Show cover of Fathers Tales

Fathers Tales

Στο Father’s Tales podcast θα ακούσεις τις απόψεις δύο σύγχρονων πατεράδων για τη ζωή, την ανατροφή των παιδιών, την καριέρα, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και γενικά ότι μπορεί να ενδιαφέρει τους σημερινούς άντρες και μπαμπάδες.

Tracks

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς θα επηρεάσει το μέλλον των παιδιών μας
Στο επεισόδιο αυτό βουτάμε στα βαθιά νερά της τεχνητής νοημοσύνης, αυτής της μυστηριώδους και ταυτόχρονα εκπληκτικής τεχνολογίας που έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τόσο τη ζωή μας όσο και εκείνη των παιδιών μας. Όμως, όπως θα ακούσετε, δεν είμαστε εδώ για να σας βομβαρδίσουμε με τεχνολογικούς όρους που θέλουν μετάφραση. Είμαστε εδώ για μια βόλτα με το ChatGPT, το Google Gemini, το Midjourney και άλλα εργαλεία AI, με προορισμό το μέλλον!
57:41 2/19/24
Το Bullying μέσα από τα μάτια δύο μπαμπάδων
Στο 24ο επεισόδιο του Fathers Tales αναλαμβάνουμε το τολμηρό έργο να μιλήσουμε για ένα θέμα που ακόμη και οι σκληρότεροι γονείς φοβούνται: το bullying. Με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπίζαμε έναν ανεπιθύμητο γείτονα, αποφασίσαμε να το αντιμετωπίσουμε με θάρρος, χιούμορ και λίγο αυτοσαρκασμό.
48:43 1/25/24
Work Life Balance – Ισορροπήσαμε εργασία και οικογένεια
Στο εικοστό τρίτο επεισόδιο του Fathers Tales podcast, ο Γιώργος και ο Δημήτρης, μιλάνε για το work life balance ή αλλιώς την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής.
69:54 1/15/24
Έτσι θα κάνουμε το 2024 καλύτερο από το 2023
Στο εικοστό δεύτερο επεισόδιο του Fathers Tales podcast, ο Γιώργος και ο Δημήτρης, κάνουν μια χαλαρή, αλλά ενδιαφέρουσα ανασκόπηση του 2023 και μοιράζονται τα σχέδιά τους για ένα ακόμη καλύτερο 2024.
39:15 12/22/23
Βοήθεια! Το παιδί μου θέλει να γίνει YouTuber
Στο εικοστό πρώτο επεισόδιο του Fathers Tales Podcast, ασχολούμαστε με ένα ζήτημα που τρομάζει κάθε γονιό της σύγχρονης εποχής: "Το παιδί μου θέλει να γίνει YouTuber!" Ναι, δεν αστειευόμαστε. Αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο που έχει μετατρέψει το YouTube σε παιδικό όνειρο, ξεπερνώντας ακόμα και το να γίνει κανείς αστροναύτης, ποδοσφαιριστής ή τραγουδιστής σε τηλεπαιχνίδι.
39:53 12/4/23
Water Fasting: Ο απόλυτος οδηγός της νηστείας με νερό
Στο εικοστό επεισόδιο του Fathers Tales, ο Γιώργος και ο Δημήτρης, εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της νηστείας με νερό, ή αλλιώς του water fasting. Ο Γιώργος, ο οποίος φαίνεται να έχει ανακαλύψει την κρυφή αξία του νερού, εξηγεί την τρέλα πίσω από την απόφασή του να πει "νερό νεράκι" για αρκετές μέρες, αφήνοντας όλες τις άλλες τροφές στην άκρη.
45:18 11/20/23
Προγραμματισμός για Παιδιά: Μικροί Coders, Μεγάλα Όνειρα
Στο δέκατο έννατο επεισόδιο του Fathers Tales podcast, o Δημήτρης ρωτά τον Γιώργο για το πώς μπορεί να βοηθήσει την κόρη του να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό υπολογιστών.
48:10 11/12/23
Διατροφή, υγεία και άσκηση (χάσαμε 20 κιλά ενώ τρώγαμε)
Στο 18ο επεισόδιο του Fathers Tales Podcast, ο Γιώργος και Δημήτρης μιλούν για την υγεία, τη διατροφή και την άσκηση. Ο Δημήτρης αποκαλύπτει πώς έχασε 20 κιλά παρά τις προκλήσεις της πατρότητας. Το επεισόδιο προσφέρει πρακτικές συμβουλές και εξετάζει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής. Οι δύο πατεράδες μοιράζονται εμπειρίες και συμβουλές για το πώς να είσαι γονιός, fit και χαρούμενος.
40:30 11/6/23
Πόλη ή Επαρχία: Μόνιμη Εγκατάσταση με Οικογένεια
Στο δέκατο έβδομο επεισόδιο του Fathers Tales Podcast συζητάμε τις διαφορές, τα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις της μόνιμης εγκατάστασης με οικογένεια στην επαρχία έναντι μίας μεγάλης πόλης.
44:25 10/19/23
Διακοπές με Οικογένεια
Στο δέκατο έκτο επεισόδιο του Fathers Tales Podcast ο Γιώργος συναντάει τον Δημήτρη στη Σκύρο και μιλάνε για το πώς είναι να κάνεις διακοπές με οικογένεια.
47:58 8/29/23
Επενδύσεις & Μπαμπάδες: Οδηγός Επιβίωσης
Στο 15ο επεισόδιο του Fathers Tales Podcast μιλάμε για τον συναρπαστικό κόσμο των επενδύσεων και πώς αυτός μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην οικονομική μας ανεξαρτησία.
43:54 6/9/23
Οικονομική Ανεξαρτησία: Λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της ζωής μας με απλά βήματα
Στο 14ο επεισόδιο πηγαίνουμε μια διασκεδαστική - αλλά εποικοδομητική - βόλτα προς την οικονομική μας ανεξαρτησία! Μαθαίνουμε τι σημαίνει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος και πώς μπορείς να το πετύχεις.
33:02 6/5/23
Q&A: Bullying, άγχος για το μέλλον των παιδιών, τιμωρίες και όρια, κατοικίδια
Στο 13ο επεισόδιο αναλύουμε 9 απορίες που κάνουν τον κάθε μπαμπά να κοιτάει τον ουρανό θέλοντας να ξυπνήσει από τον "εφιάλτη" που ονομάζεται παιδική αγωγή!
60:44 5/29/23
Online Courses: Τι Μάθαμε Αγοράζοντας Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Στο επεισόδιο αυτό, συζητάμε τα καλύτερα κριτήρια για την επιλογή ενός διαδικτυακού course, και επιτρέψτε μου να σας πω ότι υπάρχουν περισσότερα κριτήρια για την επιλογή από την τιμή. Έτσι, είτε σκέφτεστε να παρακολουθήσετε ένα online course για να βελτιώσετε την καριέρα σας είτε απλά για διασκέδαση, συντονιστείτε σε αυτό το επεισόδιο για να μάθετε τι να πρέπει να προσέξετε και τι να αποφύγετε πριν αγοράσατε το επόμενο σας course.
43:47 3/28/23
Πέθανε το blogging;
Σε αυτό το ενδέκατο επεισόδιο, βουτάμε στον κόσμο του blogging και θέτουμε το ερώτημα: Έχει πεθάνει το blogging ή εξακολουθεί να ευδοκιμεί; Ακούστε τα θετικά και τα αρνητικά του blogging, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι έχει πεθάνει και αν αξίζει να δημιουργήσετε ένα blog το 2023.
23:38 3/6/23
Πώς να ξεκινήσεις επιχείρηση ή side project με τη σύντροφό σου
Επιτέλους, ήρθε η ώρα για το 10ο επεισόδιο του Fathers Tales Podcast. Έχετε σκεφτεί ποτέ να ξεκινήσετε ένα μικρό project με το άλλο σας μισό; Ίσως ακόμη και μια επιχείρηση; Τι είναι αυτό που εμποδίζει τα ζευγάρια να χτίσουν κάτι μαζί και πώς επηρεάζεται η προσωπική τους ζωή όταν η επαγγελματική τους ζωή αναλώνεται στην επιχείρησή τους;
31:54 2/20/23
Πώς φτιάχνουμε το Fathers Tales Podcast
Στο 9ο επεισόδιο του Fathers Tales podcast, θα δείτε πίσω από τις κουρτίνες το πώς φτιάχνουμε το podcast αυτό. Μιλάμε για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε, τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε, τη διαδικασία ηχογράφησης, τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να έχουμε και μια βιντεοσκοπημένη έκδοση του podcast στο YouTube και το πώς και εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας podcast.
50:58 2/6/23
Φιλίες: Πριν και μετά τα παιδιά
Στο 9ο επεισόδιο του Fathers Tales Podcast, συζητάμε για ένα θέμα που πολλοί από εμάς μπορούν να συσχετιστούν – πώς άλλαξαν οι φιλίες και οι συζητήσεις μας πριν και μετά τα παιδιά.Εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους φίλους και να κάνουμε συζητήσεις με τους φίλους μας που δεν σχετίζονται με τα παιδιά; Ή μήπως έχουμε απομονωθεί περισσότερο και συνδεόμαστε μόνο με άλλους γονείς; Στο επεισόδιο αυτό λοιπόν,  συζητάμε όλα αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη.
26:41 1/30/23
Ελλάδα vs Ολλανδία – Διαφορές και Ομοιότητες
Υπάρχουν πολλοί μπαμπάδες, ή μη, που σκέφτονται να αφήσουν το ζεστό κλίμα της Ελλάδος για τα κρύα κλίματα της βόρειας Ευρώπης. Σε αυτό το επεισόδιο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις διαφορές μεταξύ της Ελλάδος και της Ολλανδίας.
62:57 1/24/23
Budgeting – Οικογενειακός Προϋπολογισμός
Στο 6ο επεισόδιο του Fathers Tales, συζητάμε το συχνά τρομακτικό θέμα του οικογενειακού προϋπολογισμού ή αλλιώς budgeting. Αλλά μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να το κάνουμε λιγότερο βαρετό και περισσότερο διασκεδαστικό (ή όσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το θέμα του budgeting). Είτε είστε μια πενταμελής οικογένεια είτε είστε εργένης, ο προϋπολογισμός είναι απαραίτητος για να διασφαλίσετε ότι είστε σε θέση να ζείτε εντός των δυνατοτήτων σας και να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους.
56:00 1/16/23
Πώς να μην παχύνετε τις γιορτές
Πώς να μην παχύνετε αυτές τις γιορτές. Ένα βασικό ερώτημα που και εμάς μας ταλανίζει εδώ και χρόνια.Σε αυτό το επεισόδιο, θα συζητήσουμε ορισμένες στρατηγικές για το πώς να μην πάρεις βάρος την κατά την περίοδο των εορτών. Μοιραζόμαστε μερικές συμβουλές που δουλεύουν για εμάς και ελπίζουμε να σου φανούν χρήσιμες.
39:38 12/26/22
Συμβουλές για μία καλύτερη οικογενειακή ζωή
Μήπως το να διατηρήσετε έναν υγιή και ευτυχισμένο γάμο σας φαίνεται σαν ένας δύσκολος καθημερινός αγώνας; Αισθάνεστε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποιες συμβουλές και καθοδήγηση για το πώς να βελτιώσετε τη σχέση σας με την σύζυγό σας; Αν ναι, τότε αυτό το επεισόδιο του Fathers Tales podcast είναι για εσάς!
27:45 12/19/22
13 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν γίνεις πατέρας
Στο επεισόδιο αυτό συζητάμε δεκατρία πράγματα που θα πρέπει να ξέρεις πριν γίνεις πατέρας. Η ζωή σου θα αλλάξει και είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος για αυτό. Φυσικά ακόμη και να έχεις ήδη γίνει πατέρας θα βρεις αξία μέσα σε αυτά καθώς κάποια μπορεί να μην τα έχεις αντιμετωπίσει ακόμη.
44:18 12/12/22
Πώς να δημιουργήσεις ένα Side Project (ενώ έχεις οικογένεια)
Στο 2ο επεισόδιο του Fathers Tales Podcast μιλάμε για το πώς μπορείς να ξεκινήσεις ένα side project έχοντας οικογένεια. Μιλάμε για τους διάφορους τύπους projects και το πώς μπορείς να οργανώσεις τον χρόνο σου για να καταφέρεις να ολοκληρώσεις το project που θέλεις.
27:29 12/5/22
Όλα Ξεκινούν Εδώ!
To 1o επεισόδιο του Fathers Tales είναι εδώ. Έλα να γνωριστούμε και να μάθεις περισσότερα για το Fathers Tales.
25:07 11/27/22