Show cover of Diagnostische Inzichten

Diagnostische Inzichten

In de podcastserie Diagnostische Inzichten geeft Diagnovum een podium aan specialisten, huisartsen en deskundigen uit het werkveld. Zij delen hun inzichten met elkaar en buigen zich, ieder vanuit hun eigen specialisme, over diverse vraagstukken in de zorg.

Tracks

Klinische chemie - is het lab nog wel nodig?
In deze aflevering staat klinische chemie centraal. We praten over het digitaliseren van de labformulieren, de verander(en)de werkwijze binnen dit vakgebied en we leggen die ene prangende vraag "is het lab nog wel nodig" voor aan onze gasten Ralf Triepels (directeur Accureon en klinisch chemicus in Bravis), Annemarieke Loot (klinisch chemicus Admiraal de Ruyter Ziekenhuis) en Suzan Stam( huisartscoƶperatie West-Brabant). Hebben zij allemaal hetzelfde antwoord op deze vraag? Maar eerst gaan we weer langs bij huisarts Hans Birkhoff in Dinteloord.
43:29 3/30/23
Corona was niet alleen medisch inhoudelijk een leerzame periode
De allereerste Nederlandse coronapatiƫnt kwam uit de praktijk van huisarts Claudia Verheijen. Ze zit bij ons aan de podcasttafel. En ook microbiologen Jean-Luc Murk en Bas Wintermans schuiven aan. Wat hebben we geleerd in de afgelopen jaren en hoe kijken zij naar de toekomst? We beginnen de aflevering in de spreekkamer van dokter Birkhoff. Hoe heeft hij die coronatijd ervaren? Sandra Diepstraten deelt interessante feiten en cijfers over microbiologie en Jean-Luc geeft een boeiende geschiedenisles over corona. En dat gaat verder terug dan je in eerste instantie denkt!
45:58 2/28/23
Trailer Diagnostische Inzichten
In de podcast Diagnostische Inzichten geeft Diagnovum een podium aan specialisten, huisartsen en deskundigen uit het werkveld. Zij delen hun inzichten met elkaar en buigen zich, ieder vanuit hun eigen specialisme, over diverse vraagstukken in de zorg. Abonneer je op dit kanaal via jouw favoriete podcastapp, dan hoef je geen enkele aflevering te missen!
00:34 2/1/23