Show cover of Arkkipiispan talossa

Arkkipiispan talossa

Arkkipiispan talossa käydään keskusteluja arvoista ja hyvästä elämästä. Arkkipiispa Tapio Luoman vieraina kiinnostavia ihmisiä yhteiskunnan eri aloilta. Podcastin tekstivastineet löytyvät täältä: Arkkipiispan talossa tekstivastineet.

Tracks

Juha & Tapio
Arkkipiispan vieraana muusikko Juha Tapio. Jaksossa keskustellaan juurien merkityksestä, artistin paineista, kutsumuksesta ja omasta paikasta maailmassa. Podcastin lopussa pohjalaiskaksikko Juha & Tapio vetävät yllätysnumeron.
52:49 5/22/23
Vieraana Timo Laitinen
Johtaja Suomen valtion lainojen ja rahavirtojen takana: mitä hän ajattelee jatkuvasta kasvusta? Mitä raha tekee ihmiselle? Keskustelua myös urheilun ja politiikan kytköksestä. Arkkipiispan talossa -podcastin toisessa jaksossa vieraan Suomen valtiokonttorin pääjohtaja ja urheiluvaikuttaja Timo Laitinen.
49:55 6/8/23
Vanha on ihminen, joka on nähnyt paljon tulevaisuutta
Saako elämästä nauttia vanhana? Mitä hyviä asioita ihminen saa vanhetessaan? Arkkipiispan talossa vieraana gerontologian professori Marja Jylhä. Keskustelua myös elämän rajallisuudesta, juurista ja luopumisen vaikeudesta.
45:03 6/16/23
Poliitikon voimavarat - vieraana Li Andersson
Ihminen politiikan takana: Keskustelua voimavaroista ja aatteen palosta sekä luottamuksesta tulevaisuuteen. Vieraana vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson.
51:08 8/23/23
Pehmeä on kovinta
Pehmeä on kovinta. Arkkipiispan talossa vieraana myötätunto-professorina tunnettu kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessi. Keskustelua myötätunnosta, johtamisesta ja työelämästä sekä ihmisyyden perimmäisistä tarpeista.
48:20 9/4/23
Hyvä vankila vahvistaa toivoa
Arkkipiispan talossa vieraana vankilalaitosta uudistava ja inhimillistä kohtaavaa työotetta kehittävä Hämeenlinnan vankilan päällikkö Anni Karnaranta.
40:11 9/12/23
Nähdyksi tullut. Vieraana näyttelijä, valokuvaaja Laura Malmivaara.
Kuinka valokuvaaja näkee kohteensa ja millaisia kokemuksia Laura Malmivaaralla on sekä nähdyksi tulemisesta että ihmisen katsomisesta linssin lävitse. Millaista on elää osana perinteikästä pappissukua ja mihin se velvoittaa? Keskustelua myös näyttelijän ja papin rooleista sekä taidekulttuurista.
41:58 10/10/23
Suvaitsevaisuus vaarassa? Vieraana pääministeri Petteri Orpo
Suvaitsevaisuus vaarassa? Puhetta tulevaisuudesta ja kestävästä yhteiskunnasta. Arkkipiispan talossa -podcastin vieraana pääministeri Petteri Orpo.
43:44 1/11/24
Meille jää tämä kaikki
Otetaanko nuoret vakavasti? Vieraana nuori vaikuttaja Venla Taubert. 
39:10 3/20/24
Kauppa, joka ei koskaan mene kiinni
Mitä kokenut yrittäjä ja kauppias ajattelee ihmisten arjesta ja sen rytmistä, kaupan alan sääntelystä ja paikallisesta sopimisesta? Arkkipiispan talossa vieraana turkulainen diplomikauppias Hannu Aaltonen eli "Kupittaan Hannu".
38:47 4/8/24