Show cover of The Queencast met Nienke Thurlings

The Queencast met Nienke Thurlings

The Queencast is voor vrouwen die meer uit het leven willen halen, zonder zichzelf daarvoor kapot te hoeven werken. Podcasthost Nienke Thurlings is dé stresscoach voor vrouwen, en zij onderzoekt in The Queencast samen met jou hoe jij de Koningin van jouw eigen leven kunt zijn. Neem een kop thee en ga lekker zitten voor deze show waarin werkelijk álles wordt besproken voor een stressvrij leven vol vrouwelijke kracht.

Tracks

#42 Hoe de patriarchie de vrouwelijke kracht heeft onderdrukt
Wat de patriarchie is, weet je misschien wel; een (maatschappelijk) systeem waarin traditioneel mannelijke waarden centraal staan en waarin mannen de dominante rol hebben. Veel minder bekend en besproken is hoe dit systeem over de loop van de eeuwen is ontstaan en ontwikkeld. In deze aflevering van The Queencast neem ik je daarom mee in een paar belangrijke momenten in de geschiedenis die ervoor hebben gezorgd dat onze samenleving steeds patriarchaler is geworden.
47:37 09/24/2022
#41 The Queencast wordt vernieuwd!
Yes, dat lees je goed. Vanaf volgende week wordt The Queencast in een nieuw jasje gestoken én komt er elke zaterdag een nieuwe aflevering online (woehoeoeoe!). Het heeft even geduurd, maar ik weet nu welke vorm The Queencast gaat krijgen. Ik heb besloten om er een topprioriteit van te maken, omdat The Queencast zo´n fijne manier is om verdieping te geven op onderwerpen die belangrijk zijn om als vrouw in je kracht te staan. Het geeft ruimte om experts aan het woord te laten, uitgebreide tips te geven of de historie te belichten. In deze bonusaflevering krijg je inzicht in wat je mag verwachten van deze nieuwe opzet, en ik hoop dat je net zo enthousiast bent als ik! Liefs, Nien
25:07 09/17/2022
#40 Slapeloze nacht? Deze 5 tips helpen je ontspannen
Een slapeloze nacht overkomt iedereen wel eens. En vaak gebeurt het precies op de momenten dat je het even níet kunt gebruiken. Vlak voor een belangrijke deadline, een vakantie of als je het toch al druk genoeg hebt. In deze aflevering van The Queencast neem ik je mee in mijn 5 beste tips tegen een slapeloze nacht. Ze helpen je om rust in je hoofd en lijf te krijgen, en ervoor te zorgen dat een slapeloze nacht niet je hele leven ontregelt. 
19:36 06/23/2022
#39 Truffelreizen, ayahuasca en microdosing met Maria Johanna van House of Oneness
Plantmedicijnen: in de ogen van sommige mensen levensgevaarlijk, terwijl anderen zweren dat hun leven er positief door is veranderd. Veel overheden proberen het gebruik ervan te reguleren of onderdrukken, terwijl verschillende traumadeskundigen, zoals Gabor Maté en Bessel van der Kolk, juist pleiten voor een betere beschikbaarheid omdat het mensen zou helpen bij het verwerken van negatieve levensgebeurtenissen. Hoe het ook zij, het feit is dat steeds meer mensen op eigen initiatief kiezen voor plantmedicijnceremonies. En zelf heb ik eind 2021 een truffelceremonie gedaan. Tijd voor een verdiepend gesprek met een deskundige. Maria Johanna werkt sinds 2013 met plant medicijnen om mensen te helpen antwoord te vinden op levensvragen, een diepe rust en innerlijke verbinding met zichzelf te voelen. In deze aflevering van The Queencast ga ik met haar in gesprek om te onderzoeken wat plantmedicijnen als Ayahuasca, truffels en rapé voor je kunnen betekenen. Ze legt uit voor welke mensen het geschikt is, en wie er beter niet aan kan beginnen. En we vertellen ook allebei over onze eigen ervaringen in de wereld van de planthelers. 
78:25 06/16/2022
#38 Je bent zó waardevol
We hebben vaak geen idee van de positieve impact die we hebben op het leven van andere mensen. En omgekeerd zijn er vast ook veel levenservaringen die - als je er beter naar kijkt - je helpen inzien hoe waardevol JIJ bent. Niet alleen voor anderen, maar ook gewoon als mens zonder dat je iets 'doet'. In deze aflevering van The Queencast neem ik je mee in een van mijn eigen bijzondere jeugdherinneringen en laat ik je zien waarom je mag beseffen dat jij hartstikke waardevol bent, gewoon zoals je bent.
21:07 06/09/2022
#37 Hoe ik bijna in een cult was beland
Nee, dit is geen clickbait. This really happened. Narcisten en cults schieten in ons digitale tijdperk als paddestoelen uit de grond, dus het is goed om je bewust te zijn van de patronen. En wie weet legt het ook wel een rare ervaring uit jouw verleden op zijn plek. In 2016 leerde ik zelf via YouTube een 'mentor' kennen bij wie ik verschillende retreats volgde. Achteraf gezien bleek het een absolute narcist te zijn en is hij inmiddels een cultachtige beweging is gestart. Gelukkig heb ik op tijd afstand genomen, maar niet voordat ik een paar hele rare dingen meemaakte met hem en zijn groep. In deze aflevering van The Queencast neem ik je mee in dat verhaal. Enjoy!
79:58 06/02/2022
#36 Hoe herken je een cult of high control group?
In deze aflevering krijg je handvatten om cultdenken te herkennen en te voorkomen dat jij er aan ten prooi valt. Je leert welke mensen kwetsbaar zijn voor cults en high control groups, en of jij toevallig in een van die categorieën valt. Ook leer je meer over de drijfveren van cultleiders en hun inner cirle, en de beste manier om eruit te stappen als je denkt dat je in een cult of high control group terecht bent gekomen.    Misschien denk je dat je een cult super makkelijk herkent. Mensen die glazig uit hun ogen kijken, dezelfde kleren dragen en je proberen te overtuigen dat het einde van de wereld nabij is - en je alleen gered kunt worden door je aan te sluiten bij hun groep. Dat is zo'n beetje het beeld dat we hebben van cults en high control groups. En daarom denk je misschien dat je er niet voor zult vallen. Maar wist je dat een cult of cultachtige beweging ook een kleine familie- of vriendengroep kan zijn? Dat zelfontwikkelingsprogramma's kunnen resulteren in cultdenken? En dat in deze tijd een cult of high control group ook online of via Whatsapp kan plaatsvinden? Niemand is hier immuun voor, want het is een geleidelijk proces waarbij je steeds verder in de cultgedachte wordt gezogen.
92:09 05/26/2022
#35 De Red Pill slikken is niet zo onschuldig als je denkt.
De Red Pill beweging lijkt te gaan over 'de wereld zien voor wat die is' (en daarmee ook corrupte overheden en bedrijfsbelangen doorzien), zoals in de film The Matrix. Vaak wordt er door mensen in deze stroming gepleit voor 'een simpelere manier van leven', waarbij 'mannen weer mannen' en 'vrouwen weer vrouwen' kunnen zijn. De beweging heeft tijdens de onzekere en angstige jaren - waarin ook veel overheidscorruptie zichtbaar werd - aan populariteit gewonnen. Het lijkt vernieuwend en anti-establishment. Power to the people! Wat echter weinig mensen weten, is dat Red Pill niet iets nieuws is. Het bestaat al ruim een decennium en heeft zijn wortels in een vrouwenhatende beweging die het feminisme aanwijst als grote boosdoener voor alles wat er mis is in de wereld. Luister mee als je wilt weten hoe een obscuur internetforum met een paar gefrustreerde jongens heeft kunnen uitgroeien tot een wereldwijde beweging met honderdduizenden aanhangers waar zelfs bepaalde politici mee lijken te flirten.
84:25 05/17/2022
#34 Succesvol ondernemen en geld verdienen - met 7-figure business coach Amy Vandeputte
Money mindset, het is een thema dat we nog te vaak als taboe bestempelen. Reken maar eens uit hoe vaak je op de schoolbanken de levensles “geld maakt niet gelukkig” hebt meegekregen. Zeker als vrouw is het vaak not done om de conversatie over alles wat met geld te maken heeft aan te gaan. En laat het nu net cruciaal zijn om dit wél te doen. Door van geld een onbespreekbaar onderwerp te maken, weerhouden we onszelf ervan om groot te dromen, denken en zijn. We houden onszelf klein en nemen genoegen met wat gezien wordt als ‘de standaard’ en ‘normaal’, terwijl ons potentieel veel verder reikt. Daarom heb ik vandaag iemand te gast die het wél aandurft om alle taboes rondom geld, mindset en ondernemen overboord te gooien! Amy Vandeputte, beter gekend als FastForwardAmy, is een online business coach die op enkele jaren tijd van blut en burnt-out naar een 7-figure business ging die haar ondersteunt in plaats van omgekeerd. Ondertussen coachte ze al meer dan 1000 andere ondernemers richting een freedom-based leven dankzij haar Business Freedom Elevator™, die momenteel al voor de vierde keer gelanceerd is én helpt zij ondernemers via de Boss Up Mentorship™ bestaande ondernemers met structuur en vertrouwen doorgroeien naar hun next level. 
64:41 05/12/2022
#33 Financieel onafhankelijk worden. Over beleggen en investeren, met beursdeskundige Janneke Willemse
Janneke Willemse schreef het boek Blondjes Beleggen Beter, en is eigenaar van het gelijknamige blog (https://www.blondjesbeleggenbeter.nl). Met haar boek en cursus Super Simpel Beleggen helpt zij jou om, zelfs als je nog niets weet van beleggen, te starten op de beurs en zelf een beleggingsplan te maken dat bij jou past. In deze aflevering van The Queencast praat ik met Janneke over waarom elke vrouw stappen zou moeten zetten naar financiële onafhankelijkheid, en hoe beleggingen daarbij kunnen helpen. 
61:37 03/08/2022
#32 Over man-zijn, vrouw-zijn en hoe we met elkaar omgaan - met Jeroen Biegstraaten van Mannenkracht
Jeroen is van Mannenkracht, een organisatie die mannen helpt te ontdekken wat voor man ze willen zijn, los van alle beelden die er misschien bestaan over wat een 'goede man' is. We gaan met elkaar in gesprek over man-vrouw relaties, wat mannen in deze tijd nodig hebben en werkelijk alles komt daarbij aan bod; van hoe je emoties uit tot aan wat goede seks is (met een paar fijne concrete tips). Enjoy!
60:25 12/17/2021
#31 Dementie, mens-zijn en inclusiviteit met Teun Toebes
Ik was te gast bij Teun Toebes (22) in het verpleeghuis, waar hij woont met zijn huisgenoten met dementie. Teun maakt zich al sinds zijn studie verpleegkunde sterk voor een betere positie voor mensen met dementie. Hij pleit voor het durven denken buiten de kaders, met nieuwsgierigheid en oog voor de mens áchter de ziekte, om zo de zorg inclusiever en menswaardiger te maken. Zijn harverwarmende boek VerpleegThuis is net uit en staat inmiddels op 1 in de bestsellerlijst. 
48:39 12/04/2021
#30 Je mooi voelen van binnenuit - met Liesbeth Woertman
Prof. Dr. Liesbeth Woertman is emeritus hoogleraar op het gebied van lichaamsbeeld en seksualiteit. Ze is een expert op het gebied van hoe het zelfbeeld zich ontwikkelt onder de invloed van (sociale) media. En daarnaast is ze voor mij een belangrijke mentor en vriendin. In deze aflevering van The Queencast gaan we met elkaar in gesprek over hoe je zelfbeeld gevormd wordt en hoe je je werkelijk mooi en waardevol kunt voelen van binnenuit. Enjoy!
56:30 11/16/2021
#29 De Liefde Overwint, met Nadja van Osch
Powervrouw Nadja van Osch heeft als missie om mensen te inspireren liefde over angst te kiezen. Broodnodig in een tijd als deze, waar angst lijkt te regeren. We praten over waarom het belangrijk is om schaduwkanten aan te kijken en vol overtuiging te kiezen voor dat wat je weet dat zuiver is, ook al is dat niet altijd makkelijk. Nadja's nieuwe boek, Love Revolution, is net uitgekomen en te krijgen via iedere online en offline boekhandel.
79:51 11/05/2021
#28 Is porno slecht voor je? En hoe stop je ermee?
Porno is best normaal, want iedereen kijkt het...toch? Of is er een diepere, donkerdere waarheid die we liever niet aankijken? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat porno een negatief effect heeft op je eigenwaarde, zelfbeeld, relaties, seksleven en zelfs op hoe we in de maatschappij met elkaar omgaan. Stoppen met porno is niet makkelijk, maar in deze aflevering geef ik je de handvatten die je daarvoor nodig hebt zonder het gevoel te krijgen dat je seksleven saai wordt als je er niet meer kijkt.
56:11 08/11/2021
#27 Zelfsabotage: waar komt het vandaan en hoe kun je het voorkomen?
Zelfsabotage, we trappen er allemaal van tijd tot tijd in. Misschien is het bij jou uitstelgedrag of überhaupt niet aan dingen beginnen die je eigen wél wilt. Of wie weet doe je ze wel, maar durf je vervolgens je succes niet te ownen en praat je jezelf naar beneden. Hoe jou uitstelgedrag er ook uitziet, deze aflevering van The Queencast geeft je gegarandeerd nieuwe inzichten over waar het vandaan komt en hoe je er vanaf kunt komen!
33:33 08/06/2021
#26 Iemand loslaten waar je veel om hebt gegeven
Soms moet je iemand loslaten waar je veel om hebt gegeven. Een relatie, vriendschap of mentor bijvoorbeeld. Dat is niet makkelijk, want samen met die persoon geef je ook misschien de dromen op die je had voor jullie relatie. In deze aflevering van The Queencast geef ik je drie stappen om los te komen van iemand waar je veel om gegeven hebt. Ik hoop dat het je dient! En deel deze aflevering van The Queencast vooral ook met iemand die het kan gebruiken.
37:49 07/27/2021
#25 Mentale weerbaarheid: omgaan met stress, angst en overwhelm
Hoe kun je in tijden van angst, stress en overwhelm ervoor zorgen dat je niet helemaal blokkeert? In deze aflevering van The Queencast geef ik je 3 stappen (+ een bonusstap) om terug te komen in je kern en vanuit rust en vertrouwen effectieve stappen vooruit te zetten op jouw pad, ook als je het even helemaal niet meer ziet zitten. 
34:58 07/20/2021
#24 Imposter Syndrome: durf jij jezelf te vertrouwen?
Het imposter syndrome is de onterechte angst om door de mand te vallen, die met name vaak door vrouwen wordt ervaren. Gedachtes als 'wie zit er nu op mij te wachten?' of 'er komt een moment dat de wereld erachter komt dat ik helemaal niet zo goed ben als ze denken' zitten je dan dwars. Het is ook een van de oorzaken vrouwen zich willen 'bewijzen' en soms (bijna) in een burn-out werken. Of het is een reden om kansen af te slaan. Waar komt dit fenomeen vandaan en hoe kun je deze onzekerheid overwinnen?
51:44 07/13/2021
#23 Wat is selfcare nu eigenlijk écht?
Is eventjes met chocolade en thee op de bank selfcare? Of gaat échte zelfzorg dieper dan dat? In deze aflevering van The Queencast laat ik je op nieuwe manieren nadenken over selfcare, zodat je meer energie overhoudt en met plezier in het leven kunt staan. Je krijgt concrete tips en handvatten. Dus... pak toch maar even die kop thee en ga er lekker voor zitten om deze aflevering van The Queencast te luisteren!
26:15 07/05/2021
#22 De invloed van de heksenwond op het durven gebruiken van jouw stem
Heksenjachten... liggen die niet in het verleden? Nou ja, en nee. De invloed van die tijd wordt nog steeds gevoeld. In deze aflevering van de Queencast laat ik je zien hoe dat zit en op welke manier jij dit misschien nog merkt in jouw leven. Ook geef ik je wat handvatten om je stem meer te durven gebruiken. Meedoen met het VrouwenVuur membership? Dat kan via nienkethurlings.com/pages/vrouwenvuur
64:06 06/28/2021
#21 Clubhouse: hoe voorkom je overprikkeling zonder kansen te missen?
Clubhouse is booming! Prachtige live gesprekken met mensen die jij graag volgt en natuurlijk de kans om je netwerk en following uit te breiden. Maar er is ook een nadeel aan al dit moois: je kunt er totaal overprikkeld door raken, want de informatiestroom gaat 24/7 door en misschien voel je wel innerlijke druk om er NU een succes van te maken en niets te missen. In deze aflevering van de Queencast geef ik je daarom de handvatten om volop van Clubhouse te genieten zonder jezelf helemaal gek te maken.
26:44 02/19/2021
#20 De controle over je leven terugkrijgen
Ben je een van die mensen die moeite heeft met verandering of het lastig vindt om de controle los te laten? Dit is hoe je rust en zekerheid vindt in onzekere tijden.
29:30 02/02/2021
#19 Jouw jaar goed afsluiten & goede voornemens die écht werken
In deze podcast neem ik je mee in mijn persoonlijke favoriete processen om het jaar met een goed gevoel af te sluiten en intenties te zetten voor het nieuwe jaar. Hoe zorg je dat je die slechte gewoonte echt achter je laat? Of dat jouw dromen komend jaar écht uitkomen. Ik heb een paar stappen die ik doorloop om mijn leven met bewustzijn en intentie te leven, en mijn eindejaarsrituelen maken daar een groot deel van uit. Deze podcast geeft jou die handvatten, zodat jij jouw eigen rituelen kunt vormgeven en met dankbaarheid en zelfvertrouwen in het volgende jaar stapt.
56:08 11/30/2020
18. Slut shaming & je power terugvinden, met Sunny Jager
Sunny is zangeres in de band Rubiamorena. In 2002 deed ze mee aan de allereerste editie van Idols en kwam daarna in het nieuws doordat er tegen haar eigen wens in naaktfoto's van haar uitlekten. In dezelfde periode overleed haar moeder. Wat volgde was een zwarte periode. In deze aflevering van de Queencast vertelt Sunny haar kant van het verhaal en deelt ze hoe ze haar power en levensgeluk weer terugvond. We hebben het over slut shaming, zelfliefde en zelfvertrouwen. Ook geeft Sunny haar nieuwste album weg aan 10 luisteraars van de Queencast. 
75:40 10/30/2020
#17 Ik had een miskraam, dit is wat ik ervan leerde
We wisten nog maar een week dat ik zwanger was, toen ik buikpijn kreeg. Binnen 24 uur ontvouwde zich een heel verdrietig scenario: een miskraam. Tegelijkertijd heeft deze ervaring ook heel veel inzichten, kracht en mooie dingen gebracht. Het heeft even geduurd voordat ik erover kon praten, maar hier zijn de dingen die ik van mijn miskraam heb geleerd! Ik hoop dat het jou ook helpt om jezelf of je geliefden bij een miskraam te steunen. Liefs, Nien
72:09 09/15/2020
#16 De geheime boodschap die jaloezie je wil vertellen
Ben je weleens jaloers? Variërend van een klein steekje van 'het groene monster' tot een waas voor je ogen waar de Hulk U tegen zegt, de meeste mensen ervaren in hun leven weleens jaloezie. Er rust een groot taboe op dit onderwerp en dat is hartstikke zonde. Onderzoek in deze aflevering van de Queencast wat er met je gebeurt als je jouw schaamte en schuldgevoel loslaat en je jaloezie onderzoekt. Er zit namelijk een geheime boodschap in verborgen die jou kan helpen om te groeien en te stralen op jouw pad. 
17:12 05/22/2020
#15 Fuck bescheidenheid!
Durf jij je successen te vieren en je mening te geven? Of ben je een van die mensen die gelooft dat 'hard werk altijd beloond wordt'? In deze aflevering van de Queencast neem ik je mee in de psychologie achter de noodzaak om vol te durven zijn van jezelf, en de neiging om 'vooral niet teveel ruimte in te nemen' aan de wilgen te hangen. Fuck bescheidenheid! We willen je zien en horen, sister!
20:59 05/15/2020
#14 Zo creëer je een diepere verbinding met jezelf en anderen
Via Instagram kreeg ik de vraag, 'hoe kan ik een diepere verbinding krijgen met mezelf en met andere mensen?' Dit heeft verbazingwekkend veel te maken met heldere grenzen hebben én natuurlijk jezelf echt laten zien. In deze aflevering van de Queencast onderzoeken we wat er nodig is voor een dramavrij contact met jezelf en een ander, zodat je beide het gevoel hebt dat je echt gezien wordt. 
20:22 05/02/2020
#13 Een ongezonde relatie beëindigen, hoe doe je dat?
Waarom is het vaak zo moeilijk om een relatie te beëindigen? Ontdek hoe je op een integere manier een relatie kunt beëindigen die niet meer werkt of die niet goed voor je is, én hoe je er daarna voor kunt zorgen dat je weer met jezelf in balans komt. In deze aflevering van de Queencast geef ik je het stappenplan dat je nodig hebt om afscheid te nemen van de mensen die niet goed voor je zijn.
22:17 04/24/2020