Show cover of Tveksamt

Tveksamt

Tveksamt är en filmpodd där vi varje vecka ser på en klassisk svensk film av tveksam kvalitet. Vi går igenom handling, snackar om våra favoritscener och sen tar vi oss an att göra en rollbesättning på en Hollywoodremake. Målet med podden är att ge lite kärlek till de svenska filmer som kanske inte nådde upp till den höjd eller publiksuccé som filmskaparna strävade efter. Vi satsar alltid på att älska istället för att hata, men med vissa filmer kan det blir liiiite väl svårt. Oavsett film kan vi lova en del skratt, tårar och en hel del frustration över att svensk film inte alltid är något för filmälskare. Så stoppa lite popkorn i käften och ett par hörlurar i öronen och häng med vetja! Support us on PayPal!

Tracks

Jag Saknar Dig
Det blev inget Flygnivå 450, utan istället ser vi på "Jag Saknar Dig", en ungdomsfilm från tidigt 2010-tal som på det hela inte klarar av att berätta vad som borde vara är givande historia. Till stor del beror det på att det ska in båda emo-pop och konstiga regidrag, som att låta karaktärer utanför bild kommentera vad som händer. Men vill man se en lite för gammal emo-snubbe så sönder en gitarr mot en dopfont i kyrkan så levererar "Jag Saknar Dig" och i slutändan är det väl det vi alla är ute efter. Puss och Kräm Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
107:12 5/14/24
Gränsen
Hörni, vi har råkat se en till film som kanske är lite för bra. Men med det sagt så är Gränsen en ganska udda rulle, den har ganska bra action, väldigt bra kostymer och en väldigt rörig historia som inte håller ihop hela vägen. Med det sagt så finns en hel del att prata om, och det gör vi så klart. Mycket nöje! Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
92:38 5/1/24
Flimmer
Flimmer är en film som man vill tycka bättre om än man gör, för det finns mycket skoj och det är väldigt snygga bilder. Men av någon anledning blir det ingen helhet, vilket lämnar både mig och Sebastian lite frågande. Varför blev inte filmen Flimmer bättre än den faktiskt blev, vad är det som gjorde den så medioker? Kommer vi fram till ett svar? Den som lyssnar får höra. Puss å Kram Anders   Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
88:50 4/17/24
Sista Kontraktet
Vi har sett på en het thriller där Mikael Persbrandt är arg men dålig på sitt jobb och Pernilla August inte har särskilt mycket att göra. Så på det hela en ganska vanlig tveksamt-film. Det som gör Sista Kontraktet lite spännande är ju att den berättar en alternativ teori om mordet. Det största problemet är väl att teorin är så dum att jag har svårt att se att någon skulle tro på den. Men slutet på 90-talet var en galen tid för svensk film. Hur som helst, mycket nöje /Anders   Youtube Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
97:03 4/2/24
Iskariot
Vi vet inte riktig vad filmen heter, Svensk Filmdatabas hävdar Iskariot, men det är ett riktigt dåligt namn med tanke på att ingen i filmen riktigt förräder någon annan. Men de kanske tänkte på någon annan känd Iskariot när dom valde namn på filmen. Vem vet? Hur som helst har vi ett klassiskt svenskt gangsterdrama, där belysning är banlyst och om man ska få något gjort måste man skicka en pundare alternativ en kirurg för att få det avklarat. Mycket nöje, så hörs vi i nästa avsnitt. Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
85:52 3/19/24
Hallo Baby (Uppdaterad)
Det är dags för lite filmhistoria, Marie-Louise Ekmans första långfilmsmanus är inte så mycket av en berättelse utan mer vibes och saker som händer i snygga kulisser, sen är så ju frågan om den är värd att se. Och vi har ännu en gång råkat ut för en film där vi kanske inte har rätta kulturella referensramar för att förstå vad som faktiskt pågår. Jag vet inte om filmen är så dålig, men jag är också osäker på om den är bra. Oavsett, så är det en film, så mycket kan man säga. Mycket nöje Anders ps. Förra versionen saknade de sista 25min av podden. Den här versionen bör ha allt. Support us on PayPal!
87:24 3/8/24
Sanning eller Konsekvens
Orkar man ens komma ihåg vad man gjorde när man var 12 år gammal? Eller finns det ens några minnen kvar från den tiden? I veckans avsnitt gör vi i alla fall vårt bästa för att dra oss tillbaka hur livet lekte på 90-talet och hur hemskt det var att inte vara den absolut coolaste tjejen i skolan. Och efter som varken jag eller Sebastian någonsin var den coolaste tjejen i skolan har vi bjudit in Anna som kan berätta hur allt egentligen gick till och varför tjejerna i Sanning eller konsekvens är så jäkla taskiga mot varandra. Vi hörs Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
103:51 2/21/24
12 Bragder
Ibland väljer vi filmer utifrån att dom har dåliga betyg, tips från lyssnar eller för att det bara ser ut att vara mög. 12 Bragder har vi valt för att ingen verkar ha skrivit eller snackat om den. Finns det en anledning till det, eller är det en toppenfilm som bara gått alla förbi. Det och mycket mer (eller lite mer i alla fall) kommer ni får reda på i veckans avsnitt. Det kommer väl bli roligt. Puss å kram Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
92:59 2/7/24
Fallskärmsjägaren
Jaha, ny säsong och då börjar vi så klart med mög. Att alla snackar engleska borde ju bidrag med kvalitet, men av någon anledning gör det inte det. Det finns coola stunts och förvånanvärt gory-iga fällor. Men det hela är så dåligt filmat så att det aldrig lyfter. Men det är offantligt roligt att se kanske den sämsta filmen som Jan Guillou och Hans Iveberg har medverkat till. Annars kan vi bara meddelande att jag och Sebastian har planerat in hela vårsäsongen fram till typ juni, och det blir som vanligt en jäkla konstigt blandning av svensk film, det som lyssnar får höra! Puss å kram Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
86:30 1/23/24
Den Tredje Vågen
Vi avslutar en trilogi som börjar på julafton med ett avsnitt direkt efter julafton. Johan Falk, vad har han gjort sen har misslyckades med att vara en bra livvakt? Inte mycket visar det sig, men det har ju aldrig stoppat honom förut! Mycket nöje och gott nytt år! Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
84:23 12/28/23
Glada Hälsningar från Missångerträsk
Det är vinter och då behövs det lite feelgood-film va? En romantisk komedi då man vet att allt kommer lösa sig, man vet bara inte riktigt hur. Det som gör Glada Hälsningar lite spännande att det är så där skönt nedsättande mot samer och Norrland i stort. På det hela är det ganska mysko. Juliga lyssningar Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
86:11 12/13/23
Drömprinsen Filmen om Em
Jaha, hur bra är egentligen Drömprinsen, Ella Lemhagens långfilmsdebut. Det visar sig att det är en av 90-talets bästa tonårsfilmer. I alla fall så här i efterhand för oss som växte upp just på 90-talet.  Inga mobiltelefoner och inget kabeltv, men mycket träningsoveraller och fula mopeder. Det vill säga den har typ allt, om man nu inte kräver så mycket och tycker det är okej med kanske den oskönaste Figge Norling någonsin. Mycket nöje. Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
104:31 11/29/23
Feed
Halloj alla tveksamma filmälskande galningar! 🎥✌ Det är då äntligen dags att prata om den lite märkkliga succén Feed från 2022. En film som det pratades en hel del om när den kom, mycket på grund av att den hade samröre med en av våra största "YouTubers". Men också för att den var otroligt välbesökt och dessutom kammade hem biopublikens pris på Guldbaggegalan!🪲 Så vad tycker vi? Är den startskottet på en ny Svensk skräckfilmsvåg? Är den slutet på allt? Ja den som lyssnar får se! Missa för bövelen inte att följa oss på YouTube. Vi behöver få upp både visningar och Prenumeranter, men oavsett kommer det hända en del där framöver. Så håll ut, stötta och följ!  FÖLJ PÅ YOUTUBE! Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
110:43 11/14/23
Raggare!
Då var det äntligen dags att ta sig an Raggare! från 1959, den har en åldersgräns från 15 år. Så förväntningarna är snusk, våld och snabba bilar. Vilket den på någon konstigt vis både levererar och misslyckas med att leverera. Det blir lite konstigt att förklara, och man undrar om man själv har någon förmåga att förstå vad fan som händer i Stockholm på slutet av 1950-talet. Verkar vara värsta vilda västern, men folk som röker som bara den, och dricker litervis med Coca-Cola. Hur som helst, ännu ett avsnitt avklarat! Mycket nöje! /Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
90:15 11/1/23
Ägget är löst! (En hårdkokt saga)
🎙️ Hallå alla filmfantaster och skeptiker! 🎬 Vi är tillbaka med ett nytt avsnitt av "Tveksamt," och den här gången dyker vi ner i en riktig pärla (eller snarare en gåta inlindad i ett mysterium) – "Ägget är Löst"! 🥚 Sugen på en film som blandar grekiska dramer, Oidipuskomplex, och en bisarr uppfinning vid namn Nixitch? Då är detta avsnittet för dig! 🤯 👉 Så sätt dig bekvämt, fixa en skål med popcorn och följ med oss på detta äventyr av förbryllande filmglädje! 📲 Och kom ihåg, följ oss på alla sociala medier så du inte missar något. Om du har vänner som älskar film eller bara behöver något att skratta åt, tipsa dem om "Tveksamt"! 🌟 ps. Om du undrar varför ägget är löst, så är du inte ensam. Vi försöker också klura ut det. ds.🤷‍♂️ Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
88:37 10/17/23
Stammisar
Jaha, Stammisar är nog 2022 års mest udda svenska film. Att ha en hel film som går på vers, och sen låta hela grejen vara någon typ av kärleksförklaring till ett somrigt Södermalm. För oss som hänger på söder hela tiden låter det toppen. Men är det så för resten av Sverige, och hur bra går det egentligen att rimma i 83 minuter. För att reda ut allt så har vi bjudigt in en äkta stammis, Anna, som hänger på Söder, och hon är väl kanske inte helt nöjd med filmen? Mycket nöje! Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
104:39 10/4/23
Vendetta
🎙️ Hallå alla filmfantaster och tveksamma själar! 🎬 Gissa vad? "Tveksamt" är tillbaka, och den här gången tar vi oss an en film som är så "spännande" att den nästan får James Bond att framstå som en tråkmåns (nope). Vi snackar om ingen mindre än "Vendetta" från 1995! 🕵️‍♂️🔫 Vill du höra om en film som är så komplex att du inte har en aning om vad som händer och varför? Då är detta avsnittet för dig! 🎥🍿 👉 Så dra på dig dina mysigaste yllestrumpor, fyll en skål med popcorn och gör dig redo för en resa genom svensk filmhistoria som du aldrig kommer att glömma! 📲 Och kom ihåg, följ oss på alla sociala medier så du inte missar en sekund av vårt tveksamma filmäventyr. Om du har vänner som är "film-nördar" eller bara behöver något att skratta åt, tipsa dem om "Tveksamt"! 🌟 Support us on PayPal!
99:37 9/19/23
Sverige åt Svenskarna
🎙️ Hallå alla filmälskare och skeptiker! 🎬 Vi är äntligen tillbaka med ett nytt avsnitt av "Tveksamt"! Denna gång tar vi oss an en riktig "pärla" från svensk filmhistoria, nämligen "Sverige åt svenskarna" från 1980. Ja, du hörde rätt, en film så bra att den nästan körde sin egen regissör i konkurs. 🤑 Vill du höra om en film som är så förvirrande att den skulle kunna vara en borttappad uppföljare till "Mullholland Drive"? Då är detta avsnittet för dig! 🎥🍿 👉 Så släng på dig dina mest komfortabla byxor, häll upp en skål med popcorn och häng med oss i detta äventyr av tveksam filmglädje! 📲 Glöm inte att följa oss på alla sociala medier för att inte missa något, och om du har vänner som gillar film eller bara behöver något att skratta åt, tipsa dem om "Tveksamt"! 🌟 Support us on PayPal!
87:36 9/5/23
Lyrro - Ut & Invandrarna
Minns ni? Alla citaten från förra filmen. Alla skratt i korridorerna. 24 år senare kommer då ÄNTLIGEN uppföljaren.  Men vänta... Den har ju hamnat i podden...Säg inte att den är....AAAAAAaaaaaaa......   GLAD SOMMAR! Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
84:53 6/27/23
Lust
Jaha, som vi vet är ju filmer från 90-talet oftast väldigt tydliga med att dom är från 90-talet. Och om det finns någon film som verkligen skriker 90-tal är det Lust. Det är inredningen, kläderna och framförallt att ingen verkar bry sig om att kvinnor befinner sig i riktigt sketna förhållanden. Annars finns det inte så mycket att skriva om Lust, man tror att det är en film om just lust, men det verkar mest vara en film och en ganska korkad snubbe som kärar ner sig i en tjej han tycker är snygg. Mycket nöje. Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
84:17 6/14/23
Svart Cirkel
Det här är en av de mest udda filmer vi har sett på ett tag, flera saker känns så rätt, men det finns en hel hög med andra saker som bara blir fel. En konstig blandning av spännande grepp, blandat med saker som helt faller platt. Vem hade kunnat ana att Christina Lindberg återkomst till spelfilm skulle kunna dra upp så mycket känslor? Nu är det bara att sätta sig ner, slappna av och lyssna. /Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
86:28 5/31/23
Sex, lögner & videovåld
En gång för länge sen var det ett gäng snubbar som ville göra en rolig film med massa action. Tyvärr ville typ alla kändisar i Stockholm vara med, och det blev lite för jobbigt och därför kommer filmen inte ut förens typ 10 år senare. Vilket så klart gjorde att folk inte kände igen alla coola kändisar längre. Officiellt är det här en kortfilm och inte en långfilm, men oroa er inte, jag och Sebastian pratar på ändå. Puss å Kram Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
92:03 5/17/23
Vinnare och Förlorare
Oj vad trevligt vi hade den här gången! Hade det med filmen att göra? Antagligen inte!  Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
96:09 5/2/23
Slagskämpen
Nej, men är det dags för lite utländska fläktar i Tveksamt, vi ser ju bara på svensk film så vad har hänt här? Som alla riktigt bra tveksamma filmer så är det någon som fått lite lätt hybris och bestämt sig för att det ska göras go hollywood-ish film i Sverige. Därför talar alla engelska och det blir väldigt spännande. Egentligen är det enda ni behöver veta att Gösta Ekman spelar Sig Larsson och är dryg mot Dennis Hopper. Mycket nöje. Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
91:51 4/19/23
Livvakterna
Kuckeliku!  Exakt! Påsken är över oss som en stor salmonellafilt och vad passar då bättre än lite hårdkokt action! (Alltså wow!) Om Noll tolerans var en julfilm kan väl uppföljaren Livvakterna få vara filmseriens påsktitel tänker vi. Så! Johan Falk är tillbaka, sämre på sitt jobb än någonsin... Mycket nöje! Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
100:17 4/4/23
91:an Karlsson och generalernas fnatt
Vid det här laget vet ni väl alla att varken jag eller Sebastian har gjort lumpen. Men det stoppar ju oss inte från att se alla fasligt roliga militär-komedier som Sverige har producerat. Man kan tycka att vi borde lärt oss vår läxa vid det här laget, men det har vi fan inte! Mycket nöje. Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
85:29 3/22/23
Straydogs
Den här veckan är det filmen Straydogs av Daniel Alfredsson från 1999 som hamnar på operationsbordet. Vi får inte med oss något guld, men visst längtar vi lite efter havet? Eh NEJ!   Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
84:55 3/8/23
Älskling på Vift
Nej men är det redan dags för ett nytt avsnitt? I veckans film känner sig Anders lurad, och Sebastian är besviken på att det är en musical vi avhandlar. Men det finns en toppenlåt om att vara söt fast man är sur, så det är ju alltid något. Puss å kram. Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
71:44 2/21/23
Dante - Akta're för Hajen!
Jag är ärligt talat lite förvånad över att jag inte hört talas om bokserien om Dante, det låter liksom som något man borde ha läst. Men det har jag ju inte, och då är det tur att det kom en film (som snabbt, snabbt försvann från biograferna) så att man kan se den istället för att läsa bok. Mycket nöje. Puss å kram Anders Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
83:15 2/8/23
Göta Kanal - Vinna eller försvinna
Äntligen! I höstas kom då äntligen den "efterlängtade" uppföljaren i Göta Kanal-serien. Den första utan Janne "Loffe" Carlsson. Hur håller den ihop? Finns det massor av skojiga sidokaraktärer, och vad händer egentligen med varvet? Japp - Vi är tillbaka! Här hittar ni oss! FACEBOOK! https://www.facebook.com/tveksamt INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/tveksamtpodden/ YOUTUBE https://www.youtube.com/@tveksamt   Support us on PayPal!
87:21 1/24/23

Similar podcasts