Show cover of Where Music Takes Us

Where Music Takes Us

Een podcast met artiesten, makers en andere makkers van Best Kept Secret festival met een gemeenschappelijke passie voor muziek. Vanuit Studio Pandora in TivoliVredenburg gaat festivaldirecteur Maurits Westerik op zoek naar alles wat muziek ons brengt. Een festival in podcast vorm met alles wat je van Best Kept Secret gewend bent: van goede muziek en onverwachtse ontmoetingen tot de best bewaarde geheimen in de kunst en cultuur. Ben je erbij?

Tracks

#2.7: Klassiek in een nieuw daglicht met Sarah Neutkens
Met nog maar drie nachten voor de boeg voordat we weer met z’n allen het terrein van de Beekse Bergen zullen betreden, kijken we in onze podcast nog één keer vooruit naar de aankomende editie van Best Kept Secret. Ditmaal te gast: Sarah Neutkens. Als jong multitalent, onder andere actief als componist, model, beeldend kunstenaar en schrijver, maakt Sarah dit jaar onderdeel uit van een unieke en exclusieve samenwerking op de zondagochtend van BKS. Speciaal voor het festival arrangeerde ze samen met het Tilburgse orkest Kamerata Zuid een veelzijdig spektakel om de TWO te doen opstijgen op de laatste dag van het festival. Luister nu en ontdek alles over dit speciale project.
45:03 6/6/23
#2.6: Een muzikaal kijkje in de keuken met Benny Blisto
Als het aan Benny Blisto ligt, chefkok van BAK Restaurant in Amsterdam, zijn de werelden van muziek en goed eten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Afgelopen jaar op Best Kept Secret benaderde hij deze perfecte harmonie met een 5-gangen diner geïnspireerd op de muziek van Nick Cave, en dit jaar is muziek wederom het uitgangspunt. In gesprek met festivaldirecteur Maurits Westerik bespreekt Benny hoe de Touareg-blues van Tinariwen hem dit jaar inspireert om buiten zijn culinaire comfortzone te stappen.
37:41 5/20/23
#2.5: Wilder Land proeft de Beekse Bergen
Best Kept Secret staat voor een wildgroei aan stijlen, stromingen, initiatieven en verhalen. Een partnerschap waar wij in het bijzonder trots op zijn is onze samenwerking met Wilder Land. Dit duurzame collectief van plukkers, brouwers en groeiers helpt om de waardering voor ons fantastische natuurrijke terrein nog verder te vergroten, met hun kennis over (on)kruiden en alle culinaire hoogstandjes die je ervan kunt brouwen. In deze nieuwe podcastaflevering gaat festivaldirecteur Maurits Westerik in gesprek met Matthijs Westerwoudt van Wilder Land. Over de Nederlandse monocultuur, kamillebloemen met ananassmaak en de verschillende échte smaakmakers van de Beekse Bergen.
36:25 5/13/23
#2.4: Red, Yellow en Blue met Torre Florim
Drie dagen, drie unieke shows op drie verschillende podia. Red, Yellow en Blue – hoe, wat en waar – ben jij al klaar om kleur te bekennen? In deze aflevering van Where Music Takes Us schuift frontman van De Staat, Torre Florim, aan bij Maurits Westerik en DJ St. Paul. Samen gaan ze in gesprek over het multi-disciplinaire Red/Yellow/Blue-project van de band, de rol van emotie in muziek en artificiële intelligentie.
63:19 4/29/23
#2.3: De grenzeloze dans van Skypunch Collective
Onder de namen uit het Culture-programma van BKS23 bevindt zich een primeur. Het Skypunch Collective, onder leiding van Celine Werkhoven en Anna Zurkirchen, brengt voor het eerst een dansvoorstelling naar de Beekse Bergen. Dans op Best Kept Secret? Jazeker! Maar tegelijkertijd ook veel meer dan dat. Muziek, theater, architectuur en beeldende kunst komen samen in één grenzeloos kunstwerk in het hart van het festival. Hoe dat eruit gaat zien? Daarover gaat festivaldirecteur Maurits Westerik, samen met culturele partner in crime Esther van Diepen, in gesprek met maker Celine Werkhoven.
44:39 4/17/23
#2.2: Het Day & Night programma met Elvin Usidame
Get ready for The Floor and so much more! Met nog meer nieuwe namen voor BKS ben je ervan verzekerd om weer van de vroege middaguurtjes tot diep in de nacht je hart te kunnen ophalen op de dansvloer. DJ St. Paul en Maurits gaan in gesprek over het kersverse Day & Night programma, met als speciale gast: boeker en programmeur Elvin Usidame. Over het door DJ St. Paul gecureerde The Floor, Coney Island by Radio Radio en Playground Love, gehost door Club Kilo Kilo. Daarnaast bespreken ze hun persoonlijke favorieten, Afro house op Best Kept Secret en nemen je mee in de wereld van het boeken.
52:31 3/25/23
#2.1: Een frisse duik in het programma van BKS23
De enige echte BKS-podcast is terug voor een nieuw seizoen. In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen duikt festivaldirecteur Maurits Westerik, samen met DJ St. Paul, in het programma voor BKS23. Bands, artiesten en nieuwe en terugkerende culturele samenwerkingen worden uitgelicht. En natuurlijk komt het geliefde podium The Floor ook nog aan bod!
43:25 2/13/23
#7: Dé hoogtepunten van Best Kept Secret
In deze aflevering een terugblik op het festival met festivaldirecteur Maurits Westerik. Heerlijk nagenieten met de beste live-fragmenten van de van o.a. Big Thief, Fontaines D.C., Sampa The Great, Amenra and Jessie Ware! Wat was jouw favoriete BKS moment?
60:24 7/15/22
#6: André Malotaux
Hét brein achter de food line-up van Best Kept Secret André Malotaux schuift deze aflevering bij ons aan. We praten met hem over de creatieve routes die hij eerder bewandelde, zijn wens om een band te starten en een klein inkijkje in het nieuwe foodprogramma van dit jaar. Bon Appétit!
59:30 5/30/22
#5: Gert Wessels
Deze keer te gast Utrechtse kunstenaar Gert Wessels. Speciaal voor Best Kept Secret maakt hij een kunstwerk op het festivalterrein: kleurrijk en meer dan 2 meter hoog. We praten over zijn maakproces met zaag en piepschuim en zijn mooiste Best Kept Secret herinnering.
60:12 5/13/22
#4: Rein op 't Root
Op Best Kept Secret draait het natuurlijk om liefde voor muziek maar misschien wel net zo belangrijk: goed, eerlijk en lekker eten. Een van de mannen die daarvoor gaat zorgen is chef Rein op ’t Root van Europizza uit Amsterdam. Deze aflevering schuift hij aan om met ons te praten over het magische huwelijk tussen muziek en eten en hebben we het onder andere over een van zijn flamboyante creaties: Berenklauwijs. Wat? Luisteren maar!
69:30 4/15/22
#3: DJ St. Paul
In deze aflevering schuift Paul Nederveen aan, beter bekend als DJ St. Paul. Als ongekroonde koning van het nachtleven moest hij de afgelopen twee jaar volledig van de automatische piloot. We praten over de mooie inzichten die hem dat brachten, de eerste keer dat hij weer mocht draaien en over de noodzaak van muziek en samen kunnen dansen. Dit jaar kan hij weer doen waar hij het beste in is: het juiste plaatje draaien op het juiste moment. Je hoort hoe hij dat gaat doen op Best Kept Secret deze zomer als host van zijn eigen stage ''The Floor' en waarom je daar absoluut bij wilt zijn.
65:30 4/1/22
#2: 4B2M
Grote vrienden van de podcast de band 4B2M zijn te gast in de tweede aflevering van Where Music Takes Us! Four Brothers Two Mothers: deze band bestaat uit twee sets broers met roots in Nijmegen. Cas en Teun Hieltjes die je kent van Go Back To The Zoo en Rocco en Jimmi Hueting van De Staat en Joe Goes Hunting. Wij zijn in ieder geval groot fan, hun eerste single 'This Is Happening' is ook de intro tune van onze podcast. Iedere introductie over deze podcast schiet te kort dus het advies luidt: gewoon luisteren en laat je verrassen!
95:21 2/17/22
#1: WIES en het Best Kept Secret team
In de eerste aflevering te gast: Jeanne van de band WIES. We spreken met haar over hun nieuwe album, het schrijfproces en jawel een primeur: een nieuwe single! En we nemen een kijkje achter de schermen en gaan in gesprek met het team achter het festival: Maurits Westerik, de festivaldirecteur en marketing manager Sjoerd Huismans. Hoe is het om al twee jaar on hold te moeten staan met de organisatie van het drie-daagse festival? Maar ook een frisse blik vooruit: wat is er de afgelopen twee jaar wél gebeurd en wat gaan we daarvan terugzien op het festival?
40:45 2/3/22