Show cover of Birds of Paradise - On Composing

Birds of Paradise - On Composing

De makers van het educatieve programma Music Miners van Birds of Paradise ontwikkelen in samenwerking met TivoliVredenburg een serie podcasts over verschillende manieren van en kijken naar componeren. Verschillende artiesten komen aan het woord over hoe zij elk op hun geheel eigen manier met nieuwe composities en componeren omgaan. De podcasts maken onderdeel uit van het jaarlijkse Birds of Paradise festival en vormen tegelijkertijd het basismateriaal voor Music Miners on composing workshops, die door het jaar heen worden aangeboden voor scholieren in het Voortgezet Onderwijs.

Tracks

#5: Hybrid Composing (Bryce Dessner)
In aflevering vijf van de podcast ‘On Composing’ is componist Bryce Dessner te gast. Van muziek voor orkesten en films tot popliedjes; niets lijkt buiten zijn muzikale kunnen te liggen. Als een echte hybride muziekmaker vertelt hij over zijn kijk op genre, wat hem inspireert en hoe hij te werk gaat. Van 16 t/m 19 maart vind je Birds of Paradise in TivoliVredenburg. Bezoek onze website: https://www.tivolivredenburg.nl/birds-of-paradise/
37:56 3/14/23
#4: Playful Composing (Perforator)
In de vierde aflevering hebben we het over spelenderwijs componeren. Componist en host Remy Alexander gaat in gesprek met Akim Moiseenkov en Marlies van Gangelen van ensemble perforator om van hen te horen hoe zij samen componeren. Ze vertellen over hun werkwijze en hoe ze door spel en beweging tot klanken en composities komen. Meer weten over Birds of Paradise in TivoliVredenburg? Bezoek onze website: https://www.tivolivredenburg.nl/birds-of-paradise/
34:59 3/9/23
#3: Instant Composing (Bram Stadhouders)
In de derde aflevering gaat het over instant composing. Componist en host Remy Alexander gaat in gesprek met componist en gitarist Bram Stadhouders over hoe hij improvisatie gebruikt als uitgangspunt voor een compositie. Bram vertelt over zijn projecten en hoe hij zijn eigen keuzes maakt.
32:44 3/2/23
#2: Performance Composing (Dominique Vleeshouwers)
In de tweede aflevering gaat het over Performance composing. Muziekjournalist en host Leendert van der Valk gaat in gesprek met Nederlandse meest gelauwerde percussionist Dominique Vleeshouwers over hoe hij vormgeving en het theatrale toepast in zijn composities. En over hoe het is om het durven anders te doen.
31:20 3/3/22
#1: Intuition Composing (Sarah Neutkens)
In de eerste aflevering gaat het over Intuiting Composing. Muziekjournalist en host Leendert van der Valk praat met pianiste, schrijver, beeldend kunstenaar, fotomodel en componist Sarah Neutkens. Sarah heeft een heel eigen en intuitieve manier van componeren.
39:49 3/3/22