Show cover of Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling

Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling

Dé podcast over Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling. Waarin u wordt bijgepraat door experts over actuele ontwikkelingen én klassieke denkwijzen en methodes op het gebied van Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling.

Tracks

Catherine de Medici (leiderschap snack)
Je bent niet altijd in de positie om met macht en kracht invloed uit te oefenen op de gebeurtenissen.Dan helpt het om te kijken welke sterktes, hefbomen of invloedsmogelijkheden je wél hebt.Catherine de Medici blonk hier, ten tijde van de religieuze en politieke spanningen in het Frankrijk van de 16e eeuw, in uit.Leer van haar door te kijken naar je eigen mogelijkheden en deze gedoseerd, maar krachtig in te zetten.
10:37 09/28/2022
Je lijf weet soms meer dan je hoofd
Het gebeurt ieder van ons wel eens dat je een besluit moet nemen waar je buikpijn van hebt. Of dat je in een situatie komt die instinctmatig niet goed voelt.Je ervaart dan dat je lijf je iets zegt, wat je met je hoofd nog niet kunt bevatten.Niet voor niets zijn er veel spreekwoorden die iets zeggen over je hart of je buik. Je hart vasthouden, een hartewens vervullen,  in hart en nieren ergens aan verknocht zijn. Of ergens de buik van vol hebben. En iets op je lever hebben.In een open en nieuwsgierig gesprek met Marcel Dols vertelt hij over een methode om talenten en energiebronnen uit je lijf te ontdekken en zelfs te kunnen meten.Als je meer wilt lezen, of mee wilt kijken met 9 punten in hoofdbrein, hartbrein en buikbrein die we in de podcast bespreken, kijk dan op https://www.verticalq.com/about-verticalq/ 
30:05 09/21/2022
Queen Victoria (leiderschap snack)
Queen Victoria heeft een duidelijk stempel gedrukt op de 19e eeuw in Engeland, Europa en misschien zelfs de wereld. In haar regeerperiode vond de industriële revolutie plaats en veranderde de samenleving ingrijpend. Er wordt daarom ook vaak gesproken over de 'Victorian era'.En hoewel haar regeerperiode achteraf gezien gezichtsbepalend is geweest, was haar start een lastige. Ze was 18 toen ze op de troon kwam en erfde een monarchie die door decadentie en politieke onrust geen beste reputatie had.Ze zocht en vond hulp bij haar eerste minister Lord Melbourne.Als de geschiedenis anders was gelopen, en Victoria maar kort op de troon had gezeten had ze misschien bekend gestaan als een marionet van Melbourne. Nu zien we haar keuze om zich in het begin te laten mentoren en adviseren als een mogelijke verklaring dat ze  op latere leeftijd haar vleugels uit kon slaan en een icoon in de wereldgeschiedenis is geworden.
10:25 09/14/2022
Triage; verschillen en overeenkomsten tussen de organisatieontwikkeling en het medische vakgebied
Triage is het schiften of uitzoeken van binnenkomende prioriteiten. De term komt oorspronkelijk uit de medische wereld waar gewonden (bij een ramp of oorlog) naar de ernst van de verwonding worden beoordeeld. Waarna de meest ernstig gewonde patiënten het eerst worden behandeld.In de organisatieontwikkeling komt de term de afgelopen jaren ook naar voren met een iets andere uitleg, maar wel met een vergelijkbare gedachte in het hoofd. Nl. zoeken naar waar (en waarom) als eerste de aandacht naar uit moet gaan in situaties die veranderd moeten worden.In een boeiend gesprek spreek ik met radioloog Philip van Rijn over de oorsprong van triage en de verschillende manieren waarop hij als medicus en ik als organisatie-adviseur en interim manager invulling geef aan deze term.En wat hij ons beiden ook brengt.
29:59 09/07/2022
Johan de Witt (leiderschap snack)
Zelfs als je succesvol bent met je aanpak en je onderliggende overtuiging, is alertheid van levensbelang.Letterlijk van levensbelang als je luistert en kijkt naar het verhaal van Johan de Witt. Misschien wel onze meest succesvolle en competente staatsman ooit.Met zijn "ware vrijheid", waarin de regenten het goede deden voor het land, bracht hij welvaart en voorspoed. Maar toen de wind anders ging waaien. En hij zelfs in het rampjaar 1672 bleef vasthouden aan zijn overtuiging en aanpak werd hij uiteindelijk gelyncht door de bevolking die hij zoveel voorspoed had gebracht.Luister hier naar de wijze lessen die je kunt leren uit zijn aanpak en zijn ondergang.
13:16 08/31/2022
Rituelen
In de allereerste aflevering van deze podcast (over het model van gepland gedrag van Ajzen) werd al duidelijk hoe het vertonen van ander gedrag makkelijker wordt met een vast ritueel.In deze aflevering wordt duidelijk rituelen in verandering ook goed kunnen werken als eenmalig start- of eindpunt. En hoe je zelf, of met behulp van anderen, rituelen kunt maken.
36:00 08/23/2022
Mehmet II (leiderschap snack)
In 1453 veroverde Mehmet II Constantinopel op het Byzantijnse rijk. Een keerpunt in de geschiedenis.Toch kun je als hedendaagse leider juist leren van de manier waarop hij de balans wist te vinden tussen het doorvoeren van vernieuwingen en het behouden van bestaande structuren.
09:30 07/13/2022
Adviesstijlen (geïnspireerd door Edgar Schein)
In het vak van organisatieadviseur zijn er 3 verschillende stijlen van adviseren.Bij het expertisemodel kiest de adviseur ervoor zijn inhoudelijke expertise uit te dragen. De adviseur geeft aan wat hij weet en wat er gedaan kan worden om tot een succesvolle aanpak te komenIn het dokter-patiëntmodel is een nauwkeurige diagnose van de situatie van belang. De adviseur stelt op basis van gestructureerd  en gedegen onderzoek een diagnose en geeft oplossingsvoorstellen. In het procesadviseringmodel stelt de adviseur zich op als iemand die het proces van het onderzoeken van de situatie en het definiëren van mogelijke oplossingen begeleidt.  Edar Schein gebruikt de volgende definitie: 'het zodanig opbouwen van een relatie met de klantorganisatie dat deze in staat wordt gesteld vraagstukken uit de interne en externe omgeving waar te nemen, te begrijpen en erop te acteren, waardoor beoogde verbeteringen van de grond komen!'Met Paul Geertsema spreek ik over de verschillen in aanpak. En hoe je in 1 opdracht soms wisselt van perspectief.
32:53 07/04/2022
De hertog van Alva (leiderschap snack)
Hij werd door koning Filips de tweede gevraagd om rust te brengen na de beeldenstorm in de Lage Landen in 1566.En hij had een bewezen 'track record' als het ging om dit soort interventies. Geen gekke move van die Flips zou je denken.Maar omdat Alva met zijn repertoire van privileges afnemen, tegenstanders vervolgen en vijanden terecht stellen eerder het tegenovergestelde bereikt van wat hij zou willen, staat hij onbedoeld aan de wieg van de 80 jarige oorlog.In het verleden behaalde resultaten, bleken geen garantie voor de toekomst.
10:13 06/21/2022
Het bewuste en onbewuste deel van Werving en Selectie
"Het gaat niet om het plaatsen van kandidaten. Maar om het zoeken naar de meest passende 'fit' tussen organisatie en toekomstig medewerkers. En dus kan een profiel aan het begin van een traject nog wel eens afwijken van dat wat aan het einde nodig blijkt." zo stellen mijn gesprekspartners Cees Zeelenberg en Wouter Nijland in deze aflevering. En dan is het heel goed om te weten dat je ook in dit soort gevallen veel en vaak gebruik maakt van je systeem 1 van intuïtieve oordeelsvorming. Het vinden van een juiste balans tussen ratio en gevoel gaat soms een stuk beter als je je daarin laat helpen door specialisten.Luister hier naar een doorkijkje in hun denkwereld.
29:47 06/15/2022
Nehru (leiderschap snack)
Waar Mahatma Gandhi voor velen het gezicht was en is van de onafhankelijkheidsstrijd van India, is Jawaharlal Nehru als eerste premier van India een sleutelfiguur in die onafhankelijkheidsstrijd en de latere modernisering van India.Hij moest een aantal idealen (zoals het bijeenhouden van heel Brits Indië) laten varen om een succes te kunnen maken van de nieuwe democratie India.En bleek later de stamvader van een van de invloedrijkste politieke dynastieën in de moderne geschiedenis. Na hem kwamen (en laat je niet misleiden door hun achternaam) Indira Gandhi, Rajiv Gandhi, Sonia Gandhi en Rahul Gandhi.
09:32 06/08/2022
Onbewuste invloed
Mensen beïnvloeden gaat maar voor een heel klein deel via argumenten, goede voorstellen en rationaliteit.Daniel Kahneman spreekt in zijn nobelprijs-winnend werk over systeem 1 (intuïtie en instinct en systeem 2 (rationeel). En laten we nu maar 3 tot 5 % van onze tijd in systeem 2 bezig zijn.Vraag is dus hoe beïnvloeden we dat systeem 1. Met Genieke Hertoghs spreek ik over een manier om toegang te krijgen tot dat noodzakelijke systeem 1. Het resultaat is een podcast die opvallend veel gaat over mijn eigen verleden als waterpoloër!
30:33 06/02/2022
Bismarck (leiderschap snack)
Als je wilt leren van historische leiders kan Otto von Bismarck, de IJzeren Kanselier, niet ontbreken.In deze leiderschap snack bespreken Boudewijn en ik zijn succes en de ingrediënten die daarvoor nodig waren. Vasthoudendheid, alle beschikbare middelen inzetten voor je doel, en waar nodig het gras voor de voeten van je tegenstanders wegmaaien.Een absolute aanrader om te luisteren!
09:44 05/26/2022
NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)
NLP gaat over het ontdekken van jouw kijk op de werkelijkheid. En het ontdekken van de eventuele verschillen in andermans kijk op de werkelijkheid. NLP gaat ook over het ontdekken van 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen.Boeiende kost dus voor elke leidinggevende, bestuurder of adviseur.
30:41 05/17/2022
Richard Nixon (leiderschap snack)
"Als je het niet durft uit te leggen aan je buurman, je collega of je moeder, is dat wat je gaat doen misschien niet in de haak".Als Richard Nixon  deze woorden in zijn achterhoofd had gehouden hadden we hem  waarschijnlijk herinnerd als een van de grootste presidenten van de 20e eeuw. Nu denken we vooral en eerst aan Watergate.Luister naar de leiderschap snack over Richard Nixon.
10:31 05/11/2022
Leiden, zonder jezelf uit te putten
Met Timmie de Pooter spreek ik over zijn boek "Bring yourself to work, leading others without draining yourself".Een mooi gesprek over kwetsbaar zijn, eerlijk zijn en jezelf aan durven kijken.
27:57 05/03/2022
Eleonora van Aquitanië (leiderschap snack)
Soms wissel je van positie. En daarmee van belang. Voor sommigen is het lastig, of voelt het hypocriet, om eerst voor het ene te pleiten en daarna een ander standpunt in te nemen. Er zijn goede manieren om dit toch geloofwaardig te doen. Luister naar het verhaal van Eleonora van Aquitanië, die eerst koningin van Frankrijk en later van Engeland was. 
11:05 04/30/2022
Rake vragen
Van nature beweegt alles. Van de planeten, de aarde en de maan tot de kleinste atoomdeeltjes.In organisaties staat vaak van alles stil. Dat is onnatuurlijk.Vragen brengen dingen in beweging. En zijn dus van nature waardevol!Met Siets Bakker spreek ik over het stellen van rake vragen. En waarom je soms vragen op een andere manier moet stellen om antwoord te krijgen.
32:13 04/21/2022
rijnlands organiseren
Niet denken in 'harkjes' of in verticaal organiseren, maar de macht teruggeven aan de professionals. Of dat nu de serveerster is in een restaurant, of de leraar voor de klas.Met Jaap Peters, schrijver van het boek Rijnlands organiseren, spreek ik over de gedachte hierachter, en over waarom het toch zo lastig is om er vorm aan te geven.
33:39 04/12/2022
Richard Møller Nielsen; coach van het Deense 'camping-elftal' (leiderschap snack)
Een huzarenstukje was het. Het Deense voetbalelftal dat 2 weken voor de start van het EK in 1992 hoorde dat ze toch mochten spelen op het toernooi.Fysiek slecht voorbereid, mentaal al half op vakantie. En sommigen zelfs al letterlijk met 1 been in het vliegtuig.En toch werd dit verhaal een sprookje. De Denen wonnen het EK.Wat kun je als hedendaagse leider leren van Richard Møller Nielsen?
07:49 04/05/2022
Het veranderkompas
Het veranderkompas biedt houvast aan alle professionals met een veranderopgave , of ze nu projectleider, adviseur of manager zijn. Het veranderkompas is een handvat met  negen veranderkundige vragen.Met de bedenker van het veranderkompas, Jelger Spijkerboer, deel ik ervaringen, verbazingen en 'open deuren'.
27:26 03/29/2022
Nikita Chroesjtsjov (leiderschap snack)
Nikita Chroesjtsjov: Hij kwam aan de macht en durfde fundamentele veranderingen door te voeren.Maar kon alleen aan de macht komen door jarenlang mee te draaien in het systeem dat hij later hervormde.Dit keer in de leiderschapsnack geen tip, maar een overpeinzing. Hoe ver durf je mee te gaan in een systeem dat je wilt veranderen, om überhaupt in de positie te komen om het te veranderen?
11:53 03/22/2022
De waarde van goed luisteren
Oprecht luisteren is een waardevolle tool om tot mooie inzichten te komen.En goed kunnen luisteren is gelukkig te leren.Met Karlien Vanderheijden, professor aan de Vlerick Business School, heb ik een prachtig gesprek over waarom mensen het soms zo lastig vinden om goed te luisteren. En wisselen we tips uit over wat je zelf kunt doen om beter te luisteren of hoe je anderen in een gesprek kunt helpen beter te luisteren.
30:05 03/14/2022
Martin Luther King (leiderschap snack)
Vasthouden aan je doel, vasthouden aan je methode, en durven leren van anderen.Sleutelwoorden in de aanpak van Martin Luther King. Die bij de start van zijn burgerrechtenbeweging een voor dan onmogelijk doel voor zich zag, maar dingen in gang heeft gezet en heeft bereikt die niemand voor mogelijk hield.Een onmisbaar hoofdpersoon in deze leiderschapsnacks.
09:35 03/08/2022
"Ik" communicatie
"Tijdens een vergadering of overleg gebeurt het vaak dat mensen hun mening verpakken in een oordeel, verwijt of advies", vertelt Remco Oosterhoff in deze boeiende aflevering over conflicten, 'tone of voice' en het kijken naar je eigen bijdrage in het ontstaan en voorkomen van conflicten.
28:30 03/01/2022
Margaret Thatcher (leiderschap snack)
Wat doe je als je een klein en onbeduidend eilandengroepje op duizenden kilometers van je hoofdstad door een vreemde natie wordt bezet?En als je besluit om keihard terug te slaan, is dat dan een principiële keuze? Of een beproefd middel om weer populair te worden na een reeks aan moeilijke maatregelen in eigen land?Luister naar een bijzonder boeiend hoofdstuk uit de veelbesproken regeerperiode van Margaret Thatcher.
10:40 02/16/2022
Beelden over leiderschap
"De dingen gaan niet door voor wat ze zijn, maar voor wat zij lijken te zijn."Een uitspraak van Baltasar Gracian, een van intrigerendste praktsiche politiek filosofen in de stijl van Machiavelli.En bovendien een denklijn die als een rode draad door mijn gesprek met Sigrid Burg van het Instituut voor maatschappelijke verbeelding heen liep.
32:00 02/10/2022
Filips de Stoute (leiderschap snack)
Als je aan het hoofd komt van een al bestaande organisatie (of in het geval van Filips een bestaand rijk), wat heb je dan te doen?Luister en leer van Filips de Stoute
07:58 02/03/2022
Psychologische veiligheid
Organisaties, teams en individuen gaan beter presteren en ervaren een betere werksfeer als er psychologische veiligheid is. Het geeft medewerkers  het gevoel erbij te horen, moedigt hen aan hun mening te geven, gemaakte fouten openlijk te bespreken en veelbelovende ideeën aan te dragen. Het leidt tot  verbeteringen in eigenaarschap, samenwerking, leren, creativiteit en presteren.Met Joriene Beks, expert op het gebied van psychologische veiligheid, spreek ik over haar en mijn ervaringen. En geven we een inkijk over hoe je deze psychologische veiligheid kunt creëren en stimuleren.
31:36 01/26/2022
Mozes (leiderschap snack)
Kun je luisteren naar wijze adviezen? Durf je je koers te veranderen als dat nodig blijkt? En kun je wijze lessen uit het verleden toepassen in een andere context?Mooie vragen die we behandelen vanuit het gezichtspunt van de Bijbelse figuur Mozes.
09:42 01/19/2022