Show cover of CRO & Kaffe

CRO & Kaffe

Ole Gregersen er specialist i konverteringsoptimering (CRO). I podcasten taler han med ligesindede han møder på sin vej. Det bliver til samtaler om adfærd, beslutningsprocesser, UX, usability, A/B test, User Research og alle de andre aspekter af CRO. Tag en pause og bryg en god kop kaffe og lyt med her. Ole er også arrangør af konferencen Conversionboost.dk, der hvert år samler spændende talere rundt i verden og trækker dem til København i et event der kun handler om konverteringsoptimering. Læs mere på cboost.dk

Tracks

26. Optimeringsproces og A/B test i Cykelshoppen.dk med Mads Collin
Her skal du møde Mads Collin, som er den ansvarlige for at køre splittest på Cykelshoppen.dk - Mads tager os med i maskinrummet og fortæller åbent og ærligt om: Hvad de tester, hvor meget og hvordan. Du får nærmest opskriften på, hvordan du kan dit eget optimeringsprogram for din webshop.Du kommer til at høre hvor mange af deres test der reelt går i plus og hvad de lærer af de der ikke gør - og hvorfor de slet ikke er så optagede af om optimeringsprogrammet og deres test vinder eller taber.
44:41 12/18/23
25. A/B splittest og personalisering med data på Bolius.dk - med Data Manager Daniel Clark Melander
Med Daniel Clark Melander, som er Data Manager og projektleder i Bolius. Det handler om A/B splittest: Erfaringer, wins, udfordringer, management buy-in og meget mere.Vi kommer i detaljen om hvordan der testes og personaliseres på Bolius.dk - et website der ikke som sådan sælger noget, hvilket bare gør det endnu mere udfordrende at teste og eksperimentere.
37:51 11/29/23
24. Jens Balle og hvad der driver vores beslutninger
Jeg er specialist i konverteringsoptimering, men det er i virkeligheden slet ikke det der driver mig, jeg er kun ude efter overlevelse, social status og nå ja, at videreføre mine fremragende gener.Og med den kobling mellem den fysiske verden og dette digitale medie, er scenen sat for endnu en episode med Jens Balle, der er forfatter, underviser og foredragsholder ud i adfærd, psykologi og nudging.Her kredser vi om hvad det er der styrer os og Jens kommer med en række eksempler  fra den fysiske verden med både teorier, modeller og de forskere der står bag og jeg kobler det til mit arbejde med konverteringsoptimering. Hvad vi får ud af det - det kan du lytte dig til her hvor jeg sætter samtalen i gang med at spørge til Standford professoren B.J. Foggs adfærdmodel, som jeg selv har været meget optaget af. Og Jens balle forklarer.
25:08 6/12/23
23. Friktionen med Jens Balle (Average Joe)
Denne gang handler det om friktion. Det meget udbredte begreb taler jeg med Jens Balle om. Han har holdt foredrag om nudging, adfærdsdesign og adfærdsøkonomi i mere end 15 år - og var med på Conversionboost.dk konferencen her i marts 2023.Her får vi talt om alle mulige typer friktion - den bevidste, den ubevidste, den kognitive og den emotionelle - fra indtastninger i browseren til problemet med tommelfingerens rækkevidde på mobilen.Jens forklarer også friktionens modsætning - boosteren - og gengiver nogle af de vigtige eksponenter fra forskningen - så vi kommer også forbi Daniel Kahneman og Robert Cialdini.Så boost din forståelse af friktion i denne episode af CRO og kaffe - hvor jeg startede med at spørge Jens, hvad han selv bruger friktion til.Du kan finde Jens på averagejoe.dk/Og du kan finde Ole på Optuner.dk/Conversionboost er på conversionboost.dk sjovt nok...
28:29 6/7/23
22. Slut med Google Optimize. Hvad mener Michael Kjeldsen om det?
I denne episode taler jeg med Michael Kjeldsen om at split-test værktøjet Google Optimize - der altid har været gratis - at det bliver lukket ned af Google. Michael er Performance Director hos Orchestra og har arbejdet med CRO helt fra starten. Så han har fulgt Googles split-test værktøjer gennem årene.Så nu lukker Google for Optimize - hvilken konsekvens får det og hvad skal vi så?
25:28 5/21/23
21. Sådan får du succes med optimeringsprocessen, ifølge seniorkonsulenten Michael Kjeldsen
Her skal du møde en rigtig CRO seniorkonsulent, nemlig Michael Kjeldsen, som er  Performance Director hos Orchestra. Han har siddet på begge sider af skrivebordet, har både solgt optimering ind og faciliteret CRO programmet i en stor bank. Så han ved en masse om hvad der virker og hvor problemerne bor. Lyt med på en lang god snak om optimeringsprocesser, management buy-in og alle mulige stærke råd til at få CRO processen til at give succes.
44:37 5/16/23
20. Malthe Timms toolstack, især om session recording og et farvel til Hotjar
Nu skal det endelig handle om tools, tools, tools.Malthe Timm er Head of CRO hos Obsidian Digital og her skal du høre hvilke værktøjer han bruger når det gælder opsamling af data om brugernes adfærd. Vi kan godt afsløre at det er Google Analytics og Mouseflow. Hvad med Hotjar spørger jeg, det kender alle da?Og så får du en masse tips til hvordan Malthe griber opgaven an - hvordan har fx helt konkret får noget ud af session recording (modsat mine egne erfaringer).Masser af how-to, know-how og mouseflow.
29:37 4/24/23
19. Malthe Timm og valg af metoder til Obsidian Digitals CRO-kunder
Her kommer 2. episode med Obsidian Digitals Head or CRO, Malthe Timm.Denne gang skal det handle om hvilke metoder Malthe og hans team sælger ind til deres kunder.Særligt om forholdet mellem det databaserede og det bruger-indsigt-orienterede, med brugertesten som det mest velkendte eksempel. Og inden episoden er færdig har Malthe da også relativt uforbeholdne erklæret sin kærlighed til den metode. Hvilke metoder vælger Malthe og hvorfor? - Det kan du blive klogere på her...
28:52 4/17/23
18. Om at skabe et CRO team hos Obsidian Digital, med Malthe Timm - Head of CRO.
Malthe er taler på årets Conversionboost 2023, hvor han også bidrager med en case. Men han er også Head of CRO hos Obsidian Digital, hvor han har ansvaret for deres relativt nye CRO afdeling. Her kan du høre hvorfor Obsidian Digital har brug for en CRO afdeling, hvordan de arbejder og hvordan de ansætter.
24:20 3/13/23
17: CRO, UX og andre ressourcer - Hvordan skabes godt samarbejde og succes? Med Michael Aagaard
Først samler vi tråden op fra den tidligere episode om samarbejdet mellem virksomheden og CRO konsulenten. Vi dykker især ned i forholdet til UX'ere og marketingmedarbejdere, som ofte er to adskilte fagligheder som CRO konsulenten skal arbejde sammen med.Vi ser også på om det måske er nogle andre fagligheder vi skal se efter for at få succes i CRO arbejdet.Jeg vil gerne vende tilbage til spørgsmålet om hvilke kompetencer virksomheden skal have for at få succes med CRO og det bliver til en snak om ressourcer, især udviklerressourcer. 
25:03 2/19/23
16. Potentialer og udfordringer som senior CRO konsulent, med Michael Aagaard
I denne episode skal du høre fra en selvlært specialist og selvstændig konsulent, nemlig Michael Aagaard. Måske hørte du hans forhistorie i forrige episode og nu følger vi op med et dyk ned i fagligheden omkring konverteringsoptimering, hvor Michael får rig lejlighed til at beskrive sin måde at forstå CRO på og han beskriver nogle af de udfordringer han oplever i sit arbejde som konsulent.
30:25 2/16/23
15. Fra stjerne i DK til Unbounce og CXL. Men hvor er Michael Aagaard i dag?
Michael Aagaard. Et navn du måske har hørt før, for i en periode var Michael nærmest synonym med begrebet konverteringsoptimering her i Danmark.Og med god grund, for han har været med helt fra starten og har i sin karriere været rigtigt vidt omkring, ikke bare i Danmark, men også ude på den internationale scene. Til gengæld har været stille om Michael Aagaard i en periode. Så hvor er han egentlig i dag? Hvad har han lavet i mellemtiden? Det får du svar på i denne episode - som selvfølgelig derfor også er fuld af anekdoter, erfaringer og indsigter fra konverteringsoptimeringens verden.
34:41 2/6/23
14. Anders Toxboe og de fantastiske UI Patterns
I denne 3. episode med Anders Toxboe skal vi høre om hans mangeårige projekt UI patterns, som nu efterhånden har vokset sig stort og imponerende. https://ui-patterns.com/Og hvis ikke det fremgår i episoden, så kan jeg ikke understrege nok at de her kortsæt, de her produkter, er nogle vildt gennemarbejdede og imponerende samlinger af metoder, principper, psykologiske indsigter osv. Du bliver også introduceret til Anders' nyeste projekt: https://learningloop.io/Husk at du skal gå til https://conversionboost.dk/ for at blive til noget indenfor CRO :-)
29:08 1/24/23
13. Anders Toxboe udfordrer ICE prioriteringsmodellen
Endnu en episode med Anders Toxboe der udfordrer min begejstring for ICE prioriteringsmodellen, som kan bruges til at prioritere ideer til split-test i konverteringsoptimering.Du vil nok kunne høre at vi ikke er helt enige om brugen af denne prioriteringsmodel.Men det bliver en sund debat om hvad en model som ICE kan og ikke kan.
22:28 1/20/23
12. Anders Toxboe og de 3 præmisser for god CRO
Med Anders Toxboe om 3 præmisser for konverteringsoptimering, som Anders kan relatere til fra sin egen baggrund - som Digital udviklingschef i DR eller CTO i Lenus ehealth - for bare at nævne 2 udtræk af hans imponerende CV.Så Anders ved om nogen noget digital produktudvikling og designprocesser. Det bliver en levende samtale med masser af holdning, men også en række gode råd til at skabe gode processer for optimering, design og produktudvikling.
27:12 1/18/23
11. Rolf Molich om voodoo usability og UX certificering
Den tredje og sidste episode med Rolf Molich, ubestridt en af danmarks store usability-helte. Husk at få hørt de andre episoder om hans arbejde med den heuristiske evaluering og CUE studierne.I denne episode taler vi om UX certificering, et emne Rolf har brændt for i årevis og som han nu tilbyder i samarbejde med blandt andet bureauet Advice.I den sammenhæng kommer vi forbi både Voodoo usability, halvstuderede røvere og den fællesoffentlige brugervenlighedstest. Og synes du det lyder fremmed, så har du godt at at lytte med her.
26:48 12/25/22
10. Rolf Molich og den Heuristiske Evaluering
I denne episode taler jeg igen med Rolf Molich, en af de danske pionerer når det kommer til usability og interaktionsdesign. En del af Rols' Claim to faim, er at han er en af ophavsmændene bag metoden Heuristisk Evaluering. Indenfor design og evaluering af brugergrænseflader er den heuristiske evaluering en klassiker. Så det var oplagt at få historien om hvordan den metode blev til, men også oplagt at at forstå den egentlig skal bruges, hvor den stadig er gyldig, men også hvor den har svagheder. Og så byder Rolf også ind med hvilken metode han vil vælge, hvis han skal lave en usability-inspektion i dag.
35:46 12/15/22
9. Rolf Molich og 24 års CUE studier af usabilitymetoder
Hvis man har studeret usability eller UX eller HCI, så er det svært at komme uden om Rolf Molich. Han er og bliver et koryfæ indenfor dansk usability, en grand old man der har ydet et gigantisk bidrag til faget og branchen.I dette første af 3 interviews, taler vi om et af hans helt store bidrag til faget, nemlig Comparative Usability Evaluation - CUE. Og 10 CUE studier er det blevet til over de sidste 24 år. Det handler om kvalitet i brugertest og usabilitymetoder - hvor Rolf også punkterer nogle af de store myter og misforståelser indenfor brugervenlighedstest.
45:03 12/8/22
8. Tre udfordringer du skal respektere i CRO projekter - med Sofie Welle, CX specialist
Jeg taler igen med Sofie Welle som er Customer Experience specialist. Her præsenterer hun de 3 udfordringer hun mener virksomheder står overfor, når de vil introducere den optimeringsproces hun så fint beskrev i forrige episode.De tre udfordringer er: - At tænke langsitet- At undgå flaskehalse- Udvide opfattelsen af hvad værdi er, for virksomheden
19:15 11/15/22
7. Optimeringsproces i 3 trin - med Sofie Welle, CRO specialist
I denne episode skal du møde Sofie Welle,  hun har hjulet virksomheder i alle størrelser med konverteringsoptimering. Især med at implementere og drive CRO processer, med afsæt i data. Her præsenterer hun dig for en optimeringsproces i 3 trin, en proces vi kom til at tale om en dag hvor snakken gik om datadrevet optimering. Skal du optimere dit website og have succes med det, så er det netop den proces du skal have op at køre. Så lyt med og hør Sofies bud på hvad den indeholder.
28:52 11/14/22
6. Om ikke at pege fingre eller "rante", med Jens Hofman Hansen
Som konsulent indenfor CRO er det mere reglen snarere end undtagelsen at pege fingre af virksomheders hjemmesider og "rante" på linkedin med alt det folk gør galt. Men er det nu også en god strategi. Det ligger faktisk Jens Hofman Hansen fjernt, så vi tager en snak om hvorfor det er vigtigt at kunne pege på det gode og hvordan det indgår i hans arbejde som UX'er og forretningsudvikler i Vertica.
16:11 11/8/22
5. Om at kvalificere sit design, med Jens Hofman Hansen
Jeg taler videre med Jens Hofman Hansen, denne gang om hvordan han ynder at kvalificere sine designs. Hvem han inddrager, hvordan og hvornår. Med årene har han tillagt sig en mere pragmatisk og pratisk tilgang som han giver eksempler på her. Jen er forretningsudvikler og UX'er hos Vertica.
24:32 11/1/22
4. Motiverende Design bogen, med Jens Hofman Hansen
Dem der gik på IT-Universitetet i Købehavn i starten af nullerne kan huske at samfundslitteratur havde sådan en lille boglade. Der gik jeg ofte ind og snusede og købt mig fattig i bøger. En af de bøger jeg dengang købte var bogen Motiverende Design af Jens Hofman Hansen. Forleden faldt jeg over bogen på hylden og fik straks lyst til at høre Jens fortælle om tilblivelsen af den bog. Så jeg tog til Århus og fangede ham hos Vertica, det bureau han arbejder som digital forretningsudvikler for - hvilket han for øvrigt har gjort i over 9 år. Nå ja, jeg har faktisk mødt Jens før, fordi han har været taler på min konference Conversionboost for mange år siden - men det er en anden historie...
27:43 11/1/22
3. Om at købe ind på og få succes med CRO - med Patrick Olsen, Head of Growth i Growth.studio
Her taler jeg igen med Patrick Olsen - denne gang om hvorfor marketingbureauer har svært ved at sælge CRO ind til deres kunder, selvom bureauet anbefaler det. Vi taler om de udfordringer virksomheder står overfor, for at få eller opleve succes med konverteringsoptimering. Og vi har en masse bud på hvorfor det "går galt".
22:35 10/27/22
2. Datadrevet optimering - med Patrick Olsen, Head of Growth i Growth.studio
I denne episode taler jeg videre med Patrick Olsen som er head of growth I growth.studio.I episode 1 talte vi om hans udtryk CRO som kanal og i denne lidt kortere episode skal vi tale om udtrykket datadrevet optimering.Hvad vil det sige at være datadrevet? Og hvis det er svært, hvilke udfordringer er det virksomhederne står overfor. Det taler jeg med Patrick Olsen om nu.
13:36 10/27/22
1. CRO som kanal - med Patrick Olsen, Head of Growth i Growth.Studio
I denne og de to næste episoder taler jeg med Patrick Olsen.Han er Head of Growth i Growth.Studio og hjælper virksomheder af alle størrelser med CRO, Growth Marketing og Growth Hacking. Med en unik profil og en baggrund som udvikler, marketeer og med hands-on optimering, har han blandt andet arbejdet med brands som eBay, Velux og Stylepit.Og du kan da også lige få baghistorien. I forbindelse med en andet podacst, som hedder det digitale talkshow, spurgte jeg og min medvært Peter Schjødt efter growth hackere på linkedin - og her meldte Patrick sig.Jeg fik et godt indtryk af Patrick der og inviterede ham til at være taler om min Conversionboost konference tilbage i marts måned, her i 2022.Og på den konference talte Patrick om der vækkede mig nysgerrighed. Han brugte nemlig udtrykket “CRO som kanal” - og hvad det betyder det skal du høre nu.
21:52 10/27/22
0. Introduktion - Velkommen ærede lytter, til CRO & Kaffe med Ole Gregersen
Dyk ned i konverteringsoptimeringens univers med mig, Ole Gregersen og de mennesker jeg møder på min faglige rejse. Samtaler om alt fra adfærdsdesign, UX, usability, spit-test, User Research og alle de andre aspekter af CRO. Tag en pause og bryg en god kop og lyt med her. 
02:41 10/27/22