Show cover of Sælg for Helvede

Sælg for Helvede

Få succes som sælger. Masser af gratis viden om mødebooking, tilbud, indvendinger og meget mere. Leon Birdi er en af Danmarks mest erfarne og motiverende konsulenter. Lyt til hans konkrete tips - og få ideer til at booste dit salg med det samme. Her er ingen sludder - kun 100% brugbare råd som rent faktisk virker. Du kan bla. høre om følgende emner: Telefoncanvas (mødebooking) Tilbud og opfølgning Behovsafdækning Spørgeteknik Salgsmøder Salgsledelse Mersalg Gensalg At lukke ordren uden tilbud Klagehåndtering Social Selling Lead-optimering Få succes som sælger med mit online salgskursus på http://salesbooster.dk Vi booster salget i virksomheder via salgskurser, foredrag om salg og løbende rådgivning om salg.

Tracks

#84 Startup: Dit produkt sælger ikke sig selv...
Du har brugt år og måske millioner på at tænke. Nu skal du sælge. Men hvordan? Jeg fik inspiration til denne episode forleden dag, da jeg kørte hjem fra en lang og fantastisk dag på DTU i Lyngby. På DTU er der andet en ingeniører under uddannelse og grundforskning. Der er nemlig et vælg af kloge, nørdede, nytænkende mennesker fra hele verden, der har fået en genial ide. Mange af dem kommer gennem et acceleratorforløb - eller flere forløb. Og de skal nu til at sælge deres opfindelse. Det er her, jeg kommer ind i billedet og her, denne episode tager sin begyndelse. Der er nemlig en række vigtige ting, som jeg har erfaret hos de mere end 250 startups som jeg har mødt de seneste år. De vigtige ting kan du høre om i episoden her - og du kan få inspiration til at komme bedre i gang med at sælge din gode ide. Her er de vigtige ting: Du skal forberede dig mentalt på et voldsomt og måske svært skifte i din hverdag. Du kommer nemlig til at flytte fokus, flytte timer og flytte energi fra at rode i i dit trygge laboratoriet og over på salg. Det er en svær øvelse for mange - og det er vigtigt at være forberedt på den nye situation. Du skal pludselig ikke tale om produktet, om skruer, materialer og sourcekoder. Du skal nemlig tale værdi - og det er ofte svært. Kunden er nemlig ret ligeglad med dit produkt. Hvad kunden derimod ikke er ligeglad med, er det udbytte du kan levere. Men produktet? Det er ret uinteressant... For kunden, altså. Det skal du nok vænne dig til... Så skal du også acceptere, at du kommer til at blive skuffet. Det gør du, fordi de kunder der siger de nok vil købe 100 units, ender med kun at købe 10. Du bliver sikkert skuffet over de kunder, der siger at de kommer til at lægge en ordre om fire uger. For de lægger den først om et år. Slutteligt vil du med garanti også blive skuffet over de kunder der aldrig køber - selv om de indikerede, at de var meget varme. Sagt på en anden måde:  "Færre kunder køber mindre senere" Hvad betyder det for din salgstaktik? Det er ret enkelt, for det betyder, at du skal:  "Opsøge flere kunder, tidligere" Det får du inspiration til i denne episode - og du kan også høre om, hvordan du kan lægge planer, der sikrer dig succes med salget. Dertil kan du med fordel bruge "målsøgeren" som du kan finde her. Tak fordi du lytter med :-)
54:24 3/19/23
#83 Service - det er sælgerens ansvar...
Hvorfor skal jeg bekymre mig om service? "Jeg er sælger. Jeg skal hente kunder - men service... Service er mine kollegers ansvar. Teknikerne, kundeservice og alle de andre, som er i daglig kontakt med kunden." Ja, det er også dine kollegers ansvar - og jeg er klar over, at sælgeren først og fremmest skal sælge og så skal andre yde service. Men stop lige op et øjeblik, for der er en vigtig pointe med at sælgerne - salgsafdelingen - også tager stilling til det serviceniveau vi yder. I denne episode får du inspiration til at arbejde mere med service - samtidig med at du arbejder med salg. For der er en vigtig problemstilling, som mange virksomheder ikke tager seriøst nok. Og det er, at sælgeren ofte er den der bedst kan vurdere hvilken service kunderne skal tilbydes. Se på sælgeren som den der er forrest. Den der lytter og lover. Bag sælgeren er teknikerne, kundeservice, installatører, programmører, arbejderne - dem der producerer og designer den vare vi sælger. Det betyder, at sælgeren i mange tilfælde skal være bedre til at stille krav til serviceniveauet bagud i organisationen. Det er ligesom en tjener, der beder kokken om at stege bøffen ekstra meget. Tjeneren er sælger - kokken producerer efter kundens ønske - via sælgeren. Du får altså inspiration til at arbejde mere med dine kolleger. Til at komme tættere på resten af din organisation og samarbejde med dem om, hvordan jeres service skal være. Du kan bla. høre om: Hvorfor service overordnet set er vigtigt. Hvordan service dels øger kundens værdi - og dels gør det nemmere at være sælger. Hvorfor og hvordan du kan bruge den gode service i dit salgsarbejde - og ikke bare varens fortræffeligheder. Hvorfor service og loyalitet ikke er det samme. Hvorfor 80 ud af 100 i service-score ikke er spor godt. Hvordan du som sælger kan hjælpe organisationen med at forfine jeres service i tre nemme trin. Hvordan du identificerer kontaktpunkter med kunden - og hvordan du forbedrer servicen i hvert punkt. Hvordan du via "what, why, how" kan lægge serviceplaner der virker. Lad evt. dine kolleger der også har kundekontakt lytte med. Der er helt sikkert ny viden at hente for mange. Tak fordi du lytter med :-)
62:46 3/12/23
#82 Tal værdi med kunden - glem janteloven - sælg mere
Værdi er vigtigt - men hvorfor bruger sælgere det ikke nok? I denne episode kan du (mere) om det at kommunikere værdi. Jeg har været inde på det tidligere - men det kan ikke siges nok: For lidt værdikommunikation skader dit salg. Derfor gennemgår jeg en række, enkle, logiske men alligevel ofte oversete emner om det at tale værdi. Du kan bla. høre om: Hvorfor den skandinaviske kommunikationsform begrænser vort salg Hvorfor Statoil havde blå spande påtrykt "ren rude" på deres tankstationer Hvad en god Value Proposition består af - og hvordan du bruger den i praksis Hvordan du kommunikere værdi mere effektivt med min fire-delte værdi-formel Hvordan mere fokus på værdi reducerer kundens ønske om rabat Hvorfor mere værdisnak gør, at kunderne ikke spørger så meget til prisen Hvordan du implementerer en enkel metode til at kommunikere mere værdi før, under og efter salget Helt kort fortalt, så oplever jeg, at alt for mange sælgere i alle brancher, har alt for lidt fokus på at vise hvilken værdi de tilfører. Jeg oplever at det er kulturbestemt - men også styret af manglende viden og planlægning. Det håber jeg, at dages episode vil hjælpe dig ud af, hvis også er en af dem, der er lidt for ydmyg. Tak fordi du lytter med!
55:41 3/5/23
#81 Mersalg. Gensalg. Krydssalg. Dybdesalg. Den komplette guide!
Du sælger en vare til en indkøber... ...men sælger du igen? Sælger du nok? Beholder du din kunde lang nok tid? Eller går du glip af loyalitet og salg, så du skal bruge for megen tid på at finde nye kunder? I denne episode bygger vi videre på episode 80 om retention - fastholdelse af kunder. I denne episode får du fire brugbare veje til at opnå to ting: Bedre fastholdelse af kunder og øget omsætning pr. kunde. Du kan høre om forskellen på: Gensalg Mersalg Krydssalg Dybdesalg Du får konkrete metoder, som du kan bruge med det samme - og du vil helt sikkert opleve, at der er to-tre ting, som du helt overser i din daglige rutine. Måske fordi du nedprioriterer - måske fordi du ikke lige får det gjort - måske fordi det bare er nemmer at lade være. Så hvad kan du lære? Du kommer til at lære, at gennemføre effektivt gensalg, dvs. at kommunikere med kunder der har købt, for at sikre at de er tilfredse og for at øge sandsynligheden for at de køber igen. Mange sælgere tænker, at kunden naturligvis handler en gang til og en gang til. Men i virkeligheden er loyalitet og genkøb noget som du skal gøre dig fortjent til. Så lyt med og kopier endelig de metoder, som jeg anbefaler, når det drejer sig om gensalg. Mersalg kender du allerede. Men kender du også de tre mersalgsmetoder: Dyrere varer, komplementære varer og flere varer? Og har du sat det i system på en måde, som gør at kunderne oplever en høj grad af interesse, samtidig med at de lægger flere omsætningskroner i din virksomhed? Her får du under alle omstændigheder tre velafprøvede metoder, der hjælper dig til at sælge mere samtidig med at kundernes tilfredshed øges. Du kan også lære det vigtige - og ret oversete - krydssalg. Det er den gren af salget som involverer dine kolleger. Det er det salg, du udfører for at  få kunderne til at købe mere i dit firma - simpelthen fordi du gerne vil skabe et tættere bånd mellem jer. Krydssalg er nemt og vigtigt. Det kræver ofte blot, at du stiller din kontaktperson et spørgsmål og derefter går hjem til din kollega i den anden afdeling og siger: Prøv at kontakte Ulla hos Jensen Holding - de køber forsikringer hos konkurrenten... Men hvis det er så enkelt at komme hjem med et lead, hvorfor gør vi det så ikke nok? Måske fordi det er "farligt" at spørge til en ydelse jeg ikke selv er fortrolig med? Måske fordi jeg er bange for at min kollega dummer sig og ødelægger min relation til kunden? Eller msåke fordi det er nemmere at lade være? Endelig får du inspiration til dybdesalg - altså til at komme i dybden med kundens organisation og finde frem til de indkøbere, som endnu ikke køber dit produkt. Det er en nem, nem opgave - men igen: Det er sjældent sat i system - og det er altid nemmere at lade være... Du kan i øvrigt læse meget mere om dybdesalg her Tak fordi du lytter med - og god mer-gen-kryds-dybdesalgsfornøjelse!  
65:06 2/26/23
#80 Game Over! Sådan fastholder du dine kunder...
Er det "game over" for tidligt? Smutter dine kunder, før du er færdig med at sælge til dem? Er fastholdelse noget du tænker på - og glemmer at gøre? Hvis det er sådan, er du ikke anderledes end alle os andre. Vi sælgere har en tendens til at fokusere på opsøgende salg, leads og andre aktiviteter, som ledelsen lægger vægt på. Problemet er bare, at du ikke er anderledes og derfor går du muligvis glip af forretning. I denne episode gennemgår jeg temaet "retention" - altså fastholdelse. Du kan høre om hvorfor det ofte er vigtigere at fastholde end blot at finde nye kunder. Du kan høre om hvorfor det er vigtigt at arbejde struktureret med at opbygge og udvikle loyaliteten fra dine kunder mod dig. Du får også inspiration til at strukturere dit fastholdelsesarbejde i hverdagen. Hør bla. om: De fire trin til effektiv kundefastholdelse. Hvorfor loyalitet og service ikke er det samme. Hvorfor loyalitet er supervigtigt. Hvor nemt det er, at holde sine kunder tæt på sig. I denne episode belyser jeg altså både hvorfor fastholdelse er vigtigt og hvordan du helt konkret kan gøre. I næste episode - som er #81 - får du inspiration til at kombinere fastholdelse med mersalg, krydssalg og dybdesalg. Tak fordi du lytter med - god fastholdelseslyst :-)
68:21 1/31/23
#79 Websider der konverterer
Salg starter ofte med den rette webside Langt de fleste B2B-kunder jeg hjælper med at optimere salget benytter sig flittigt af at drive leads fra annoncer og sociale platforme til deres webside. Det betyder, at overvejelserne om, hvordan www.mitfirma.dk konverterer interesserede besøgende til leads, er vigtigere end nogensinde. Derfor har jeg i denne episode inviteret den dygtige og sympatiske Niclas Lundsgaard fra GrowthMate i studiet. Niclas kommer med en række konkrete råd til, hvordan du sikrer dig at din hjemmeside er effektiv - og ikke bare flot at se på. Vi taler bla. om: Hvorfor load-tider er supervigtige for dit websites rank (og vi forklarer, hvad det betyder på dansk). Hvordan du sikrer dig, at din hjemmeside er lynhurtig - så Google ikke straffer dig. Hvorfor det grafiske sjældent er vigtigere end funktionalitet. Hvordan du sikrer dig, at du ikke mister potentielle kunder, når folk lander på din hjemmeside. Hvorfor pop-ups kan være yderst gavnlige for din omsætning - selvom de er møgirriterende. Hvorfor Call-To-Action - CTA - er vigtigt at nørde med - og hvordan du gør Hvorfor 1% bedre konvertering kan fordoble antallet af leads Niclas er ekspert i at forstå din kundes vej gennem systemet og arbejder med at optimere alle de trin, som kunden skal igennem. Så glæd dig til en times alternativ salgssnak og få en række praktiske tips og ideer til at optimere din hjemmeside. Fun facts om Niclas Lundsgaard: Foruden at arbejde med hjemmesider er han DJ, fotomodel, radiovært og professionel ishockey-dommer. Læs mere om Niclas på http://growthmate.dk     
86:00 11/3/22
#78 Den Kæmpe Totale Styr-På-Salget Guide
Kæmpe guide: Få styr på alle elementerne i salgsprocessen. I denne, lange, grundige og forhåbentlig værdifulde podcast-episode gennemgår jeg alt om salg. Dit udbytte er, at du bliver udfordret på alt det du gør - og ikke gør. Du får inspiration og konkrete tips til at optimere hele din salgsproces. På den måde kan du være bedst muligt rustet til hårde tider - og komme foran dine ignorante konkurrenter, som ikke lytter med her :-) Der er jo mange ting at holde styr på - og i denne guide kan du få input til præcist hvor du skal sætte ind, for at optimere dit salg. Hør bla. om: De fem elementer i salget: Klassisk Salg, Social Selling, Ads (reklamer), Lead-optimering og Stamina. Sådan optimerer du dit opsøgende salg via fokus på kvaliteten af dine opkald, møder og tilbud. Sådan opbygger du en effektiv, langtidsvirkende og værdifuld social selling metodik, som kan vedligeholdes uden at svede. Sådan sikrer du dig, at dine dyrebare leads ikke ender som affald Hvorfor kunder tåler mere end sælgere - og hvorfor sælgere skal være mere vedholdende. Tager det virkelig to-og-en-halv time at få styr på hele salgsprocessen? Hent materialet fra episoden her Nej - det tager flere uger - men med denne guide, er du sikker på, at du får udfordret din og din virksomheds salgsproces. Du bliver opmærksom på ting du måske skal justere. Ting du skal holde op med at gøre. Ting du skal gøre med det samme? Kort sagt, så får du 150 minutters total gennemgang af alle de elementer der er - eller bør være - i din nuværende salgsproces. Du får provokation til at optimere og til at begynde på nye indsatser. Du får viden om, hvordan du kan få mere ud af dine processer, uanset om det er den kolde canvas, mødeforberedelsen, salgsmødet, styring af kunden, tilbudets opbygning og levering, de sociale medier og dit indhold på samme. Du får viden, der er lige til at bruge, om hvordan du tømmer hjernen og kommer frem til en liste med 25-50 konkrete emner for dine næste artikler, blogindlæg, videoer eller podcasts. Du får indblik i, hvordan du designer og optimerer et optimalt flow af potentielle kunder, fra de konsumerer dit sociale indhold og til de kontakter dig for at høre mere om dine ydelser eller produkter. Så får du en opsang om hvorfor du (måske) også sviner med de leads der lander i indbakken - og du får en tre-trins guide til at få mest muligt ud af dine leads. Her er fokusområderne nemlig: Svartider, vedholdenhed og kanalskifte. Endelig kigger vi på hvorfor sælgere ofte giver alt for hurtigt op overfor kunder, der ikke lige køber når de skal - og du får inspiration til at jagte færre kunder mere effektivt. På dn måde vil du sandsynligvis kunne spare tid og energi, samtidig med at dit salg øges. Færre kunder - mere salg! Tak fordi du igen lytter med!
155:18 10/30/22
#77 Denne er til din chef - men lyt bare med
Chef, boss eller leder? For min skyld kan du kalde dig lige hvad du vil. Titler er ret ligegyldige. Til gengæld er det ikke ligemeget hvordan du leder dine folk. Det kan du få inspiration til i denne episode, hvor temaet er ledelse. Jeg synes, at temaet er vigtigt, fordi det er svært at være en god leder. Nogle gange står du over medarbejderne, andre gange ved siden af. Nogle gange er du ven, andre gange ikke. Nogle gange skal du motivere via humor og smil, andre gange ikke. Du kan også være i et dilemma: Over dig en ledelse og bestyrelse der kræver resultater - og måske resultater som er svære at nå. Under dig en gruppe mennesker som kræver ind, vil lyttes til, have ros og anerkendelse, længere pauser, mere i løn og lavere, mere realistiske mål. Måske du endda har fået titel af leder, bare fordi du var den bedste sælger, montør eller programmør. Måske du slet ikke har de rette tools? Måske du ikke engang nyder jobbet? Uanset hvad, så får du i denne episode masser af konkret viden som kan gøre dig til en bedre leder. Du får metode, retning og motivation. Så lyt godt efter, kære chef, og få inspiration til at: Sætte mål, der motiverer. Være på medarbejderens side samtidig med at I skaber resultater sammen Bruge One Minute Manager til at styre flokken sikkert mod målet Kommunikere tydeligt og enkelt, så de følger dig Være der hele tiden - ikke blot på MUS - mens du passer dine andre pligter Balancere mellem at producere selv og være chef Du får eksempler, mine erfaringer som leder gennem mange år og klar tale. Måske du bliver provokeret, men jeg kan sige med det samme: Det er dig - og kun dig - der har ansvaret for succes og fiasko i afdelingen. Derfor skal du være klar i spyttet, tydelig, kontant og konsekvent for at sætte kursen og skabe enighed om mål og delmål... Men du skal også være lyttende, empatisk og jovial. Det hele er ikke så svært som nogen gerne vil gøre det til. Lyt med og bliv (lidt) mere effektiv fra i morgen. Tak for din support - denne podcast er ubetinget den mest populære i sin kategori (salg) og det er takket være dig, der loyalt lytter, deler og kommenterer. Tak!
66:27 10/2/22
#76 Sådan arbejder jeg med sælgerudvikling...
Salgstræner? Hvad går det ud på? I denne episode vil du erfare, at mit og din salgschefs job er det samme. Din salgschef har et ansvar for at motivere, styre, påvirke og udvikle dig, så du hele tiden bliver dygtigere. Mit job er noget nær det samme: At udvikle dig. Desværre er virkeligheden bar ikke sådan - og derfor får du til sidst i denne episode lidt inspiration til hvordan du kan afstemme forventninger med din nærmeste leder, så I ikke taler forbi hinanden. Salgsledelse er jo ikke at stille sig op og bjæffe over de uduelige, dovne sælgeres mangel på hjerne, energi, handlekraft og intellekt. Den gode salgsleder, som du og alle andre sælgere fortjener, er derimod fokuseret på at hjælpe dig i mål. Den gode salgschef hjælper dig med at opstillemålet for året i et traditionelt salgsbudget - og det må gerne være klar i Q3 eller Q4 året før, så du reelt kan planlægge. Dernæst kan du med rette kræve at blive hjulpet, udviklet og støttet. Men lyt hellere til hvad jeg siger om dette i den sidste halvdel af episoden. I første del kan du høre en halv time fra bilen, hvor jeg er på vej til at gennemføre salgstræning hos en kunde. Du kan høre om mine arbejdsmetoder, om min hverdag som konsulent og salgstræner - og du kan få et indblik i, hvordan jeg forsøger at opgradere de sælgere jeg møder, så de opnår bedre resultater. Så på med hovedtelefonerne. Læn dig frem - og få inspiration til at sælge mere og til at stille krav til din salgschef :-)
80:24 9/25/22
#75 Farlig rabat!
Rabat? Nej tak - det er dyrt og (måske) overflødigt! Det er så hyggeligt at handle når der er udsalg, ikke? Masser af glade mennesker, der pænt venter i kø. Nemt at parkere. Og bedst af alt: 50% rabat på præcis den vare, som vi har ønsket os i et år. Nej, ikke helt rigtigt. Det er nemlig ikke altid den specifikke vare, til en reduceret pris, der tiltrækker os forbrugere. Det er snarere følelsen af at få rabat. Rabat, rabat, rabat! I denne episode kobler vi over til B2B salget og jeg taler om, hvorfor rabat er noget skidt. Om hvordan du undgår at tale rabat. Og om hvad du kan gøre, hvis der ingen anden udvej er, får at lukke salget. Du kan bla. høre om: Værdiformlen som rabat-forebygger Hvordan fokus på udbytte reducerer rabatlysten Hvorfor du skal optimere din service, for at reducere rabatter Rabatrammer Skæve satser - som reducerer din samlede rabat Så lyt med og bliv inspireret til at øge din indtjening ved at være på forkant og ved at fokusere på alt det gode du gør for kunden. Det er nemlig med til at øge din gennemsnitlige omsætning og dermed indtjening. Nåh ja - så er der osse en bonus: Om at lukke salget uden at skrive tilbud. Tak fordi du lytter med :-)
45:00 9/14/22
#74 Sådan bliver det perfekte møde til det perfekte tilbud
Kan mine tilbud blive bedre? Det er et godt spørgsmål. Mit bud er, at dine tilbud kan blive bedre, så du sælger mere, hvis du har styr på hele processen fra første kundemøde til du gennemgår tilbudet med kunden. I denne episode får du mine bedste tips - lige til at bruge - til at tilrette kundemødet så det bliver nemmere for dig at skrive et godt, relevant, værdifokuseret og sælgende tilbud. Hør bla. om: Hvorfor BALA er genialt Hvorfor du skal bruge 80% af mødet på kundens behov og 20% på dit produkt Hvordan du styrer mødet, så kunden ikke fokuserer på pris Hvordan du sikrer dig, at du har gode noter, som du kan bruge til at skrive et perfekt tilbud Hvorfor et tilbud ikke hedder et tilbud (!) Hvordan du opbygger et sælgende tilbud Hvordan du spørger dig frem til data, som du kan bruge til en ROI-beregning Du får styr på BALA og du lærer at bruge EFU-modellen til at sælge dit produkt. Så læn dig frem, skru op og få fem kvarters konkret viden, der virker. Tak fordi du lytter med - husk at connecte på Linkedin, hvis du vil have endnu mere inspiration.
72:59 9/10/22
#73 Pessimisme, optimisme og realisme i kundedialogen
Jubelidiot eller sortseer? Ja, tak! Som du kan høre i podcasten her, er der brug for balance. Du er jo sælger og måske udvalgt til jobbet, fordi du er den fødte optimistiske ja-tænker med ja-hatten solidt plantet på hovedet. Det er vigtigt, fordi du skal kunne tåle modgang. Du skal kunne mobilisere ny energi, når ting ikke lykkes, så du skal bare være positivt robust. Men der er en bagside, for når du stoler for meget på egne evner, kunders velvilje eller buying power, så kan du blive snydt og dermed opleve, at du ikke når de mål du troede så meget på. Så du skal kunne balancere mellem optimisme for at komme frem i verden - og pessimisme for at undgå at sætte for sent ind. Jeg oplever nemlig at denne sætning gælder for alle os der venter på ordren: Kunder køber for lidt - for sent. De køber simpelthen mindre end de udtrykker interesse for - og de køber det senere, end de antager, at de vil. Dermed bliver vores forecast - vores pipeline - ikke altid præcist nok. Så når vi ikke over index 100. Så får vi stress og smæk og tvivl om egne evner. Så lyt med og hør om balancen i første del. I anden del kan du høre om at forventningsafstemme med kunden - altså at være i realist-mode. Her er fokus på at undgå sure kunder og du kan høre om hvordan vi på et hospital har arbejdet med at justere patientens forventninger til ventetid. Eksemplet med patienten er lige til at bruge i en handelsvirksomhed og løsningen er enklere end man skulle tro... Lyt også til tredje den, hvor en sælger, der var lidt pessimistisk blev optimist, efter at jeg satte blæselampen tæt på hans nakke :-) Tak for din interesse - tak fordi du lytter med.
58:15 9/3/22
#72 Hvorfor Linkedin skal før canvas - og andre tips
I denne episode har jeg igen fået frisk inspiration fra et halvdagskursus hos en kunde i Jylland. Mens jeg kørte fra kunden til mit næste møde, satte jeg optageren til. Der var tre temaer, som du kan høre om: 1. Linkedin skal i spil før du ringer til kunden - ikke efter 2. Når du booker møder, så hav fokus på værdi - og undgå at bruge ord som: "Jeg vil gerne vise dig..." 3. Derfor skal du nok ringe til færre kunder fremover Alle tre emner har direkte indflydelse på dine salgsresultater. Linkedin, fordi du skal have meget relevante connections - og su skal have mange af dem. Det får du ikke ved blot at connecte med folk du allerede kender. Derfor skal du connecte med flere, tidligere. Nej, ikke med Gud og hver mand - men med dem som på sigt kan blive dine kunder. Det får du en guide til i episoden. Det har også stor indflydelse på dit salg, om du formulerer dig skarpt nok på telefonen, når du booker møder. Mange bruger vage formuleringer som fx: "Jeg har et produkt du skal se..." hvor de måske hellere skulle have sagt: "Jeg har udviklet et system, som gør at landmænd kan spare op mod 15% vand og samtidig øge væksten..." Mange har også en uheldig tendens til at fortælle kunden, at de lige "...vil vise noget" eller "...gennemføre en demo". Det er ikke et klogt ordvalg, for det er dels at tale ned til folk, når man vil "vise" dem noget. Dels er det at gennemføre en demo en del af løsningen - ikke noget der umiddelbart giver kunden en oplevelse af værdi. Slutteligt kan du høre lidt om hvorfor det er bedre, at have få emner som du har en tæt kontakt til - i modsætning til mange emner, som du kommunikerer overfladisk med. God fornøjelse med denne episode og husk, at der er meget mere salgsinspiration på http://birdi.dk/blog
34:37 6/22/22
#71 Salgsinspiration fra bilen - Premiere.
Onkel Birdi kører og fortæller. Dette er en ny episode og et nyt format. Som det vil fremgå af episoden, sidder jeg ofte i bilen og har en masse på hjerte. det kan være et nyt tip, der booster dit salg. Det kan være en ide, som jeg noterede mig, at en kunde har opnået gode resultater med. Ofte vil det være noget, som jeg lige har erfaret på et møde eller på et kursus - noget som du, vel at mærke, kan lære af. Så derfor: Velkommen til den første pilot-episode, hvor jeg podcaster fra min bil på vej ud eller hjem. Lydkvaliteten er ikke som i de episoder, hvor jeg står i mit studie med den gode mikrofon og lyddæmpning, men jeg synes selv, at lyden er blevet god. Jeg håber, at du synes det samme. Til sagen! I denne, første podcast-fra-bilen episode kan du få et indblik i, hvordan en mindre startup fik en aha-oplevelse, da vi arbejdede med at bryde deres salgsmål ned. Til det brug, har jeg jo min gode "målsøger". Målsøgeren er et Excel-ark, som jeg har udviklet gennem flere år, og som tvinger en salgsorganisation til at tage stilling til deres effektivitet på canvas, lead-konvertering, tilbuds-konvertering osv. Målet er enkelt: Oversæt dit salgsmål på mange millioner kroner til daglig handling. Vil du osse ha' målsøgeren, så du kan sove bedre om natten? Se hvordan den virker her: https://www.youtube.com/watch?v=MrElsoLPMt4 og hent den her: https://www.dropbox.com/s/39efj2cmq0kpqi6/M%C3%A5ls%C3%B8ger%20Birdi%202021.xlsx?dl=0 Den anden kunde, som du kan høre om, fik også en aha-oplevelse. Men det var mere i retning af en hvorfor-pokker-har-vi-ikke-gjort-det-for-længst - oplevelse. Kort sagt: Det er en global IT-producent som helt har glemt en enkel, velfungerende ting i deres eftersalg - noget de næsten blev flove over at erfare. Mit gæt er, at du nok også kan optimere på dette punkt i dit job. Hvad det er? Lyt med, så finder du ud af det. Husk: Der er masser af video, artikler og anden inspiration på birdi.dk/blog :-) Tak fordi du deler min podcast - og tak fordi du lytter med.
27:15 6/17/22
#70 Forbered salgsmødet + lytternes spørgsmål
Har du styr på salgsmødet - eller... Helt ærligt. Mon jeg er den eneste af os to, der har startet bilen og kørt 50 km til et møde bare for at finde ud af, at: Jeg intet ved om den virksomhed jeg skal besøge? Jeg intet ved om den person jeg har booket møde med? Jeg har præcis to minutter til at google det fra min iPhone, mens jeg venter i receptionen? Det er jeg ikke! Du har også kørt ud til møder uden at forberede dig nok - og det skal stoppe! I denne episode, kan du høre om hvordan du kan forberede dig bedst muligt til salgsmødet og dermed sælge mere. Du kan høre om: Hvilke data jeg selv kigger efter på kundens website. Hvorfor jeg altid bruger både Linkedin og Facebook. Hvordan jeg bruger Mr. PaPo til at finde frem til den reelle køber. De fem typer af kontakter i kundens købscenter - og hvordan du bruger dem til at optimere salget. Samtidig får du lytternes spørgsmål, hvor jeg kloger mig på temaerne: En god handel, personlig kontakt og hvem der er ansvarlig for at lukke salget. Se endnu mere om Mr. PaPo på Youtube: https://bit.ly/3aCvlXG
54:22 6/7/22
#69 Sælg mere til dine dyre leads - tre ting der virker fra i dag
"I sviner med jeres leads!" ...sagde jeg forleden til en gruppe sælgere, mens deres salgschef var til stede. Jeg sagde det, fordi virksomheden - som så mange andre - bruger et par tusinde kroner på at generere et lead, og fordi de ikke tager arbejdet med disse leads seriøst. De ringer til dem for sent. De ringer til dem for få gange, før de opgiver. De bruger for meget tid på de forkerte. Det er de i øvrigt ikke ene om - og i denne episode får du et par konkrete tips til hvordan du kan optimere dit inbound salg. Du lærer nemlig hvorfor leads skal kontaktes nu og ikke om en time. Du får viden om, hvordan du får kontakt til flest mulige leads. Du får konkrete ideer til at håndtere dine leads mere effektivt, så du sælger mere. Du får tips til at organisere salgsafdelingen således, at I får kontakt til flere leads uden for åbningstiden. Med andre ord: Du får den komplette guide til at sælge mere uden at bruge en krone. Så undgå at være en grissebasse med dine dyre leads - få system i tingene og se resultatet i morgen. Hent materialet her: bit.ly/ikke-svine-med-dine-leads  
57:36 10/11/21
#68 Social Selling - sådan kommer du i gang nu.
Hvordan får jeg kunder uden at sælge? Det er faktisk et godt spørgsmål. Den gode nyhed er, at svaret er endnu bedre... ...nemlig fordi det både er sjovt, ret nemt og nærmest gratis at gøre det - via social selling. Men hvorfor er der så ikke flere der gør det? Min opfattelse er, at mange virksomheder ikke arbejder struktureret med social selling, fordi det er uoverskueligt. Skal vi reklamere eller hvad? Skal vi lave en videokanal eller en podcast? Skal vi skrive artikler? Har vi overhovedet noget at tale om? Hvordan griber man det an? Hvad nu hvis folk ikke kan lide det? Spørgsmålene er mange og de er ofte grundløse. Dermed mener jeg, at det hverken behøver at være svært eller "farligt" at komme i gang. I episoden her får du således den komplette guide til at arbejde med social selling. Du kan bla. høre om: Hvad er social selling? Hvad er social selling ikke? Hvilke metoder kan jeg benytte mig af? Hvordan strukturerer jeg mit indhold? Hvordan deler jeg indholdet? Lyt med - hent materialet herunder og del endelig :-) https://www.dropbox.com/s/jwhcp6tsgia2leh/Episode%2068%20Social%20Selling.pdf?dl=0
76:31 10/9/21
#67 Mødebooking der virker
Hvordan booker man møder? Det er et spørgsmål jeg hører hver eneste uge. Det korte svar er, at man tager sig sammen og bare gør det. Men når jeg nu oplever, at så mange finder det både svært, tidskrævende og ubehageligt, så får du i denne episode en (meget lang og grundig) guide til at: Skrive dit eget mødebookingmanus Styre udenom indvendinger Behandle indvendinger Komme igennem gatekeepers Booke møder via mail Koble Linkedin til mødebooking Du får altså den komplette guide til telefoncanvas - også kaldet mødebooking - og der er masser at konkrete tips til dig. Jeg giver dig struktur og lidt teori og så får du tæt på hundrede sætninger, som du kan hente inspiration fra. Det er jo ikke mine ord og mine sætninger, som passer bedst til dig - men de kan være gode at starte med, når du skal booke møder - så kopier, stjæl og klip alt hvad du har lyst til. Husk at hente kundetype-værktøjet som jeg nævner i episoden. Du finder det her: https://bit.ly/canvastool67 God fornøjelse med at booke møder. Hvis du vil vide mere om mit online kursus "Salesbooster" så klik på http://salesbooster.dk eller besøg min blog på http://birdi.dk Tak fordi du lytter med!
104:17 10/1/21
#66 Nå dit mål og bliv hørt
Nå dit mål! Nej, det er ikke en ordre. Det er et løfte! Som du kan se nedenfor, så har jeg med sikker hånd skitseret en sælgers vej til succes - og det er lige præcis det som denne episode handler om.   Episoden giver dig et supergodt værktøj (se link nederst) - og værktøjet er min såkaldte "målsøger". Men hvad er en målsøger? Jo, du starter finansåret med at have et mål. Et mål som sikkert lyder på mange millioner omsætningskroner - og som ofte er svært at dekode. Altså et mål som kan være svært at gennemskue. For hvad skal jeg gøre for at nå mit salgsmål? Hvordan kommer salget til at fordele sig? Hvor mange nye kunder skal jeg finde? Hvor meget mersalg skal jeg gennemføre? Og hvordan finder jeg ud af om jeg overhovedet har sat tid nok af til newbiz, telefoncanvas, salgsmøder og tilbudsskrivning? Det er her målsøgeren kommer ind i billedet - for som du kan høre i episoden her, er det muligt at analysere og planlægge - også når man er sælger :-) Lyt med - hent værktøjet og få også input til at lave et skarpt, fængende og effektivt pitch, via mine tips om Value Proposition. Hent målsøger her (Excelark) bit.ly/maalsoeger Se video om målsøger: bit.ly/MaalsoegerVideo
51:23 9/26/21
#65 Min karriere som sælger - og hvad du kan lære af den
Hvad kan du bruge min karriere til? I denne episode kan du komme lidt tættere på din vært - hvis du vil. Jeg synes nemlig, at det er på tide, at jeg fortæller lidt mere om mig selv. Ikke fordi jeg er specielt interessant - men fordi jeg har oplevet mange ting, som du måske kan blive inspireret af. Jeg har haft en underlig karriere: Fra studerende på DTU hvor jeg troede, at jeg skulle være maskiningeniør til phoner hos Vilstrup Research, hvor jeg fandt ud af, at det var en fordel at være sælger, når man skulle interviewe hr. og fru Danmark midt i aftensmaden. Det jeg deler med dig i denne episode er altså ikke intime detaljer om mit liv. Jeg deler til gengæld mine overvejelser og de valg jeg har truffet gennem livet. Valg som har gjort, at jeg dels har haft en solid karriere som sælger. Valg som har medført, at jeg valgte den rette karriere ret tidligt. Valg som du forhåbentlig kan blive inspireret af, uanset om du er juniorsælger eller senior-vice-president i en sælgende organisation. Hør blandt andet om: Hvorfor alle sagde "Du skal være sælger" da jeg var ung. Hvordan jeg fandt ud af, at salg er fedt. Hvordan jeg både fik trusler på livet (næsten) og masser af ros på mit allerførste, interne salgskursus i Avis Biludlejning. Hvordan jeg valgte de rette arbejdspladser - som fremmede min karriere. Hvorfor jeg har valgt altid at være mig selv - uden at spille skuespil. Hvordan du kan blive bedre til at sælge, ved også at være en "trusted advisor". Vil du hellere se denne podcast som video? Så nap den her: https://youtu.be/UaLJQHohZXc Tak fordi du lytter med - og husk: Der er altid meget mere inspiration på http://birdi.dk/blog  
60:22 5/26/21
#64 Sådan undgår du at spilde din tid på forkerte kunder
Som sælger er du nok som de fleste: Du søger det komfortable og behagelige. Men hvad så, når det vigtige - altså omsætningen - skal findes et sted, hvor der ikke er komfortabelt? Når du skal bruge masser af tid og energi, på en ikke særligt venlig kunde. Når kunden er hård - eller ikke svarer? Når kunden er ubehagelig og afvisende? Vi tror på at viden og struktur, får dig til at bruge din tid bedre - også når kunden er svær. I denne episode får du derfor gode værktøjer til at holde fast. Du kan bla. høre om: Sådan bruger du købscenter-modellen til at kortlægge kundens beslutningsstruktur. Sådan identificerer du nøglepersonen i ethvert salg - den person vi kalder Mr. Papo Sådan skal du mentalt forberede dig på modstand. Så her er en god, lan podcastepisode med Leif Carlsen og Leon Birdi. Læn dig tilbage og bliv inspireret. Husk også at besøge os på http://sælger.tv hvor du finder alle vores videoer med salgstræning. Se mere på http://birdi.dk/blog - hvor du finder gode artikler om at blive mere effketiv som sælger. Tak fordi du lytter med :-) 
82:52 5/6/21
#63 Salgschefens Toolbox - og sælgeren skal også lytte med
Sådan skaber sælger og salgschef bedre resulater sammen Det er ikke altid nemt at være sælger. Det er absolut heller ikke altid nemt at være sælgerens chef. I denne episode opdrager jeg din salgschef til at være mere styrende, kontrollerende og reagerende overfor dig. Det lyder måske hæsligt - men gjort på den rigtige måde, er dette vejen til en række gode ting: Mere salg Bedre succesfølelse hos begge parter Bedre dialog der udvikler Bedre nattesøvn, fordi du ved hvor du skal sætte ind. Så budskabet her er: Hvis du vil sælge mere, skal du nærme dig din leder! Så få salgschefen til at lytte med på denne episode. Lyt selv med og se, hvor nemt I kan optimere salget sammen. Det er ingen mirakelkur - men det virker! I episoden kan du og din chef altså høre om mine fem trin til succesfuld salgsledelse. I får et værktøj - hent det her: http://bit.ly/salgscheftoolbox - som giver jer et overblik over de fem trin - og som indeholder skemaet ovenfor. Her er de fem trin til optimal salgsledelse: 1. Sæt målet 2. Bryd målet ned 3. Sæt kvalitetsmål for sælger 4. Observer indsatser og effekt 5. Giv feedback der rykker Hvert trin er nøje forklaret med teori og eksempler i episoden - og i materialet kan du læse endnu mere. Det er spild af penge... ...når en ledelse ikke sådan rigtigt optimerer sine medarbejdere. Derfor vil du høre mig sige flere gange, at salgsledelse kræver de ovenstående fem ting. Du skal som salgsleder være i stand til at kommunikere målet positivt. Sælger skal forstå målet og hvorfor det er, som det er. Sælger skal motiveres til at se, at målet et vigtigt - og at det bliver fedt - men også lidt svært - at nå det. Sælger skal have hjælp - din hjælp, salgschef - til at nedbryde målet: Hvor mange tilbud skal jeg have i min pipeline? Hvor mange kunder skal jeg ringe til? Hvor mange møder skal jeg have med a-kunder. b-kunder og c-kunder? Men de fleste aner det ikke... Derfor når de ikke index 100. Og hvordan skulle de også kunne det, når de ikke har en vej til målet? Derefter skal sælgerens adfærd - alle de handlinger han eller hun udfører - splittes ad i atomer. Først da, kan vi gøre det tydeligt at: "Du er perfekt til din produktpræsentation" "Du har ikke styr nok på mødebooking" "Dine tilbud og processen med tilbud skal optimeres" Men er det nok? Nej! Som salgschef skal du kunne komme med præcise, nemme-at-implementere tiltag, der gør, at dine sælgere kan blive lid bedre. Hver dag. Du skal altså kunne komme med konkrete, præcise og værdifulde input, så dine sælgere støt og roligt udvikler sig på de relevante områder. Endelig skal du kunne monitorere. Kontrollere. Lytte og observere... ...så du kan give præcis feedback som justerer sælgerens adfærd. Men lyt til episoden - og få input til det hele! Hvis dette indhold er relevant for dig, så synes jeg du skal læse denne artikel, som giver endnu flere forslag til hvordan du bliver en bedre salgsleder: https://www.linkedin.com/pulse/dine-medarbejdere-snyder-dig-leon-birdi/ Tak for din tid :-)
54:49 4/7/21
#62 Indvendings-knusning for øvede
Hader du osse indvendinger? Jeg har ikke tid... Vi har allerede en leverandør Det bruger vi ikke Det koster for meget Du kender dem. Når du booker møder. Når du viser produktet. Når du forsøger at lukke. Men ofte er du selv skyld i indvendingen! For du har ikke anerkendt, at indvendinger bare er undskyldninger - eller reaktioner på manglende viden - eller forsøg på at vinde tid. I denne episode lærer du tre ting: 1. At forebygge indvendinger, som med stor sandsynlighed forekommer 2. At behandle indvendinger - når de alligevel opstår 3. At "prime" kunden, så prisen synes mere rimelig Det er sådan, at indvendingsbehandling er forkert. Ja, det er ikke det rette at gøre. Det rette er, at gøre to ting, før du begynder at behandle indvendinger: Først skal du sikre dig, at kunden kan se værdien af din ydelse. Det får du iøvrigt en metode til her. Dernæst skal du komme kunden i forkøbet og knuse de indvendinger som plejer at opstå. Først da, må du behandle - for de to ovenstående metoder placerer dig bag rattet, som den styrende part. Den sidste derimod, sætter dig i en situation, hvor du skal reagere - og det er ikke der du vil være. Så hør om hvordan du kan sælge mere, ved at behandle, forebygge og tackle indvendinger. Hør om hvordan du tolker det kunden siger, før du reagerer. Få tips til at sælge flere varer til prisen, ved at "prime" kunden, så prisen virker mere spiselig. I episoden henviser jeg til en genial bog af Morten Münster. Den finder du fx her. Vil du ha' mere? Så besøg birdi.dk/salesboostertv og se video om salg...
79:29 2/17/21
#61 Sælg mere med Transaktionsanalyse
Links Her kan du se videoen om samme emne Læs den fulde artikel på Linkedin Transaktionsanalyse? Det kan lyde tungt og kedeligt - men det er et af sælgerens oversete værktøjer. Hvad det er? Kort sagt er Transaktionsanalyse (TA) en måde at betragte kommunikation på. Her kommer den ultrakorte forklaring: TA siger at der er fem kommunikationstyper - og du bruger dem alle - men i forskellige mængder. Ofte er du ikke bevidst om hvordan fordelingen mellem de fem typer er - du bruger dem bare. Værdien af at være bevidst er, at du kan styre din kommunikation bedre - og så reagerer modtageren også bedre. Så med TA kan du flytte din kommunikation fra at være primært ubevidst til at være mere bevidst - og dermed bedre. Du kommunikerer på fem måder Kritisk Forælder Plejende Forælder Voksen Tilpasset Barn Frit Barn Det gør jeg også - men fordelingen mellem de fem typer er sikkert anderledes end din fordeling. Det er det, der giver vores kommunikation karakter - og det er det som giver os problemer, når vi ikke forstår hinanden. Jeg uddyber, kort: Kritisk Forælder - er en måde at kommunikere på, som kan beskrives således: Dominerende, bydeform, styrende og direkte. Målet er typisk at modtager retter ind, gør som du beder om og accepterer dine forventninger. Er god til: At få ting til at ske, at hjælpe en usikker modtager og få opmærksomhed Er mindre god til: At skabe lige relationer, opnå reel dialog og at samarbejde. KF sender til TB (Tilpasset Barn) - mere herom senere. Plejende Forælder er: Styrende via hjælp og gode råd. Støttende. Opmuntrende. Målet er at få modtageren til at reagere - og gøre som du ønsker - ved at supportere og rose. Er god til: At opnå sympati (jeg vil hjælpe dig) og at styre uden at være tydeligt dominerende. Er mindre god til: At vise karakter og rygrad. At opnå ligeværdig dialog. PF sender til TB fordi PF styrer og TB har behov for styring - se nedenfor. Voksen er: Saglig, faktabaseret og fornuftsstyret. Pr. definition er der ingen følelser i V - der jo er styret af fornuft - ikke af følelser. Er god til: At skabe ligeværdige relationer, at sikre resultater via samarbejde og at styre uden om negative følelser. Er mindre god til: At skabe god, let stemning. At fremprovokere følelsesmæssige reaktioner. At fremkalde smil og latter. Tilpasset Barn er: Underkastende adfærd, hvor man gør det som omverden forventer. TB er ofte kendetegnet ved lav energi, mangel på initiativ og ønsket om ikke at stikke ud. Er god til: At skabe sympati og at få modtager til at tale (du er stille og lader andre komme til). At sikre lytning, fordi den anden får lov til at tale. Er mindre god til: At styre en situation, at fremstå tydeligt og stærk. At få opmærksomhed. TB er en vigtig del af konfliktstyring, fordi den utilfredse modpart får lov at komme af med sine negative følelser. Frit Barn er: Energisk, humoristisk og ikke-autoritetstro adfærd. Sprænger rammer og lader sig ikke styre af andre. Kan være særdeles provokerende - og charmerende. Er god til: At fremprovokere andres holdninger, skabe energi og opnå en god stemning. Er mindre god til: At sikre en høj grad af seriøsitet og balance i dialogen. FB er vigtig for medarbejdere der har kundekontakt, for ledere der skal motivere og for alle der vil skabe en let og positiv stemning. Et hjørne af FB er den kreative der ingen grænser kender - og som derfor finder på alternative løsninger. Den type kendes også som "Den Lille Professor" Det var de fem typer - hvad skal vi bruge dem til? I virkeligheden er det såre simpelt. Og der er kun to scenarier: Når du møder en given type (KF, PF, V, TB eller FB) skal du vælge hvilken type du selv skal benytte for at opnå god kommunikation. Når du skal sende et budskab, skal du vælge en type som du mener vil være bedst i situationen - og overfor den person som du taler med.   Alt dette får du inspiration til i denne podcast. Tak fordi du lytter med :-)
95:07 2/8/21
#59 Millionsalg med Podcast
Jeg gider ikke sælge - men jeg vil gerne have solgt... Nogenlunde sådan tænker mange af os. Vi vil gerne have flere kunder, bedre kunder eller mere relevante kunder - men det er ikke sjovt at booke møder, at betale for reklamer der ikke virker eller at stå op kl. 06 for at netværke med folk, der ikke køber. Så hvad gør man? Ja, jeg har fundet ud af, at jeg podcaster mig til kunder. Jeg får - bogstavelig talt - millioner ud af at podcaste. Det gør jeg ikke fordi jeg er billigst - men måske fordi jeg er mest synlig. Og jeg gør det ved at investere en times tip om ugen på det - højst. Den gode nyhed er, at det kan du også! Så i denne episode kan du høre mine tips og få min viden om, hvordan man får succes med at podcaste. Start med at besøge og like min Facebookside om at sælge via podcast: https://www.facebook.com/MillionsalgMedPodcast Hør bla. om: 1. Hvorfor podcast er genialt for dig der sælger din viden 2. Hvorfor podcast er bedre end canvas og reklame 3. Hvordan du kommer i gang 4. Hvilket udstyr du skal have 5. Hvordan du opbygger dit indhold 6. Sådan optager du 7. Sådan redigerer du 8. Upload og distribution af podcast ...og hør også om de mest udbredte barrierer - og få motivation til at nedbryde disse. Tak fordi du lytter med til min podcast om podcast :-) '
76:47 12/2/20
#58 Sådan screener du leads - sparer tid - og sælger mere
Hvad gør du, når der ligger 25 leads i indbakken? Mange gør det forkerte: Nogen svarer dem i rækkefølge Andre svarer for sent Andre igen sender en mail retur og venter I denne og i næste episode vil jeg hjælpe dig til at blive mere effektiv, når du behandler dine værdifulde leads. Du skal nemlig ikke "bare svare" - du skal tænke - planlægge og handle - og det får du tips til i denne episode, der handler om at prioritere din tid som sælger. Et lead er jo en potentiel ordre. Så langt så godt - men der er en udfordring: Nogle emner er klar til at handle - andre kommer aldrig til lommerne. Nogle ordrer er store og lækre - andre ubetydelige og besværlige. Nogle kunder er guld værd for dig - andre kommer aldrig til at gøre dig rig. Derfor skal kunderne screenes... Ja, fordi der er stor forskel på kunden, ordren og på hvor langt kunden er i sin købsproces, giver det mening lige at stoppe op, før du kaster dig over et lead. I denne episode får du konkrete tips til at screene dine leads. Til at prioritere dem efter tre relevante kriterier - og til at optimere din tidsanvendelse. Glæd dig til 40 minutter der med sikkerhed kan gøre dig mere effektiv som sælger - samtidig med at din hitrate øges... I næste episode får du mere viden om optimering af leads - og du kan høre om hvorfor svartider er super vigtige... Læs gerne mere på http://birdi.dk/blog Tak fordi du lytter med. Video-salgs-kursus? Tjek http://salesbooster.dk
37:31 10/25/20
#57 Mødebooking - og struktur
Hvad synes du om mødebooking? De fleste sælgere svarer: "Hmmm... Jeg er ikke vild med det..." eller noget i den stil. Men det er der råd for. Jeg har nemlig en god nyhed til dig, der synes at mødebooking er noget skrammel: Det er det ikke! Det er sjovt! Det er værdiskabende! Det er nemt! Du griber det bare helt forkert an - og dine forventninger er helt skæve, kære sælger. Det kan du høre om i denne episode, hvor du også får inspiration til at planlægge salget endnu bedre. I denne episode får du altså tre input: 1. Inspiration til at balancere mellem klassiske salg og social selling via Y-modellen 2. Et Excelark - hent det her - der hjælper dig med at nedbryde dine salgsmål til daglig handling. 3. En masse konkrete tips til at blive en bedre mødebooker. Y-modellen, som du ser nedenfor er min måde at betragte moderne salg på. Den moderne sælger skal jo mestre den klassiske disciplin der er, at opsøge kunde via telefon og ad andre kanaler. Men det er ikke nok. Den moderne sælger er også nødt til at bruge Linkedin, Facebook, Instagram eller andre sociale medier, til at tiltrække kunder. Y-modellen skal sikre, at du overvejer hvordan du skal balancere mellem de to salgsmetoder... Senere kan du høre om, hvordan du kan planlægge dit salgsarbejde via Excelarket, jeg kalder "Målsøgeren". Fidusen er, at du ved hjælp af Målsøgeren kan planlægge og styre de salgsindsatser som samlet set skal føre til, at du når dit budget. Din omsætning består jo af flere komponenter - det kan være: Nysalg Mersalg Gensalg Inbound salg ...og alt det skal planlægges. Det hjælper Målsøgeren dig med. Hvis du vil benytte den, så er der to trin: 1. Hent den her og 2. Se videoen om hvordan du bruger den Når du har styr på det, så læn dig tilbage og få en masse tips om moderne mødebooking. Jeg lover dig, at det bliver spændende - og jeg er ret sikker på, at min gennemgang af mødebookingen, vil give dig lyst til at ringe til flere kunder!   Tak fordi du lytter med - husk at der er meget mere inspiration på http://birdi.dk/blog hvor du finder både videoer om salg, denne podcast og en lang række artikler om salg. Altsammen er fyldt med konkrete og brugbare eksempler på, hvordan du kan optimere dit salg. PS: Hvis du vil vide mere om social selling - især via Linkedin, så besøg min gode ven og podcast-buddy Leif Carlsen på http://socialsellingcompany.dk - der får du mere inspiration til at blive en moderne sælger.  
60:45 10/13/20
#56 Den Hurtige Sælger
Den Hurtige Sælger? Ja. Den hurtige sælger. Fordi den hurtige sælger ofte vinder salget - bare fordi vedkommende får fat i en købelysten kunde, mens kunden er motiveret... I denne episode har jeg interviewet en ung, hurtig sælger - som ikke var smart, pågående eller irriterende. Nej, han var lynhurtig til at hjælpe mig med at finde en løsning på en konkret problem. Den oplevelse som sælgeren gav mig, fik mig til at invitere ham med i min podcast - simpelthen fordi han gjorde noget, som mange sælgere kan lære af: 1. Han var lynhurtig til at kontakte mig 2. Han havde en løsning på mit behov 3. Han var venlig, kompetent og rådgivende Det kan du altsammen høre om i denne episode, hvor jeg interviewer Anders Leth Christiansen fra Amberscript. Vi taler bla. om: Hvad kunder i virkeligheden vurderer på (produkt, pris, service) Hvorfor sælgere ofte lader varme leads vente… Hvad vi frygter, når vi reagerer hurtigt på leads. Hvad kunder forventer Værdien af at reagere lynhurtigt på købssignaler Hvorfor mange sælgere holder sig tilbage Hvordan du som sælger kan undgå at virke anmassende Hvorfor det er en hjælp for kunden, når sælger reagerer kvikt. Tak fordi du lytter med - og tilgiv mig at lydkvaliteten ikke er 100% i top i denne episode... Anders er i Holland og jeg er i Danmark :-) Du kan connecte på Linkedin med Anders her: https://www.linkedin.com/in/anders-leth-christiansen-17906514b/ ...og du kan se mere om hvad Amberscript er her: http://amberscript.com Mere viden om salg: Besøg http://birdi.dk
50:16 10/9/20
#55 Styr uden om rabatten - og sælg mere
I denne podcast har jeg igen æren af at tale med Leif Carlsen fra Social Selling Company - denne gang om priser og rabatter. Det er jo ofte således, at kunder spørger for tidligt til prisen. De spørger for meget om prisen - og de beder om rabat. Men det er ikke spor interessant at tale om prisen - det er langt mere interessant for både kunden og sælgeren at tale om udbytte, værdi og om de problemer kunder kan undgå. Med andre ord: Value Proposition og udbytte er vejen frem - ikke rabat. Derfor får du fire konkrete tips til at imødegå og behandle kundens ærgerlige fokus på, hvad varen koster. Velkommen til - og god fornøjelse. Nåh ja: Du kan læse mere om at undgå prissnakken lige her: https://birdi.dk/blog/saadan-undgaar-tale-pris/ Mere? Måske det er tid til et strukturet kursus i alt om salget... Fra mødebooking til prisforhandling? Ta' det online her: http://birdi.dk/salesbooster-kursus/
89:25 9/29/20
#54 Sådan bør salg og marketing samarbejde
Fra marketingmand til sælger... I denne episode har jeg besøgt virksomheden Dreamdata og fik talt med co-founder Steffen Hedebrandt om hans erfaringer (og mangel på samme) med at skifte fra at være marketingmand til at være sælger. I episoden kan du bla. høre om Steffens erfaringer med at skifte fokus fra at generere leads til også at skulle lukke salget. Ud over det rent salgstekniske - som du får tips til - så kan du også høre Steffens tanker om det at bevæge sig tættere på kunden. Jeg er sikker på, at jeg får min gæst til at indrømme, at salg er farligere end marketing - og at det faktum gør at det kan være svært at skifte job. Jeg påstår nemlig, at mange sælgere (og ex-marketingfolk) er lidt bange for at ringe en kunde op og bede om et møde... Du kan møde Steffen - der gerne dele ud af sine erfaringer direkte til dig her: https://www.linkedin.com/in/steffenhedebrandt/ Dette kan du høre om Fra marketing til salg - mine udfordringer Skal marketing sælge? Skal sælgere udføre marketingopgaver? Den moderne sælger skal mere end bare lukke ordrer... Derfor bør marketing og salg måles på... Salg, naturligvis! Læs mere på dreamdata.io Tak fordi du lytter med :-)  
61:01 1/23/20