dimser til båden, vi tager for givet i dag. Det var en spædendene oplevelse at tage nogle timer ud af Finns kalender, og det håber jeg også, det er for jer. God lytter. “Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify, Apple Podcst eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten og dele den med en ven – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. I dette afsnit har Aarhus Volume også været behjælpelige med lyd-udstyr. Det er godt, når man er en omrejsende podcaster. 
75:57 5/10/21
Eventyr i udlandet og Admirals Cup med Ib Ussing Andersen
Man kan komme langt omkring i verden, hvis man kan noget som sejler. Det er gæsten i denne uges afsnit - Ib Ussing Andersen, et levende bevis på. Opvokset på vandet ud for Hvidovre, og faktisk den første uofficielle danmarksmester i optimistjolle helt tilbage i 1957. Hans talent bragte ham hurtigt op til toppen herhjemme, men også til både Mexico og Spanien som landstræner for deres olympiske hold. Han kom dog hjem, og kastede sig ud i jobbet som sejlmager - Et eventyr, der endte med at lede ham til at starte Diamond, senere North Sails sammen med Jens Christensen og Henrik Søderlund. Op gennem 80'erne var den trekløver en vindende kombination, og de danske sejl med den lille blå diamant som logo var at finde på størstedelen af de store prestigefulde one-ton både, som kæmpede om sejren i Admirals Cup. Ib Ussing Andersen var også - i sine egne ord "fantasten" bag flere af de store danske professionelle sejl-projekter som Andelsbanken og Tuborg-bådene. Vi kommer ind på flere historier bag projekterne i afsnittet. I afsnittet lovede jeg at linke til filmen med Poul Elvstrøm her i shownotes. Den kan findes på dette link til FilmCentralen: https://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/film/sejlads“Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
74:45 4/26/21
1/2 OL-bronze, doublehanded sejlads og en knækket tand med Helle Jespersen
Helle Jespersen har været langt omkring i sin sejlerkarriere. Hjemme over kaminen hænger både OL-bronze og VM-guldmedaljer, som hun har vundet sammen med sin gamle skipper Dorte O. Jensen. Og så er hun ikke bange for at fortælle en god røverhistorie!Som for eksempel om, hvordan hun vågnede op efter medaljeceremonien efter OL i Athen, på græsplænen foran hendes hotel, med en knækket fortand. Eller da kampagnen var ved at køre så meget af sporet, at Helle og skipperen var nødt til at stoppe samarbejdet den anden gast i deres tre-personers Yngling kun få måneder før OL. Et valg, som Helle Jespersen selv kalder noget af de sværeste, hun har prøvet.Vi vender karrierens vigtigste op- og nedture. Og ser frem imod nye eventyr i anden del af afsnittet. Der var nemlig så meget af tale om, at vi var nødt til at dele afsnittet i to. “Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
59:02 4/19/21
2/2 OL-bronze, doublehanded sejlads og en knækket tand med Helle Jespersen
Helle Jespersen har været langt omkring i sin sejlerkarriere. Hjemme over kaminen hænger både OL-bronze og VM-guldmedaljer, som hun har vundet sammen med sin gamle skipper Dorte O. Jensen. Og så er hun ikke bange for at fortælle en god røverhistorie!I denne del af afsnittet taler vi om hendes nyeste eventyr. Hun har nemlig kastet sig over double- og singlehanded sejlads. Rundt om Fyn, rundt om Sjælland og rundt i Østersøen. Hun giver gode tips, hvis man gerne vil prøve at sejle to om bord, og løfter lidt af sløret for, hvad der skal til for at gøre sig gældende i den form for sejlads. “Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
30:34 4/19/21
E-sejlads med Lukas Mohr
Klar på tasterne og afsted ud over det virtuelle hav! Denne uges afsnit af Vindøjet handler om E-sejlads, eller Esailing, som det også bliver kaldt. Med i studiet er Lukas Mohr, som er forsvarende dansk mester i E-sejlads - en titel, han har forsvaret her i den forgangne weekend. Lukas er én af dem, som gennem vinteren har sejlet en masse kapsejladser, og han er så dygtig, at han nu er kommet med på et tysk E-sportshold, blandt andet sammen med Juan Cardona fra det spanske SailGP-hold. Han forsøger nu at kvalificere sig til VM i den virtuelle verden, hvor sejlerne skal dyste om 10.000 dollars i præmiepenge og hvor den hurtigste mand på knapperne vinder. Vi taler om sammenhold, pirater og de mange stævner, som foregår på næsten daglig basis og på tværs af tidszoner, når E-sejlere dyster om at komme til tops på verdensranglisten. “Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
44:39 4/12/21
Vingesejl og båddesign med Michael Richelsen
Selvom der ikke var danske sejlere ombord på bådene  i den sidste Americas Cup, så betyder det ikke, at den var uden dansk aftryk. For danske Michael Richelsen, der arbejder hos North Sails var med i cuppen som den tiende i rækken. I denne somgang som en del af design-teamet hos udfordreren Luna Rossa. Her stod han for CFD og Aero-optimering - Altså at få computersimuleringerne af båden og vindens påvirkning til at komme så tæt på virkeligheden som muligt. Vi taler om compupteroptimering af design og manøvrer, det nye bløde vingesejl og hvilke teknologier, der er opfundet i denne runde udvikling, som mere almindelige sejlere kommer til at se inden for den næste årrække. Mange lyttere har været søde at skrive spørgsmål til os her på Vindøjet, og vi har taget så mange spørgsmål med til Michael Richelsen som muligt. Om Luna Rossa er klar til en ny kampagne mod Americas Cup, det lykkedes dog ikke at få hevet ud af Michael. “Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
74:08 3/30/21
The daily grind & Sail GP med Lars-Peter Rosendahl
Det kræver store overarme og en stor viljestyrke at få en plads på det danske Sail GP hold Team Rockwool Racing. Specielt når man som en af de yngste på holdet går efter pladsen som grinder, der slider i håndtagene for at trimme den store vinge. Men den opgave har snart 25-årige Lars-Peter Rosendahl taget på sig, og han er klar til snart at tage turen til Bermuda, hvor det første Sail GP stævne finder sted. Vi taler om træning, corona, mindset og om ikke at tage et nej for et nej. Der er masser af gode røverhistorier i dette afsnit. “Vindøjet – en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
61:56 3/22/21
Kvinder i sejlsport med Josefine Boel Rasmussen
Sejlsport er en sport fyldt med mænd. Men hvorfor egentlig det, og hvad kan vi gøre, hvis vi gerne vil ændre på det faktum? Den snak tager vært Thor Malthe Andersen med Josefine Boel Rasmussen, tidligere verdensmester i Matchrace og en af kvinderne bag det succesrige koncept "Women on Water", hvor rene kvindebesætninger sejler kapsejlads i liga-format. Undersøgelsen, som bliver nævnt i podcasten kan findes hos World Sailing.“Vindøjet - en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
49:15 3/15/21
VM i Matchrace med Jeppe Borch
I det tredje afsnit af Vindøjet har vært Thor Malthe Andersen besøg af den unge matchrace sejler Jeppe Borch, der lige nu ligger nummer 10 på verdensranglisten. De taler om det helt fantastiske resultat ved VM på Bermuda, hvor Jeppe og hans besætning, Sebastian Pieters, August La Cour og Nikolai Rasmussen, kom helt til semifinalen. Det blev ikke til medaljer, men fjerdepladsen var fortjent, efter at holdet havde trænet matchrace med nogle af de gamle Knarr-sejlere fra Skovshoved havn. De taler også om planerne for 2021, hvor Jeppe og besætning kæmper for at komme endnu højere op på verdensranglisten.  “Vindøjet - en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
47:10 3/8/21
1/2 Matchrace og AC med Christian Kamp
I andet afsnit af Vindøjet - En podcast om sejlsport taler vært Thor Malthe Andersen med den professionelle sejler Christian Kamp fra Horsens. Christian er den seneste dansker til at have været på sejl-holdet i en Americas Cup, da han i 2017 sejlede for Artemis. Første del af interviewet handler om turen op til verdenseliten, mens Christian kamp i anden del åbner op og fortæller, hvordan Americas Cup ser ud fra indersiden. Vi kommer omkring den fysiske træning, kommunikation og det at finde sin plads på et stort hold.“Vindøjet - en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
39:12 3/1/21
2/2 Matchrace og AC med Christian Kamp
I andet afsnit af Vindøjet - En podcast om sejlsport taler vært Thor Malthe Andersen med den professionelle sejler Christian Kamp fra Horsens. Christian er den seneste dansker til at have været på sejl-holdet i en Americas Cup, da han i 2017 sejlede for Artemis. Første del af interviewet handler om turen op til verdenseliten, mens Christian kamp i anden del åbner op og fortæller, hvordan Americas Cup ser ud fra indersiden. Vi kommer omkring den fysiske træning, kommunikation og det at finde sin plads på et stort hold.“Vindøjet - en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills og Johannes Rose står for lyden. 
54:11 3/1/21
Americas Cup med Jesper Radich
I dette første afsnit af Vindøjet - En podcast om sejlsport taler vært Thor Malthe Andersen med den professionelle sejler Jesper Radich. Det handler om matchrace, hans karriere og Americas Cup i Valencia i 2007 med holdet Desafio Español, hvor Jesper Radich var rorsmand. Meget har ændret sig i Americas cup, men det har altid været en fantastisk hold-indsats blot at komme til startlinjen. Jesper Radich lukker op for kølerhjelmen og fortæller, hvordan det var at være hyret ind blandt sejlsportens absolutte elite - Og hvordan han har brugt det som afsæt i sin professionelle karriere. “Vindøjet - en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – Eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills.
56:31 2/22/21
Vindøjet #0 - Trailer
Vores podcast Vindøjet er snart klar til at komme i luften. Her er en trailer, en smagsprøve på noget af det, du kan forvente. Vært @thorpaatvaers sejler selv på højt niveau. Moth, matchrace og offshore - disciplinen er ligegyldig, bare det går stærkt. I hvert afsnit inviterer han en gæst med i studiet til at fortælle historier, dele ud af sin viden og nørde igennem. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten - Eller find os på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under "Vindøjet - En podcast om sejlsport".Du kan også fange os på www.vindøjet.dk#vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med @sailing_skills
02:24 2/9/21