Show cover of Small Talk - De Podcast - Even iets anders

Small Talk - De Podcast - Even iets anders

Small Talk de podcast, even iets anders. Iedere maandag een podcast via apple, spotify google of andere podcaststreamingdienst. Leuke gasten die iets te vertellen hebben over sport, gezondheid, innovatie, muziek of een ander talent dat ze in een leven hebben ontwikkeld. Ook komt iedere week terug "de plaat en zijn verhaal" De leuke plaatjes van de gast en zijn of haar verhaal daarbij. Kortom Luisteren dus.

Tracks

Charlotte Hesterman leid aan de ziekte (CIDP) - leer omgaan met tegenslagen en blijf positief.
Stuur ons een berichtjeWe zijn terug met een bijzondere nieuwe aflevering van "Small Talk de podcast - even iets anders"! Deze keer hebben we de eer om Charlotte Hesterman te verwelkomen als onze gast. Charlotte lijdt aan CIDP, een aandoening waarbij het isolerende omhulsel van de zenuwen in armen en benen beschadigd raakt. Hierdoor kunnen de zenuwen de signalen van de hersenen naar de spieren en vanuit de huid naar de hersenen niet meer goed doorgeven, wat leidt tot verlammingsverschijnselen en spierkrachtverlies in armen en/of benen.Ondanks deze uitdagende ziekte blijft Charlotte een inspiratie voor velen. Met een positieve instelling en een ongekende veerkracht blijft ze haar leven continu aanpassen en nieuwe uitdagingen aangaan. Van duiken naar het maken van podcasts en nu het najagen van een nieuwe carrière als Voice-Over en stemacteur, Charlotte blijft zichzelf opnieuw uitvinden en bewijst dat je altijd vooruit kunt blijven gaan, ongeacht de obstakels die je tegenkomt.Mis deze inspirerende aflevering niet, waar we diep ingaan op Charlotte's reis, haar uitdagingen en haar overwinning op de beperkingen van haar ziekte. Laat je inspireren door haar verhaal en ontdek hoe ze erin slaagt om positief te blijven en haar dromen na te jagen.🎧 Luister nu naar "Small Talk de podcast - even iets anders" met Charlotte Hesterman en laat je inspireren!#SmallTalkDePodcast #NieuweAflevering #CIDP #Inspiratie #CharlotteHesterman #Positiviteit #VoiceOver #StemacteurSupport the Show.
68:48 5/21/24
Een Muzikale Reis met zanger Han van Eijk
Stuur ons een berichtjeHan van Eijk is een veelzijdige Nederlandse muzikant, zanger en zangcoach, met een indrukwekkende en diverse carrière in de muziekindustrie. Geboren op 10 januari 1967, heeft van Eijk zich bewezen door zijn werk als achtergrondzanger, componist, en zijn bijdragen aan televisieprogramma's en jingles.Een van zijn meest memorabele prestaties was zijn deelname als achtergrondzanger bij het nummer "Vrede" van Ruth Jacott tijdens het Eurovisie Songfestival in 1993. Dit optreden bracht hem nationale bekendheid en vestigde zijn reputatie als een getalenteerde zanger. Van Eijk heeft zijn vocale talenten niet alleen voor Nederland ingezet, maar ook voor andere landen, waaronder Malta, waarbij hij hen ondersteunde met backing vocals tijdens het Songfestival.Daarnaast is van Eijk de stem achter de iconische leader van het populaire televisieprogramma "Big Brother" met het nummer "Leef". Dit nummer werd een herkenbare tune voor het programma en versterkte zijn naamsbekendheid in Nederland.Hij heeft ook het themalied voor de film "De Kameleon" gezongen, getiteld "Voor altijd samen", samen met Syb van der Ploeg. Dit duet liet zijn veelzijdigheid en vermogen om samen te werken met andere artiesten zien en werd goed ontvangen door het publiek.Verder is zijn stem te horen in tal van jingles voor bekende Nederlandse omroepen zoals Veronica en de TROS, wat zijn belangrijke rol in de Nederlandse media-industrie benadrukt.Naast zijn muzikale prestaties werkt Han van Eijk ook als zangcoach in Hilversum. In deze rol helpt hij zowel beginnende als gevorderde zangers hun vocale vaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te bereiken. Zijn uitgebreide ervaring en kennis maken hem een gewaardeerde coach die zijn studenten inspireert en begeleidt op hun muzikale reis.Met zijn diverse carrière en bijdragen aan de Nederlandse muziek- en televisiewereld blijft Han van Eijk een invloedrijke figuur. Zijn werk als zangcoach in Hilversum onderstreept zijn toewijding aan het vak en zijn passie voor het delen van zijn kennis en ervaring met anderen. Zijn inzet voor zowel nationale als internationale projecten maakt hem een gewaardeerde professional in de muziekwereld.Support the Show.
94:32 5/17/24
Marianne Heemskerk met 79 jaar nog steeds de passie voor training geven.
Stuur ons een berichtjeMarianne Yvonne Heemskerk (Rotterdam, 28 augustus 1944) is een voormalig Nederlands vlinderslagzwemster. Zij zwom voor zwemclub Het Gooi en HZC de Robben.Heemskerk won in 1960 bij de Olympische Zomerspelen in Rome de zilveren medaille op de 100 meter vlinderslag in 1:10:4.Zij brak op 12 juni 1960 het wereldrecord 200 meter vlinderslag in Leipzig (Duitsland). Na haar carrière als zwemster die ze beëindigde in het begin van 1965 is ze vanaf april datzelfde jaar tot en met 2015 actief geweest als trainster.In 1983 werd ze pakketbezorgster bij Selektvracht. In 2021, op 79-jarige leeftijd, deed zij dat nog steeds, maar dan voor Post.nl.Support the Show.
75:54 5/7/24
Arjan en Guio van festivals via de corona naar talentvolle groene ondernemers
Stuur ons een berichtjeArjan van Reenen en Guido Peters "De meeste websites zijn slecht voor de planeet"Het internet is net zo vervuilend als de luchtvaartindustrie. Naar verwachting is het internet rond 2040 verantwoordelijk voor 14% van de totale wereldwijde CO2 uitstoot. Dat is 7 keer zoveel als de luchtvaartindustrie. Websiteschaamte wordt de nieuwe vliegschaamte.En we staan pas aan het begin. Het internet groeit hard door. De teller staat momenteel op bijna 2 miljard websites.De gemiddelde website stoot 1.76 gram CO2 uit per paginaweergave. Met 10.000 bezoekers per maand komt dat neer op 211.2KG per jaar. Dat is net zoveel energie die nodig is om een elektrische auto 3000KM te laten rijden. Een behoorlijk verbruik voor een relatief kleine website.Aan de groei van het internet doen we niets. Vandaag bepalen of de toekomst van het internet vuil of schoon wordt, dat ligt wel binnen onze macht. Daar zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor.We kunnen ervoor blijven kiezen om websites te hosten op vervuilende datacenters, het gebruiken van niet duurzame templates, page builders en plugins die code onlogisch lang maakt. En onbewust zijn over het overmatig gebruiken van video’s, grote afbeeldingen en het bouwen van zware webpagina’s.Support the Show.
91:42 9/4/23
Erwin van der Zande de bedenker en hoofdredacteur van Bright te gast in Small Talk de podcast
Stuur ons een berichtjeErwin van der Zande (1971) is an all-round contentmeister. He really digs technology, popular culture, design, and, well, basically everything in between. He is the creator and editor-in-chief of Bright.Bright is the largest tech channel in the Netherlands, reaching over a million Dutch tech lovers. Its daily news feed, newsletters, weekly podcast and social channels keep you updated on trending topics in tech. For the best reviews and explainers, make sure to subscribe to its YouTube channel. For unboxing videos follow Bright on TikTok. Once a year the team went all out on Bright Day, the largest consumer techfest in the Netherlands, inspiring over 20,000 visitors. With the covid pandemic largely behind us, who knows what the future holds.Support the Show.
107:06 8/29/23
Plat gereden worden, reuma er boven op en Miss Positieve "Lotte van Trigt" : If you can dream it, you can do it! door naar WK Ironman Hawaii
Stuur ons een berichtjeotte van Trigt, geboren in de zomer van 1988 in Haarlem, ik ben een echte mug zoals ze dat noemen. Ik heb een oudere broer, Dirk en een jonger zusje Anne. Allebei zijn het schatjes en zou ik ze voor geen goud willen missen maar vroeger konden we heerlijk kiften of zoals op de foto hiernaast genieten van een koekje. Ik ben niet altijd zo sportief of avontuurlijk geweest, door mijn fysieke uitdagingen is dit zo gegroeid. Ik was vroeger echt een doetje, een meisje-meisje een huppelkutje zoals ik wel eens werd genoemd (ik huppel overigens nog steeds graag). Ik moest op judo om te leren vallen en om wat meer van mij af te leren bijten want elke keer als ik viel was het een hele dramashow.Ik was geen sportief talent, mijn prioriteiten lagen ergens anders. Voornamelijk bij het lezen van boeken en wegdromen in mijn eigen wereld. Ik ben tot een jaar of 16 echt ontzettend gepest en het lezen van boeken en het wegdromen in mijn eigen wereld was veilig. Hier kon ik niet belachelijk worden gemaakt, worden uitgelachen of erger. Ik sportte wel en ben dat altijd blijven doen maar pas na mijn ongeluk en de diagnose reuma is dit (drastisch)verandert.Platgereden worden door een auto, denken dat je doodgaat verandert wel het een en ander aan je perspectief. Ik wilde mij namelijk nooit meer zo zwak en slecht voelen als toen in het ziekenhuis en in de eerste periode van mijn herstel. Ik wilde weer sterk worden en in controle zijn over mijn eigen lichaam.Lotte van Trigt is ’s werelds eerste triatlete met reumatoïde artritis op het WK Ironman HawaiiSupport the Show.
79:40 7/31/23
Motivatie op de fiets van baan naar weg naar baan. Matthijs Büchli
Stuur ons een berichtjeBüchli bleek op jonge leeftijd al talent te hebben voor het baanwielrennen. Zo werd hij in 2007 Nederlands kampioen bij de junioren op het onderdeel omnium. Een jaar later won hij de onderdelen sprint en de tijdrit van een kilometer.In 2012 brak hij door bij de senioren. Op 20-jarige leeftijd werd hij nationaal kampioen op de sprint. Zijn internationale doorbraak volgde een jaar later met brons op het onderdeel keirin op de wereldkampioenschappen in het Wit-Russische Minsk. In hetzelfde jaar won hij een wereldbekerwedstrijd op de keirin en op de teamsprint, samen met Hugo Haak en Nils van 't HoenderdaalEen jaar later was er wederom brons voor Büchli bij de keirin op de wereldkampioenschappen en weer een wereldbekerzege en een zilveren medaille bij de Europese kampioenschappen. Samen met Jeffrey Hoogland en Van 't Hoenderdaal won hij de teamsprint op het EK tot 23 jaar. Op datzelfde kampioenschap won hij verschillende individuele medailles. Het jaar sloot de jonge baanwielrenner succesvol af door Nederlands kampioen te worden op de kilometertijdrit, sprint en keirin. Het jaar 2015 verliep een stuk minder succesvol met alleen twee nationale titels bij de teamsprint en bij de keirin.Büchli won op 16 augustus 2016 op de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro zilver op het onderdeel keirin. Hij nam ook deel aan de teamsprint en werd daarop zesde.Vanaf augustus 2017 maakt Büchli onderdeel uit van BEAT Cycling Club. Hier vormt hij een team samen met Theo Bos en Roy van den Berg. Dit team wordt gecoacht door Tim Veldt.[1] In 2017 werd Büchli Nederlands kampioen op de keirin, de sprint en de teamsprint (met Theo Bos en Roy van den Berg). Een jaar later werd hij op dit laatste onderdeel wereldkampioen.In het seizoen 2018/2019 pakte hij naast meerdere overwinningen in de wereldbeker op het wereldkampioenschap in Pruszków zowel de wereldtitel bij de teamsprint en de keirin. In 2020 werd Büchli voor de derde keer op rij wereldkampioen.Zijn grootste succes boekte Büchli in 2021 op de Olympische Spelen in Tokio. Samen met Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen won hij het toernooi. Büchli reed alleen mee in de kwalificatieronde, maar dat was genoeg om zich olympisch kampioen te mogen noemen.Support the Show.
85:06 5/28/23
Koos van Plateringen, "Enthousiast, No Nonsense, en inpirerend. Dat is wat hij wil zijn.
Stuur ons een berichtje"Als klein jongetje wilde ik maar een ding: Bij de televisie! Ik maakte studio's en mijn eigen presentatiedesk in de woonkamer. Daar presenteerde ik van alles en nog wat."Koos van Plateringen is in 1974 geboren in Harderwijk. Hij studeert Communicatie aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Al tijdens zijn studie werkt hij voor verschillende televisieprogramma’s. In 2000 behaalthij zijn diploma en werkt vervolgens voor RTL Nederland als producer en redacteur bij o.a. ‘Koffietijd’ en ‘All You Need Is Love.’ Zijn televisiedebuut maakt Koos in 2002, als sterreporter in een lifestyle programma van Net5. Vanaf 2003 werkt hij achter de schermen bij ‘Shownieuws’ en sinds 2009 is hij een van de vaste presentatoren van het programma. Als verslaggever interviewt hij over de hele wereld de ‘groten der aarde’. Elk jaar gaat hij voor SBS6 naar het Eurovisiesongfestival en door zijn werk groeit hij in de loop der jaren uit tot een veelgevraagd deskundige van het liedjesfestijn. In 2019 presenteert hij voor SBS6 het door hem bedachte programma ‘De Dag Van Je Leven.’ In hetzelfde jaar besluit Koos te stoppen bij Shownieuws en zich te richten op iets nieuws. Hij maakt podcasts, maakt als redacteur de talkshow OP1 en richt zich als interieurstylist op het inrichten van huizen. Een hobby die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot professionele opdrachten. Op de achtergrond ontwikkelt hij tv formats. De komende jaren zal Koos zeker weer te zien en te horen zijn in de media. Hij volgt bij de NPO Radio Campus een opleiding tot radio-presentatorKoos is in 2016 kandidaat in ‘Expeditie Robinson’ en doet in 2017 mee aan ‘Dance Dance Dance.’ In het land presenteert Koos regelmatig evenementen. In 2020 Maakt Koos de podcast "Eerlijk Over Alcohol" waarin hij met BN-ers praat over hun alcoholgebruik. De podcast staat in de top 10 van best beluisterde podcasts. Daarna ontwikkelt hij het platform www.eerlijkoveralcohol.nl Daar inspireert hij mensen anders om te gaan met  alcohol om gelukkiger te leven. Koos bedenkt de "30 Dagen Lekker Nuchter Challenge". Daaruit volgen andere trainingen die hij aanbiedt in zijn eigen online Koos van Plateringen Academie.Support the Show.
96:57 4/9/23
Positief rent ze door het leven, Andrea Deelstra
Stuur ons een berichtjeDruk, druk, druk, stil zitten was geen optie voor kleine Andrea. Tot ik op een zondagochtend toch zo ineens tweeënhalfuur op de stoel voor de TV zit. Volledig gebiologeerd door die hardlopers. Het was een grote stadsmarathon, welke weet ik niet meer. Toen de toppers gefinisht waren zei ik tegen mijn ouders: “dat ga ik later ook doen en dan net zo snel als zij, anders hoor je er niet bij” Dat was de aanleiding om op atletiek te gaan. Dat kon er nog wel bij in die drukke sportagenda van mij, zwemmen, schaatsen, turnen, rondje skeeleren, rondje wielrennen, meedoen bij opendagen van andere sportverenigingen (vooral als daar wedstrijden aangekoppeld waren).Toen realiseerde ik mij nog niet dat je om het niveau te halen dat ik voor ogen had full-time atleet moest zijn.In mijn middelbare school periode sportte ik nog altijd heel allround en deed ook mijn eerste hardloopwedstrijden. Vaak viel dit op dezelfde dag als een zwemwedstrijd en was ik op diezelfde dag ook nog een paar uur aan het werk in de slagerij bij ons in het dorp. Mijn dag was pas geslaagd als ik gewonnen had en / of pr’s had gehaald.Ik kon goed leren en mijn leraren hadden mij graag een niveautje hoger gezien op de middelbare school, maar ik vond de HAVO genoeg, want dan kon ik sneller naar de ALO. Een andere droom van mij was de gymlessen op school leuker maken en ja, dan moet je zelf maar gymleraar worden. Of niet dan?Op de ALO had ik het reuze naar mijn zin! Het was ook de periode dat ik voor het eerst een internationaal toernooi mocht doen, het EK-cross. Er zat nog altijd niet heel veel regelmaat in mijn trainingen, maar de ALO en dat eerste toernooi deden mij nadenken over mijn hardlooptoekomst. AIn mijn afstudeerjaar nam ik contact op met Bram Wassenaar en vroeg hem of hij mij wilde gaan trainen. Samen met mijn toenmalige trainer Pieter Vos ging ik bij Bram op gesprek. Bram vroeg wat ik wilde en wat mij dreef, ik zei: “ik wil marathons lopen” Ik was 21 en had wel veel sportjaren in mijn lijf, maar nog heel weinig specifieke looptraining. En Bram zei: “wacht daar maar mee tot je 27 / 28 bent”En zo gebeurde het. In 2012, op mij  27ste debuteerde ik in Eindhoven met een 2u34. En toen ging mijn onder de 2u30 droom en lopen op de Olympische Spelen nog meer leven. Als ik dit al kon met deze training, …In 2014 mocht ik voor het eerst een marathon lopen op een toernooi, het EK in Zurich. Ondanks dat ik een fikse blessure opliep tijdens de marathon finishte ik in een PR op een 13e plaats (beste Nederlandse)In 2015 kwamen een paar dromen tegelijk uit. Onder de 2u30 (2u26) top 8 in een Major marathon (5e Berlijn) en de Olympische limiet!2016 de Spelen van Rio!!! Een heatstroke en heel veel andere leerzame momenten maakten mij nog gretiger om mij optimaal voor te bereiden op de Spelen van Tokyo2020. Het traject naar Tokyo was wellicht de meest leerzame reis ooit. Met uitstappen op het EK. Een blessure die maakte dat ik een wederom (2014 ook al) opnieuw moest leren staan, wandelen en hardlopen! De stadsmarathon van Tokyo in Coronatijd, de marathon van Londen (2017) waar ik hooikoorts klachten kreeg. De specifieke warmte trainingen voor Tokyo, de quarantaine periode tijdens de Coronapandemie, enzovoort. Een bewogen olympiade, van vijf i.p.v. vier jaar.2021 de uitgestelde Spelen van Tokyo2020 waar ik kwam voor een top 10 klassering. Wat zeker mogelijk was geweest, ware het niet dat ik veel moest wandelen en stilstaan wegens een opspelende oude blessure. Frustratie, want waarom NU?! Gelukkig, omdat ik de stopknop vond voor ik mijzelf weer het ziekenhuis inliep. Dat was het mij niet waard als ik ook geen top tien kon lopen. Gemotiveerd, voor 2024. Nog nooit was ik in zo’n goeSupport the Show.
81:16 2/22/23
Thorwald Veneberg - Sport staat centraal in zijn leven. Van wielrenner, Bondcoach KNWU tot Directeur NTB
Stuur ons een berichtjeNadat de in Amsterdam geboren Thorwald Veneberg in 2000 Nederlands kampioen bij de espoirs was geworden, werd hij het volgende seizoen beroepsrenner bij Rabobank. Hij werd in zijn eerste profjaar vijftiende in de Midi Libre en toonde zo aan behoorlijk te kunnen klimmen.Venebergs ontwikkeling stokte daarna enigszins. Dit kwam ook omdat Veneberg ondertussen zijn studie bewegingswetenschappen afrondde, waarin hij afstudeerde met een scriptie over faalangst. Dat kwam hem vervolgens goed van pas tijdens de Scheldeprijs van 2005 toen hij in een sprint-à-deux Tomas Vaitkus versloeg, op papier de betere sprinter, en zo zijn eerste profzege behaalde. In 2006 kwam Veneberg zwaar ten val tijdens de Tirreno-Adriatico; hij brak zijn sleutel- en schaambeen.In zijn totale carrière boekte Veneberg twee profzeges. Naast zijn zege in de Scheldeprijs van 2005 won Veneberg in 2004 de profronde van Friesland.Veneberg kreeg na het seizoen 2007 te horen dat er geen plaats meer was binnen de wielerploeg van de bankier. Hij vocht zijn ontslag aan, en deze zaak duurde tot eind september 2008. Toen kwamen beide partijen er alsnog uit. Veneberg beëindigde daarna zijn wielercarrière en werkte sindsdien voor de KNWU. Op 1 januari 2017 werd Veneberg bondscoach wegwielrennen bij de bond.Op 22 mei 2018 maakte de KNWU bekend dat Veneberg de nieuwe algemeen directeur van de wielerbond werd[1]. Hij volgde Vincent Luyendijk op, die na twee jaar bij de bond vertrok. Eerder was hij technisch directeur. Margo de Vries werd als adjunct-directeur aangesteld.Per 1 november 2022 verlaat Veneberg de KNWU om algemeen directeur bij de Nederlandse Triathlon Bond te worden [2]Support the Show.
72:52 1/16/23
Koos van Dijk over Herman Brood z'n leven en de verdwenen tapes
Stuur ons een berichtjeKoos van Dijk over Herman Brood z'n leven en de verdwenen tapesSupport the Show.
106:20 11/28/22
Luc Kroon the road to Paris 2024
Stuur ons een berichtjeLuc Kroon the road to Paris 2024Support the Show.
76:32 11/7/22
Stijn Appel Talentvolle wielrenner van de blubber naar hopelijk de Toer de France
Stuur ons een berichtjeStijn Appel  een 24-jarige wielrenner uit Spanbroek. Op 15-jarige leeftijd kreeg ik de kans om de oude mountainbike van mijn vader een keer te gebruiken. Ik had veel plezier in het mountainbiken en begon al snel met het rijden van een lokale competitie.Na 2 jaar wat serieuzer gaan trainen en kwam hij terecht bij zijn huidige trainster Ariëlle Boek. Samen hebben zij gestaag stappen kunnen zetten en het lukte om bij zijn eerste NK marathon direct 5e te worden. In 2020 stapte Stijn over naar de weg.Support the Show.
66:18 10/24/22
Daniel Nussbaum begon met Tiktok radio en 6 weken later is het een hit
Stuur ons een berichtjeDaniel Nussbaum begon met Tiktok radio en 6 weken later is het een hitSupport the Show.
86:54 10/10/22
Lars Bottelier : In 2024 wil ik op de Olympische Spelen van Parijs staan
Stuur ons een berichtjeLars Bottelier – professioneel openwaterzwemmer. Mijn hele leven draait om zwemmen en presteren is mijn passie. Elke dag train ik om beter te worden en te werken aan dat ene doel: de Olympische Spelen van Parijs 2024. Ik stop niet tot ik het beste uit mezelf heb gehaald. Het avontuur is pas net begonnen.Support the Show.
67:52 9/26/22
Karsten Gilhuis, Jurist, schrijver van "de overtreding" en het sportgevoel van de week
The show producer has not yet provided a description for this episode.
62:14 9/12/22
Koen Nelson 14 Jaar oud bezeten van Golf nu 25 en Golf Pro (teaching) een jong talent in het les geven
Stuur ons een berichtjeKoen Nelson houdt is een jonge talentvolle golfpro die zich bezig met het geven van clinics en is gespecialiseerd in het geven van jeugdlessen. Het is voor mij vooral belangrijk dat er een goede connectie is tussen mij en de Golfer. Als deze er is kan er optimale leer situatie gecreëerd worden. Daarom kan ik mij zeer goed aanpassen aan de doelgroep en de doelstelling die de Golfer heeft. Ik ben een sociale man die open staat om nog bij de leren want de golfsport ontwikkeld nog steeds. Daarbij heb ik gemerkt dat elke professional zijn eigen visie heeft over de swing. De mijne is dat ook om de juiste ‘correctie’ te zoeken die bij de Golfer past, Want dit kan voor iedereen anders zijn. Dit zal makkelijker worden meer ervaring op te doenSupport the Show.
49:51 8/29/22
Janneke Pieterson en de smaak van de sportkeuken
Stuur ons een berichtjeJanneke Pieterson is de oprichter van Sportkeuken. Sinds 15 jaar is Janneke Pieterson werkzaam als allround sportdocent binnen diverse sportscholen in en rond Utrecht. Daarnaast is zij meerdere jaren werkzaam geweest als freelance chefkok. Van 2012-2015 heeft zij vier seizoenen gekookt voor Team Giant-Alpecin tijdens o.a. De Tour de France en de Vuelta.Haar passie voor sport en koken combineert zij met advies op maat.Janneke Pieterson is diëtist, sportdiëtist en freelance chefkok voor sporters gevestigd te Utrecht en Bunnik. Zij heeft de vier jaar durende opleiding Voeding en Diëtetiek, post-hbo sportdiëtetiek en Master in coaching van het Johan Cruijff instituut afgerond.Support the Show.
71:36 8/15/22
Marcel Wouda, een van de succesvolste zwemmers en coaches van Nederland
Stuur ons een berichtjeMarcel Wouda is een van de succesvolste zwemmers van Nederland. Zo heeft Marcel vele nationale en internationale titels veroverd. Marcel Wouda is zwemcoach geweest van o.a. Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden en Femke Heemskerk. Zo was hij ook  hoofdcoach topzwemmen bij de KNZB van onder andere Olympische gouden medaille winnaars Sharon van Rouwendaal, Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman.Support the Show.
95:06 7/31/22
Esther Peijnenburg "Ook ouders van een talent hebben recht op hulp"
Stuur ons een berichtjeEen kind in de topsport…Geweldig! Jullie hebben een kind met een enorme passie en talent voor sport. Hij/zij wordt gedreven door één enkel doel: GOUD! En dat betekent dat er meer tijd gaat zitten in extra trainingen en weekenden die opgaan aan wedstrijden. Voeding en rusttijden worden aangepast. Niet iedereen om je heen begrijpt wat het betekent en wat er allemaal bij komt kijken, maar het is meer dan ‘slechts’ een andere planning en organisatie. Want aangezien sport nu leidend is, heeft dit ook direct impact op de rest van jullie gezin. Zij investeren ongevraagd, soms ook ongewild, mee en passen zich volledig aan. Sport gaat eigenlijk altijd voor. En dat is lang niet altijd even makkelijk. Ga er maar aan staan.Support the Show.
73:32 7/18/22
Van vermogen, torq naar coaching : Albert Smit begon als bewegingswetenschapper bij de KNWU nu talentcoach van de paralympische talentploeg.
Stuur ons een berichtjeAlbert rondde zijn studie Bewegingswetenschappen in 2002 af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In zijn laatste jaren had hij zich al gespecialiseerd in prestatie-optimalisatie in de topsport, getuige zijn literatuurstudie naar kleding voor optimale prestatie bij langlaufen en zijn onderzoeksstage naar de optimale energieverdeling bij de individuele achtervolging bij het baanwielrennen.Support the Show.
89:25 7/3/22
Ruben Kranendonk, TU Delft, Yes Delft, AMANI-project. Is de gemeenschappelijke deler talent?
Stuur ons een berichtjeRuben is door veschillende leuke opdrachten door de onderwijssector benaderd voor advies. Zijn specialiteit zit in startups, EdTech en digitalisering. Tevens was Ruben werkzaam bij Yes Delft waar veel talenten van de TU in Delft bezig gaan met het uitbreiden van hun startup. En niet te vergeten is Ruben een fanatiek wielrenner en actief bij het AMANI Fiets Team project. Het AMANI-project brengt initiatieven samen die gericht zijn op het vergroten van de inclusiviteit in het fietsen en het creëren van kansen voor wielrenners in Afrika.Het idee achter het AMANI-project is simpel: we proberen onze connecties in Nederland te gebruiken om fietsmogelijkheden te creëren voor getalenteerde renners uit Oost-Afrika.Althans, dat was het plan, tot COVID-19.Support the Show.
115:22 6/6/22
Koen de Haan een multitalent, trainer/coach van de NTB, SQUADRA naar de KNRB
Stuur ons een berichtjeKoen een multitalent, trainer/coach en wetenschapper. Van de NTB naar zijn eigen team en bedrijf SQUADRA TRIATHLON. Later vanaf 2017 junioren coach bij de SUNWEBploeg en nu werkzaam bij de KNRB (roeien) . Koen heeft een neus voor talent.Support the Show.
102:02 5/22/22
Patrick Kicken, van Tros, Veronica naar een leven zonder stress als de podcastkoning
Stuur ons een berichtjeNa zijn carriere als DJ bij  de Tros, Radio Veronica en andere radiostations en veel stress gooide Patrick het over een andere boeg.In 1998 begon hij als een van de eersten in Nederland met een website met grappige filmpjes en linkjes, www.kicken.com. Later was hij actief met podcasts met grappig bedoelde filmpjes en geluidsfragmenten. Hobbymatig heeft hij zich verdiept in de advaita vedanta filosofie uit India en voert hier gesprekken over met stand up comedian Paul Smit onder de noemer Praten Over Bewustzijn. Deze zijn terug te luisteren als podcast op iTunes en internet. Tevens werden delen van deze gesprekken door uitgeverij Samsara in boekvorm gepubliceerd. In 2016 stopte hij met radiomaken en richtte voortaan zijn aandacht op spiritualiteit en podcasts daarover. Sinds 2011 interviewde hij meer dan 500 spirituele leraren, coaches en psychologen.Support the Show.
77:42 5/8/22
Tim, de schrijver van het boek "de talent formule" heeft interesse voor sport en psychologie is groot met voorop talentontwikkeling en plezier.
Stuur ons een berichtjeHoe mensen zich voelen, gedragen en wat ze denken heeft me altijd enorm gefascineerd. Niet zo gek, met een vader die (klinisch) psycholoog was. Al van kinds af aan had ik de drang om het beste uit mezelf te halen – ik had vaak vrienden en vriendinnen waarvan ik veel kon leren en daagde mezelf uit op gebied van sport en school. Tijdens m’n studie combineerde ik de colleges met m’n eigen onderneming en ik verslond boeken en artikelen die gingen over de beste versie van jezelf worden. Ik focuste me op prestaties en doelen. Ik was altijd op zoek naar meer.Support the Show.
97:25 4/24/22
Maak kennis met Hugo Haak, van succesvol baansprinter tot gouden coach op de spelen en 2x coach van het jaar
Stuur ons een berichtjeHaak begon met wielrennen bij Rennersclub Jan van Arckel uit Noordeloos. Hij bleek over talent te beschikken want werd in 2008 tweede op het NK voor junioren op het onderdeel sprint en derde op de keirin. Zijn eerste belangrijke prijs bij de senioren haalde hij tijdens het Nederlands Kampioenschap in 2010: een zilveren medaille op de sprint. Hij werd tot nu toe viermaal Nederlands kampioen. Tweemaal op de kilometer tijdrit (2012 en 2013), op de keirin (2012) en op de sprint (2013) en haalde meerdere tweede en derde plaatsen. Samen met Nils van 't Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland won hij een gouden medaille op de teamsprint tijdens de Europese kampioenschappen in 2015 en een jaar later zilver op de Wereldkampioenschappen in Londen. Hugo Haak werd in december 2018 de nieuwe bondscoach voor de baansprinters. Hij volgde hierin de Duitser Bill Huck op, die vertrok wegens privéredenen. Dit werd bevestigd door directeur Thorwald Veneberg van de KNWU. Haak richtte zich op de Spelen van 2020 in Tokio en werd aangesteld tot en met het WK baanwielrennen in 2021. Haak werd in december 2019 uitgeroepen tot Nederlands Coach van het Jaar, onder andere wegens het behalen van de wereldtitel van de teamsprinters in februari van datzelfde jaar.[3] In november 2021 stopte Haak als bondscoach, na een periode van drie jaar waarin de Nederlandse baansprinters (mannen en vrouwen) 26 titels wonnenSupport the Show.
103:04 4/10/22
Ik doe veel en hard,ik ben eigenwijs maar ik leer, nu train ik met een plan en doelgericht. Wie ik ben ? Kya Meulenberg 27 en doe hele triathlons. Mijn ultieme doel : Professional worden
Stuur ons een berichtjeIk doe veel en hard,ik ben eigenwijs maar ik leer, nu train ik met een plan en doelgericht. Wie ik ben ? Kya Meulenberg 27 en doe hele triathlons. Mijn ultieme doel : Professional wordenSupport the Show.
66:26 3/27/22
Hoezo door je mond ademhalen ? pleister op je mond. Inge Bosma
Stuur ons een berichtje“Mijn naam is Inge Bosma. Naast Buteyko Therapeut ben ik HR Manager en kom ik veel mensen tegen met klachten (zoals stress, slaapapneu, hoge bloeddruk, hooikoorts, slapeloosheid en chronische vermoeidheid) waarvoor de medische wereld vaak geen doeltreffende behandeling kent. De symptomen worden weliswaar bestreden met medicijnen, maar de oorzaak blijft onderbelicht”. In small talk vertel alles over wat je kunt met je ademhaling. Even iets anders dus.Support the Show.
65:24 3/21/22
Errol Esajas, een specialist in bewegen. Hij werkte met Raemon Sluiter, Kiki Bertens, Francisco Elson, Fatima Moreiro de Melo (hockey), Edgar Davids. Maar ook obsitas en minder valide vinden bij hem h
Stuur ons een berichtjeErrol heeft als specialiteit, lopen (Sprinten en MILA), krachttraining en bewegen. Als conditietrainer heeft hij voor verschillende sportbonden gewerkt;Atletiekunie: 5 jaar lang Bondstrainer Sprint; KNLTB; Tennisbond: 4 jaar District conditietrainer, KNBSB: Honkbalbond 1 jaar conditietrainer van de selectie van Sydney 2000, Loop en conditietrainer 5 jaar BVO: Excelsior & FC DordrechtAls coach heeft Errol twee maal op de olympische spelen met zijn atleten mogen staan (Beijing en Londen). Ook is Errol werkzaam als Hersteltrainer bij Spomed (Fysiotherapie)Als trainer heeft Errol vele Nederlandse sporters mogen trainen. Waaronder: Raemon Sluiter (tennis); Francisco Elson (basketbal);; Fatima Moreiro de Melo (hockey) en Edgar Davids (voetbal).Momenteel traint Errol atleten, tennissers en voetballers. De spelsporters willen voornamelijk sneller worden en beter gaan bewegen. In de revalidatie werkt hij voornamelijk met sporters die terugkomen van een blessure en weer op topniveau willen gaan acteren. Support the Show.
74:12 3/12/22
#59 Van zwemmen naar triathlon met een studie bewegingswetenschappen. Ian Pennekamp toont talent, geeft glans aan ET Cup Quarteira en wordt vierde
Stuur ons een berichtjeMet een aantal overwinningen op zak, waaronder het NK OD U23, TRI Huizen en IM 5150 Maastricht, stond Ian Pennekamp afgelopen nacht (Nederlandse tijd, red.) aan de start bij de World Triathlon Championship Finals U23 in het Canadese Edmonton. Met zijn 24e plaats tankte hij daar vooral ervaring. Iets waar hij, als één van de jongste deelnemers, ook voor kwam.De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaar Songor Lehmann, die 1:46:47 uur voor zijn wedstrijd nodig had. Vier seconden later pakte de Duitse Tim Hellwig het zilver en weer vier seconden later lag het brons klaar voor de Australische Matthew Hauser. Pennekamp volgde met een tijd van 1:52:04 een aantal minuten later.Het eerste verschil werd al gemaakt tijdens het zwemmen. Waar de snelste zwemmers hoog in de achttien minuten zwommen, had Pennekamp een minuutje langer nodig voor zijn 1500 meter. Vervolgens reed de kopgroep op de fiets bijna drie minuten harder – Pennekamp deed 58:28 minuut over zijn 40 kilometer – en ook tijdens de run verloor de Nederlander, in ieder geval ten opzichte van de snelste lopers, iets meer dan een minuut. Toch beleefde Pennekamp met een looptijd van 32:17 minuut een geweldig laatste onderdeel, want hij zette daarmee de zevende tussentijd neer.Eerder gingen Barbara de Koning en Maya Kingma van start tijdens de World Triathlon Championship Finals.Support the Show.
76:32 2/27/22

Similar podcasts