Show cover of Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast

Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast

In Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast duiken John de Leeuw, Ronald Sträter, Hugo Stam en Peter Daalmans namens het NAC Museum elke twee weken in de historie van de Parel van het Zuiden, voetbalclub NAC Breda. Dat doen ze in wisselende samenstelling met twee speciale gasten.

Tracks

Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #18
Het is precies vijftig jaar geleden dat NAC de KNVB-beker won. Op 31 mei 1973 versloeg onze club in de finale NEC met 2-0. Onze podcastmakers Ronald Sträter en Hugo Stam gingen met doelpuntenmaker Ad Brouwers (77) en fanatieke supporter Wiet Kerkhoven (70) terug naar de Kuip om deze bijzondere dag te herbeleven.
23:48 5/31/23
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #17
Tijdens de 16e podcast van de ‘Die Ploeg Van Toffe Jongens’ Podcast bespreken Ronald Sträter en Hugo Stam in een serie podcasts de bekerwedstrijden uit het seizoen 1972/1973, het seizoen waar NAC de KNVB beker wist te winnen!Met special guests Mari van Dongen, Ati Graaumans en Wilbert Weterings blikken we terug op de halve finale in het KNVB-bekertoernooi van 1972-1973. Op 4 april 1973 werd in ‘Stadion Feijenoord’ Sparta verslagen.
32:17 4/4/23
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #16
Tijdens de 16e podcast van de ‘Die Ploeg Van Toffe Jongens’ Podcast bespreken Ronald Sträter en Hugo Stam in een serie podcasts de bekerwedstrijden uit het seizoen 1972/1973, het seizoen waar NAC de KNVB beker wist te winnen!Met special guest Jan Blom blikken we terug op de kwartfinale in het KNVB-bekertoernooi van 1972-1973. Eredivisie-laagvlieger NAC wist de zware druk van het favoriete FC Den Haag te weerstaan en de halve finale te bereiken.
31:08 3/14/23
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #15
Tijdens de 15e podcast van de ‘Die Ploeg Van Toffe Jongens’ Podcast bespreken Ronald Sträter en Hugo Stam in een serie podcasts de bekerwedstrijden uit het seizoen 1972/1973, het seizoen waar NAC de KNVB beker wist te winnen!Nadat NAC de eerste ronde vrij was geloot kwam in de tweede wedstrijd het grote Ajax op bezoek. Op 10 december 1972 werd het arrogante Ajax naar huis gestuurd na een overtuigde penaltysreeks waarin Ajax uiteindelijk drie keer mistte en NAC drie keer scoorde.Voor de wedstrijd in de derde ronde moest NAC naar Utrecht waar de wedstrijd tegen de amateurs van USV Elinkwijk op het programma stond. Te gast zijn aanvoerder uit dit gouden elftal, Bertus Quaars en Wilbert Weterings.
21:26 1/28/23
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #14
Tijdens de veertiende podcast van de Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast bespreken Ronald Sträter en Hugo Stam in een serie podcasts de bekerwedstrijden uit het seizoen 1972/1973, het seizoen waar NAC de KNVB beker wist te winnen!In deze eerste podcast hebben Ronald en Hugo Jan de Jong en Ad Bakker te gast.
17:16 12/10/22
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #13
Tijdens de dertiende podcast van de Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast heeft Hugo Stam weer twee speciale gasten. Deze keer bespreekt Hugo met Evert van Huygevoort en Richard Sommen de muziek waarin de liefde voor NAC centraal staat.
36:21 3/12/22
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #12
Bekerwedstrijden tussen NAC en PSV staan centraal in de 12e aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast. De gastheren Peter Daalmans en Ronald Sträter hebben Ati Graaumans, Nick Olij en Willy van de Kerkhof te gast.
31:27 2/6/22
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #11
Oud-spelers John Smit en Marco van Dijnsen zijn te gast in deze aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast. Centraal staat het seizoen 1987/1988 waarin NAC 17e eindigde in de eerste divisie. De slechtste klassering ooit. Het leverde wel mooie verhalen op.
33:32 10/14/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #10
Op 19 september 1912 werd NAC aan de vergadertafel opgericht, NOAD en ADVENDO werden samengevoegd tot NAC! Afgelopen zondag is onze mooie club 109 jaar geworden. In de 10de editie van de Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast gaan Hugo Stam, John de Leeuw en Wilbert Weterings 109 jaar terug in de tijd en bespreken de oprichting van de Parel van het Zuiden.
28:29 9/22/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #09
NAC heeft de supporters overal zitten, bijvoorbeeld in de gemeente Gilze en Rijen. Die twee dorpen, gelegen tussen Breda en Tilburg, hebben een flinke geel-zwarte historie. Zo gingen er in de jaren tachtig al drommen supporters met de trein naar de wedstrijden. Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast nummer negen gaat over de relatie tussen NAC en de gemeente Gilze en Rijen. Oud-speler Hans van den Dungen en de supporters John Biemans en Paul van Herwaarden praten met de tafelheren Hugo Stam en Ronald Sträterover de grote NAC-tombola, de rivaliteit tussen Gilze en Rijen, aartsrivaal Willem II en vooral hun grote liefde voor NAC.
36:34 9/8/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #08
De achtste aflevering van Die Ploeg van Toffe Jongens Podcast is een heuse zomereditie met campingverhalen. Gastheren John de Leeuw en Ronald Sträter nemen je samen met de supporters Maarten Akkermans en Hans van Nijnatten mee naar 27 juli 2002. Elfhonderd NAC-supporters waren neerstreken op een camping in het Franse Auxerre en zagen daar hun ploeg tegen Troyes spelen in de derde voorronde van de Intertoto Cup. Verder komt Wiet Kerkhoven vertellen over hoe de B-Side en het speelveld in de jaren tachtig tijdens een wedstrijd werd omgetoverd tot camping. 
29:23 8/25/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #07
In de zevende aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast ontvangen Hugo Stam en Peter Daalmans in het NAC Museum drie speciale gasten. Samen  met Anthony Lurling. Richard Sommen en Dirk Keustermans bespreken ze de helaas vijf verloren halve finales van de KNVB Beker in de laatste 20 jaar.
36:55 8/11/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #06
In de zesde aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast ontvangen Hugo Stam en Ronald Sträter in het NAC Museum drie speciale gasten. Samen met oud RBC-speler en huidig hoofd opleidingen van NAC Eric Hellemons en die-hard RBC supporters Eric Konings en Floyd Aanen bespreken ze de rivaliteit maar ook gelijkenissen tussen RBC en NAC.
38:47 7/28/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #05
In de vijfde aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast nemen Hugo Stam en Ronald Sträter je vanuit het NAC Museum  mee terug naar 30 juli 2009 toen NAC in Polen moest aantreden tegen Polonia Warschau.  Samen met oud-trainer Robert Maaskant, oud-speler Kees Kwakman en de supporters Frank Maas en John de Leeuw wordt er teruggeblikt op deze mooie Europese uitwedstrijd van NAC Breda.
37:25 7/14/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #04
In de vierde aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast nemen John de Leeuw en Ronald Sträter vanuit het NAC Museum je mee naar het seizoen 1920/1921, het seizoen dat NAC Breda kampioen van Nederland werd!Samen met de schrijvers van het boek "Dagboek van de kampioen", Marcel van Es, Ruud Jansen, Leon Deckers en Wilbert Weterings nemen ze in twee delen het seizoen door. In deze aflevering komt de tweede seizoenshelft en het kampioenschap aan bod.
32:49 6/30/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #03
In de derde aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast nemen John de Leeuw en Ronald Sträter vanuit het NAC Museum je mee naar het seizoen 1920/1921, het seizoen dat NAC Breda kampioen van Nederland werd!Samen met de schrijvers van het boek "Dagboek van de kampioen", Marcel van Es, Ruud Jansen, Leon Deckers en Wilbert Weterings nemen ze in twee delen het seizoen door. In deze aflevering komt de eerste seizoenshelft aan bod.
32:45 6/16/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #02
In de tweede aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast nemen Peter Daalmans en Ronald Sträter van het NAC Museum je mee naar het voorjaar van 2011. Samen met oud-speler Rob Penders en de supporters Theunis Mulders en Hans Poppelaars wordt er teruggeblikt op de actie Red NAC.  De Bredase club stevende destijds af op faillissement, maar werd mede door deze supportersactie op het laatste moment afgewend.  
35:48 6/2/21
Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast #01
In de eerste aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast zijn de oud-spelers Pierre van Hooijdonk en Peter Remie te gast. Samen met de gastheren John de Leeuw en Ronald Sträter blikken zij terug op de promotie van NAC in 1993. Het wisselende seizoen, de nacompetitie, de terugreis naar Breda en de huldiging op de Grote Markt...het komt allemaal aan bod. Mooie verhalen over een warme herinnering. "Ik heb drie keer op het bordes van het stadhuis gestaan", vertelt Peter Remie bijvoorbeeld.  "Twee keer om te trouwen en één keer voor de promotie. Die promotie was toch wel de leukste van allemaal, haha."  
38:55 5/19/21
Promo Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast
In Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast duiken John de Leeuw, Ronald Sträter en Peter Daalmans namens het NAC Museum elke twee weken  in de historie van de Parel van het Zuiden, voetbalclub NAC Breda. Dat doen ze in wisselende samenstelling met twee speciale gasten.
00:58 5/16/21

Similar podcasts